Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Έχω έναν επιτραπέζιο υπολογιστή Ο οποίος φοράει έναν δίσκο SSD ΣΑΤΑ 2,5 της Samsung και έναν hdd 3,5 της Toshiba Επίσης ΣΑΤΑ όταν πάω να κάνω format για να βάλω τα Windows στον SSD κολλάει Στο εικονίδιο της εκκίνησης στην σημαία δηλαδή και μετά δεν κάνει τίποτα μέσα στο bios τους βλέπει και τους δύο σαν Master έχει ο Toshiba μία υποδοχή με δύο PIN Μήπως να βάλω ένα Jumper για να το δει σαν slave ή παίζει ρόλο ποιο θα είναι gpt mbr και τα λοιπά θα κάνω Upload δύο φωτογραφίες για να δείτε λίγο τις περιπτώσεις ευχαριστώ πολύ

https://www.dropbox.com/s/jdkgije4fsunx6v/20220222_213403.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/n6v8mbeenn5stvs/20220222_213411.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/tympad5yt9dioj8/20220222_213434.jpg?dl=0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Evoliasmenos είπε

όταν πάω να κάνω format για να βάλω τα Windows στον SSD

Εκείνη τη στιγμή ο HDD πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένος γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα εγγραφεί εκεί το boot sector (ή όπως λέγεται) και αν μετά θελήσετε να τον αποσυνδέσετε δεν θα κάνουν boot τα Windows.

ο Toshiba έχει μία υποδοχή με δύο PIN

Έτσι τον αγοράσατε; Από τότε που βγήκε το SATA (πριν 20 χρόνια) καταργήθηκαν τα jumper για το MASTER και SLAVE. Επίσης, για να τους βλέπει έτσι μάλλον δεν έχετε αλλάξει από IDE σε AHCI.

παίζει ρόλο ποιο θα είναι gpt mbr και τα λοιπά

Δεν υπάρχουν λοιπά. Σε socket 775 μόνο MBR υπάρχει.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα επειδή είμαι στη δουλειά Το απόγευμα θα παραθέσω μήνυμα μόλις αξιοποιήσω τις πληροφορίες σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων θα ξαναστείλω εγώ μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε περισσότερο αν δεν καταφέρω να έχω αποτέλεσμα

Επεξ/σία από Evoliasmenos
Δημοσ.

καλημέρα.

-για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση στον SSD , όπως ήδη ειπώθηκε, καλύτερα βγάλε τον Toshiba HDD, αν κ δε θα έπρεπε να πειράζει, όταν θα έπρεπε να επιλέξεις το δίσκο εγκατάστασης, θα επέλεγες τον SSD

-με τους SATA, δεν παίζεις πλέον με master slave κλπ.

- καλύτερα κατέβασε από τη microsoft to media creation tool κ φτιάξε ένα usb stick με τα win που θες.

θα boot-άρεις από το stick κ μετά κλικ κλικ

θα βάλεις drivers, klp klp klp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 7 το απογευμα θα απαντήσω και στους δυο σας Η αλήθεια είναι ότι τα στικάκια με τα Windows γιατί δοκίμασα και Windows 10 αλλά και Windows 7 τα έκανα με το Windows USB download tool και όχι με το Media creation επίσης θα ξηλώσω και τον SSD και τον HDD θα τους βάλω σε εξωτερικό μηχάνημα (λαπτοπ εχω τον εξοπλισμο)με το Mini partition tool θα τους κάνω wipe κτλ+MBR αν δεν είναι κάποιος γιατί δεν το θυμάμαι αυτό τωρα δηλαδή να είμαι έτοιμος από τη μεριά των αναλώσιμων θα ετοιμάσω τα στικάκια έτσι όπως είπατε και θα το επιχειρήσω, επίσης από το bios πρέπει να το κάνω από IDE σε AHCI και όχι το αντίθετο σωστά?

(Πάντως πήρα και JUMPER μήπως λειτουργήσει ετσι)

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και τους δύο Ελπίζω να δείτε τις απαντήσεις μου και αν έχω κάποιο πρόβλημα να συνεχίζεται να με βοηθατε

Επεξ/σία από Evoliasmenos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/2/2022 στις 4:00 ΜΜ, Evoliasmenos είπε

Στις 7 το απογευμα θα απαντήσω και στους δυο σας (...) Ελπίζω να δείτε τις απαντήσεις μου και αν έχω κάποιο πρόβλημα να συνεχίζεται να με βοηθατε

Άντε, τι έγινε;

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...