Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή διαλέξατε και για ποιον λόγο ;;

jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Wsl2 Ubuntu sub system στη δουλειά (software engineering), it just works, δεν υπάρχει κάτι που να μην το έχει, ακόμα και αυτά που δεν έχει, 3rd parties φροντίζουν για αυτό.

Alpine images για dockerized περιβάλλοντα.

Επεξ/σία από Chemical
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Θέλετε να γίνετε moderators ; 

@mphxths @jim_p

Όχι πως είναι κακοί και πως δεν χρειάζεται μια καλή διαχείριση επιτέλους εδώ μέσα, αλλά αν κάποιον πρέπει να μαζέψουν, πρώτο πρώτο,  εδώ μέσα αυτός είμαι εγώ. Για το λόγο αυτό

Vote Rhtoras for Precidente

Επεξ/σία από asfodelus
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτείνω mods τον @rhtoras μαζί με τον @asfodelus ομάδα να μην πέσει βάρος σε ένα άτομο, και τα άλλα δύο παιδιά μαζί που αναφέρω παραπάνω. 

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μods υπάρχουν. Αν φτάσαμε να λέμε οτι θέλουμε mods τότε κάτι άλλο παίζει. Ας πούμε ειναι 2 users τώρα (ο ενας δε γράφει ιδιαίτερα αλλά κάνει δουλειά εις βάρος μου) που έχουν σηκώσει το θέμα με μενα. Η ελευθερία μου να λεω αυτά που εγώ θεωρώ οκ στο θέμα linux πάει να πέσει. Ξέρετε δε ζητείται mod αλλά ειρηνευτική δύναμη. Μονο που την ειρηνευτική δύναμη τη ζητάνε και κάποιοι Αμερικάνοι. Ναι οι ίδιοι που ειναι πίσω από Αφγανιστάν, Σερβία 99, Περσικό 91, Βιετνάμ κ.λ.π Ετσι νιώθω. Αναρωτιέμαι όμως γιατί ενώ δεν έχω ειρωνευτεί καμία διανομή (άλλο δεν την θεωρώ καλή και άλλο τη χλευάζω). Και καθίστε να δείτε τι ζητάτε. Με όλο το σεβασμό παιδιά αλλά καλύτερα να μείνει ως έχει το moderation. Γιατί αν ειναι να βάλουμε κάποιον windows user, που συστηματικά έχει προσβάλλει όχι εμένα αλλά ένα κάρο άλλους καλύτερα λουκέτο. Ειπαμε οτι το linux ειναι ανοιχτό αλλά εδώ πήγαμε μακρυά. Να τα πω απλά: λέει ο rhtoras ο «ασχετίλας» οτι το void έχει κάποια + (δεν είπε δεν υπάρχουν και άλλου άλλο σε μια άλλο σε άλλη κ.α). Του τη λένε γιατί δεν ανέφερε -λες και ήταν υποχρεωμένος- οτι το τάδε υπάρχει και στην τάδε ή το άλλο στη δείνα διανομή. Βγαίνει ο σχετικός -υποψήφιος mod- και λέει εμμέσως πλην σαφώς οτι το manjaro έφτιαξε τον calamares και έχει καλό installer (και στο artix calamares έχω :P) και δεν απαντάει κανείς. Διαβάζουμε οτι το manjaro έχει φτιάξει gui updater και κανείς δε λέει οτι προυπήρχε ο octopi ο οποίος ειναι και posix και υπάρχει και στο void (octoxbps) ή το bsd (octopkg). Θα μου πεις και γιατί να τα διορθώσουμε αυτά ? 
Στα λόγια μου έρχεστε. Δε μπήκα στον κόπο να τα διορθώσω. ΕΙΝΑΙ αναφέρετο δικαίωμα του καθενός να λέει αυτά που νομίζει. Ακόμα και αν τη λέει στο φίλο που ειναι archας αλλά δεν πάει το manjaro, ενώ από την άλλη ο ίδιος επέλεξε arch και όχι το «καλύτερο» manjaro. Εγώ δε μπαίνω στη διαμάχη και σε καμία διαμάχη τετοιου τύπου. Το παιδί που με έκανε ignore (και δε θα ξανασχολίαζε αν και το έκανε) δεν το κατηγόρησα. Για άλλους μίλησα αλλά φαίνεται τον πείραξε. Συγγνώμη γιατί αν και με λούζει κάθε φορά εγώ δεν εχω κατι μαζί του. Βασικά εγω λεω την αποψή μου και ειναι έγκλημα καθώς φαίνεται. @Neural_handshake αγαπητέ έχεις δίκιο.
Αλλά ίσως ξεφυγα δε δικαιολογούμαι. Ομως δες με τι ωραίο τρόπο αυτοί που θες για mods έδιωξαν το παληκάρι που σώθηκε χάρις το refracta. Το μονο που κατάφεραν ειναι να ψάξει βέβαια και να δει οτι και σε άλλους το refracta (ελεύθερο debian από sysD) δούλεψε.

Υπάρχει κόσμος που θέλει να δει «πλεμποδιανομές» ή  διανομές που «δε γεμίζουν ταξί». Υπάρχει και κόσμος που δεν τις ξέρει και για αυτό ειμαι εγώ εδώ. Κάποτε κανείς δεν ήξερε τα XIAOMI και όλοι έλεγαν ναι αλλά για να παίρνουν όλοι samsung τα xiaomi δεν ειναι καλά. Φάνηκε οτι μάλλον δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Επεξ/σία από rhtoras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο μπηχτης ειναι λιγο ακραιος στις εκφρασεις του κ λιγο αψυς ,εγω το γουσταρω αυτο, τον σεβομαι τον ανθρωπο που λεει αυτος ειμαι κ αμα σου αρεσει, οσο κ αν διαφωνω με πολλες αποψεις κ οπτικες του

εχω δει οτι κ γνωσεις εχει κ εχει κοπιασει κ οτι εχει καλη αντιληψη πραγματων

οταν καποιος αναλαβει mod αυτο που συνειδητοποιει πολυ γρηγορα ειναι οτι οταν καταφευγεις στον βουρδουλα το παιχνιδι εχει χαθει, αργα η γρηγορα οι παντες θα στραφουν εναντιον σου

ο mod πρεπει να εμπνεει σεβασμο ,πρεπει να εχει γνωσεις ,πρεπει να τον εμπιστευεσαι οτι δεν εριξε πελεκυ χωρις λογο

ειλικρινα πιστευω οτι jim_p k mphxths αν κ εντελως διαφορετικοι θα εκαναν εξαιρετικο διδυμο mods εδω στο linux

δεν νομιζω οτι θα σου σβηνουν post απλα απο τον φοβο κ μονο θα εισαι λιγοτερο ακραιος ,το ιδιο πιστευω θα κανουν κ οσοι επιδιδονται σε κυνηγι
εναντιον σου

κ ξανα οχι να λες την αποψη σου κ πρεπει να την λες ,απλα συνειδητοποιησε οτι δεν ειναι σωστο να προτεινεις σε νεο διανομη χωρις κοινοτητα, χωρις πολλα πακετα επειδη δεν εχει systemd ,του κανεις κακο ,κανεις κακο στο linux

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, mphxths said:

Ο αλλος θλιβεται που το Manjaro τραβαει κοσμο επειδη....αυτος δεν το γουσταρει. Την εκρινε με τα δικα του στανταρντς και την εβγαλε σκαρτη για ολους.

Έβαλα συγκεκριμένους λόγους με τραγικά λάθη που έχουν κάνει οι devs του Manjaro και που δείχνουν ότι έχουν θέματα με ασφάλεια. Για μένα δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε Manjaro, καλύτερα να πάει σε διανομές που είναι focused για πιο απλή χρήση, Ubuntu, Mint, κτλ, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε Arch + 2-3 half-assed GUI εργαλεία που είναι ουσιαστικά το Manjaro

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Neural_handshake είπε

οταν καποιος αναλαβει mod αυτο που συνειδητοποιει πολυ γρηγορα ειναι οτι οταν καταφευγεις στον βουρδουλα το παιχνιδι εχει χαθει, αργα η γρηγορα οι παντες θα στραφουν εναντιον σου

Ουδέν αληθέστερο επί αυτού. Αλλά κάποιες συμπεριφορές που κάνουν κακό στην κοινότητα θα πρέπει και να τις σταματάς εν τη γενέσει τους. Η διαχείριση είναι πολύ σοβαρή δουλεία και ναι θέλει και διάβασμα, αλλά και πείρα στο πως θα διαχειριστείς μια κοινότητα. Και μέσα στην περιγραφή της δουλείας είναι και το να διαχειριστείς  και μια πραγματικά ελάχιστη μειοψηφία προβληματικών ατόμων (μικρότερη του 1%), που μπορεί όμως να γκρεμίσουν ότι με κόπο έχεις φτιάξει.  Δεν είναι μια καθόλου εύκολη δουλεία. Και μαθαίνεις από τα λάθη σου.

Disclaimer: Είμαι από τους ιδρυτές και προσωρινός διαχειριστής (γιατί κάποια στιγμή πρέπει να παραδώσεις το παιδί σου στις επόμενες γενιές) μιας μικρής νέας,  αλλά  ενεργής,  ελληνικής κοινότητας για το Linux, όπου υπάρχει (ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω) ένα πολύ καλό κλίμα και είμαι πολύ περήφανος για αυτό (γιατί να το κρύψωμεν άραγε;).  Έχω περάσει και από πολλές άλλες κοινότητες στο παρελθόν.

240477836_.png.2d289b10cd719eb09ce0d470bb56b874.png

Επεξ/σία από asfodelus
  • Like 1

δεν νομιζω οτι θα σου σβηνουν post

Μην ορκίζεσαι ακου με που σου λεω.

ο mod πρεπει να εμπνεει σεβασμο ,πρεπει να εχει γνωσεις ,πρεπει να τον εμπιστευεσαι

ο mod πριν περα και πάνω από όλα πρέπει να ειναι δίκαιος και συγγνώμη (τον jim_p δεν τον ξερω και δεν τον κρίνω) αλλά ο άλλος έχει χωθεί σε πάρα πολλούς χρήστες δες το θέμα με τους browsers που την έλεγε στον άλλο επειδή διαφωνούσαν
αυτά δεν ειναι δείγματα για κάποιον που πάει για moderator
στο λεω γιατί ειμαι σε αρκετά πράγματα moderator και ειναι ευθύνη
όπως και φυσικά αν χρεώσεις διπλό account σε user χωρίς αποδείξεις ειναι αιτία αφαίρεσης moderation γιατί έτσι διώχνεις 2 users

κ ξανα οχι να λες την αποψη σου κ πρεπει να την λες ,απλα συνειδητοποιησε οτι δεν ειναι σωστο να προτεινεις σε νεο διανομη χωρις κοινοτητα, χωρις πολλα πακετα επειδη δεν εχει systemd ,του κανεις κακο ,κανεις κακο στο linux

Αγαπητέ ή θα λεω ή δε θα λέω την άποψή μου. Να τη λεω με ναι μεν αλλά ειναι σα να μην τη λεω. Πάρε τώρα ενα παράδειγμα. Μέσα σε καθεστώς bullying ανέφερα το refracta. Ένας νεος χρήστης σώθηκε. Δεν τα λέω εγώ δες πιο πάνω. Σημασία έχει αυτό και όχι αν έχει community μεγαλύτερο από του void ή του venom ή του debian. Ειναι devuan δηλαδή ισχύει οτι και στο debian αλλά χωρίς systemD. Αρα μπορεί να βρεθεί ότι θέλει ο φίλος αλλά και να μη μπορούσε υπάρχει μεγάλο community devuan που μια χαρά μπορεί. Νέος στο linux δεν είχε ακούσει καν το void. Μου ζητάει  γνώμη για mx και arch. Τον έστειλα VOID και καπάκια σε λίγη ώρα μου πετάει screenshot σε bare metal υπολογιστή.
Με το να μου επιτίθενται όσοι το κάνουν έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Εγω λαμβάνω οχι εκατοντάδες αλλά αρκετά μηνύματα "μα γιατί στη λένε?" "έχετε κάτι?" "ειναι καλό αυτό το void ?" "τι να βάλω?". Και πραγματικά κάνουν καλό στο linux όλοι αυτοί γιατί κόσμος έρχεται στο no systemD linux και εγκαταλείπει την αργοκαρούτα της MS, το σαπιοκάραβο  της Canonical και το σκουριασμένο υπερωκεάνιο της APPLE.

Τωρα όπως είπα και μιλάω πολύ σοβαρά. Υπάρχει κόσμος που θέλει να μάθει. Στο forum που «δε γεμίζουμε» ούτε ταξί το unchained-gnu μπορείς να δεις πόσες εκατοντάδες έχουν επισκευτεί τα θέματα που αφορούν void linux, init systems, 66 suite κ.λ.π Δεν ειναι το ζητούμενο να γραφτεί κόσμος μονο αλλά να μάθει. Εγώ μαθητής δηλώνω, που προσκαλώ κόσμο στο σχολείο. Αν ζητάς δάσκαλο ψάξτε τον αλλού (καλοπροαίρετα) μιλάω πάντα.

@rhtoras Η πλακα ειναι οτι νομιζεις οτι με διορθωνεις.

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

Βγαίνει ο σχετικός -υποψήφιος mod- και λέει εμμέσως πλην σαφώς οτι το manjaro έφτιαξε τον calamares και έχει καλό installer (και στο artix calamares έχω :P) και δεν απαντάει κανείς.

Αρχικα δεν εβαλα καμμια υποψηφιοτητα για πουθενα. Κατα δευτερον δεν ειπα οτι εφτιαξε τον calamares. Ειπα οτι εχει φτιαξει εναν gui installer που δουλευει. Αν πηρε τον calamares απο αλλου ή οτιδηποτε δεν με ενδιαφερει. Με ενδιαφερει οτι εχει φτιαξει τον gui installer στα μετρα της διανομης και δουλευει.

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

Διαβάζουμε οτι το manjaro έχει φτιάξει gui updater και κανείς δε λέει οτι προυπήρχε ο octopi ο οποίος ειναι και posix και υπάρχει και στο void (octoxbps) ή το bsd (octopkg).

Συγκρινεις τον pamac με το χταποδι ? Τοσο τραγικος εισαι ? Το αν προυπηρχε το octopi του pamac ειναι ασχετο. Εγω ειπα οτι εχει φτιαξει εναν γραφικο package manager/updater με ενα σωρο καλουδια. Δεν ειπα οτι δεν προυπηρχαν αλλοι ή οτι δεν υπαρχουν αλλοι. 

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

ενώ από την άλλη ο ίδιος επέλεξε arch και όχι το «καλύτερο» manjaro.

Γιατι δεν εχεις καταλαβει οτι δεν υπαρχει ΚΑΛΥΤΕΡΗ διανομη για ολους. Εγω γουσταρω arch (καθαρο) με εργαλεια του manjaro. Και αφου μπορω να το κανω , το κανω. Αν καποιος γουσταρει το manjaro στο συνολο του , ας παει εκει.
Eπειδη δεν μ'αρεσει η φατσα της διανομης δεν θα πω οτι ειναι κακη. Υπαρχουν καλες διανομες , τιμιες διανομες , και πλεμποδιανομες. Αντικειμενικα αν το δεις. Απο κει και περα τι θα επιλεξει ο καθενας , ειναι δικο του προβλημα.

1 ώρα πριν, rhtoras είπε

Δε μπήκα στον κόπο να τα διορθώσω.

Μπηκες ομως στον κοπο να τα αναφερεις για να τα...διορθωσεις. Για να δειξεις τι ? Οτι εισαι γκουρου του γοογλε ?

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Έβαλα συγκεκριμένους λόγους με τραγικά λάθη που έχουν κάνει οι devs του Manjaro και που δείχνουν ότι έχουν θέματα με ασφάλεια.

Αν θες security-oriented διανομη , δεν πας manjaro. Πας κανα fedora ξερωγω ή κανα debian stable να εισαι 200 εκδοσεις πισω αλλα ασφαλης μεχρι αηδιας. Αντε και σε κανα opensuse , που εχει καποια πιο σοβαρη κατευθυνση στην υλοποιηση της.

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Για μένα δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε Manjaro, καλύτερα να πάει σε διανομές που είναι focused για πιο απλή χρήση, Ubuntu, Mint, κτλ, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε Arch + 2-3 half-assed GUI εργαλεία που είναι ουσιαστικά το Manjaro

Για σενα δεν υπαρχει λογος. Για καποιον αλλον μπορει να υπαρχει λογος. Και το manjaro ειναι για απλη χρηση διανομη. Ισως λιγο πιο advanced στην δομη της απο αυτες που αναφερεις , αλλα με μικρη εξοικειωση , δουλευεται ευκολα. Απο την μια στον κοσμο του λινουξ ακουω για πλουραρισμο , επιλογες , ελευθερια και μετα διαβαζω "μην παει σε αυτην την διανομη..δεν υπαρχει λογος". Τι φαση ? Distro-police επεσε ?
Δυστυχως ή ευτυχως , υπαρχουν εκατονταδες διανομες. Καποιες εχουν λογο υπαρξης , καποιες οχι. Η ουσια ειναι οταν ο συνομιλητης , μας παραθετει τις αναγκες , τις γνωσεις και τις εργασιες του , να τον "στελνουμε" στις χ,ψ που τον καλυπτουν και να μην αρχιζουμε τις μαλακιες περι κακου systemd , musl και motif !!

Οσο για τις υποψηφιοτητες για mods. Δεν εβαλα καμμια υποψηφιοτητα και καλο ειναι να μην γινω mod. Γιατι θα επιβληθει στρατιωτικος νομος και θελοντας και μη , θα μαθει ο κοσμος να ποσταρει θεματα με σωστο τροπο. Αυτα που κοροιδευα που γινοντουσαν στα arch forums , αυτα θελουν ορισμενοι για να στρωσουν.
"Γεια σας , το μηχανημα μου δεν μπουταρει τα λινουξ , τι να κανω ?" - Τετοια θεματα θα εκλειψουν και θα πεφτουν κεφαλια... Ειχα προτεινει καποτε σωστους τροπους για ποσταρισματα , να δινονται επαρκη στοιχεια , να υπαρχει μια ενδειξη των μελων που ποσταρουν τι γνωσεις/επιπεδο εχουν σε ξενες γλωσσες/λειτουργικα συστηματα/διανομες/χρηση Η/Υ/τεχνικα θεματα/κλπ/κλπ που εχω δει πως γινεται σε αλλα φορουμς οποτε ξερεις τι ξερει αυτος που σου απανταει και ποσο σοβαρος ειναι . Να ξερεις σε αυτον που απαντας , ποσο αναλυτικος να γινεις , αν ξερει απο αγγλικους ορους και να μπορει να γινει συννενοηση χωρις να τρωμε 20 σελιδες ρωτοντας τι μηχανημα εχει , τι ξερει απο αυτο , τι διανομη τρεχει , τι εκανε , τι εψαξε , τι δουλεψε , τι δεν δουλεψε ...

Μια που τα προτεινα , μια που τα γραψανε ολοι στα @@ τους.

2 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Νέος στο linux δεν είχε ακούσει καν το void. Μου ζητάει  γνώμη για mx και arch. Τον έστειλα VOID και καπάκια σε λίγη ώρα μου πετάει screenshot σε bare metal υπολογιστή.

Απο τα υπογραμμισμενα βλεπει καποιος ποσο φανατισμενος εισαι. Σε οποια διανομη και να τον εστελνες , δεν θα ηταν κατορθωμα να την εγκαταστησει. Δεν τα καταφερε επειδη ηταν το VOID!! Αν ειναι δυνατον. 

4 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Σημασία έχει αυτό και όχι αν έχει community μεγαλύτερο από του void ή του venom ή του debian. Ειναι devuan δηλαδή ισχύει οτι και στο debian αλλά χωρίς systemD. Αρα μπορεί να βρεθεί ότι θέλει ο φίλος αλλά και να μη μπορούσε υπάρχει μεγάλο community devuan που μια χαρά μπορεί.

Οταν παρατηθει το refracta , void και οποιαδηποτε αλλη πλεμποδιανομη , ναι θα μπαινει στο φορουμ του devuan , που θα ειναι και αυτο παρατημενο. Στελνεις ανθρωπους σε τριτοκοσμικες διανομες , θα στηριχθουν σε αυτες να κανουν την δουλεια τους και μετα οταν θα παρατηθουν , γιατι ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα παρατηθουν , θα φανε τα μουτρα τους και πισω στα windows !

• Like 2

7 λεπτά πριν, rhtoras είπε

δες το θέμα με τους browsers που την έλεγε στον άλλο επειδή διαφωνούσαν

Λες εκεί που υποστήριζες πως "Ο χρήστες του Linux Mint δεν μπορούν να μπουν στο Internet, γιατί ήθελε κάποιες καλά τεκμηριωμένες ενέργειες για να εγκαταστήσεις τον Chrome, και κατα συνέπεια είναι μια άχρηστη διανομή;"

10 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Νέος στο linux δεν είχε ακούσει καν το void. Μου ζητάει  γνώμη για mx και arch. Τον έστειλα VOID και καπάκια σε λίγη ώρα μου πετάει screenshot σε bare metal υπολογιστή.

Το ζήτημα είναι (έστω ότι σε πιστεύουμε, ε δεν έχεις και ενδείξεις αξιοπιστίας πάνω σε αυτόν το τομέα). Το μεγάλο ερώτημα είναι τι screenshoot θα δείξει μετά απο 1-2 μήνες. Θα το έχει ακόμα; Ξέρεις σε μια διανομή δεν είναι κατόρθωμα το ότι μπορεί να εγκατασταθεί (τουλάχιστον αν μπορεί, γιατί όπως είπες εσύ ο ίδιος,  κάποιες διανομές πχ το Void κατα καιρούς δεν μπορούσαν). Το ζήτημα είναι αν μπορεί να κάνει την δουλεία για την οποία την θέλει  μετά , χωρίς να παιδευτεί αν δεν το θέλει. 

14 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Με το να μου επιτίθενται όσοι το κάνουν έχουν αντίθετα αποτελέσματα

Κερδάμε αδέλφια 😀

15 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Υπάρχει κόσμος που θέλει να μάθει

Αλλά μέσα σε αυτόν τον κόσμο δεν είσαι εσύ. Θα μπορούσες πιθανά, αλλά δεν θέλεις.

16 λεπτά πριν, rhtoras είπε

το σαπιοκάραβο  της Canonical

Τέτοια ωραία λες και σε αγαπάνε όλοι. Είσαι η ψυχή του πάρτι.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...