asfodelus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, rhtoras είπε Μπορεί να λέω βλακείες μπορεί και όχι. Ειναι όμως δικαίωμα μου. Βασικά όχι, είναι δικαίωμα σου να τις πιστεύεις, αλλά το δικαίωμα σου να τις λες εξαρτάτε από το εκάστοτε μέσο. Κανένας δεν σου απαγορεύει να φτιάξεις ένα blog και να λες ότι θέλεις. Αλλά και εκεί υπάρχουν νόμοι, δεν μπορείς για παράδειγμα να συκοφαντείς, είναι ποινικό αδίκημα. Για παράδειγμα δεν μπορείς να λες πως σου σβήνουν ή αλλοιώνουν τα μηνύματα σου, 'όταν δεν έχει συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο; 3 ώρες πριν, rhtoras είπε ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ κανένα και περιμένω να μη με ενοχλούν. Μέσα στο ίδιο δικαίωμα που αναφέρεις, είναι εξίσου δικαίωμα του καθένα να ενοχληθεί, και να απαντήσει στις παπαριές που ακούει. Μην τα θέλεις όλλα δικά σου, μην περιμένεις να μην έχεις αντίλογο. Ο κόσμος συνήθως συζητά με επιχειρήματα, και καμία φορά αλλάζει και γνώμη. Εσύ έχεις αποδείξει πως δεν το κάνεις αυτό, ούτε σε ενδιαφέρει η αλήθεια. Παραποιείς γεγονότα, λες ψέματα κλπ... 3 ώρες πριν, rhtoras είπε Θα μου πεις, να μάθω από αυτόν που δεν ξέρει τη διαφορά transparency με blur effect και μου το παίζει παλιός ? Πω πω!!!! υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Μα είναι δυνατόν; Πως γίνετε; Αν υπάρχει κάποιος τέτοιος άνθρωπος είναι να τον φτύνει ο Allan Turring, o Donatld Knuth, o Richard Hamming, o Marvin Minsky και ο Codd, ο Ken Thompson, ο Hennessy, o Alfred Aho, o Linus, o Dennis Ritchie, o Jim Gray, και να μην ξεχάσουμε τον Dijkstra καθώς και τον θείο Bob Martin 😁 YΓ: Για όσους χάνουν το ανέκδοτο, ,μια φορά (παρότι ήξερα τότε πολύ καλά τι κουμάσι είναι) πήγα να τον βοηθήσω. Έκανα αυτό το τραγικό και απαράδεκτο λάθος (που τον βοήθησα δηλαδή, όπως τον είχα βοηθήσει στα πρώτα του βήματα). Αντί λοιπόν να βγει να πει ε συγνώμη δεν κατάλαβες καλά (ήταν και αργαμισι) , βγήκε να με βγάλει άχρηστο. Αυτό το μόνο που αποδεικνύει ξέρεις είναι η άγνοια σου, για το τι είναι σημαντικό και τι όχι, καθώς και την ποιότητα του σαν άνθρωπος. Τα φόρουμ και τα κανάλια τα έχουμε για να βοηθάμε κόσμο, αφιερώνουμε χρόνο για να βοηθάμε κόσμο και καμία φορά εισπράττουμε και κανένα ευχαριστώ, που μας κάνει να προχωράμε. Όχι για να παλεύουμε τον κάθε ψυχασθενή. Αφήνω το καλύτερο για το τέλος: 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, rhtoras είπε Αναφέρω διανομές που σε κάποιους δεν αρέσουν (όχι γιατί τις δούλεψαν αλλά γιατί δεν έχουν systemD). Θα μου πεις τότε και γιατί κάνουν έτσι ? Γιατί μάλλον αν ο χ βάλει διανομή από αυτές που του λένε, σε κάθε λάσθος θα ζητήσει support γίνοντας αθελά του beta tester. Μπορεί να μην ειναι έτσι που λέω αλλά μα τον RMS δε βρίσκω άλλη εξήγηση. Τι εχω αγωθεί φίλε μου ? ΤΟ είδες οτι από τη μία λένε "ο ρήτορας διώχνει κόσμο" και από την άλλη λίγο πιο πάνω έκαναν ενα χρήστη να πει "δεν ξαναγράφω". Αυτονόητα λοιπόν ο ρητορας δε διώχνει κόσμο αλλά αντίθετα με το φίλο του παιδιού που σώθηκε χάρις το refracta linux ο ρητορας δεν αφήνει κόσμο στη microsoft. Εγώ που χρησιμοποιώ μονο linux και unix θέλω το κακό τους και αυτοί που χρησιμοποιούν κατα βάση windows θέλουν το καλό τους. Μα τα πιστεύει κανείς λογικός αυτά ? Δεν ειμαι μονο για να βοηθήσω (όσες μέρες μπαίνουν στο προφίλ μου εγώ παλεύω να κρατηθεί μια διανομή στη ζωή) αλλά και για να μάθω. Θα μου πεις, να μάθω από αυτόν που δεν ξέρει τη διαφορά transparency με blur effect και μου το παίζει παλιός ? Αστον αυτόν. Υπάρχει κόσμος που ανταλάσσουμε απόψεις. Κρυφο σχολιό γίναμε. Όπως ειπε και το παιδί παραπάνω: "ο ρητορας φταίει που δε γράφετε". Μα εδω άλλοι έχουν forum και πιο πολύ γράφουν εδώ παρα εκεί. Γιατί ειμαι εγώ το Γαλατικό -από οτι δείχνουν- χωριό του subforum. Ας αφήσουμε τον κόσμο να δοκιμάσει. Μα τόσο κακό κάνει μια δοκιμή ? Ειναι αραγε τόσο έγκλημα αφου σε κάποιον δε δούλεψε το debian να δούλεψε το refracta (debian χωρίς systemD) ? To refracta έχει δικά του εργαλεία ?(υπάρχουν αντίστοιχα κι αλλού εντάξει) που τα έχουν υιοθετήσει ακόμα και διανομές με systemD. Το πόσοι χρησιμοποιούν μια διανομή δε λέει κάτι για την ποιότητά της παρα μόνο για το user base της. Το οποίο user base σήμερα είναι και αύριο δεν ειναι. Πολλοί περάσαμε από το linux mint και γρήγορα καταλάβαμε οτι υπάρχουν καλύτερες διανομές. Μπορεί να λέω βλακείες μπορεί και όχι. Ειναι όμως δικαίωμα μου. Γιατί δε δίνω ιατρικές συμβουλες που εκεί παίρνω ζωές (sorry αλλά ατυχές το παράδειγμα κάποιου περι αυτού). Δεν έχω αγχωθεί λοιπόν για τίποτα. ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ κανένα και περιμένω να μη με ενοχλούν. Εγω δε θα σχολιάσω πως από τη μια "καλό ειναι από τη μια να κρατάμε το pc για καιρό" αλλά από την άλλη "ε πρεπει να αναβαθμίσεις με 100€ το pc σου". Μεγάλα παιδιά είμαστε Ελληνικά ξέρουμε. Οσο για το bullying εις βάρος μου τα είπαν και άλλοι. Κάποιοι που δεν τα είπαν κουράστηκαν και δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία. Για να τελειώσω: όποιος βιάζεται βέβαια σκοντάφτει αλλά και από την άλλη άλλος ανάβει τη φωτιά κι άλλος την ανεμίζει Παλεύεις να κρατηθεί μια διανομή στην ζωή ; Τι εννοείς ; Υπάρχουν καλύτερες διανομές από το linux mint; Ηξερα ότι το λινουξ είναι ένας πυρήνας που αγκιστρώσουμε πάνω του ότι μας αρέσει. Υπάρχουν οι διαχειριστές πακέτων και τα αποθετήρια και ο κάθε ένας επιλέγει ότι τον ευχαριστεί να διαχειριστεί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, YvesSaintLaurent είπε Παραδοξως κατελειξα σε alpine linux ακομη και στο desktop καθως ειναι η χρυση τομη αναμεσα σε ασφαλεια και δημοφιλια (πακετα στο repo) Ενδιαφέρουσα επιλογή, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ μια τέτοια διανομή για desktop χρήση. Μπορείς να πεις κάποια παραπάνω πράγματα; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, asfodelus είπε Ενδιαφέρουσα επιλογή, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ μια τέτοια διανομή για desktop χρήση. Μπορείς να πεις κάποια παραπάνω πράγματα; Ενδιαφερουσα επιλογη , αλλα αν δεν μπορω να βαλω καποια πακετα ευκολα σε μια διανομη για μενα δεν αξιζει ο κοπος. Ασε που δεν προοριζεται για desktop , αλλα οκ , περι ορεξεως... Σε αλλα νεα , ο ρητορας κραταει μονος του μια διανομη , εχει ανοιξει κρυφο σχολειό και διδασκει τα μυστικα του λινουξ. Δηλαδη ο τυπος νομιζει οτι κανει ανταρτικο σε δυναμεις κατοχης (systemd) !! Χαχα ρε τι ζουμε ! Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από mphxths 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, nick0lis είπε Παλεύεις να κρατηθεί μια διανομή στην ζωή ; Τι εννοείς ; Δε θα ήθελα να επεκταθώ γιατί τα troll παρότι τους είπε ο κόσμος να κόψουν και παρότι κατάλαβαν πως και nosystemD χρήστες εχει εδώ κι άλλους αλλά και κάποιοι με παίρνουν στα σοβαρά, θα συνεχίσουν και δε γουστάρω. Οχι για αυτούς αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να δοκιμάσει και να δει και κάτι άλλο. 1 ώρα πριν, nick0lis είπε Υπάρχουν καλύτερες διανομές από το linux mint; Ηξερα ότι το λινουξ είναι ένας πυρήνας που αγκιστρώσουμε πάνω του ότι μας αρέσει. Υπάρχουν οι διαχειριστές πακέτων και τα αποθετήρια και ο κάθε ένας επιλέγει ότι τον ευχαριστεί να διαχειριστεί. Μα το linux ειναι ενας kernel όπως σωστα λες που βάζουμε πάνω οτι θέλουμε. Αλλά το ίδιο ειναι και η pizza μια ζύμη που βάζουμε ότι θέλουμε. Αυτό δε σημαίνει οτι κάποιος δε μπορεί να κάψει την pizza ή αυτά που θα βάλει να μην κολλάνε μεταξύ τους (π.χ bacon με μαρμελάδα σύκο και ξηροκάρπια). Αν κάποιος θέλει πολυπλοκότητα βάζει και bedrock linux να έχει το «λίγο από όλα». Αλλά και πάλι εξαρτάται. Π.Χ θα διάβασες τα σχόλια με το κάλπικο ενδιαφέρον για το alpine. Ειχε πάει μια στο conf του alpine να πει για systemD η συνέχεια αναμενόμενη (καλά τα είπες αλλά ΔΕΕΕΝ). Το κάλπικη το λεω γιατί αφενόν οι εν λόγω ουτε χρησιμοποιούν κάτι χωρις το systemD, ουτε και ξέρουν να χρησιμοποιήσουν και κάποιοι είχαν έρθει και σε άλλο χώρο με ατάκα «σκέφτομαι να βάλω void»(που το κράζω 24/7) και δεν το έκαναν ποτε. Δες και στα νεα που δεν ξέρουν καν τι θέμα ειχε το void builds και ειρωνεύονταν. Οι nosystemD λοιπόν διανομές δε δέχονται ειρωνία στο community. Ένας που έκανε τέτοια στο void group και ήταν και debian χρήστης πήρε πόδι. Για αυτό και έχεις καλή εικόνα από το gentoo forum γιατί sysD «μαγκιές» δεν περνάνε (και ας το προσφέρει ακόμα σαν επιλογή). Ο καθένας λοιπον ας βάλει οτι θέλει και του αρέσει. Από εμένα κανένα θέμα. Αλλά αυτό ειναι άσχετο με το τι ειναι καλύτερο in my case και καλύτερο in your case. Π.Χ κάποια πράγματα ειναι αντικειμενικά π.χ ο pacman ειναι ταχύτερος από τον apt. Ο xbps ειναι ταχύς. Το runit ειναι πιο ασφαλές από το systemD. Το s6 ειναι πιο φρέσκο από το runit. Το icewm πιο ελαφρύ από το gnome αλλά το fvwm πιο ελαφρύ απ'το icewm. Κ.Ο.Κ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, dimitrismagp είπε Ποιον να υπερασπιστώ; αυτόν που λέει είμαι λεφτάς δεν με νοιάζει να ειναι βαριά η διανομή μου; Δεν έχει σχέση με το πόσα ξοδεύω σε εξαρτήματα. ένα χρέπι 10ετίας είναι για την ανακύκλωση όπως και να προσπαθήσεις να το πουλήσεις. Οποιοδήποτε σύστημα της 5ετίας τρέχει όλες τις διανομές χωρίς να ιδρώνει για πόρους. Νταξ σας πήραν χαμπάρι και οι πέτρες. 10 ώρες πριν, jim_p είπε Το θελει αλλα μετα θα πεφτει γερο τσεκουρι και θα μαλωνουμε Jimp for president . Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από headbanger 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 kde neon ,μιας και xfce δεν υποστηρίζει fractional scaling και πλέον έχω συνηθίσει σε kde χρόνια Αν δεν είχα γλυκαθεί απο τη Neon έκδοση που είναι πάντα φρέσκια θα πήγαινα σε MX linux KDE 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, rhtoras είπε Το κάλπικη το λεω γιατί αφενόν οι εν λόγω ουτε χρησιμοποιούν κάτι χωρις το systemD, ουτε και ξέρουν να χρησιμοποιήσουν Δηλαδή αυτό τι υπονοεί; Πως κάτι που δεν είναι systemd είναι τόσο μα τόσο δύσκολο; Ε, τότε καλά κάνουμε και θέλουμε systemd; Έτσι δεν είναι; Η μήπως όλοι οι άλλοι είναι τόσο μα τόσο ανίδεοι και απλά δεν μπορούν; 2 ώρες πριν, rhtoras είπε πως και nosystemD χρήστες εχει εδώ κι άλλου Και πολύ πολύ καλά κάνουν, με κάποιους μάλιστα έχουμε ανταλλάξει απόψεις, σε κάποια θα συμφωνήσουμε σε κάποια θα διαφωνήσουμε. Έτσι κάνει ο κόσμος με άτομα που μπορούν να συζητήσουν. Και το κυριότερο είναι πως τα επιχειρήματα τους έχουν βάση. Μπορούν να κρίνουν το οτιδήποτε αντικειμενικά και να καταλήξουν σε μια τεχνολογική απόφαση. Δεν λένε μαλακίες περί backdoor για παράδειγμα. Δεν είναι όμως κάπως ενδιαφέρον, το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να ανεχτούν τον φανατισμό σου; Ξέρω σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις στην τυφλότητα σου, αλλά οι υπόλοιποι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι σύστημα θέλουμε και καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μας. Και είμαστε απόλυτα ικανοί να χρησιμοποιήσουμε κάτι άλλο και τίποτα δεν θα μας εμποδίσει αν για κάποια συγκεκριμένη ανάγκη κάτι άλλο είναι καλύτερο. Το Alpine Linux για παράδειγμα είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει νόημα να χρησιμοποιηθεί σε κάποιες χρήσεις, το ίδιο και το runit, είναι εξαιρετικό για χρήση σε base image μέσα σε docker containers (θα μπορούσα να το εξηγήσω το γιατί, αλλά δεν θα το καταλάβαινες έτσι και αλλιώς). Εσύ μπορείς να προτείνεις κάποια χρήση του system για κάποια ανάγκη η περίπτωση χρήσης; Δεν νομίζω... Η επιλογή λοιπόν του Alpine για βασικό σύστημα, οι εμπειρίες χρήσης από κάποιον που το χρησιμοποιεί και είναι σοβαρός άνθρωπος, προφανώς μας ενδιαφέρει. Δεν έχουν όλοι την τυφλότητα σου ΥΓ: Αφήνω ασχολίαστα τα δημοκρατικά γεγονότα στα φόρουμ και άλλα μέσα που αναφέρεις. Από την μια λες πως σε διώκουν και δεν σε αφήνουν να πεις την άποψη σου, και από την άλλη θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό και κατόρθωμα πως δεν είναι ανεκτός κανένας διάλογος. Το έχω ξαναπεί, δυστυχώς οι οργανωμένοι που δεν θέλουν το systemd είναι μιας κάποιας ποιότητας. Αν θέλουμε να υπάρξει κάποια στιγμή κάτι καλύτερο (γιατί πάντα σε οτιδήποτε υπάρχει κάτι καλύτερο, γιατί τα μηχανήματα και οι ανάγκες συνεχώς αλλάζουν, γιατί υπάρχει αυτό που λέμε εξέλιξη των ιδεών και άλλα φαιδρά) δεν θα έρθει από αυτούς του κύκλους. Αλλά ποιος είμαι εγώ να κρίνω; Είμαι κάποιος που δεν έχει ιδέα τι είναι το blur 😛 Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από asfodelus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Le Perv Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Στις 24/2/2022 στις 7:01 ΜΜ, Hacker?pcs είπε Δεν γουστάρω το manjaro και θλίβομαι που τραβάει κόσμο. Είναι φτηνή αντιγραφή του arch και όχι από άτομα που ξέρουν απαραιτήτως τι κάνουν Θλιβεσαι? Γιατι θλιβεσαι? Να σου εξηγησω γιατι τραβαει κοσμο κ ειναι απο τις πιο πετυχημενες? (δεν το λεω επιθετικα. Ουτε εχω προσωπικα μαζι σου. Ξερω, ειναι απορια πολλων) . Ακριβως για το λογο που το σιχαινεσαι εσυ. Ειναι Arch για ασχετους και τεμπεληδες. Συμφωνω απολυτα μαζι σου. ΑΛΛΑ πανω απ' ολα αδερφε, ειναι η διανομη με τα λιγοτερα προβληματα. Για την πλειοψηφια των χρηστων. Αριστη διανομη. Με την ποικιλια των προγραμματων του Arch. Καταλαβαινεις λοιπον οτι δινει απεριοριστη δυναμη στα χερια του καθε χρηστη (ασχετου). Νιωθει οτι μπορει να κανει τα παντα. 'Ακοπα (χωρις κοπο) Τα ιδια ακριβως ισχυουν και για την ΜΧ. Ειναι οι 2 αγαπημενες διανομες των ασχετων. Τεραστια δημοτικοτητα. Και οι 2 πιο σιχαμενες για τους power users. Για ευνοητους λογους. Νομιζω δε χρειαζεται αυτο αναλυση. Spoiler Για το Ubuntu τι να πω? ... μια παρατημενη διανομη που εχει μεινει στο μακρυνο 2007 15 χρονια πισω. Τρεμπαναλ. Ιδια κι απαραλαχτη. Δωρεαν διανομη δεν εχει χρημα για τους ινδους. Την εχουνε γραμμενη πλεον. Δεν πειραζει ομως. Κι εμεις γραμμενη την εχουμε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hasta La Vista Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Debian για stability . Τρέχω testing σε 3 υπολογιστές μου με 0 προβλήματα τον τελευταίο χρόνο . Απλά απίστευτα . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Le Perv είπε Θλιβεσαι? Γιατι θλιβεσαι? Να σου εξηγησω γιατι τραβαει κοσμο κ ειναι απο τις πιο πετυχημενες? (δεν το λεω επιθετικα. Ουτε εχω προσωπικα μαζι σου. Ξερω, ειναι απορια πολλων) . Ακριβως για το λογο που το σιχαινεσαι εσυ. Ειναι Arch για ασχετους και τεμπεληδες. Συμφωνω απολυτα μαζι σου. ΑΛΛΑ πανω απ' ολα αδερφε, ειναι η διανομη με τα λιγοτερα προβληματα. Για την πλειοψηφια των χρηστων. Αριστη διανομη. Με την ποικιλια των προγραμματων του Arch. Για το Ubuntu τι να πω? ... μια παρατημενη διανομη που εχει μεινει στο μακρυνο 2007 15 χρονια πισω. Τρεμπαναλ. Ιδια κι απαραλαχτη. Δωρεαν διανομη δεν εχει χρημα για τους ινδους. Την εχουνε γραμμενη πλεον. Δεν πειραζει ομως. Κι εμεις γραμμενη την εχουμε. Απόκρυψη περιεχομένων καταλαβαίνεις οτι πολλές εταιρίες τρέχουν ubuntu σε server και το κάνουν επειδή έχει καλύτερη υποστήριξη στις τηλεπικοινωνίες .. γνωρίζω μια τέτοια εταιρία .. και ξέρω τι σου λέω .. για τον desktop χρήστη οτι τρέχει ubuntu είτε debian ειναι σχετικά το ίδιο .. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο αλλος θλιβεται που το Manjaro τραβαει κοσμο επειδη....αυτος δεν το γουσταρει. Την εκρινε με τα δικα του στανταρντς και την εβγαλε σκαρτη για ολους. Δηλαδη ας πουμε , δεν γουσταρω iphones και θλιβομαι που κοσμος παει και τα αγοραζει.Τετοια φαση. Σταματηστε την Γη , ωρα να κατεβαινω.... Στα περι Manjaro , απο τις πιο σοβαρες arch-based διανομες. Μας εχει δωσει το pamac , γραφικος package manager με υποστηριξη snaps/flatpaks/aur , manjaro settings manager , οπου περνας οδηγους καρτας γραφικων , διαχειριζεσαι κερνελς , locale packages και αλλα πολλα , γραφικο installer της προκοπης και φυσικα το manjaro hardware detection (mhwd). Επισης στην gnome flavor εχει εργαλειο να αλλαζεις το layout αυτοματα κανοντας χρηση προεγκατεστημενων gnome extensions. Απορω και εγω μια τοσο χαλια διανομη πως γινεται και τραβαει κοσμο... *facepalm* Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από mphxths 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) σχετικα με το ubuntu κ την canonical μπορεις να τους κατηγορησεις για πολλα πραγματα κ να εχεις δικιο, προσπαθησε κατα καιρους ενα πολυ light telemetry k ενσωματωση διαφημισεων στο λειτουργικο πχ αυτο που δεν μπορεις ομως να κανεις ειναι να πεις οτι ειναι κακη διανομη ,εφερε πολυ κοσμο κ καποτε ηταν flagship για το linux ,ειναι απο τις πιο καλογυαλισμενες-καλοβαλμενες διανομες κ γενικοτερα ειναι απο τις προτεινομενες για καινουργιους δεν θα υπερασπιστω το manjaro ,διαβαζοντας στο φορουμ τους βλεπω κ σοβαροτητα κ γνωσεις κ διαθεση να πανε το linux μπροστα με σωστες αποφασεις κ επιλογες ,βλεπω κ τα στραβα ,αυτο που θα πω ειναι οτι μου ειναι πολυ ευκολο να ακολουθησω το arch wiki κ να περασω arch ,δεν το κανω κ επιλεγω το manjaro γιατι θελω να στησω το μηχανημα κ να το απολαμβανω στην συνεχεια με την λιγοτερη δυνατη ενασχοληση ,αν αυτο με κανει τεμπελη κ ασχετο οκ @rhtoras ειμαι απο αυτους που υπερασπιστηκαν κ θα υπερασπιζονται το δικαιωμα σου (κ οποιουδηποτε αλλου) να γραφει ελευθερα κ να μην "διωκεται" για τις αποψεις κ επιλογες του ΟΜΩΣ οταν βλεπεις τοση αντιδραση απο πολυ κοσμο με γνωσεις κ εμπειρια καπου θα επρεπε να αναρωτηθεις στο τι κανεις λαθος οχι μονο στις επιλογες αλλα κ την συμπεριφορα σου πρεπει σοβαρα να προτεινουμε εναν mod στο φορουμ ενεργο με διαθεση να ασχοληθει κ θα μπορουσαν να ειναι πολλοι πχ mphxths ,imitheos ,Jim_p κ αρκετοι αλλοι ,καποιος πρεπει να μας μαζευει λιγο Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2022 από Neural_handshake 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε πρεπει σοβαρα να προτεινουμε εναν mod στο φορουμ ενεργο με διαθεση να ασχοληθει κ θα μπορουσαν να ειναι πολλοι πχ mphxths ,imitheos ,Jim_p κ αρκετοι αλλοι ,καποιος πρεπει να μας μαζευει λιγο Πριν είπες ότι ευθύνομαι που δεν γράφει κόσμος στο φόρουμ (οκ δεν το είπες προσωπικά για εμένα αλλά οι κύριοι "bullies" του rhtora ήμουν εγώ και ο mphxths) και μετά με προτείνεις για mod ; Πέρα από τη πλάκα, εγώ δεν θα ήμουν καθόλου καλός mod γιατί δεν είμαι τόσο ενεργός (εγώ 2K posts, mphxths 8K, jim_p 18K) έχω κάποιες λίγες γνώσεις πάνω στο λίνουξ αλλά όχι τόσες ώστε να βοηθήσω πολύ κόσμο. Ειδικά οι γνώσεις μου σε "mainstream" διανομές δεν είναι τόσο εκτενείς μια και, πέρα από το tumbleweed, οι διανομές που ασχολούμαι (slackware, gentoo, netbsd) θεωρούνται περιθωριακές και δεν θα έρθει να ρωτήσει κάποιος για αυτές. όπως έχω αποδείξει με την περίπτωση του rhtora, είμαι της νοοτροπίας του γνωστού xkcd "someone is wrong on the internet" και έτσι δεν μπορώ να αφήσω να πέσει κάτω κάτι που θεωρώ ότι είναι λάθος. Πώς θα σας μαζεύω όταν εγώ θα είμαι ο πρώτος που ξεφεύγει; ποιος ξέρει τι άλλο κουσούρι έχω και δεν μου έρχεται τώρα γράψτε ελεύθερα Για τους mphxths, jim_p δεν έχω κάτι αρνητικό να πω οπότε seconded για εκείνους αν θέλουν Υ.Γ: Είπα να μην το σχολιάσω τότε που το είπε αλλά ένα από τα "επιχειρήματα" του rhtoras ήταν ότι έχουμε ασχοληθεί μόνο με systemd και μιλάμε χωρίς να ξέρουμε κάτι άλλο και οι 3 από τις 4 διανομές που χρησιμοποιώ είναι χωρίς systemd "Τόση ψυχεδέλεια" που λέει και ο Κουτσούμπας στο luben. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, imitheos είπε Πριν είπες ότι ευθύνομαι που δεν γράφει κόσμος στο φόρουμ (οκ δεν το είπες προσωπικά για εμένα αλλά οι κύριοι "bullies" του rhtora ήμουν εγώ και ο mphxths) και μετά με προτείνεις για mod ; Πέρα από τη πλάκα, εγώ δεν θα ήμουν καθόλου καλός mod γιατί δεν είμαι τόσο ενεργός (εγώ 2K posts, mphxths 8K, jim_p 18K) έχω κάποιες λίγες γνώσεις πάνω στο λίνουξ αλλά όχι τόσες ώστε να βοηθήσω πολύ κόσμο. Ειδικά οι γνώσεις μου σε "mainstream" διανομές δεν είναι τόσο εκτενείς μια και, πέρα από το tumbleweed, οι διανομές που ασχολούμαι (slackware, gentoo, netbsd) θεωρούνται περιθωριακές και δεν θα έρθει να ρωτήσει κάποιος για αυτές. όπως έχω αποδείξει με την περίπτωση του rhtora, είμαι της νοοτροπίας του γνωστού xkcd "someone is wrong on the internet" και έτσι δεν μπορώ να αφήσω να πέσει κάτω κάτι που θεωρώ ότι είναι λάθος. Πώς θα σας μαζεύω όταν εγώ θα είμαι ο πρώτος που ξεφεύγει; ποιος ξέρει τι άλλο κουσούρι έχω και δεν μου έρχεται τώρα γράψτε ελεύθερα Για τους mphxths, jim_p δεν έχω κάτι αρνητικό να πω οπότε seconded για εκείνους αν θέλουν Υ.Γ: Είπα να μην το σχολιάσω τότε που το είπε αλλά ένα από τα "επιχειρήματα" του rhtoras ήταν ότι έχουμε ασχοληθεί μόνο με systemd και μιλάμε χωρίς να ξέρουμε κάτι άλλο και οι 3 από τις 4 διανομές που χρησιμοποιώ είναι χωρίς systemd "Τόση ψυχεδέλεια" που λέει και ο Κουτσούμπας στο luben. οπως ειδες την λεω κ στον ρητορα περα απο αυτο δεν ακυρωνω ανθρωπους ετσι ευκολα απο μια στραβη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις