Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή διαλέξατε και για ποιον λόγο ;;

jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, dimitrismagp είπε

Jema σε θυμάμαι σε meetup javascript. Παλιότερα πήγαινες και σε python αν δεν κάνω λάθος; τελευταία σε εχω χάσει. Αν τα γνωρίζει αυτά και ο ρήτορας δεν ξέρω.

Σου σφυριξε πληροφοριες ο ρητορας , τις λες και τις ξαναλες , και μετα πετας και ενα "δεν ξερω αν τα γνωριζει αυτα ο ρητορας" !! χαχα , πιο καρφωμα , και απο λιγουρη που κοιταει γκομενα καταματα !

19 λεπτά πριν, dimitrismagp είπε

Γιατί bootare το refracta και παίζει η κάρτα με driver που εγκατέστησα;

Δεν ασχολουμαστε με πλεμποδιανομες , οποτε δεν ξερουμε την απαντηση σε αυτην την ερωτηση. Αυτην την διανομη τοτε αγαπουσε ο ρητορας (ξερεις , το alter ego σου) , αυτην σου προτεινε. Αν σου προτεινε καποια αλλη , πολυ πιθανο να δουλευε το μηχανημα σου με την αλλη και με πολλες αλλες.
Δεν ειναι η refracta η σουπερ ντουπερ γουαου διανομη που σου ελυσε δια μαγειας το προβλημα σου. Ουτε η μανα της δεν την ξερει.

21 λεπτά πριν, dimitrismagp είπε

αυτόν που λέει είμαι λεφτάς δεν με νοιάζει να ειναι βαριά η διανομή μου;

Ειμαι λεφτας , εχω 8 πυρηνες στον επεξεργαστη , ssd παντου και 32γιγα ραμ που καθονται. Δεν με ενδιαφερει το λειτουργικο μου να ειναι ελαφρυ. Με ενδιαφερει να ειναι πληρες και να δουλευει σωστα. Αυτα τα δυο χαρακτηριστικα ερχονται με επιπτωση στους πορους. Τα ελαφρια λειτουργικα ειναι συνηθως και λειψα. Νομος.

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimitrismagp είπε

Παράνοια. Ένα skype όποτε θέλετε. Ούτε τον ξέρω. Ούτε θέλω να ασχοληθώ πολύ με μηχάνημα άλλου. Έπαιξε. Και πάει σφαίρα. Με ταλαιπώρησε βέβαια με το θέμα. Αλλά σαν νέος αμαθής χρήστης το χρησιμοποιεί χωρίς προβλήματα. Jema σε θυμάμαι σε meetup javascript. Παλιότερα πήγαινες και σε python αν δεν κάνω λάθος; τελευταία σε εχω χάσει. Αν τα γνωρίζει αυτά και ο ρήτορας δεν ξέρω. Προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν είμαι αυτός. Γιατί bootare το refracta και παίζει η κάρτα με driver που 

Δεν έχω ασχοληθεί με js ούτε με python ούτε  σε σεμινάρια μάθηματα πήγα. 

το Ubuntu έχει το additional drivers . οπότε μάλλον δεν δοκιμάσες

Επεξ/σία από jemadux

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά δεν είναι ο ίδιος λογαριασμός, ένα δίκιο το έχει όμως ότι κάποιες συμπεριφορές είναι στα όρια του bullying. 

@rhtoras αφού θες ντε και καλά να διαφημίσεις το unchained-gnu.gr βάλε ένα λινκ στην υπογραφή σου. Μη χάνεται μέσα στο avatar σου. 

Επεξ/σία από becoming_I

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dimitrismagp είπε

Ποιον να υπερασπιστώ; αυτόν που λέει είμαι λεφτάς δεν με νοιάζει να ειναι βαριά η διανομή μου;

Να υπερασπιστείς; Νομίζω το έχεις πιάσει λάθος το θέμα. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα, το θέμα είναι αν κάποιος ξέρει τι λέει και το υποστηρίζει με επιχειρήματα.

Μπορείς αν θέλεις να επιβεβαιώσεις την απλή παρακάτω διαπίστωση. Αν σε κάποιο φόρουμ ελληνικό η ξένο (με ρήτορα ή χωρίς) κάποιος ρωτήσει για μια διανομή σε μηχάνημα με προδιαγραφές δεκαετίας, θα υπάρξει μια συναίνεση σε λίγες δοκιμασμένες διανομές με καλή κοινότητα και υποστήριξη.

Αν όμως κάποιος ρωτήσει για μηχάνημα της προηγούμενης δεκαετίας, θα γίνει αποκάτω ο χαμός, καθένας θα υπάρχει ένα κατεβατό από μικροδιανομές, και δεν θα υπάρξει καμία συναίνεσαη. Και αυτό γιατί; Για τον απλό λόγο, ότι δεν είναι εύκολο να γίνει, κάθε διανομή θα κάνει τις παραχωρήσεις τις, και δεν υπάρχει ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα. Αν υπήρχε θα κατέληγε η κουβέντα σε λίγες πάλι διανομές. Αλήθεια κάνε μια δοκιμή.

Καλό είναι και κανείς δεν διαφωνεί να κρατάμε τον υπολογιστή όσο περισσότερο μπορούμε και δεν μπορούμε να αλλάζουμε κάθε 3-4 χρόνια. Αλλά υπάρχει και κάποιο όριο. Κάποια στιγμή θα κάνεις μια αναβάθμιση. Στην τελική ένα raspberry (μα ξαναβγούν στην αγορά, γιατί τώρα τα βρίσκεις με το ντουφέκι) ή με ενα reubrished  φτιάχνεις υπολογιστή με λιγότερο απ 100€ που θα είναι καλύτερος απο αυτόν που αγόρασες πριν 10 χρόνια. Και με ένα Ubuntu θα πετάει λειτουργεί ικανοποιητικά, τουλάχιστον για την χρήση που το θέλει το 90% του πληθυσμού.

Τώρα το πρόβλημα που προκαλεί ο Ρήτορας, είναι πως δεν γνωρίζει καν τι θα προτείνει. Έχει ένα μόνο κριτήριο, και αυτό για λάθος λόγους. Θεωρεί ατεκμηρίωτα κάποιους εξωφρενικούς συλλογισμούς, που δεν έχουν ούτε τεχνική ούτε λογική βάση. Δεν προσπαθεί καν να προσεγγίσει ούτε τις απαιτήσεις αυτού που ρωτάει, ακόμα και αν ρητά τις θέτει, ούτε το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Και πετάει καμία φορά πράγματα (όπως πχ το motif παραπάνω) επειδή απλά κάπου τα άκουσε, και μας κάνει να συλλογούμαστε το μάταιο της ύπαρξης καθώς και το Αλτσχάιμερ που ε... εεε... έρχετε.

Τώρα αν λέει πως ο χρήστης ΠΡΕΠΕΙ να μάθει σε βάθος να δουλεύει τερματικό και να διαβάζει wiki, ακόμα και αν απλά ο άλλος δηλώνει πως ενα facebook θέλει να βλέπει. Και ταυτόχρονα κάθετε και λέει πως το Linux είναι ανασφαλές, πως μας παρακολουθεί η ΜΑΣΑ και άλλα φαιδρά. Με άλλα λόγια κάνει ότι μπορεί για να διώξει κόσμο. Θα είχε απλά πλάκα αν δεν ήταν επικίνδυνος. Και δεν θα διστάσει καθόλου να πει ψέματα και να συκοφαντήσει κόσμο και διανομές. Δεν έχει καν ηθική η τσίπα ή φιλότιμο.  Η πλάκα του πράγματος είναι πως μπορεί κάπου και να τα πιστεύει αυτά που λέει. Tragic

Και δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση εδώ μέσα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να διαφωνήσουμε και κάπου να γίνουμε σοφότεροι. Απλά βυθιζόμαστε, θέλοντας και μη στην παράνοια του.  Και μας βλέπει και σπάει πλάκα

Επεξ/σία από asfodelus

τελικα το linux subsection αρεσκεται να την πεφτει στον ρητορα ,εχει γινει κατι σαν εισιτηριο αποδοχης στην ομαδα ξργω

οκ κ εγω πολλα που λεει τα βρισκω απο περιεργα εως αστεια μεχρι κ εμμονικα αλλα δεν βλεπω να την πεφτει σε κανεναν ουτε να χαλαει post η το φορουμ γενικοτερα

αντιθετα βλεπω απο καποιους μια διαθεση απο κυνηγι μεχρι μπουλινγκ

οκ μην τα ριχνετε ομως στον ρητορα που κανεις δεν γραφει στο φορουμ πλεον

υγ

καποιος να κανει τον @jim_p mod αν το θελει ο ανθρωπος

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε ρήτορα πολύ μπερδεμένα τα γράφεις και τα παιδιά με περίσσια ευγένεια παραθέτουν τα επιχειρήματα τους. 

Μήπως έχεις αγχωθει να προσφέρεις και εσύ στην κοινότητα λινουξ και σκοντάφτεις επειδή βιάζεσαι λίγο παραπάνω; Ερωτηματικά το θέτω.

10 ώρες πριν, mphxths είπε

Ειμαι λεφτας , εχω 8 πυρηνες στον επεξεργαστη , ssd παντου και 32γιγα ραμ που καθονται. Δεν με ενδιαφερει το λειτουργικο μου να ειναι ελαφρυ. Με ενδιαφερει να ειναι πληρες και να δουλευει σωστα. Αυτα τα δυο χαρακτηριστικα ερχονται με επιπτωση στους πορους. Τα ελαφρια λειτουργικα ειναι συνηθως και λειψα. Νομος.

Ωραίος !

Να παραγγείλω δύο epyc 64/128 με 1.5tb ram 

Να απλώνουμε το Λινουξ σαν τον τραχανά στις ταράτσες ;

:lol:

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

οκ κ εγω πολλα που λεει τα βρισκω απο περιεργα εως αστεια μεχρι κ εμμονικα αλλα δεν βλεπω να την πεφτει σε κανεναν ουτε να χαλαει post η το φορουμ γενικοτερα

Χρειάζεται να την πέφτεις σε κάποιον για να χαλάς post; Αν ερχόταν ένας σε ένα ιατρικό φόρουμ και έλεγε "πονάει το δόντι μου" και του απαντούσε κάποιος "πάρε xanax", μετά ερχόταν κάποιος άλλος και έλεγε "πονάει το στομάχι μου" και του απαντούσε "πάρε xanax", και όλοι οι υπόλοιποι του έλεγαν ότι είναι επικίνδυνος θα έλεγες ότι του κάνουν bullying;

Εδώ φυσικά δεν μιλάμε για την υγεία αλλά απλά για ένα λειτουργικό οπότε δεν έγινε μεγάλο κακό αλλά αναλογικά κάνει το ίδιο. Πέρα από το αν αυτά που λέει είναι σωστά ή όχι, παρατήρησες ότι δεν είναι έντιμος συνομιλητής και αλλάζει τα λόγια των άλλων ώστε να υποστηρίξει τα δικά του; Δεν χαλάει το φόρουμ όμως.

οκ μην τα ριχνετε ομως στον ρητορα που κανεις δεν γραφει στο φορουμ πλεον

Σωστά, στο μοτίβο του υπόλοιπου κόσμου πρέπει και το φόρουμ να γίνει "inclusive". Από εδώ και πέρα δεν θα κοιτάω αν αυτά που γράφω είναι σωστές συμβουλές. Θα βάζω πεταλουδίτσες σε κάθε ποστ μου για να νιώθουμε ωραία όλοι και να προσελκύονται νέοι γράφοντες.  🦋 🦋 🦋

5 ώρες πριν, becoming_I είπε

Παιδιά δεν είναι ο ίδιος λογαριασμός, ένα δίκιο το έχει όμως ότι κάποιες συμπεριφορές είναι στα όρια του

τελικα το linux subsection αρεσκεται να την πεφτει στον ρητορα ,εχει γινει κατι σαν εισιτηριο αποδοχης στην ομαδα ξργω

αντιθετα βλεπω απο καποιους μια διαθεση απο κυνηγι μεχρι μπουλινγκ

Ένας από τους κεντρικούς πολέμιους του rhtora (θέλω να πιστεύω ότι είμαι πολέμιος αυτών που λέει και όχι του ίδιου αλλά τέλος πάντων) είμαι εγώ.

Από όσο μπορώ να θυμάμαι από τα post σας, δεν θυμάμαι να είσασταν βλάκες αντίθετα νομίζω είστε σοβαροί και οι δύο οπότε αφού και οι δύο σας ταυτόχρονα παρατηρήσατε bullying, τότε ίσως είμαι λάθος και η συμπεριφορά μου προς τον rhtoras να ήταν κακή και να του έκανα bullying. Εννοείται πως δεν το πιστεύω και συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι άθλιος και κάνει κακό στο φόρουμ αλλά, σε περίπτωση που κάνω λάθος, δεν θέλω να γίνομαι αιτία να χειροτερεύει το φόρουμ, οπότε υπόσχομαι να μην ξαναγράψω κάτι. Τον έκανα ignore έτσι και αλλιώς οπότε δεν βλέπω τι γράφει αλλά δεν θα απαντάω ούτε όταν τον αναφέρουν οι άλλοι.

καποιος να κανει τον @jim_p mod αν το θελει ο ανθρωπος

Ο @jim_p είναι μόνο για debian project leader, να ρίξει εκεί τσεκούρι στους "άχρηστους τεμπέληδες devs" και να φέρει πάλι το debian στα πάνω του. :)

Επεξ/σία από imitheos

4 ώρες πριν, nick0lis είπε

Βρε ρήτορα πολύ μπερδεμένα τα γράφεις και τα παιδιά με περίσσια ευγένεια παραθέτουν τα επιχειρήματα τους. 

Μήπως έχεις αγχωθει να προσφέρεις και εσύ στην κοινότητα λινουξ και σκοντάφτεις επειδή βιάζεσαι λίγο παραπάνω; Ερωτηματικά το θέτω.

Αναφέρω διανομές που σε κάποιους δεν αρέσουν (όχι γιατί τις δούλεψαν αλλά γιατί δεν έχουν systemD). Θα μου πεις τότε και γιατί κάνουν έτσι ? Γιατί μάλλον αν ο χ βάλει διανομή από αυτές που του λένε, σε κάθε λάσθος θα ζητήσει support γίνοντας αθελά του beta tester. Μπορεί να μην ειναι έτσι που λέω αλλά μα τον RMS δε βρίσκω άλλη εξήγηση. Τι εχω αγωθεί φίλε μου ? ΤΟ είδες οτι από τη μία λένε "ο ρήτορας διώχνει κόσμο" και από την άλλη λίγο πιο πάνω έκαναν ενα χρήστη να πει "δεν ξαναγράφω". Αυτονόητα λοιπόν ο ρητορας δε διώχνει κόσμο αλλά αντίθετα με το φίλο του παιδιού που σώθηκε χάρις το refracta linux ο ρητορας δεν αφήνει κόσμο στη microsoft. Εγώ που χρησιμοποιώ μονο linux και unix θέλω το κακό τους και αυτοί που χρησιμοποιούν κατα βάση windows θέλουν το καλό τους. Μα τα πιστεύει κανείς λογικός αυτά ?
Δεν ειμαι μονο για να βοηθήσω (όσες μέρες μπαίνουν στο προφίλ μου εγώ παλεύω να κρατηθεί μια διανομή στη ζωή) αλλά και για να μάθω. Θα μου πεις, να μάθω από αυτόν που δεν ξέρει τη διαφορά transparency με blur effect και μου το παίζει παλιός ? Αστον αυτόν. Υπάρχει κόσμος που ανταλάσσουμε απόψεις. Κρυφο σχολιό γίναμε. Όπως ειπε και το παιδί παραπάνω: "ο ρητορας φταίει που δε γράφετε". Μα εδω άλλοι έχουν forum και πιο πολύ  γράφουν εδώ παρα εκεί. Γιατί ειμαι εγώ το Γαλατικό -από οτι δείχνουν- χωριό του subforum. Ας αφήσουμε τον κόσμο να δοκιμάσει. Μα τόσο κακό κάνει μια δοκιμή ?
Ειναι αραγε τόσο έγκλημα αφου σε κάποιον δε δούλεψε το debian να δούλεψε το refracta (debian χωρίς systemD) ? To refracta έχει δικά του  εργαλεία ?(υπάρχουν αντίστοιχα κι αλλού εντάξει) που τα έχουν υιοθετήσει ακόμα και διανομές με systemD. Το πόσοι χρησιμοποιούν μια διανομή δε λέει κάτι για την ποιότητά της παρα μόνο για το user base της. Το οποίο  user base σήμερα είναι και αύριο δεν ειναι. Πολλοί περάσαμε από το linux mint και γρήγορα καταλάβαμε οτι υπάρχουν καλύτερες διανομές. Μπορεί να λέω βλακείες μπορεί και όχι. Ειναι όμως δικαίωμα μου. Γιατί δε δίνω ιατρικές συμβουλες που εκεί παίρνω ζωές (sorry αλλά ατυχές το παράδειγμα κάποιου περι αυτού). Δεν έχω αγχωθεί λοιπόν για τίποτα.
ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ κανένα και περιμένω να μη με ενοχλούν. Εγω δε θα σχολιάσω πως από τη μια "καλό ειναι από τη μια να κρατάμε το pc για καιρό" αλλά από την άλλη "ε πρεπει να αναβαθμίσεις με 100€ το pc σου". Μεγάλα παιδιά είμαστε Ελληνικά ξέρουμε. Οσο για το bullying εις βάρος μου τα είπαν και άλλοι. Κάποιοι που δεν τα είπαν κουράστηκαν και δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία.

Για να τελειώσω: όποιος βιάζεται βέβαια σκοντάφτει αλλά και από την άλλη άλλος ανάβει τη φωτιά κι άλλος την ανεμίζει

Το arch ειναι nono για μενα λογο systemd, οπως και τα παραγωγα του debian οπως εννοειται και τα distros απο redhat μερια.
Παραδοξως κατελειξα σε alpine linux ακομη και στο desktop καθως ειναι η χρυση τομη αναμεσα σε ασφαλεια και δημοφιλια (πακετα στο repo) ... Αν και αυτες τις μερες τρεχω void μαλλον θα το ξανα γυρισω σε alpine για τους λογους μου.

Απο πλευρας περιβαλλοντως αποφευγω DEs καθως ερχονται packed με ενα καρο bloat που δεν το χρησιμοποιω ουτως η αλλως και προτιμω σκετους window managers βλεπε river για wayland και awesome ή leftwm για xorg

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τελευταία 6 χρονιά σταθερά arch με KDE (η ίδια εγκατάσταση). Το ότι κάποιοι μιλάνε για σταθερότητα και βάζουν κάθε εβδομάδα νέα διανομή απλά με ξεπερνάει. Επίσης οι ίδιοι μιλάνε για development χωρίς να έχουν γράψει ούτε 2 γραμμές κώδικα.

ΥΓ. Και εγώ θέλω να δω το Alpine, έχω ακούσει καλά λόγια

Επεξ/σία από becoming_I

#!/bin/bash

a=`echo $(($(($(date +%s) - $(date -d "$(head -1 /var/log/pacman.log | cut -d ' ' -f 1,2 | tr -d '[]')" +%s))) / 86400)) `
b=30

c=$(($a / $b))
e=$(($c / 12))

notify-send -i /home/babis/scripts/1/cog.png "
Your installation age is $a Days or "~" $c "Months" or "~" $e Years :)"

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...