Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή διαλέξατε και για ποιον λόγο ;;

jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rhtoras είπε
4 ώρες πριν, imitheos είπε

Ακόμη περιμένω να διαβάσω σε ποιο site με χάκαραν γιατί έβριζα τον systemd;

χιουμορ φίλος δε σε χάκαραν κανονικά
είδα κατι σχόλια σου σε άλλο forum και το επέκρινες

Κατ αρχήν για να κάνεις εσύ χιούμορ, θα πρέπει κάποιος να το χάσει, απλά για άλλη μια φορά τα γυρίζεις . Χακάρανε όμως κάποιον άλλο. Σε είχα ρωτήσει τότε να μας πεις τι έγινε πως χακάρουνε τα παλικάρια, αλλά όπως πάντα με αγνόησες
image.png.1c93f95669bff07fcb0317454d185c33.png

Διόρθωση: Δεν χακάρανε κανένα, Απλά είναι τόσο σχετικός που του έληξε το πιστοποιητικό SSL 😄

Διόρθωση: Δεν χακάρανε κανένα, Απλά είναι τόσο σχετικός που του έληξε το πιστοποιητικό SSL 😄

Τώρα κάποιος σοβαρός άνθρωπος θα αναρωτιόνταν  γιατί ακόμα και άτομα που έχουν τα σοβαρά επιχειρήματα τους ενάντια στο SystemD, ακόμα και άτομα που έχουν την διανομή που προωθεί ο Ρήτορας, τον ακούνε και βγάζουν σπυράκια και μήπως θα έπρεπε να αλλάξει στρατηγική, αλλά είπαμε κάποιος σοβαρός άνθρωπος.  Γιατί όλοι οι άλλοι ξέρουμε πως είναι ένα τεχνικό ζήτημα, και ξέρουμε να κρίνουμε κάτι αντικειμενικά, δεν κάνουμε κακή προπαγάνδα

Στις 23/2/2022 στις 5:30 ΜΜ, rhtoras είπε

Υπάρχει community για να βρεις λύση σε τυχόν απορίες (telegram, reddit, unchained-gnu.gr, youtube, discord κ.λ.π)

Λοιπόν στο Telegram  η ελληνική κοινότητα πόσα άτομα λέτε πως είναι; ΔΥΟ(2), στο Facebook  η σελίδα έχει να ενημερωθεί 2 χρόνια, όσο για το φόρουμ που πάει να σπρώξει και χαντακώνει, έχει να γραφτεί άνθρωπος πάνω απο 2 χρόνια, γεμίζει ταξί, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πάλι πάνω από 2 χρόνια, εκτός κάτι ανέκδοτα, συγνώμη άρθρα ήθελα να πω του ίδιου του Ρήτορα. Πραγματικά αν σου τύχει κάτι, έχεις κόσμο να ρωτήσεις, αν και  μεταξύ μας ένας Ρήτορας, είναι αρκετός 😀. Αλλά μπορείς να έχεις υποστήριξη απο το youtube. Απλά ανεβάζεις ένα βίντεο με το πρόβλημα σου :-)

Αν βέβαια ήταν κάπου άλλου και δεν μίλαγε κάθε μέρα προσωπικά με τον ίδιο τον Linus, ίσως του λέγανε για το SSL πιστοποιητικό, ίσως του λέγανε πως μπορεί να το έχει και τσάμπα, αλλά εσείς να πάτε εκεί για βοήθεια να την βάλετε την διανομή λολ

Καλή αυτή η μαλακία (δεν έχει καν ιδέα τι είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο) αλλά,

Στις 23/2/2022 στις 5:30 ΜΜ, rhtoras είπε

wm's (ακόμα και ο motif/lesstif)

υπάρχει καλύτερη. Κλείνω με την μαλακία της ημέρας, όχι δεν είναι το Ubuntu, είναι  που έχει άποψη ΚΑΙ για την Python 😁

image.png.1e753a6823ca9c505933c9161a08fc64.png

ΥΓ: Α ρε @jemadux παραδέξου το, το άνοιξες το νήμα για να σπάσεις πλάκα με αυτά που θα βγει να πει το τρολάκι.

Επεξ/σία από asfodelus
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, asfodelus είπε

υπάρχει καλύτερη. Κλείνω με την μαλακία της ημέρας, όχι δεν είναι το Ubuntu, είναι  που έχει άποψη ΚΑΙ για την Python 😁

image.png.1e753a6823ca9c505933c9161a08fc64.png

κλαμα

• Sad 1

32 λεπτά πριν, asfodelus είπε

ΥΓ: Α ρε @jemadux παραδέξου το, το άνοιξες το νήμα για να σπάσεις πλάκα με αυτά που θα βγει να πει το τρολάκι.

ξεκαθάρα

• Sad 1

Μόλις τώρα, jemadux είπε

ρωτα ποιοι ειναι οι 2 (παντελώς άσχετοι και θρασύτατα επικίνδυνοι) δημιουργοι του και καλα void linux greece
και μετά πες οτι υπάρχει και κανονική ομάδα telegram με αρκετούς χρήστες

και μετά μην πεις για τους εκατοντάδες στην ομάδα void linux 

μπράβο που παρακολουθείτε το twitter μου
συνέχεια υπάρχει κόσμος που ρωτάει για το void εκεί με dm

τώρα τρολάκι θα θεωρήσω μονο αυτούς που κάνουν μηνύσεις και απειλούν
αυτούς που κάνουν ομάδες για support διανομής που δε γνωρίζουν
αυτούς που ενω έχουν cinnamon στο mint (για πιο δύσκολες διανομές ουτε ενα manual δεν τους φτάνει)
αλλά δεν ξέρουν τι ειναι το blur effect και οταν τους ρώτησα το μπέρδεψαν με το transparency
και οκ εγώ ειμαι ασχετος με την python (χαχα) οι σχετικοί δεν ήξεραν οτι στο gtk δεν υπήρχε support για blur αλλά στο 4 υπάρχει
θα μου πεις εδώ εχουν server που έχει runit
τι και αν το runit δεν συνίσταται για servers αυτοί ειναι μεγάλοι παίχτες
θα το τρέχουν αραγε με void ή ειναι πιο προχώ και έχουν kiss linux ?
έληξε το ssl μου όμως και εγώ δεν το ήξερα και ας με διαβεβαίωναν από το host οτι είχαν πρόβλημα
όλη μέρα στο site μου ειναι τα παιδιά που να ξέρουν
μεγάλοι devs ουτε ενα cinnamon δε γνωρίζουν και έχουν forum που δε μπορείς να διαγραφείς δημοκρατικότατα

πες τα τους ρε jemaτέτοιε σπαστε λίγο πλάκα
runit σε server θα φύγω ανθρακορύχος στο Βέλγιο να ούμε
εδώ ο άλλος έβαλε προφίλ photo αλλουνού και όνομα αλλουνού (εχει φύγει για δίωξη περι πλαστοπροσωπίας) και ήθελε να μπει στην κανονική ομάδα του void linux greece
χαχαχα πρώτα screenshot από το desktop και μετά πες φίλος

σε τόσες ομάδες ειμαι και έχει εκατοντάδες άτομα 
πάντως ψέμματα δε λένε εκεί
Χρησιμοποιούν void

καλά δε λέω
καλά λεω
για να μη φάμε και μηνυση

Screenshot_2022-02-24_22-06-31.png

Έχω χρησιμοποιήσει διάφορες διανομές... Σε γενικές γραμμές δεν θα εμπιστευόμουν καμία σαν "heavy duty main daily driver"... 

Σε κάποια pc/laptop που χρειάζεται να έχουν απλά κάποιο λειτουργικό για βασικά και βασικά+ πράγματα έχω βάλει Zorin OS Core ή Zorin OS Lite

Είμαι ως εδώ. Αναγκαστικά απαντώ. Τόσα posts για τον rhtora στα όρια του bullying. Λοιπόν FYI ο ρήτορας με έκανε μάγκα σε νέο χρήστη. Παραδόξως με refracta έπαιξε η ATI κάρτα του. Με καμία αλλη διανομή δεν μπορούσα να μην πάρω blank screen χωρίς το  -nomodeset- option. Τέλος ο νέος χρήστης είναι περίπτωση σε θέματα εμφάνισης και είχε ξενερώσει τρελά με το default theme. Ακόμα και αυτός βρήκε θέμα να του κάνει αισθητικά ανάμεσα σε άπειρα που είδαμε και είναι ενθουσιασμένος. Πώς εξηγείται το ότι έπαιξε τέλεια η κάρτα εκεί αν γνωρίζει κάποιος; Σώθηκε ένας υπολογιστής και αυτό μετράει...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimitrismagp είπε

Είμαι ως εδώ. Αναγκαστικά απαντώ. Τόσα posts για τον rhtora στα όρια του bullying. Λοιπόν FYI ο ρήτορας με έκανε μάγκα σε νέο χρήστη. Παραδόξως με refracta έπαιξε η ATI κάρτα του. Με καμία αλλη διανομή δεν μπορούσα να μην πάρω blank screen χωρίς το  -nomodeset- option. Τέλος ο νέος χρήστης είναι περίπτωση σε θέματα εμφάνισης και είχε ξενερώσει τρελά με το default theme. Ακόμα και αυτός βρήκε θέμα να του κάνει αισθητικά ανάμεσα σε άπειρα που είδαμε και είναι ενθουσιασμένος. Πώς εξηγείται το ότι έπαιξε τέλεια η κάρτα εκεί αν γνωρίζει κάποιος; Σώθηκε ένας υπολογιστής και αυτό μετράει...

@rhtoras σταμάτα να φτιαχνεις κανούργιoυς λογαρισμούς!

δεν μας λες τι υλικό  έχεις ... ή δεν εχεις ψαξει καλά ... και εγω με εναν amdgpu ειμαι και μια χαρα παιζει ο υπολογιστής μου .. και δεν οφειλέται οτι διαλέξες το refracta ή όποια αλλη διανομή ... μάλλον δεν ξέρεις κάνεις μονος σου το configuration ... 
λεγάμε για πλάκα οτι το ubuntu είναι μια αφρικανανική λέξη που σημαίνει δεν μπορω να κάνω configure το debian ... .τώρα το refracta έγινε ubuntu ? μν τρελαθούμε .. 

Επεξ/σία από jemadux

Μόλις τώρα, jemadux είπε

@rhtoras σταμάτα να φτιαχνεις κανούργιoυς λογαρισμούς!

Ειτε το πιστέψεις είτε οχι δεν ειναι δικός μου λογαριασμός και άλλωστε απαγορεύεται αυτό από το Insomnia.

Σας το είχα πει οτι μου στέλνει κόσμος και στέλνω σε κόσμο dm. Ειναι πολλοί. Αρα θα πρότεινα νηφαλιότητα.
Ο κόσμος ουτε beta tester σας θέλει να γίνει, ούτε να γυρίσει στα windows. Οποιος το καταλάβει αυτό θα ειναι πιο ήρεμος.
Εγω με dm θα συνεχίσω. Εκεί δε μπορείτε να παρέμβετε και ο κόσμος μπορεί να σώσει τα pc του.

2 ώρες πριν, rhtoras είπε

ειναι οι 2 (παντελώς άσχετοι και θρασύτατα επικίνδυνοι) δημιουργοι του και καλα void linux greece

Παλι καλα που το παραδεχεσαι !!

5 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Ειτε το πιστέψεις είτε οχι δεν ειναι δικός μου λογαριασμός και άλλωστε απαγορεύεται αυτό από το Insomnia.

Δεν το πιστευουμε. Οταν εσυ πηγαινες εμεις γυριζαμε. Ετσι στα ξαφνικα , μπηκε χρηστης με μηδεν ποστς να σε υποστηριξει. Να δηλωσει οτι τον εκανες μαγκα. Δηλαδη καπου πρεπει να μας περνας για ζωα ε ? Γελανε και στο void με αυτα που κανεις.

Παντως εχεις δικιο. Διπλα accounts απαγορευονται στο ινσομνια και τρωνε ban και τα δυο , οχι μονο το ενα. Ελα να γινεται αναφορα για διπλα accounts , και ας βγαλουν ακρη οι mods....

• Like 1

Jema σε θυμάμαι παλιά σε meetups πχ την περίοδο που είχες μουστάκι. Συμπαθής χαμηλών τόνων. Ο ρήτορας δεν ξέρω πως θα αισθάνεται. Αλλά με αυτό που λες μου δείχνεις εμπάθεια. Προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις πως δεν είμαι ο ρήτορας. Στην τελική skype call. Σε Imac έγινε. Αν θέλεις σου δίνω και το μοντέλο της κάρτας. Ξεμπέρδεψα γρήγορα χωρίς conf κλπ

• Like 1

Παράνοια. Ένα skype όποτε θέλετε. Ούτε τον ξέρω. Ούτε θέλω να ασχοληθώ πολύ με μηχάνημα άλλου. Έπαιξε. Και πάει σφαίρα. Με ταλαιπώρησε βέβαια με το θέμα. Αλλά σαν νέος αμαθής χρήστης το χρησιμοποιεί χωρίς προβλήματα. Jema σε θυμάμαι σε meetup javascript. Παλιότερα πήγαινες και σε python αν δεν κάνω λάθος; τελευταία σε εχω χάσει. Αν τα γνωρίζει αυτά και ο ρήτορας δεν ξέρω. Προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν είμαι αυτός. Γιατί bootare το refracta και παίζει η κάρτα με driver που εγκατέστησα;

ATI HD4670 η κάρτα. Τελευταίο post από εμένα. Τέλος το xfce δεν το θεωρώ πλέον lightweight. Οπότε δεν είναι επιλογή μου. Αν μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως έπαιξε το refracta θα βοηθούσε. Δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί αισθάνομαι ρήτορας. Επίθεση χωρίς κανένα υπαρκτό λόγο. 

Ποιον να υπερασπιστώ; αυτόν που λέει είμαι λεφτάς δεν με νοιάζει να ειναι βαριά η διανομή μου;

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dimitrismagp είπε

Γιατί bootare το refracta και παίζει η κάρτα με driver που εγκατέστησα;

Κοίτα, ας πούμε ότι λες την αλήθεια. Γιατί δεν άνοιξες ένα θέμα να το δει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Πως θέλεις να σε πιστέψουμε; I does not compute.

H λάθος λύση σε κάθε πρόβλημα στο Linux  είναι να δοκιμάζουμε διανομές και να δούμε ποια θα μας κάτσει στο μηχάνημα.

Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει τι άσχετος είναι ο τύπος, έχει πετάξει χοντρές μαλακίες σε ρυθμό που δεν τον προλαβαίνεις, και αν γίνετε αυτό το νταλαβέρι κάθε απο κάθε ανάρτηση του είναι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος  να τον πάρει κάποιος που δεν ξέρει στα σοβαρά και να κάνει μια δεκαετία να βάλει Linux. Πραγματικά ο φανατισμός του, σε συνδυασμό με την άγνοια του είναι περίπτωση επιστημονικής μελέτης πολλών κλάδων.

Τώρα αν θέλεις να πιστέψει κάποιος σοβαρός άνθρωπος πως συνέβη αυτό, πως κάθισες, έτσι στο ξεκούδουνο να του στείλεις PM για βοήθεια, τότε τι να πω; Αν έστω μια στο εκατομμύριο έγινε έτσι, τότε παίρνεις ότι  παράγγειλες, να πας να γίνετε 3, και όπως λένε και στην Κρήτη: Ξα σου, ήθελες τα και επάθες ντα 😀

Επεξ/σία από asfodelus
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...