rhtoras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, imitheos είπε Rolling και ταυτόχρονα stable δεν υπάρχει, όπως σου είπανε και άλλοι. Και μία φορά κάθε εβδομάδα να κάνει update, πάλι θα βγει κάποιο πρόβλημα που δεν έγινε trigger κατά το τέστινκ. Και το manjaro ή όποιο archοιδές κρατάει τα πακέτα κάποιες ημέρες, όλα αυτά είναι ψευδαίσθηση σταθερότητας. Τα μόνα stable είναι διανομές τύπου debian stable, κτλ και που εκεί η σταθερότητα είναι ότι δεν θα αλλάξει κάποιο abi / api και έτσι θα είσαι σίγουρος ότι η Ψ corporate εφαρμογή που είσαι υποχρεωμένος να τρέχεις στην εταιρία σου, δεν θα σπάσει αύριο. Σταθερά από την άποψη δεν κολλάει, δεν είναι ούτε εκείνα. Εκεί και αν υπάρχει η ψευδαίσθηση της σταθερότητας από την άποψη ότι "έχω δοκιμασμένο software, και τα απαραίτητα bugs γίνονται backported" που πρακτικά είναι ανέφικτο αλλά ας μην πάμε εκεί. Επίσης, το rawhide δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ του void γιατί δεν είναι διανομή αλλά "breeding ground", "unstable repo" ή όπως είναι ο πιο δόκιμος όρος. Το να κρατάς παλαιούς πυρήνες επίσης δεν είναι καινοτομία. Πχ το tumbleweed έχει την πρόνοια "multiversion" και μπορείς να ορίσεις πόσους πυρήνες (και όσα άλλα πακέτα ορίσεις ως multiversion) χρειάζεσαι. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος. Ειναι rolling διανομή. Επίσης ειναι σταθερή σε σύγκριση με άλλες rolling διανομές. Αν η αλήθεια ακολουθούσε τη λογική σου τότε ουτε οι semi rolling διανομές ειναι σταθερές και φυσικά update μπορείς να κάνεις όποτε θες σε όποιαδήποτε διανομή θες. Ακόμα και το Debian που λες έχει τα backports και κάποια άλλα εργαλεία γιατί δε γίνεται να μένεις με software 3ετίας όταν θες να δουλέψεις. To VOID δεν το έχεις δουλέψει από οτι καταλαβαίνω, δεν το ξέρεις οπότε θα μου επιτρέψεις οσα λες για αυτό, να μην τα δέσω κόμπο. Κανένα πρόβλημα δεν εχω με κανέναν, ουτε και μαζί σου. Είπα την άποψή μου και έσπευσες να πεις τα δικά σου. Που σημαίνει οτι καίγεσαι. Να στο πω απλά: είπα οτι μου αρέσουν τα burger και έσπευσες να μου πεις για τη Μεσογειακή διατροφή. Ε ρε φίλε ασε να τρώω burger. Beta testers όσο ειμαι εγώ δεν έχει (αν με πιάνεις). 4 ώρες πριν, imitheos είπε Πώωω έχει γραφικό για να ενημερώσεις το σύστημά σου; Καμμία άλλη διανομή δεν είχε ποτέ γραφικό εργαλείο. 21 ώρες πριν, rhtoras είπε Ναι έχει και το έχουν και άλλες. Δεν είπα οτι δεν το έχουν και άλλες αυτό. Εννόησα (και το κατάλαβες αλλά ήθελες να ειρωνευτείς) οτι έχουν όλες. Π.Χ το venom linux δεν έχει gui για updates κ.λπ (τώρα το έμαθες). 4 ώρες πριν, imitheos είπε Το debian υποστηρίζει 700 αρχιτεκτονικές (και ένα από τα αρνητικά που βρίζουν πάρα πολλοί πχ ο jim_p είναι ότι δεν περνάει ένα πακέτο στο testing αν δεν γίνει compile σε όλες τις αρχιτεκτονικές). Επίσης το gentoo υποστήριζε εδώ και 500 χρόνια musl, uclibc και glibc (πριν λίγους μήνες όμως αφαίρεσε επίσημα την υποστήριξη για uclibc). Πέρα από αυτά, το παραπάνω είναι Non-point αν δεν σε ενδιαφέρει κάποια άλλη αρχιτεκτονική ή libc. Αν και θα ήθελα να δω πως υποστηρίζει τη musl να ρίξω τα γέλια μου. Αν ειναι όπως υποστηρίζει και το runit τότε καλό θα είναι να μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας. Επειδή δεν ειμαι τόσο παλιός δε σημαίνει οτι δεν ξημεροβραδιάζομαι πάνω από το pc διαβάζοντας και δημιουργώντας. Αρα όχι δεν υπάρχει supoort για musl όπως στο VOID. Επίσης μπορεί κάποιον να τον ενδιαφέρει να έχει musl και runit δε θα του καθορίσει κανείς τι θα κάνει. Τώρα αν η διανομή σου δεν έχει support δικό της πρόβλημα ( MUSL LIB PROS ). 4 ώρες πριν, imitheos είπε Τα motif / lesstif έχω την εντύπωση ότι είναι toolkits σαν το gtk και όχι wm αλλά όπως και να έχει, το ίδιο υποστηρίζουν και 500 άλλες διανομές. Έχω ξαναπεί ότι χρησιμοποιώ WindowMaker. Mπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο είπα οτι το motif και το lesstif (που σε καμια περίπτωση δεν είπα οτι ειναι γραφικό περιβάλλον αλλά wm αν και θα βόλευε το αφήγημα περι «ασχετοσύνης» μου) ? Υπάρχει και σε άλλες διανομές. Αλλά δεν υπάρχει σε όλες. Εκτός εαν μου βρεις π.χ έκδοση για Nixos π.χ 4 ώρες πριν, imitheos είπε Επίσης το "ελαφριά διανομή" είναι παραπλανητικό. Είπαμε δεν την ξέρεις και το σέβομαι. Μην κρίνεις από το performance της καθε αργοκαρούτας. Ειναι ελαφριά και συγκρίνω ίδια dekstops και γρήγορη ειναι. Αυτός ειναι και ο λόγος που τη χρησιμοποιώ. Ειναι δικαίωμά μου ? ΕΙΝΑΙ. Υποχρέωσα κανέναν να τη βάλει ? ΟΧΙ Οπότε δεν ξέρω γιατί μου τα λες. (beta tester δε γίνομαι) 4 ώρες πριν, imitheos είπε Αν πας να βάλεις gnome και να τρέχεις libreoffice, τότε πώς θα τρέξει σε παλιά μηχανήματα; Αντίστοιχα αν βάλεις όλα αυτά τα xfce, lxqt, κτλ που αναφέρεις, και άλλες διανομές θα τρέξουν σε παλιά μηχανήματα. 21 ώρες πριν, rhtoras είπε το παλιό ειναι σχετικό: ο ίδιος ο lead dev του Gnome μου είπε οτι δεν το προορίζουν για παλιά μηχανήματα στα παλιά μηχανήματα όλοι (εκτός από όσους ψάχνουν beta tester και παρουσιάζονται ως καλοπροαίρετοι λέγοντας με άσχετο ) προτείνουν διανομές χωρίς systemD antix, puppy linux, tiny core, slitaz κ.λ.π Εγώ προτείνω και void αν τύχει σε μηχανήματα 12 ετών στα οποία έχει πολύ καλό performance. Ελευθερία έχουμε όποιος θέλει δοκιμάζει. Οπως ειναι αναφέρετο δικαίωμά του να έχει παλιό pc και να μη θέλει να πάρει νεο γιατί δε βγαίνει ο μήνας με την ακρίβεια. 4 ώρες πριν, imitheos είπε Αφού πρώτα έκανα την κλασική μου προπαγάνδα, τώρα να ξεπλύνω λίγο με "εγώ θέλω να βάλετε ό,τι θέλετε. δεν κάνω προπαγάνδα. είμαι κόρη ναυάρχου". 20 ώρες πριν, jemadux είπε Λεω την αποψή μου = προπαγάνδα. Δε θα το σχολιάσω συγγνώμη. 4 ώρες πριν, imitheos είπε Είναι πολύ ελαφριά διανομή και μπορεί να λειτουργήσει και σε παλιά μηχανήματα. Αν και έχω δει το νήμα σου στο site που σε χακάρανε. Αλήθεια σε χακάρανε γιατί ενας με ίδιο όνομα/avatar έκραζε το systemD εκεί μέσα. 4 ώρες πριν, imitheos είπε ισχύουν για το 40% των διανομών που κυκλοφορούν και για το 90% των "σοβαρών" διανομών εννοείται οτι ισχύουν φίλος χαλάω γω χατήρια εγώ την άποψή μου είπα και έσπευσες να μου την πεις θα γράφω για να γράφεις κι εσύ υ.γ μην μου απαντήσεις σε παρακαλώ ας λήξει εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 32 λεπτά πριν, rhtoras είπε στα παλιά μηχανήματα όλοι (εκτός από όσους ψάχνουν beta tester και παρουσιάζονται ως καλοπροαίρετοι λέγοντας με άσχετο ) προτείνουν διανομές χωρίς systemD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε Επίσης ειναι σταθερή σε σύγκριση με άλλες rolling διανομές. Σε συγκριση με το fedora rawhide ε? Αυτη βρηκες για να συγκριθεις γιατι με τις αλλες rolling διανομες τρως χαστουκια ! 29 λεπτά πριν, rhtoras είπε και φυσικά update μπορείς να κάνεις όποτε θες σε όποιαδήποτε διανομή θες. Ακόμα και το Debian που λες έχει τα backports και κάποια άλλα εργαλεία γιατί δε γίνεται να μένεις με software 3ετίας όταν θες να δουλέψεις. Οχι δεν μπορεις να κανεις update σε οποια διανομη θες. Σε κατι debian stable και να θες update δεν κανεις , σε εφαρμογες εννοω... τωρα αν ειναι να πιασουμε backports/flatpaks/snaps , χαθηκε το νοημα. 31 λεπτά πριν, rhtoras είπε Mπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο είπα οτι το motif και το lesstif (που σε καμια περίπτωση δεν είπα οτι ειναι γραφικό περιβάλλον αλλά wm αν και θα βόλευε το αφήγημα περι «ασχετοσύνης» μου) ? Χαμπαρι δεν πηρες και επιμενεις να επιδεικνυεις ασχετοσυνη. Τα motif/lesstif ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ DE ΟΥΤΕ WM. Toolkits ειναι. Το lesstif κλωνος του motif. To motif εβγαλε τελευταια εκδοση το 2017 , το lesstif το 2009. Aρα ουσιαστικα , ειναι πεθαμενα εργαλεια. Το να τα υποστηριζει μια διανομη , δεν το λες και κατορθωμα ή ουσιαστικα χρησιμο. Στα υπολοιπα , αφου σου αποδειξαμε οτι αυτα που παρεθεσες ως σημεια κλειδια της πλεμποδιανομης σου υπαρχουν εδω και χρονια και σε αλλες πλειστες διανομες , πολυ πιο σοβαρες απο την μαλακια σου , γυρνας και λες "εεε ειπα εγω οτι δεν υπαρχουν σε αλλες?". Αφου δεν το ειπες , γιατι να προτιμησει καποιος την πλεμπα σου? Το να λες την αποψη σου δεν ειναι προπαγανδα. Το να λες την ιδια βλακωδη αποψη σου , χωρις ιχνος μετακινησης ειναι προπαγανδα. Και δειγμα αγνοιας και ασχετοσυνης ειναι , μιας και οταν σου λεει καποιος , οτι αυτο δεν ειναι ετσι , ειναι αλλιως , και εχεις ολο το γοογλε να ψαχτεις αλλα παρολα αυτα εμμενεις φανατικα σε συγκεκριμενες αποψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε Εγώ ήμουν ξεκάθαρος. Καθόλου ξεκάθαρος δεν ήσουν. Παίζεις με τις λέξεις για να παρουσιάσεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν. 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε To VOID δεν το έχεις δουλέψει από οτι καταλαβαίνω, δεν το ξέρεις οπότε θα μου επιτρέψεις οσα λες για αυτό, να μην τα δέσω κόμπο. Φυσικά γιατί κανείς άλλος μας στο φόρουμ δεν έχει δοκιμάσει ποτέ το void. Όλοι μας είμαστε προκατειλημένοι και έχουμε σχηματίσει γνώμη χωρίς να το τρέξουμε ποτέ. Μόνο εσύ έχεις εντρυφήσει στο void. 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε Ναι έχει και το έχουν και άλλες. Δεν είπα οτι δεν το έχουν και άλλες αυτό. Εννόησα (και το κατάλαβες αλλά ήθελες να ειρωνευτείς) οτι έχουν όλες. Π.Χ το venom linux δεν έχει gui για updates κ.λπ (τώρα το έμαθες). Ορίστε δύο ακόμη παραδείγματα αυτού που είπα ότι παίζεις με τις λέξεις για να παρουσιαστείς σωστός και ότι οι άλλοι σου επιτίθενται άδικα. Το νήμα έχει τίτλο ποια διανομή διαλέξατε και γιατί και έρχεσαι και γράφεις σαν επιχείρημα "μπορείς να ενημερώσιες, κτλ, χωρίς terminal". Έτσι, όταν κάποιος που δεν ξέρει, το διαβάσει σαν ένα από τους λόγους που σε οδήγησε στο void, θα το ερμηνεύσει ότι οι άλλες διανομές δεν το έχουν. 2ον, ενώ μόλις πριν είπες ότι "δεν είπες ότι άλλες δεν το έχουν", το αναιρείς επιλέγοντας μια διανομή που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της. Οι χρήστες του venom linux ούτε μπριτζ δεν μπορούν να παίξουν. Χρησιμοποιείς επίτηδες ό,τι σε βολεύει που να υποστηρίζει την προπαγάνδα σου. 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε Αν και θα ήθελα να δω πως υποστηρίζει τη musl να ρίξω τα γέλια μου. Είπες υποστηρίζει 9 αρχιτεκτονικές και musl και έγραψα "το debian υποστηρίζει 500 αρχιτεκτονικές". Δεν είπα ότι υποστηρίζει musl το debian. Την musl την ανέφερα μετά για το gentoo. Άλλο ένα παράδειγμα που αλλάζεις τα λεγόμενα για να υποστηρίξεις το αφήγημά σου. 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε Mπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο είπα οτι το motif και το lesstif (που σε καμια περίπτωση δεν είπα οτι ειναι γραφικό περιβάλλον αλλά wm αν και θα βόλευε το αφήγημα περι «ασχετοσύνης» μου) ? Υπάρχει και σε άλλες διανομές. Αλλά δεν υπάρχει σε όλες. Εκτός εαν μου βρεις π.χ έκδοση για Nixos π.χ Αναφέρεις ότι το void υποστηρίζει ένα φορτηγό wm και όταν σου τονίζουν ότι το ίδιο κάνουν και ένα κάρο άλλες διανομές, βρίσκεις να επιλέξεις την μία διανομή που δεν το κάνει και σε συμφέρει να αναφέρεις. Πριν είχες το venom, τώρα το nixos. 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε το παλιό ειναι σχετικό: ο ίδιος ο lead dev του Gnome μου είπε οτι δεν το προορίζουν για παλιά μηχανήματα στα παλιά μηχανήματα όλοι (εκτός από όσους ψάχνουν beta tester και παρουσιάζονται ως καλοπροαίρετοι λέγοντας με άσχετο ) προτείνουν διανομές χωρίς systemD antix, puppy linux, tiny core, slitaz κ.λ.π Εγώ προτείνω και void αν τύχει σε μηχανήματα 12 ετών στα οποία έχει πολύ καλό performance. Ελευθερία έχουμε όποιος θέλει δοκιμάζει. Οπως ειναι αναφέρετο δικαίωμά του να έχει παλιό pc και να μη θέλει να πάρει νεο γιατί δε βγαίνει ο μήνας με την ακρίβεια. Άλλο ένα παράδειγμα, και το έχουμε συζητήσει και σε άλλο νήμα και σου την είπε και ο mphxths για αυτό. Το ό,τι κάποιες διανομές που είναι tailored για παλιά συστήματα επέλεξαν, για τον χ και ψ λόγο, να μην χρησιμοποιήσουν systemd, δεν σημαίνει ότι ο systemd θα τραβήξει κάτω σε επιδόσεις ένα παλιό pc. Επίσης, δεν έχει καμμία σχέση για τι προορίζεται το gnome. Ανέφερες ότι α) υποστηρίζει τα 50 παρακάτω γραφικά, β) είναι ελαφρύ και μπορεί να τρέξει σε παλιά μηχανήματα. Είσαι σαν τις διαφημίσεις αυτοκινήτων που λένε "από 12000€, μέχρι 250 άλογα". Για να ισχύει το "ελαφρύ" πρέπει να αφαιρέσεις από τη λίστα τα βαριά γραφικά, οπότε στο ίδιο μηχάνημα θα τρέξει το ίδιο και μια άλλη διανομή. 28 λεπτά πριν, rhtoras είπε Αν και έχω δει το νήμα σου στο site που σε χακάρανε. Αλήθεια σε χακάρανε γιατί ενας με ίδιο όνομα/avatar έκραζε το systemD εκεί μέσα. What? Με χακάρανε γιατί έκραζα το systemd; Σε ποιο site με χακάρανε; Όσον αφορά το "υ.γ μην μου απαντήσεις σε παρακαλώ ας λήξει εδώ", λυπάμαι που το λέω αλλά είσαι άθλιος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 @mphxthsτραβα μαθε "κανονικο linux" και μετα μιλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, tritonas00 είπε @mphxthsτραβα μαθε "κανονικο linux" και μετα μιλα ω να σου γαμ... τι μου ειπες !! Eστειλα μαιλ στον lead dev του void linux , να παρω την αδεια του να χρησιμοποιησω την διανομη αυτη , γιατι οπως και να το κανουμε , νοιωθω λιγος... Η απαντηση ηταν αρνητικη. Οπως το φοβομουν ! Εφαγα να φανταστεις ban απο ολη την σελιδα.. δεν φορτωνει καν στο πισι μου Πρεπει να συνεχισω την μελετη , να γινω ανταξιος αυτης της υπερτατης διανομης ! Σε αλλα νεα , πριν κατι μερες , εκανα το πρωτο μου firmware update (intel management κατι) στο thinkpad μου που τρεχει archlinux/gnome. Μηνυματακι στο login screen , οτι υπαρχει firmware update , μετα το εμφανισε στο gnome software ως update , εκανε τα δικα του , τα restarts του και βουαλααα....ετοιμο. Εχω μεγαλη απορια , ποσο ευκολα θα χειριζοντουσαν την διαδικασια (ως προς την ενημερωση του χρηστη) τα αλλα DEs... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, imitheos είπε Φυσικά γιατί κανείς άλλος μας στο φόρουμ δεν έχει δοκιμάσει ποτέ το void. Όλοι μας είμαστε προκατειλημένοι και έχουμε σχηματίσει γνώμη χωρίς να το τρέξουμε ποτέ. σίγουρα το έχετε δοκιμάσει φαίνεται άλλωστε από τότε που ειπε ο άλλος οτι το runit ειναι κατάλληλο για servers κι εμείς αυτό εχουμε ή ο άλλος που είπε: το 66 ξέρω μονο οτι ειναι frontend και τιποτα άλλο δοκιμάζω δεν ειναι βάζω vm ούτε τρέχω live usb αλλά ζω μια μια διανομή για ένα διάστημα 24 λεπτά πριν, imitheos είπε παίζεις με τις λέξεις για να παρουσιαστείς σωστός με καμία λέξη δεν παίζω απλά αν ειναι να κάνουμε παράθεση να κάνουμε τα λεγόμενα του άλλου 25 λεπτά πριν, imitheos είπε οι άλλοι σου επιτίθενται άδικα το θέμα λέει "ποια διανομή διαλέξατε και γιατί" είπα οτι διάλεξα VOID και κάποιους δικούς μου λόγους εσύ το μονο που είπες ήταν σχόλια και τέτοια στο δικό μου σχόλιο εγώ ουτε ασχολήθηκα με κάποιον ουτε τίποτα αλλά ξέχασα εγώ χαλάω τα threads οχι οι άσχετες παρεμβάσεις 27 λεπτά πριν, imitheos είπε επιλέγοντας μια διανομή που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της το οτι ξέρεις μονο 5-6 διανομές αλήθεια στο λεω δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν άλλες σέβομαι οτι π.χ στη δουλειά σου ξέρω γω δουλέυετε την τάδε, οτι έχεις επιλέξει τη δείνα κ.λπ αλλά δε σημαίνει οτι θα μείνει με 5 διανομές η κοινότητα ο kernel υπάρχει διανομές ανοίγουν ή κλείνουν επιλογές υπάρχουν και όποιος θέλει διαλέγει οτι θέλει (άσχημο πράγμα η ελαυθερία ε) 29 λεπτά πριν, imitheos είπε Την musl την ανέφερα μετά για το gentoo Musl επίσημα υποστηρίζουν το Void και το Alpine.- Aν έχεις άλλη άποψη από αυτήν που έχει ο υπόλοιπος κόσμος περιμένω screenshot με gentoo να τρέχει musl και φυσικά απροβλημάτιστα. Και το runit υπάρχει θεωρητικά στο debian αλλά αν μου δείξεις setup να τρέχει και να... δουλεύει εγώ μαζί σου. Και μιας και το ξέρετε και εσείς το void περίμενα να μου την πείτε για το zfs αλλά τελικά το ξέρω με το «ξέρω» απέχουν πολύ. Διάβασμα για να μου την πείτε στο επόμενο. 34 λεπτά πριν, imitheos είπε Χρησιμοποιείς επίτηδες ό,τι σε βολεύει που να υποστηρίζει την προπαγάνδα σου. 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Γνώμη = προπαγάνδα. Ωραιότατα και δημοκρατικότατα. Οποιος έχει άλλη αποψη κάνει προπαγάνδα. Α ναι διαστρεβλώνω λεγόμενα. Ακυρο! 35 λεπτά πριν, imitheos είπε έγραψα "το debian υποστηρίζει 500 αρχιτεκτονικές". Δεν είπα ότι υποστηρίζει musl το debian. το musl δεν ειναι αρχιτεκτονική just saying γιατί από αυτό που έγραψες αυτό βγαίνει σα συμπερασμα υποθέτω έκανες λάθος οπότε οκ τότε 36 λεπτά πριν, imitheos είπε Αναφέρεις ότι το void υποστηρίζει ένα φορτηγό wm και όταν σου τονίζουν ότι το ίδιο κάνουν και ένα κάρο άλλες διανομές, βρίσκεις να επιλέξεις την μία διανομή που δεν το κάνει και σε συμφέρει να αναφέρεις. Πριν είχες το venom, τώρα το nixos. Ναι που ειναι το πρόβλημα ? Υπάρχουν διανομές που δεν υποστηρίζουν τους wm. Βέβαια πάλι λάθος κάνεις και εδώ. Γιατί παρότι δεν τις υποστηρίζουν μπορουν να χτιστούν και να τις έχει κάποιος. Στο venom π.χ που ειμαι στο community του αυτό γίνεται. Οπότε πάλι για το λάθος λόγο μου την είπες. 38 λεπτά πριν, imitheos είπε Άλλο ένα παράδειγμα, και το έχουμε συζητήσει και σε άλλο νήμα και σου την είπε και ο mphxths για αυτό. συζήτηση δεν ειναι λεω την αποψη μου και μου την πέφτουν σαν ορκ 3-4 συνεννοημένοι συζήτηση ειναι λεω εγώ το α λέει ο άλλος το β και ενας τρίτος το γ κ.ο.κ 40 λεπτά πριν, imitheos είπε Ανέφερες ότι α) υποστηρίζει τα 50 παρακάτω γραφικά, β) είναι ελαφρύ και μπορεί να τρέξει σε παλιά μηχανήματα. Η διανομή επίσημα υποστηρίζει το xfce που μπορεί να τρέξει σε παλια μηχανήματα. Αν την είχες όντως χρησιμοποιήσει (όπως είπες πιο πάνω) θα το ήξερες. Παρόλαυτά στα αποθετήρια υπάρχουν όλα τα desktop που ανέφερα. Συνεπώς με το xfce ανασταίνουμε παλιά μηχανάκια αλλά αν έχουμε καινούριο βάζουμε και gnome. Κανένα πρόβλημα. 42 λεπτά πριν, imitheos είπε Για να ισχύει το "ελαφρύ" πρέπει να αφαιρέσεις από τη λίστα τα βαριά γραφικά, οπότε στο ίδιο μηχάνημα θα τρέξει το ίδιο και μια άλλη διανομή. H διανομή είναι ελαφριά ή δεν ειναι ελαφριά. Το desktop ειναι άλλο θέμα. Αλλά ακόμα και εκεί παίζουν πολλά πράγματα ρόλο συνδιαστικά. Αρα ναι η διανομή ειναι ελαφριά. Γιατί όταν το alt linux xfce τρώει με ενα tab στον firefox πάνω από ενα giga και εγώ με 2 και τερματικό ειμαι στα 527mb υπάρχει μια διαφορά. Ετσι νομίζω δεν ξέρω. Μπορεί να ειναι πολλά τα 527 εναντι των 1126. 45 λεπτά πριν, imitheos είπε αλλά είσαι άθλιος το παίρνω σαν παράσημο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, rhtoras είπε Musl επίσημα υποστηρίζουν το Void και το Alpine.- Aν έχεις άλλη άποψη από αυτήν που έχει ο υπόλοιπος κόσμος περιμένω screenshot με gentoo να τρέχει musl και φυσικά απροβλημάτιστα. https://git.alpinelinux.org/aports/commit/main?id=2a13b74e191c4936a71905b8670b1a0373584df9 (The script was taken from Gentoo [2].) https://git.alpinelinux.org/aports/commit/main?id=93a08815f8598db442d8b766b463d0150ed8e2ab (This was implemented for Gentoo Linux) https://git.alpinelinux.org/aports/commit/main?id=cd20c3c60433fd20b7e57723575a5944dc6ae42f ( add patch from gentoo fixes valgrind behavior when /etc/ld-musl-$ARCH.path exists) https://git.alpinelinux.org/aports/commit/main?id=76c7f3ed595b92b167ea177b8b0f6497e1a77e98 (Patch picked from gentoo for "krb5_rc_dfl_init: symbol not found" error) Τα τέσσερα πρώτα αποτελέσματα ψάχνοντας "gentoo" στο git tree του alpine. Μόνο το alpine και το void το υποστηρίζει επίσημα. Το gentoo αποκλείεται να τρέχει απροβλημάτιστα ούτε να δουλεύουν οι devs του και να συνεισφέρουν patches ώστε να παίζουν τα προγράμματα σε musl. Έτσι είναι στο σύμπαν σου. Ο υπόλοιπος κόσμος μια χαρά άποψη έχει. Εσύ είσαι βλάκας. Τώρα βέβαια θα κάνεις γυριστή και θα πεις ότι "δεν έβαλες screenshot που ζήτησα". 13 λεπτά πριν, rhtoras είπε το musl δεν ειναι αρχιτεκτονική just saying γιατί από αυτό που έγραψες αυτό βγαίνει σα συμπερασμα υποθέτω έκανες λάθος οπότε οκ τότε Προκαλώ οποιονδήποτε ξέρει να διαβάζει, να κάνει quote το σημείο που έγραψα ότι η musl είναι αρχιτεκτονική. Άλλο ένα παράδειγμα της ανηθικότητάς σου. Δες τι έγραψες αρχικά. 23 ώρες πριν, rhtoras είπε Void Linux Διαθέτει τις περισσότερες αρχιτεκτονικές (9 official σύμφωνα με το handbook επι 2 για musl και glibc) κάτι που το κάνει ιδανικό και για συσκευές όπως raspberry, orange pi κ.λ.π Έχει δυο βιβλιοθήκες (glibc - musl) το οποίο αν δεν κάνω λάθος ειναι η μονη διανομή που το προσφέρει Εκτός από την musl, ανέφερες σαν επιχείρημα τις αρχιτεκτονικές και εγώ απήντησα μαζί και στα δύο points. Ανέφερα το debian σαν παράδειγμα αρχιτεκτονικών και το gentoo σαν παράδειγμα musl. Το αγνόησες και το παρουσίασες σαν να ανέφερα ότι το debian υποστηρίζει musl και σχολίασες ότι δεν την υποστηρίζει. Σου ξανατόνισα τι έγραψα και τώρα πάλι γράφεις ό,τι να ναι, ότι η musl δεν είναι αρχιτεκτονική. Είσαι ελεεινός συνομιλητής (συγγράφων ή whatever) και ξανά τονίζω αυτό που έχω πει και σε παλαιότερο ποστ μου. Προτείνω σε όποιον νέο διαβάζει το φόρουμ, όταν βλέπει τον rhtoras να γράφει κάτι, ακόμη και συνταγή για μαγειρική να είναι, πριν ακολουθήσει την συμβουλή του, να περιμένει να διαβάσει και κάποιον άλλον χρήστη να συμφωνεί. Υ.Γ Ακόμη περιμένω να διαβάσω σε ποιο site με χάκαραν γιατί έβριζα τον systemd; Έχει τόσο ένθερμους οπαδούς ο systemd που χακάρουν όσους τον βρίζουν; Εσύ τότε πώς την γλύτωσες που όλη την ημέρα γράφεις ενάντια στον systemd; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, imitheos είπε Τα τέσσερα πρώτα αποτελέσματα ψάχνοντας "gentoo" στο git tree του alpine. Μόνο το alpine και το void το υποστηρίζει επίσημα. Το gentoo αποκλείεται να τρέχει απροβλημάτιστα ούτε να δουλεύουν οι devs του και να συνεισφέρουν patches ώστε να παίζουν τα προγράμματα σε musl. Έτσι είναι στο σύμπαν σου. Ο υπόλοιπος κόσμος μια χαρά άποψη έχει. Εσύ είσαι βλάκας. Τώρα βέβαια θα κάνεις γυριστή και θα πεις ότι "δεν έβαλες screenshot που ζήτησα". 37 λεπτά πριν, rhtoras είπε Δε χρησιμοποιείς διανομές χωρις systemD (καμια με systemD δεν έχει musl) και υποθέτω ξέρεις. Στο ξαναείπα αλλά δε λες να το καταλάβεις. Την τύχη μου μέσα. Το οτι δεν εδειξες screenshot ειναι ένα. Το γιατί ειναι το θέμα. Δοκίμασε να δουλέψεις και έλα πές μου. Σου ξαναλέω πως και το debian/devuan έχουν runit. Τα έχεις δουλέψει με runit ? Επειδή κάποιοι τα έχουμε δουλέψει ασε να έχουμε άλλη άποψη. ΟΤΑΝ (όπως σε βλέπω ποτε) δουλέψεις gentoo με musl έλα να μου πεις αν δουλεύανε όλα οκ. Μέχρι τώρα θεωρία λες και από πράξη τίποτα. 9 λεπτά πριν, imitheos είπε Προκαλώ οποιονδήποτε ξέρει να διαβάζει, να κάνει quote το σημείο που έγραψα ότι η musl είναι αρχιτεκτονική. Άλλο ένα παράδειγμα της ανηθικότητάς σου. Δες τι έγραψες αρχικά. Το διάβασα στα γρήγορα. Αλλά δες τι έγραψα «υποέτω έκανες λάθος». Δε στο φόρτωσα ανθρωπέ μου. ΑΝ έκανα εγώ λάθος συγγνώμη. Ορεξη είχα να στην πω ή να σε διαβάλλω (όπως έντεχνα κάνεις εσύ). 11 λεπτά πριν, imitheos είπε Είσαι ελεεινός συνομιλητής (συγγράφων ή whatever) και ξανά τονίζω αυτό που έχω πει και σε παλαιότερο ποστ μου. Προτείνω σε όποιον νέο διαβάζει το φόρουμ, όταν βλέπει τον rhtoras να γράφει κάτι, ακόμη και συνταγή για μαγειρική να είναι, πριν ακολουθήσει την συμβουλή του, να περιμένει να διαβάσει και κάποιον άλλον χρήστη να συμφωνεί. εγώ πάλι λεω τη γνώμη μου και αυτη ειναι πως οτι και να πεις εσύ ή εγώ καλύτερα ο νεος να δοκιμάσει γιατί αν σε ακούσει ειδικέ μου στο void που και καλά δοκίμασες αλλά φαίνεται οτι δεν το έχεις κάνει μπορεί και να καεί επειδή μπορεί να καεί και από εμένα η πρότασή μου ειναι να ακούσει όλους και να κρίνει μονος του δοκιμάζοντας 33 λεπτά πριν, imitheos είπε Ακόμη περιμένω να διαβάσω σε ποιο site με χάκαραν γιατί έβριζα τον systemd; χιουμορ φίλος δε σε χάκαραν κανονικά είδα κατι σχόλια σου σε άλλο forum και το επέκρινες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) θα με πάρουνε με τις ντομάτες οι γκουρού εδώ, αλλά εγώ στο daily driver έχω Ubuntu. γιατί; γιατί απλά κάνω την δουλειά μου. και μου αρέσει το πόσο εύκολο είναι. αυτό. ΔΕΝ με νοιάζουν οι πόροι συστήματος με 3800χ /3090/32γιγα μνήμη. Peace of mind θέλω. στο ίδιο μηχάνημα έχω και Win11 για παιχνίδια. στο μηχανάκι "του σπιτιού" που τρέχει DNS /nextcloud/ torrents κτλπ τρέχω Fedora. μην ρωτήσετε γιατί. δεν υπάρχει λόγος. στην κυριολεξία έγραψα 6 διανομές και έριξα ένα ζάρι και έτυχε . Η γυναίκα μου σε έναν ι5 6ης γενιάς τρέχει ubuntu Και παίζει Civ6 - το μοναδικό παιχνίδι που παίζει - άψογα. δεν την ενδιαφέρουν πολλά εκτός από το να μπει να παίξει 2-3 ώρες, να δουλέψει τα αρχεία της στο Onedrive μέσω FF και τζι τζι. Ο έφηβος του σπιτιού δεν τρέχει Linux λογο gaming. στο δικό του ριγκ παιζουν παράθυρα 10 ΥΓ Ρε σεις εγώ το μαθα το μάθημα μου, έβγαλα τον TUX από άβαταρ και λέω δεν ξέρω όταν είναι να μπω στην ενότητα με τον θεό ρήτορα. που 20$ στοιχηματάκι μας τρολάρει και του φεύγει ο καφές από τα γέλια. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από headbanger 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για το main desktop πάντα Windows, το desktop Linux για μένα είναι το πολύ για μέσω SSH/VNC για troubleshooting, για παραπάνω why bother Για προσωπική χρήση σε "home server" (laptop του 2009 που τρέχει services) και διάφορα VPS που χρησιμοποιώ μέσω ssh και διαχείριση με tmux/vim/κτλ επέλεξα arch πριν 4-5 χρόνια μετά από χρόνια χρήσης Ubuntu Server γιατί - μου αρέσει το πόσο barebones είναι, τρέχει μόνο ό,τι βάλεις, δεν θα δεις κάτι που δεν έβαλες συγκεκριμένα εσύ στο htop και λόγω αυτού τα requirement δεν υπάρχουν, ανάλογα τι επέλεξες να τρέχεις, μπορεί να τρώει από 200MB RAM μέχρι πολλά GB - rolling release. Το μόνιμο πρόβλημα μου με το Ubuntu Server ήταν όταν έπρεπε να αναβαθμίσω έκδοση, πράγματα χαλούσαν χωρίς εξήγηση, config files άλλαζαν τρόπο χωρίς προειδοποίηση, κτλ κτλ. Στο arch έχω δει τρομερή σταθερότητα και όταν σπάνια κάτι χαλάει είναι στα νέα και συνήθως φτιάχνεται εύκολα - pacman, τέλειο από όλες τις απόψεις σαν package manager. Honorable mention τα αρχεία pacnew με το εργαλείο pacdiff κάνουν ένα breeze την διαδικασία - cutting edge, ανανεώνεται όσο γρήγορα ανανεώνονται τα upstream - systemd, δεν μπορώ περίεργα και χωρίς λόγο εναλλακτικά init systems - Arch Wiki, το καλύτερο Linux manual γενικότερα ever, μακράν από το 2ο - κοινότητα. Δεν είναι noob friendly και γι' αυτούς που δεν διαβάζουν πριν ρωτήσουν κάτι. Εάν ρωτήσεις κάτι στο IRC ή στο forum που καλύπτεται από την πρώτη παράγραφο του σχετικού άρθρου στο wiki θα εκνευρίσεις κόσμο δικαίως, αν όμως έχει όντως θεματάκι που δεν καλύπτεται εύκολα έχει κόσμο πραγματικά γνώστη που θα βοηθήσει πολύ - AUR, ό,τι δεν είναι στα repos θα είναι εκεί 100%. Δεν το χρησιμοποιώ και πολύ βέβαια, για πραγματάκια τύπου 7zip v21, rar, makemkv, y-cruncher, rtorrent-ps κτλ Δεν γουστάρω το manjaro και θλίβομαι που τραβάει κόσμο. Είναι φτηνή αντιγραφή του arch και όχι από άτομα που ξέρουν απαραιτήτως τι κάνουν https://old.reddit.com/r/archlinux/comments/jom011/is_there_any_reason_to_switch_from_manjaro_to/gb96zxd/ Quote they let their website ssl certificate expire not once but twice while telling users to use interesting methods of bypassing this security feature their update script is a collection of all bad practices basically booted their treasurer out of the team for exposing dodgy use of funds only days after this for some magical reason their forum went haywire and they needed to set it up completely from scratch, this means all old forum links are broken additionally to conveniently removing the topics about the treasurer incident you are responsible for any system breaking yourself, just like on Arch Linux https://old.reddit.com/r/archlinux/comments/9ur2lu/manjaro_a_good_alternative_for_newbies/e96qch1/ Quote Foxboron Developer & Security Team Is it a good start for newbies like me? Nothing "based" on Arch Linux is a good start for a newbie. Manjaro attempting to work around (poorly) our manual intervention causes more problems then solutions. Like a local DoS, PrivEsc vulnerability in their horrible bash script. Or when their linux module hook ran rm on the modules directory. https://forum.manjaro.org/t/usr-lib-modules-getting-deleted-on-boot/49984 https://lists.manjaro.org/pipermail/manjaro-security/2018-August/000785.html Where do I have to make compromises? Frankly you will end up with poorer support, packaging and security. They just forward our security advisories without reading them. Leaving critical security issues to rot in their "stable" repositories while only pushing forward issues that are publicized or users telling them about. It got a good rating at Distrowatch Manjaro has been faking their distrowatch "score" with bots since day one. It's only page hits they rank. Nothing more but what are the users of Arch saying? What i have been saying. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από Hacker?pcs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, headbanger είπε θα με πάρουνε με τις ντομάτες οι γκουρού εδώ, αλλά εγώ στο daily driver έχω Ubuntu. Κοιτα δεν ειναι κακη διανομη , ασχετως που η φατσα της ειναι στον τοιχο και της πετανε βελακια οι παντες. Αλλα εχει αρχισει μια εμμονη με τα snaps τον τελευταιο καιρο που κουραζει. Επισης η αλλαγη που εκανε σε gnome , ηταν ενα σοκ για τους χρηστες της... Γενικως ειναι οπου φυσαει ο ανεμος στις αποφασεις της... αλλα σε γενικες γραμμες μια χαρα διανομη ειναι... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Κοιτα δεν ειναι κακη διανομη , ασχετως που η φατσα της ειναι στον τοιχο και της πετανε βελακια οι παντες. Αλλα εχει αρχισει μια εμμονη με τα snaps τον τελευταιο καιρο που κουραζει. Επισης η αλλαγη που εκανε σε gnome , ηταν ενα σοκ για τους χρηστες της... Γενικως ειναι οπου φυσαει ο ανεμος στις αποφασεις της... αλλα σε γενικες γραμμες μια χαρα διανομη ειναι... Η σημαία του λινουξ θα έλεγα σε hardware support αλλά και αριθμητικά σε pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, accipio είπε Linux Mint Cinnamon. Επειδή είμαι εντελώς αρχάριος στον κόσμο του Linux και πρώτη φορά τα εγκαθιστώ για δοκιμή, ήθελα μια διανομή φιλική προς το χρήστη και έτσι επέλεξα το Mint. κ αρχαριος να μην ησουν ειναι εξαιρετικη διανομη 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, rhtoras είπε Δε χρησιμοποιείς διανομές χωρις systemD (καμια με systemD δεν έχει musl) και υποθέτω ξέρεις. Το gentoo έχει musl και έχει και υποστήριξη για systemd πέρα από openrc. Ξέρω άτομα σε άλλο φόρουμ που το χρησιμοποιούν με systemd. 2 ώρες πριν, rhtoras είπε Το διάβασα στα γρήγορα. Αλλά δες τι έγραψα «υποέτω έκανες λάθος». Δε στο φόρτωσα ανθρωπέ μου. ΑΝ έκανα εγώ λάθος συγγνώμη. Ορεξη είχα να στην πω ή να σε διαβάλλω (όπως έντεχνα κάνεις εσύ). Δεν έγραψες καθόλου αυτό. Ειρωνικά το έγραψες σαν προσπάθεια να αφορίσεις αυτό που είπα. "Just saying". Άλλη μία απόπειρά σου να τα γυρίσεις. Χαραμίζεσαι εδώ. Πάνε εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης. Όπως και να χει πολύ ασχολήθηκα. Ξανά - έπεσα στην παγίδα να προσπαθώ, για το καλό των αναγνωστών, να "διορθώσω" τα χαζά που γράφεις. Ο mphxths χειρίζεται πιο καλά το γραπτό λόγο από εμένα και είναι υπεραρκετός να διορθώνει τις βλακείες σου. Σε πρόσθεσα ignore και τέλος. Δίπλα μας βομβαρδίζονται άνθρωποι και εγώ μ.κίζομαι να ασχολούμαι με το αν έγραψε παπαριές ο rhtoras για το linux. 1 ώρα πριν, headbanger είπε θα με πάρουνε με τις ντομάτες οι γκουρού εδώ, αλλά εγώ στο daily driver έχω Ubuntu. γιατί; γιατί απλά κάνω την δουλειά μου. και μου αρέσει το πόσο εύκολο είναι. αυτό. ΔΕΝ με νοιάζουν οι πόροι συστήματος με 3800χ /3090/32γιγα μνήμη. Peace of mind θέλω. στο ίδιο μηχάνημα έχω και Win11 για παιχνίδια. Για το μόνο που θα σε πάρουμε με τις ντομάτες είναι ότι μας προσέβαλες προκαταβάλοντας ότι θα σε πάρουμε με τις ντομάτες για μια επιλογή σου. Για τα πράγματα που δεν μου αρέσουν στο ubuntu με κάλυψε ο mphxths. Θα πρόσθετα και αυτό με τους πόρους (ότι γενικά σηκώνει περισσότερες υπηρεσίες / προγράμματα και είναι κάμποσο πιο βαρύ σε σχέση με τις υπόλοιπες διανομές που στο περίπου είναι το ίδιο η μία με την άλλη) αλλά είπες δεν σε ενδιαφέρει οπότε πάω πάσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις