Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Seaside είπε

Να ξέρεις πάντως εγώ είχα καλύτερο 486 απο το δικό σου. Τώρα βέβαια πούλησα ολα τα ρετρο. Δεν έχει μείνει τπτ.

Ας γίνει αυτή η υπέρβαση απο πλευράς τους και συζητάμε. Τελευταία στιγμη θα πουν ααααα υπάρχει ενα αυξημενο voltage demand. Ξήλωμα ολα. Πάμε σε άλλο socket. Οταν εχεις mobo απο τα τέλη του 2016 και παίζει μεχρι σήμερα με αναβαθμισεις bios τοτε ναι είναι futureproof.

To οτι παιζει δεν μου λεει τιποτα.
Εχει παλια usb, παλια pci express, δεν εχει thunderbolt, δεν εχει ddr5 κοινος futureproof απο το Lidl.
Και εγω απο 1155 του 2012 πηγα σε 1700 του 2022.
Bγηκε δεν βγηκε 1151 1150 1200 το ιδιο μου κανει.
Αν μου ελεγαν οτι μπορεις να βαλεις τον 12700k στη Z77 πιστευεις οτι θα το εκανα;
Nα γλιτωσω 200€ και να μεινω με ddr3 ,pci express 3 και sata δισκους;
Τι ειναι η μητρικη γλαστρα να αλλαξουμε φυτο;

36 λεπτά πριν, Seaside είπε

Μπορεί να αλλάξει γενικά το παιχνίδι μολις παιξει μπάλα το εργοστάσιο τους. Δεν ξέρουμε ακόμα. Θα φανεί και απο το πως θα πάνε οι gpu τους.

Mα το εχουν δηλωσει εδω και ενα χρονο οτι αυτες οι 3 γενιες θα ειναι socket 1700...

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

To οτι παιζει δεν μου λεει τιποτα.
Εχει παλια usb, παλια pci express, δεν εχει thunderbolt, δεν εχει ddr5 κοινος futureproof απο το Lidl.
Και εγω απο 1155 του 2012 πηγα σε 1700 του 2022.
Bγηκε δεν βγηκε 1151 1150 1200 το ιδιο μου κανει.
Αν μου ελεγαν οτι μπορεις να βαλεις τον 12700k στη Z77 πιστευεις οτι θα το εκανα;
Nα γλιτωσω 200€ και να μεινω με ddr3 ,pci express 3 και sata δισκους;
Τι ειναι η μητρικη γλαστρα να αλλαξουμε φυτο;

Mα το εχουν δηλωσει εδω και ενα χρονο οτι αυτες οι 3 γενιες θα ειναι socket 1700...

Μη συγκρινεις ddr3 πλατφορμα με ddr4.  Απο το ένα ακρο στο άλλο.

Και άσε τι δηλωσαν τελευταία στιγμή μπορεί να αλλάξουν γνώμη.

Το έχουν ξανακάνει.

Επεξ/σία από Seaside
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Seaside είπε

Μη συγκρινεις ddr3 πλατφορμα με ddr4. Και άσε τι δηλωσαν τελευταία στιγμή μπορεί να αλλάξουν γνώμη.

Το έχουν ξανακάνει.

Iανουαριος του 2021 ειναι τελευταια στιγμη;

"Εχει παλια usb, παλια pci express, δεν εχει thunderbolt, δεν εχει ddr5 κοινος futureproof απο το Lidl."
Aυτο παει για τις B450.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Iανουαριος του 2021 ειναι τελευταια στιγμη;

"Εχει παλια usb, παλια pci express, δεν εχει thunderbolt, δεν εχει ddr5 κοινος futureproof απο το Lidl."
Aυτο παει για τις B450.

Μην προσπαθείς να με πείσεις. Εσυ θα αγοράζεις μπλε κι εγώ κόκκινο. That's It.

Μια χαρά παίζουν και οι VGA και οι NVME 4.0 στο Β450 ακόμα και με έναν 3100.

Και θα γράψω κάτι γενικά. Είναι αποψή μου. Οταν θες Mac Software, Thunderbolt κτλπ διοτι εκεί οντως έχει δυνατά εργαλεία για συγκεκριμένες δουλειές ΔΕΝ στήνεις hackintosh. Παίρνεις MAC.

Εφόσον είναι εργαλείο και μπαίνει χρήμα και δεν το παίρνεις για πουλ μουρ της πλάκας.

Επεξ/σία από Seaside
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Seaside είπε

Μην προσπαθείς να με πείσεις. Εσυ θα αγοράζεις μπλε κι εγώ κόκκινο. That's It.

Μια χαρά παίζουν και οι VGA και οι NVME 4.0 στο Β450 ακόμα και με έναν 3100.

Και θα γράψω κάτι γενικά. Είναι αποψή μου. Οταν θες Mac Software,μ Thunderbolt κτλπ διοτι εκεί οντως έχει δυνατά εργαλεία για συκεκριμένμες δουλειές ΔΕΝ στήνεις hackintosh. Παίρνεις MAC. Εφόσον είναι εργαλείο και μπαίνει χρήμα.

Δεν προσπαθω να σε πεισω για τιποτα αγορασε οτι θες ακομα και Cyrix αλλα μη λεμε αρλουμπες του τυπου "ναι αλλα μπορει να αλλαξουν γνωμη"
"Ναι αλλα ειναι future proof μητρικες του 2016"

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν προσπαθω να σε πεισω για τιποτα αγορασε οτι θες ακομα και Cyrix αλλα μη λεμε αρλουμπες του τυπου "ναι αλλα μπορει να αλλαξουν γνωμη"

Οταν βγηκαν 2016/2017 και επαιξαν τόσες γενιές cpu είναι future proof για μένα και πολλους άλλους ανα τον κόσμο.

Για σένα μπορεί οχι. Γούστα είναι αυτα. ΕΙΠΑ είναι furure proof το socket. Αυτό εννοούσα.

Ειχα Cyrix 386,486 συνεπεξεργαστές 387xl, 287xl να ξέρεις ήταν πιο γρήγοροι απο Intel. Σε καμμιά 30 αριά μητρικές που δοκίμασα. Ολους. Και Winchip και Texas.

Επεξ/σία από Seaside
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Seaside είπε

Οταν βγηκαν 2016/2017 και επαιξαν τόσες γενιές cpu είναι future proof για μένα και πολλους άλλους ανα τον κόσμο.

Για σένα μπορεί οχι. Γούστα είναι αυτα.

Ειχα Cyrix 386,486 συνεπεξεργαστές 387xl, 287xl να ξέρεις ήταν πιο γρήγοροι απο Intel. Σε καμμιά 30 αριά μητρικές που δοκίμασα. Ολους. Και Winchip και Texas.

Στο ξαναλεω το οτι ανοιγει το pc με το power δεν παει να πει οτι μια μητρικη ειναι οκ για εναν επεξεργαστη.
Υπαρχουν πολλα γυρω απο τον επεξεργαστη που καποιοι τα θελουν και αυτα συγχρονα.
Δηλαδη θα εχεις μια μητρικη του 2016 και θα πας να βαλεις 5950x με 128gb ram και 3090ti η θα δωσεις 200-250 να παρεις μια καινουρια καλυτερη μητρικη;
Ακομα και η καρτα ηχου αλλαζει αναλογα το μοντελο στη ιδια γενια ποσο μαλλον 6 χρονια πριν.
Θα βγει η νεα γενια AMD που θα υποστηριζει ddr5 και pci express 6 πχ και εσυ θα πεις "ΟΧΙ θα τον βαλω στη μητρικη των 60ε επειδη μπαινει και παιζει".....

Εγω ξεκινησα απο Ikarus 8088 και μετα 286 386 486 κτλ

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Στο ξαναλεω το οτι ανοιγει το pc με το power δεν παει να πει οτι μια μητρικη ειναι οκ για εναν επεξεργαστη.
Υπαρχουν πολλα γυρω απο τον επεξεργαστη που καποιοι τα θελουν και αυτα συγχρονα.
Δηλαδη θα εχεις μια μητρικη του 2016 και θα πας να βαλεις 5950x με 128gb ram και 3090ti η θα δωσεις 200-250 να παρεις μια καινουρια καλυτερη μητρικη;
Θα βγει η νεα γενια AMD που θα υποστηριζει ddr5 και pci express 6 πχ και εσυ θα πεις "ΟΧΙ θα τον βαλω στη μητρικη των 60ε επειδη μπαινει και παιζει".....

Εγω ξεκινησα απο Ikarus 8088 και μετα 286 386 486 κτλ

Κι εγώ με XT ξεκίνησα στα PC. Τον έχω ακόμα και είχα και μητρικές XT με CF adapter που τις αναβάθμισα με Nec V20 1MB Ram και έβαλα και EMS κάρτες για μνήμη που είχαν RTC πανω τους.

Ειχα Spectrum και 6128. Και είχα σπάσει και έναν Amstrad 1640 γιατί δεν φόρτωνε το βρωμοΖΑΧΧΟΝ

Στο X470 πάντως που έκανα παρα πολλές δοκιμες δεν είχα κανένα θέμα.

Συμφωνούμε οτι τόσο βαρύ h/w δεν είναι σωστό να μπει σε τόσο φτηνό mobo. Το τερμάτισες όμως.

Μια χάρα παίζουν και οι 5600 και οι NVME Gen 4.0 στα Β450

Επεξ/σία από Seaside
Δημοσ.
11 ώρες πριν, csontheline είπε

"Παιδιά, έχουμε μείνει πολύ πίσω από την AMD, πείτε καμιά ιδέα για να βγούμε μπροστά."

"Αφεντικό, θα εφαρμόσουμε την τεχνική των γερόντων. Την Celeron."

"Μα, αυτή δεν ήταν με κάτι αποτυχημένους επεξεργαστές που αντί να πάνε κουβά, τους πουλούσαμε για κανονικούς μειωμένων επιδόσεων; Τι σχέση έχει με το σήμερα να ξαναβγάλουμε πιο αργούς;"

"Μα εκεί είναι η μαγεία! Δεν θα τους βγάλουμε για χαμηλότερων επιδόσεων. Απλά όσους πετυχαίνουν θα τους ονομάσουμε μία γενιά μπροστά. Όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, 1 γενιά πίσω. 2 γενιές με την 1!"

"Give this man a donut!"

Ακόμη δεν το είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε...

Δημοσ.

Meteor lake θα χρειάζονται άλλο chipset guarantee (προσοχή όχι socket) σας το υπογράφω. H intel σε αυτά τα πράγματα είναι σταθερή. Η μόνη κωλοτούμπα που έκανε τα τελευταία χρόνια είναι που έδωσε RAM OC στις b560/b660 και αυτό γιατί είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι και τους έπαιρναν το σκαλπ στο gaming με καλές μνήμες τα ρύζια παρόλο που είχαν χειρότερο latency ή και ipc.

• Like 2
Δημοσ.

30% λέει σε multithreaded. για να δούμε λίγο πόσες εφαρμογές/παιχνίδια είναι optimized για multithread.... 0,05%?

κλασικά μαρκετινίστικα κόλπα. και μερικοί συνεχίζουν και ψαρώνουν. τα λόγια είναι περιττά. θα τον δούμε όταν κυκλοφορήσει και γεμίσει το yt με benchmarks που θα δειχνουν ότι ούτε το 15% δεν θα πιάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Apollonian είπε

Μακάρι η Intel να κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη το 1700 chipset για να μην χρειαστεί να αλλάξουμε μητρική πάλι σε σύντομο καιρό.

Επίσης είναι πολύ εντυπωσιακό που έχει φτιάξει ένα πολύ απαιτητικό roadmap το οποίο μας κακομαθαίνει με νέα μοντέλα σε λιγότερο
από 12μηνο πλέον.

Η τεχνολογία έχει πάρει πλέον τρομακτικά επίπεδα στην ταχύτητα εξέλιξης.

Ναι, αλλά και η Amd, ενάμισυ χρόνο μετά απο την παρουσίαση της σειράς 5xxx, θα παρουσιάσει όλη την σειρά 5800x 3D... Aυτά δεν τα βλέπουν οι Intel φανς... :) :)

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Eloy είπε

Ναι, αλλά και η Amd, μετά απο ενάμισυ χρόνο απο την παρουσίαση της σειράς 5xxx, θα παρουσιάσει τον 5800x 3D... Aυτά δεν τα βλέπουν οι Intel φανς... :) :)

Υποτίμησαν πολύ τους AL. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι από εμάς δε περιμέναμε τέτοιο performance uplift μετά την πατάτα με τους RL. Τώρα ο 5800Χ3D είναι DOA. Χαμηλή availability (σχεδόν paper launch στην αρχή), πανάκριβη μέθοδος κατασκευής και όταν θα μπορεί να παραχθεί σε επαρκείς ποσότητες μπορεί να έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι zen4...

Μόνο μτχ μισοτιμής μετά από κάποια χρόνια και μόνο για κάποιον που θέλει να κρατήσει για κάποιο λόγο το AM4 το mobo του και να μη πάει σε νέα σύνθεση. Αν και μπορεί να συμβεί και με αυτούς λόγω χαμηλής παραγωγής ότι και με τους μεταχειρισμένους ξεκλείδωτους i7 που κρατάνε παράλογες τιμές λόγω ζήτησης και είτε πας σε xeon είτε σε νέα σύνθεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Future proof είναι οι x570 που αγοράζουν το τελευταίο εξάμηνο...

Αλλά δεν καταλαβαίνω... αφού όλοι ήξεραν οτι έρχεται το ΑΜ5, και ενδιαφέρονται για future proof (σε όλες της συζητήσεις είναι σημαία), γιατί δεν έμειναν στα b450/x470 που θα έπαιρναν και την σειρά 5xxx ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ilos είπε

Meteor lake θα χρειάζονται άλλο chipset guarantee (προσοχή όχι socket) σας το υπογράφω. H intel σε αυτά τα πράγματα είναι σταθερή. Η μόνη κωλοτούμπα που έκανε τα τελευταία χρόνια είναι που έδωσε RAM OC στις b560/b660 και αυτό γιατί είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι και τους έπαιρναν το σκαλπ στο gaming με καλές μνήμες τα ρύζια παρόλο που είχαν χειρότερο latency ή και ipc.

Ζ690 (alder) / Z790 (meteor) πάνε πακέτο σαν σειρά....οι meteor στανταρ άλλα mobo θα χρειάζονται (δεν θα μπαίνουν σε Ζ690/Ζ790) και θα κόψουν και το ddr4 στους meteor....μιλάμε για ddr5 αποκλειστική πλατφόρμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...