Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Μακάρι η Intel να κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη το 1700 chipset για να μην χρειαστεί να αλλάξουμε μητρική πάλι σε σύντομο καιρό.

Επίσης είναι πολύ εντυπωσιακό που έχει φτιάξει ένα πολύ απαιτητικό roadmap το οποίο μας κακομαθαίνει με νέα μοντέλα σε λιγότερο
από 12μηνο πλέον.

Η τεχνολογία έχει πάρει πλέον τρομακτικά επίπεδα στην ταχύτητα εξέλιξης.

Προχθές ψάχναμε να πάρουμε 1200 socket ,σήμερα έμαθα για το 1700 .  Σίγουρα θα κρατήσει χρόνια το socket όπως τα άλλα . Μην σου πω μια δεκαετία μια βάλε.🤭

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Intel νιώθει Xiaomi στην τοποθεσία rename… βγάζω προϊόντα και τα επανακυκλοφορώ μετά από λίγους μήνες σαν νέα αλλά με άλλη ονομασία…

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Οι ryzen βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ;; Με τον 5600Χ να μη φτάνει τον 12100F , που είναι στο 1/4 της τιμής ; Ενδιαφέρον . 

Μέχρι να βγει η 12th ο 5600x ένα χρόνο τους γλεντούσε. Αλίμονο να συνέχιζε και τώρα. Ανταγωνισμός λέγεται και ευτυχώς γιατί παίρνεις i5 και i7 σε τιμή χώμα. Τι μυαλό είναι αυτό, θέλετε να τα σκατε χοντρά σε μια εταιρία τόσο large είστε οι μπλε;

• Like 12
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό.

2 γενιές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν ήθελα να πάρω επεξεργαστή Intel σίγουρα θα περίμενα 6 μήνες να πάρω τον νεότερο.

Η πρώτη γενιά θα πάει στα αζήτητα.

Φαντάζομαι θα έχουν κάνει τα κουμάντα τους αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Οι ryzen βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ;; Με τον 5600Χ να μη φτάνει τον 12100F , που είναι στο 1/4 της τιμής ; Ενδιαφέρον . 

Εγώ από την παρακάτω εικόνα καταλαβαίνω ότι ο 5600Χ έχει διπλάσια απόδοση από τον 12100F.

image.png

• Like 3
Δημοσ.

σορυ τωρα κιολας με την αγνοια μου επι του μοντελου πωλησεων, αλλαααα... τωρα αυτο ειναι επιχειρηματικη στρατηγικη? για να προλαβω τον αντιπαλο μου, δεν βγαζω 1 γενια καλων (η καλυτερων) επεξεργαστων (απο αυτην) αλλα προαναγγελω 2? Δηλαδη υπαρχει κοσμος που θα παει να παρει την 1η γενια, γνωριζοντας σε λιγοτερο απο 6μηνο θα βγει η δευτερη? Ιδιαιτερα με τις τοσες αλλαγες που επιφερει αυτο σε παραπλευρο hardware συνηθως.... και περα απο αυτο... εξυπηρετει τωρα αυτο καποιο σοβαρο πρακτικο λογο ρε Intel? βγαλε κατι που να αξιζει ο αλλος να το προτιμησει απο την AMD και σε καλη τιμη κιολας για να το καταλαβουν οι αντιπαλοι! Μου δινει την εντυπωση επιπολαιης σπασμωδικης κινησης, σαν αντιδραστικο παιδακι, που δεν ξερει πως να αντιδρα οταν δεν εχει μαθει να βρισκει αντισταση!

• Like 1
Δημοσ.

Ο 5600x είναι ίσα βάρκα ίσα γυαλό με τον 12400f (ο οποίος είναι αρκετά φτηνότερος). Είπαμε ok 12th gen uber alles, αλλά μην ξαναρχίσουμε τις γραφικότητες με τους 4πύρηνους πάλι.

Για την ακρίβεια στο gaming είναι λίγο πιο γρήγορος ο 12400f, αλλά σε MT αν δεν έχεις ξεκλείδωτα power limits στη μητρική είναι λίγο πιο αργός από τον 5600x.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, busellatos είπε

Προχθές ψάχναμε να πάρουμε 1200 socket ,σήμερα έμαθα για το 1700 .  Σίγουρα θα κρατήσει χρόνια το socket όπως τα άλλα . Μην σου πω μια δεκαετία μια βάλε.🤭

Άργησες. και το Socket 1700 ήταν ήδη γνωστό από πέρσι (μπορεί και από το 2020) και σίγουρα υπήρχε είδηση ακόμη και εδώ.

Υ.Γ. Εκτός αν το προχθές εννοείς πριν 2 έτη, οπότε αυτό όντως ισχύει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η AMD καλά θα κάνει πάντως να ρίξει τις τιμές για να μην υπάρχει σαν επιλογή η Intel γιατί με 5600x στο 200αρι ούτε με Alder Lake δεν είχε τύχη η Intel. Τιμολογιακό είναι κυρίως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους Alder Lake

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Seaside είπε

Ναι βγάλτε.

Βγάλτε αλλα 15 socket που θα θέλουν αλλες ψυκτρες, αλλα backplate κτλπ.

Αμα κρατήσει 4-5 χρόνια πάλι το AM5 να είστε σίγουροι οτι θα πάρουμε τα δικά σας που αλλάζουν ανα 6 μήνες.

2 ώρες πριν, Seaside είπε

Ναι αλλά μιλάς για HEDT πλατφόρμα. Οπότε συγκρίνεις κάτι άλλο. Και μιλάς και για άλλο initial cost/budget.  Εγώ μιλάω για το future proof κομμάτι.

Ειδαν οτι δεν πουλάει τπτ πλεόν απο αυτά (δεν τους νοιάζει γιατι έχουν το workstation και server κομμάτι) και ειπαν δεν κανουμε την main κατηγορια HEDT ?

Να βάλουμε τις τιμές και τα watt οπου να ναι ?

Κι εγώ μεχρι X79 πήγα. Μετά εφαγαν άκυρο.  Ουτε εγώ εχω να ζηλέψω εναν Intel που βγάζει 1-2-3 % παραπάνω σε ενα bench γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ειμαι κολλημένος να αγοράζω hardware με βάση τα bench.

Παιζει ρόλο το lifecycle για μένα, το real use και το support.

Δεν παιρνουμε pc να benchάρουμε ολη μέρα. Price performance ratio κοιτάμε και lifecyle.

Ειναι σαν το γερμανικό σκουπίδι ενα πράμα που οποιος το αγοράζει νομίζει οτι έγινε ανθρωπος. Για τα αμάξια μιλάω εδώ.

12η-13η-14η θα ειναι το ιδιο socket.
Απο εκει και περα ετσι οπως τρεχουν οι τεχνολογιες των pci express, usb, ddr τι νοημα εχει να παρεις επεξεργαστη μετα απο 5 χρονια και να θες να τον βαλεις στη παλια σου μητρικη;
Aν παλι αλλαζεις mid επεξεργαστες καθε χρονο γιατι μιλαμε για futureproof;

2 ώρες πριν, amfil είπε

σορυ τωρα κιολας με την αγνοια μου επι του μοντελου πωλησεων, αλλαααα... τωρα αυτο ειναι επιχειρηματικη στρατηγικη? για να προλαβω τον αντιπαλο μου, δεν βγαζω 1 γενια καλων (η καλυτερων) επεξεργαστων (απο αυτην) αλλα προαναγγελω 2? Δηλαδη υπαρχει κοσμος που θα παει να παρει την 1η γενια, γνωριζοντας σε λιγοτερο απο 6μηνο θα βγει η δευτερη? Ιδιαιτερα με τις τοσες αλλαγες που επιφερει αυτο σε παραπλευρο hardware συνηθως.... και περα απο αυτο... εξυπηρετει τωρα αυτο καποιο σοβαρο πρακτικο λογο ρε Intel? βγαλε κατι που να αξιζει ο αλλος να το προτιμησει απο την AMD και σε καλη τιμη κιολας για να το καταλαβουν οι αντιπαλοι! Μου δινει την εντυπωση επιπολαιης σπασμωδικης κινησης, σαν αντιδραστικο παιδακι, που δεν ξερει πως να αντιδρα οταν δεν εχει μαθει να βρισκει αντισταση!

Eχεις μπερδευτει με το ποστ.
Σαφως και απο τη μια γενια στην αλλη υπαρχουν διαφορες,απλα εφοσον ειναι εφικτο αποφασισαν να τους βγαλουν 6 μηνες νωριτερα.
Δηλαδη αν εβγαιναν 1 χρονο μετα θα ηταν καλοι και τωρα που βγαινουν 6μηνες νωριτερα ειναι κακοι;
H μηπως νομιζεις οτι ειναι απο πανω τους και τους βελτιωνουν μεχρι τη τελευταια ημερα κυκλοφοριας;
Αυτοι ηδη εξεταζουν τη 15 γενια μη σου πω και τη 16η,το θεμα ειναι ποτε ειναι ετοιμοι για παραγωγη και αν πιστευουν οτι πρεπει να τη βγαλουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Έχω socket 2066 και ξεκίνησα με 7xxx X series, μάντεψε.. μπόρεσα και έβαλα 10ης γενιάς i9 (3 γενιές μετά) χωρίς να αλλάξω mainboard η κάτι άλλο.

και μάλιστα δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από τα καινούρια που βγαίνουν, 18 Cores / 36 Threads έχουν χρόνια μπροστά τους μέχρι να χρειαστώ κάτι νεότερο.

Kαλά, γενικά δεν είναι και να το περηφανεύεσαι ότι ξεκίνησες με Skylake, 2 χρόνια μετά έβαλες Skylake Optimization πληρώνοντας ένα χιλιάρικο στο ενδιάμεσο, για επιδόσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τον 7980ΧΕ και in fact είναι ίδιες ή χειρότερες στα περισσότερα σενάρια χρήσης από αυτές του 9980ΧΕ... 

Και όλα αυτά σε HEDT, που το κόστος πλατφόρμας κάνει τούμπες και μάλιστα το 2019 που κυκλοφόρησε ο 3950Χ που τον ξεπερνά, ο οποίος επίσης έμπαινε 3 γενιές μετά χωρίς να αλλάξει μητρικές ή κάτι άλλο, σε desktop πλατφόρμα...

Edit: Είδα ότι το θες για συγκεκριμένη δουλειά και είναι πλήρως αποδεκτό. Το ότι κάνει κάτι την δουλειά που θέλω όμως και το πήρα επειδή δεν είχα άλλη επιλογή, δεν σημαίνει πως είναι και καλή επιλογή

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Και όλα αυτά σε HEDT, που το κόστος πλατφόρμας κάνει τούμπες και μάλιστα το 2019 που κυκλοφόρησε ο 3950Χ που τον ξεπερνά, ο οποίος επίσης έμπαινε 3 γενιές μετά χωρίς να αλλάξει μητρικές ή κάτι άλλο, σε desktop πλατφόρμα...

καλά χαλάρωσε λίγο.. είδες Ryzen και ενθουσιάστηκες, δεν τον ξεπερνά στο 100%, +5 με -5% διαφορά το πολύ είναι ο 3950X με τον 10980xe, κάνε το κόπο να δεις και κάνα Review πριν ποστάρεις. Επίσης όπως προείπα, όπως και να το κάνουμε, ο Ryzen "πάσχει" από thunderbolt support. Αυτό βγάζει εκτός επιλογής τους επαγγελματίες ήχου με hardware αντίστοιχο (όπως εμένα). https://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i9-10980xe/3
Το έψαξα καλά
πριν πάω να κάνω αναβάθμιση.

Για κάποιον που ήδη έχει στα χέρια του X299 μητρική, είναι λουκούμι αναβάθμιση στην εποχή που τον αγόρασα. Σήμερα προφανώς και αξίζει 12ης γενιάς i9 η τους νεότερους της είδησης, όταν βγουν στην αγορά και δοκιμαστούν.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

καλά χαλάρωσε λίγο.. είδες Ryzen και ενθουσιάστηκες, δεν τον ξεπερνά στο 100%, +5 με -5% διαφορά το πολύ είναι ο 3950X με τον 10980xe, κάνε το κόπο να δεις και κάνα Review πριν ποστάρεις. Επίσης όπως προείπα, όπως και να το κάνουμε, ο Ryzen "πάσχει" από thunderbolt support. Αυτό βγάζει εκτός επιλογής τους επαγγελματίες ήχου με hardware αντίστοιχο (όπως εμένα). https://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i9-10980xe/3
Το έψαξα καλά
πριν πάω να κάνω αναβάθμιση.

Για κάποιον που ήδη έχει στα χέρια του X299 μητρική, είναι λουκούμι αναβάθμιση στην εποχή που τον αγόρασα. Σήμερα προφανώς και αξίζει 12ης γενιάς i9.

Να ξέρεις πάντως εγώ είχα καλύτερο 486 απο το δικό σου. Τώρα βέβαια πούλησα ολα τα ρετρο. Δεν έχει μείνει τπτ.

1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

12η-13η-14η θα ειναι το ιδιο socket.
Απο εκει και περα ετσι οπως τρεχουν οι τεχνολογιες των pci express, usb, ddr τι νοημα εχει να παρεις επεξεργαστη μετα απο 5 χρονια και να θες να τον βαλεις στη παλια σου μητρικη;
Aν παλι αλλαζεις mid επεξεργαστες καθε χρονο γιατι μιλαμε για futureproof;

Ας γίνει αυτή η υπέρβαση απο πλευράς τους και συζητάμε. Τελευταία στιγμη θα πουν ααααα υπάρχει ενα αυξημενο voltage demand. Ξήλωμα ολα. Πάμε σε άλλο socket. Οταν εχεις mobo απο τα τέλη του 2016 και παίζει μεχρι σήμερα με αναβαθμισεις bios τοτε ναι είναι futureproof.

Επεξ/σία από Seaside
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Seaside είπε

Ας γίνει αυτή η υπέρβαση απο πλευράς τους και συζητάμε. Τελευταία στιγμη θα πουν ααααα υπάρχει ενα αυξημενο voltage demand. Ξήλωμα ολα. Πάμε σε άλλο socket.

Με τις ελλείψεις υλικών, αμφιβάλω αν θα αλλάξουν και socket οι 13ης 14ης σε σχέση την 12η γενιά. Άμα υπήρχε η DDR6 στον ορίζοντα θα έλεγα ίσως.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Με τις ελλείψεις υλικών, αμφιβάλω αν θα αλλάξουν και socket οι 13ης 14ης σε σχέση την 12η γενιά. Άμα υπήρχε η DDR6 στον ορίζοντα θα έλεγα ίσως.

Μπορεί να αλλάξει γενικά το παιχνίδι μολις παιξει μπάλα το εργοστάσιο τους. Δεν ξέρουμε ακόμα. Θα φανεί και απο το πως θα πάνε οι gpu τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...