Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nemom είπε

Πώς μου τη σπάνε όσοι παρατάνε το αμάξι καταλαμβάνοντας μια λωρίδα «για δυο λεπτά»
τους γράφουν τους υπόλοιπους κανονικά στα τέτοια τους
και από πίσω προκαλούν από κυκλοφοριακό μέχρι ατυχήματα.
Αν δε βρίσκεις ρε φίλε να παρκάρεις,
δεν παίρνεις αμάξι και εξετάζεις εναλλακτικές εκεί που πας (ΜΜΜ, περπάτημα, γκαράζ κλπ).
Τόσο απλά και δοκιμασμένα.
Δεν είναι μλκς οι άλλοι.

Το θέμα «δεν είδα την πινακίδα» μου θυμίζει στυλ «πέρασα φανάρι βαθύ κόκκινο».
😄

Για να φτάσεις να μη δεις την πινακίδα ή μάλλον να μη σε νοιάζει να τη δεις
και να ξαφνιάζεσαι που πέφτει πρόστιμο,
μάλλον πρέπει να έχεις φτάσει να μη δεις πολλές πινακίδες.

Και ως συνήθως,
προς υπεράσπιση του παραβάτη θα προστρέξουν στο τάδε θέμα και οι άλλοι που δε ...βλέπουν τις πινακίδες. 😅

Πάντως το ότι μια φορά λειτουργεί το κράτος
και πόσο τρομερό,
με ξεπερνάει. 😆

Sorry.

Δεν ηταν λωριδα κυκλοφοριας.Μαλιστα πεντε δεκα μετρα πριν ειναι πιατσα ταξι νομιμα.

Αν ερθει η ωρα της πληρωμης απο εφορια αυτο γινεται στο ονομα του κατοχου του αυτοκινητου και ανεβαινει το ποσο στο taxis; Ή ταχυδρομικα ερχεται στο σπιτι; 

Αν ερθει η κληση να πληρωσεις απο δημοτικη αστυνομια σου ερχεται στο σπιτι;

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 minutes ago, kostakis_gr said:

Προφανως τη σημερινη εποχη η αγορα και η συντηρηση αμαξιου προυποθέτει 1200+ καθαρο μισθο.

Και γιατί μόνο 1200?

Εγώ λέω να βάλουμε 2500€!

• Sad 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, sonikk είπε

Δεν ηταν λωριδα κυκλοφοριας.Μαλιστα πεντε δεκα μετρα πριν ειναι πιατσα ταξι νομιμα.

Αν ερθει η ωρα της πληρωμης απο εφορια αυτο γινεται στο ονομα του κατοχου του αυτοκινητου και ανεβαινει το ποσο στο taxis; Ή ταχυδρομικα ερχεται στο σπιτι; 

Αν ερθει η κληση να πληρωσεις απο δημοτικη αστυνομια σου ερχεται στο σπιτι;

Στειλε ενα pin απο google maps.

2 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Όσοι λέτε ότι θα πάει στην εφορία όχι το ποσό της κλήσης αλλά πολλαπλάσιο το λέτε απο προσωπική εμπειρία;

Ναι.

Ειχα φαει τετοια κληση στη πατρα το 2018 και ηρθε πριν 4 μηνες. Οταν την πληρωσα 2 μηνες μετα, ειχε τοκιστει μαλιστα, κατα ενα μικρο ποσοστο. Περιπου 2-3%

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NickTG είπε

Και γιατί μόνο 1200?

Εγώ λέω να βάλουμε 2500€!

Αν πιστευεις οτι μπορεις να πληρωνεις ενοικιο, λογαριασμους, σουπερ μαρκετ, θερμανση, παγια εξοδα, κτλπ + αμαξι με λιγοτερο απο 1200+ τοτε μαλλον κανω κατι λαθος.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakis_gr είπε

Αν πιστευεις οτι μπορεις να πληρωνεις ενοικιο, λογαριασμους, σουπερ μαρκετ, θερμανση, παγια εξοδα, κτλπ + αμαξι με λιγοτερο απο 1200+ τοτε μαλλον κανω κατι λαθος.

Εξαρταται τι αμαξι εχεις.

Δημοσ.
21 minutes ago, kostakis_gr said:

Άλλο αυτό που γράφεις τώρα και άλλο το σκέτο "για αμάξι θες 1200+ καθαρά". 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis_gr είπε

Το κλασσικο πρόβλημα της ελλαδας.

Οι γονεις σου αγοραζουν αμαξι καθως ολοι δεν θελουν να παρουν τα ΜΜΕ, μην τους περασουν για τιποτα φτωχους ενω περνουν το βασικο.

Προφανως τη σημερινη εποχη η αγορα και η συντηρηση αμαξιου προυποθέτει 1200+ καθαρο μισθο.

Υ.Γ: Προφανως αυτη η περιπτωση μπορει να ειναι διαφορετικη μιλαω για την γενικη εικονα.

Ρε φίλε τι ΜΜΜ; Που είναι σαν τις σαρδέλες, με δρομολόγια ότι να ναι; Και βρώμικα; Να πεις για τα ΜΜΜ της Γερμανίας η της Δανιας, ναι. Αλλά της Ελλάδας; Ε, όχι ρε φίλε. ΟΥΤΕ στον εχθρό μου. 

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σας!

Σημερα με εγραψε η δημοτικη αστυνομια μαζι με καμια αλλους τριανταρια σε ενα δρομο που ολοι λιγο πολυ σταθμευουν για λιγο.Το ποσο ειναι 40 ευρω και ειναι απο δημοτικη αστυνομια.Λογω οικονομικης αδυναμιας δεν εχω περιθωρια να το πληρωσω.Γνωριζει κανεις τι συνεπειες θα εχω αν το αφησω απληρωτο;

Να σημειωσω οτι τοσα χρονια που οδηγαω ειναι η πρωτη φορα που με γραφουν για σταθμευση. Σημερα για 15 λεπτα το αφησα και δυστυχως την πατησα.Πανω στην βιασυνη μου δεν ειδα και ταμπελα οτι απαγορευεται.Υπηρχε μια 50 μετρα μακρια που ουτε καν την προσεξα λογω αποστασης.

Αν γνωριζει καποιος τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις που δεν μπορει να πληρωθει το προστιμο για σταθμευση απο δημοτικη αστυνομια θα ημουν ευγνωμων.

Σας ευχαριστω.

Εχεις τρεις ημέρες να υποβάλεις ένσταση όπως γράφει επάνω η κλήση που έλαβες. Αν υπάρχει κάποιο άτομο στην οικογένεια ΑΜΕΑ μπορείς να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί λίγο και να σβήσεις το πρόστιμο. Μήπως έχεις πατέρα ή μητέρα άρρωστη που την πήγες να αγοράσει φάρμακα κλαι επειδή ο Δήμος δεν φρόντισε να έχεις χώροι πάρκιν αναγκάστηκες να σταματήσεις για λίγο???. Αλλιώς πλήρωσε να τελέιώνεις.. 

Δημοσ.

Eμενα μου ξαναηρθε η ιδια (πληρωμενη) κληση 2-3 χρονια μετα απο τον δημο αθηνων.Αντε να βγαλω ακρη τωρα.Αντε να βρω την αποδειξη.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, NickTG είπε

Άλλο αυτό που γράφεις τώρα και άλλο το σκέτο "για αμάξι θες 1200+ καθαρά". 

Οκ ισως να εκανα λαθος διατυπωση. Οπως και να εχεις οταν παλευεις ολα τα εξοδα μονος σου η εκτιμιση μου ητανε αυτο το χρηματικο ποσο.

Δημοσ.

4 Δημοτικές κλήσεις από Δήμο Κηφησιάς 20€ έκαστος το 2016 και μια απο Ψυχικό πάλι απο δημοτική πάλι 20 € το 2015 μου ήρθε ειδοποίηση πέρσυ με ένα μήνα διορία πριν πάνε εφορία.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vasilllis είπε

Eμενα μου ξαναηρθε η ιδια (πληρωμενη) κληση 2-3 χρονια μετα απο τον δημο αθηνων.Αντε να βγαλω ακρη τωρα.Αντε να βρω την αποδειξη.

αυτο ειναι μεγαλο προβλημα. μετα απο μερικα χρονια τις ξαναστελνουν και αντε να εχεις κρατησει αποδεικτικα για 5-20 χρονια πισω.

εγω θυμαμαι γυρω στο 2002 οταν δουλευα σε μια αθηναικη εταιρεια. στον διευθυντη του ειχε ερθει κληση απο δημοτικη αστυνομια της πατρας. η πλακα ηταν οτι εν λογω ανθρωπος δεν ειχε επισκευτει ποτε την πατρα μεχρι τοτε ουτε οδηγουσε το αυτοκινητο που ηρθε η κληση καποιος αλλος. επισης την ημερα της κλησης ηταν καταχωρημενος στο παρουσιολογιο της εταιρειας. αυτα συν του οτι μπορει να σου δημιουργηθει σοβαρο προβλημα στην οικογενεια και να σου λεει η γυναικα σου οτι γκομενιζες και την κληση την εφαγες λογω του οτι πηγες με την παρανομη εκδρομη. και να εισαι ζωηρος το καταλαβαινω. εαν δεν εχεις κανει τιποτα τοτε τρως και την κατσαδα αδικα.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας, με εχουν γραψει απο δημοτικη 239203 φορες. Μου ηρθε μετα απο 5 χρονια, ενα απο τα προστιμα που ελεγε οτι πρεπει να τον πληρωσω, χωρις καμμια προσαυξηση. Το πεταξα. Αυτα απο το 2011 :) μην ακους κανεναν δεν πανε στην εφορια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thanulee είπε

Δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας, με εχουν γραψει απο δημοτικη 239203 φορες. Μου ηρθε μετα απο 5 χρονια, ενα απο τα προστιμα που ελεγε οτι πρεπει να τον πληρωσω, χωρις καμμια προσαυξηση. Το πεταξα. Αυτα απο το 2011 :) μην ακους κανεναν δεν πανε στην εφορια

Ώραια λογική.Λογικα σε βλέπω σε λίγο καιρό να ανοίγεις θέμα με τίτλο : ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΗΡΘΑΝ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΣΒΗΝΩ ΜΑΣ ΚΛΑΙΒΟΥΝ?!?!?!? ΕΝΤΕΡ ΣΟΣ

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, thanulee είπε

https://www.google.com/amp/s/www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/kliseis-dimotikis-astynomias-pianei-to-quot-kolpo-quot-na-min-tis-plirosete-pote-paragrafontai/amp/

Μεταξύ άλλων γράφει

Μετά από ένα «ατελέσφορο» χρονικό διάστημα, η “έσχατη” επιλογή είναι να μεταφέρονται στις ΔΟΥ, ειδικά όταν οι κλήσεις αφορούν χρέη άνω των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί Δήμοι δεν επιλέγουν αυτό το δρόμο, προσπαθώντας να διεκδικήσουν οι ίδιοι τα χρήματα, ως άμεσα έσοδα. Κι αυτό γιατί, σε περίπτωση που οι κλήσεις μεταφερθούν στις ΔΟΥ, τα συγκεκριμένα έσοδα πηγαίνουν στο κεντρικό κράτος.

Και

Παράλληλα, όσο αυτές οι κλήσεις παραμένουν στα συρτάρια απλήρωτες, εμπίπτουν σε προσαύξηση 0,71% το μήνα, κάτι που σε βάθος χρόνου, μπορεί να «βγάλει» ένα ειδοποιητήριο ακόμη και… δεκαπλάσιο σε κόστος από το «πραγματικό» της βεβαιωμένης παράβασης.

Οπότε

Συνεπώς, αν κάποιος επιλέγει συνειδητά να μην πληρώνει την κλήση που έλαβε από τη δημοτική αστυνομία και ισχυρίζεται ότι αυτή «κάποια…. στιγμή θα παραγραφεί»,

πρέπει να ξέρει ότι το ρισκάρει:

Ναι μεν μπορεί ο δήμος να μην στείλει την σχετική κλήση στη ΔΟΥ, αλλά  σε περίπτωση που την στείλει,  η επιλογή του αυτή, θα γυρίσει «μπούμερανγκ».

Και εκεί που νόμιζε ότι «ξεμπέρδεψε»… να λάβει ένα ειδοποιητήριο που θα τον κάνει να «τρέχει και να μη φτάνει»…!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...