Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Υπάρχουν και πολλά άλλα που βαριέμαι να τα ψάχνω τώρα. Μικρό ρόλο παίζουν τα πανεπιστήμια. Δεν παίζει ρόλο αν μπορείς να αξιολογήσεις την στατικότητα ενός κτηρίου αν δεν έχεις διδαχθεί κριτική σκέψη από τα παιδικά σου χρόνια. Έτσι κι αλλιώς οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών είναι άθλιες: https://www.thebest.gr/article/559445-oi-ellines-mathites-einai-oi-cheiroteroi-stin-europi-oi-epidoseis-tous-sta-mathimata

Μόνο μια σημείωση εδώ. Πρέπει να εξετάσουμε και την ύλη που διδάσκεται στα σχολεία για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Ξέρω από πρώτο χέρι για παράδειγμα ότι την εμβάθυνση στα μαθηματικά και τη φυσική που κάνουν στα ελληνικά σχολεία δεν την έχουν σε άλλα κράτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εμείς κάνουμε εξισώσεις πρώτου βαθμού στο Γυμνάσιο και στην Αμερική στο Λύκειο.

@chrisxkar Μην πέφτεις στην παγίδα τους. Αυτό ακριβώς θέλουν, να κάνουν τους σκεπτόμενους πολίτες να σιχαθούν και να μην ασχολούνται. Άμα δεν ασχοληθεί ο σκεπτόμενος ποιος θα ασχοληθεί? Ο κατευθυνόμενος.

Επεξ/σία από golden33
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, golden33 είπε

Μόνο μια σημείωση εδώ. Πρέπει να εξετάσουμε και την ύλη που διδάσκεται στα σχολεία για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Ξέρω από πρώτο χέρι για παράδειγμα ότι την εμβάθυνση στα μαθηματικά και τη φυσική που κάνουν στα ελληνικά σχολεία δεν την έχουν σε άλλα κράτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εμείς κάνουμε εξισώσεις πρώτου βαθμού στο Γυμνάσιο και στην Αμερική στο Λύκειο.

Πιθανόν, αλλά και πάλι αυτό δεν έχει σχέση ούτε με γενικές γνώσεις ούτε με κριτική σκέψη. Υπάρχουν και κάποια παλιότερα ευρωβαρόμετρα που κάνουν συγκεκριμένες επιστημονικές ερωτήσεις, πχ σε αυτό του 2005 ζήτησαν από Ευρωπαίους να αξιολογήσουν τις παρακάτω προτάσεις ως αληθείς ή ψευδείς.

1. The Sun goes around the Earth (F) 

2. The centre of the Earth is very hot (T)

3. The oxygen we breathe comes from plants (T) 

4. Radioactive milk can be made safe by boiling it (F) 

5. Electrons are smaller than atoms (T) 

6. The continents on which we live have been moving for millions of years and will continue to move in the future (T) 

7. It is the mother’s genes that decide whether the baby is a boy or a girl (F) 

8. The earliest humans lived at the same time as the dinosaurs (F) 

9. Antibiotics kill viruses as well as bacteria (F) 

10. Lasers work by focusing sound waves (F)

11. All radioactivity is man-made (F)

12. Human beings, as we know them today, developed from earlier species of animals (T)

13. It takes one month for the Earth to go around the Sun (F)

Χρειάζεται να σας πω τις επιδόσεις των Ελλήνων σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ;

Επίσης, πολλοί κάνουμε το λάθος και θεωρούμε ως αντιπροσωπευτικό δείγμα τον περίγυρό μας, τα άτομα που βλέπουμε στο insomnia και στο facebook, τα άτομα που συχνάζουν στα ίδια μέρη με μας. Αλλά Ελλάδα είναι και οι καταυλισμοί των Ρομά, κάτι χωριά που οι νέοι ξημεροβραδιάζονται πίνοντας τσίπουρα, αυτοί που ζούνε μόνο για να μπαινοβγαίνουν στα γήπεδα κτλ.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Πιθανόν, αλλά και πάλι αυτό δεν έχει σχέση ούτε με γενικές γνώσεις ούτε με κριτική σκέψη. Υπάρχουν και κάποια παλιότερα ευρωβαρόμετρα που κάνουν συγκεκριμένες επιστημονικές ερωτήσεις, πχ σε αυτό του 2005 ζήτησαν από Ευρωπαίους να αξιολογήσουν τις παρακάτω προτάσεις ως αληθείς ή ψευδείς.

6. The continents on which we live have been moving for millions of years and will continue to move in the future (T) 

12. Human beings, as we know them today, developed from earlier species of animals (T)

Επίσης, πολλοί κάνουμε το λάθος και θεωρούμε ως αντιπροσωπευτικό δείγμα τον περίγυρό μας, τα άτομα που βλέπουμε στο insomnia και στο facebook, τα άτομα που συχνάζουν στα ίδια μέρη με μας. Αλλά Ελλάδα είναι και οι καταυλισμοί των Ρομά, κάτι χωριά που οι νέοι ξημεροβραδιάζονται πίνοντας τσίπουρα, αυτοί που ζούνε μόνο για να μπαινοβγαίνουν στα γήπεδα κτλ.

Δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω. Δεν ήξερα για αυτές τις έρευνες αλλά δεν μου κάνουν εντύπωση τα ευρήματα. Εδώ δεν ξέρουν τη διαφορά 28ης Οκτωβρίου με 25ης Μαρτίου.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Αυτες οι ερωτησεις δειχνουν οτι δεν ξερουν αυτες τις απαντησεις. Τιποτα παραπανω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, golden33 είπε

@chrisxkar Μην πέφτεις στην παγίδα τους. Αυτό ακριβώς θέλουν, να κάνουν τους σκεπτόμενους πολίτες να σιχαθούν και να μην ασχολούνται. Άμα δεν ασχοληθεί ο σκεπτόμενος ποιος θα ασχοληθεί? Ο κατευθυνόμενος.

Kαι αυτο υπο συζητηση ειναι. Ποιος ειναι ο σκεπτόμενος και ποιος ο κατευθυνόμενος;

Διοτι η σκεψη μου μπορει να συμφωνει σε κάποια πράγματα με την εκάστοτε κυβέρνηση, άρα για τους φιλους αυτης, ειμαι σκεπτόμενος, για τους αντιπαλους ειμαι κατευθηνομενος.

Οταν διαφωνει, συμβαινει το αντιθετο.

Οσο για τη Παιδεία, ο μοναδικός λόγος που εμεις κάνουμε εξισώσεις απ το δημοτικό, ειναι η λειτουργεία της παραπαιδείας 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Bitbit είπε

Εμείς ενημερωνόμαστε μόνο από έγκυρες πηγές. Τα λεγόμενα Πετσομένα Μέσα.

Αλλά αφού τα ανέκδοτα ξεκινάνε από τον τίτλο κιόλας, να πω κι εγώ ένα.

Τι κοινό έχουν οι δημοσιογράφοι με τα jukebox?

Επίσης για ψάξτε λίγο τι γνώμη έχουν στο εξωτερικό για τη δημοσιογραφία (ελευθερία τύπου) στην ελλάδα. Εκτός αν θέλετε να ρίξω εγώ τα λινκς

Ένα σκαλί πιο πάνω από την Τουρκία μας έχουν και αυτό δεν το βλέπω να συνεχίζει για πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ΜΜΕ πουλάνε κιτρινισμό με σπέρμα και αίμα για να έχουν έσοδα και αποτελούν γραφεία τύπου των επιχειρηματιών που ανήκουν, δεν υπάρχει καμία δημοσιογραφία στην Ελλάδα και καμία ενημέρωση

Μπόνους εν μέσω covid τα μέσα που χαϊδεύουν τους ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές και λοιπή αυτή φάρα για έσοδα όπως Τριανταφυλλόπουλος, μακελιό, κτλ

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Kαι αυτο υπο συζητηση ειναι. Ποιος ειναι ο σκεπτόμενος και ποιος ο κατευθυνόμενος;

Διοτι η σκεψη μου μπορει να συμφωνει σε κάποια πράγματα με την εκάστοτε κυβέρνηση, άρα για τους φιλους αυτης, ειμαι σκεπτόμενος, για τους αντιπαλους ειμαι κατευθηνομενος.

Οταν διαφωνει, συμβαινει το αντιθετο.

Οσο για τη Παιδεία, ο μοναδικός λόγος που εμεις κάνουμε εξισώσεις απ το δημοτικό, ειναι η λειτουργεία της παραπαιδείας 

Εσύ περιγράφεις τον στείρο κομματισμό. Έχω αρκετούς φίλους διαφορετικής πολιτικής ιδεολογίας από εμένα. Δεν τους είπα ποτέ κατευθυνόμενους ενώ διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα αλλά συμφωνούμε κιόλας σε κάποια άλλα. Ο σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορεί να διαφωνεί στα πάντα με τον "πολιτικό" του αντίπαλο. Είναι δυνατόν είτε κυβερνά ο Σύριζα είτε η ΝΔ να μην κάνει έστω ένα πράγμα σωστό και να βρούμε κοινό έδαφος συζήτησης για παράδειγμα? Μόνο τα κομματόσκυλα διαφωνούν στα πάντα , αυτούς ονομάζω εγώ κατευθυνόμενους. Ένας αληθινά σκεπτόμενος πολίτης θα δει το ένα καλό που θα κάνει η ΝΔ ή ο Σύριζα και θα το αναγνωρίσει, το (αριστερό ή δεξιό) πρόβατο δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το καλό αν προέρχεται από την "αντίπαλη" ιδεολογία.

Άσε που αυτό το φαινόμενο δεν εμφανίζεται μόνο στα πολιτικά. 

Επεξ/σία από golden33
Δημοσ.
1 ώρα πριν, golden33 είπε

Δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω. Δεν ήξερα για αυτές τις έρευνες αλλά δεν μου κάνουν εντύπωση τα ευρήματα. Εδώ δεν ξέρουν τη διαφορά 28ης Οκτωβρίου με 25ης Μαρτίου.

Εδώ δεν πανηγυρίζεις την απελευθέρωση από τους Γερμανούς αλλά το αμφισβητούμενο όχι στους Ιταλούς. 

Η χώρα που ζούμε είναι ένα τεχνικό κατασκεύασμα που με το ζόρι προσπάθησαν να μας δώσουν ταυτότητα για να γίνουμε το ανάχωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που παραλίγο να κυριεύσει ολόκληρη την Ευρώπη. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Εδώ δεν πανηγυρίζεις την απελευθέρωση από τους Γερμανούς αλλά το αμφισβητούμενο όχι στους Ιταλούς. 

Η χώρα που ζούμε είναι ένα τεχνικό κατασκεύασμα που με το ζόρι προσπάθησαν να μας δώσουν ταυτότητα για να γίνουμε το ανάχωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που παραλίγο να κυριεύσει ολόκληρη την Ευρώπη. 

Διαφωνώ τελείως με τη δεύτερη παράγραφο. Οι Έλληνες είχαν ταυτότητα. Χωρίς να υπονοώ ότι είμασταν οι καλύτεροι όλων και τα λοιπά φαιδρά. Το πως και γιατί αλλοιώθηκε τεχνικά, όπως αναφέρεις, είναι άλλη συζήτηση και offtopic. 

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, golden33 είπε

Εσύ περιγράφεις τον στείρο κομματισμό. Έχω αρκετούς φίλους διαφορετικής πολιτικής ιδεολογίας από εμένα. Δεν τους είπα ποτέ κατευθυνόμενους ενώ διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα αλλά συμφωνούμε κιόλας σε κάποια άλλα. Ο σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορεί να διαφωνεί στα πάντα με τον "πολιτικό" του αντίπαλο. Είναι δυνατόν είτε κυβερνά ο Σύριζα είτε η ΝΔ να μην κάνει έστω ένα πράγμα σωστό και να βρούμε κοινό έδαφος συζήτησης για παράδειγμα? Μόνο τα κομματόσκυλα διαφωνούν στα πάντα , αυτούς ονομάζω εγώ κατευθυνόμενους. Ένας αληθινά σκεπτόμενος πολίτης θα δει το ένα καλό που θα κάνει η ΝΔ ή ο Σύριζα και θα το αναγνωρίσει, το (αριστερό ή δεξιό) πρόβατο δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το καλό αν προέρχεται από την "αντίπαλη" ιδεολογία.

Άσε που αυτό το φαινόμενο δεν εμφανίζεται μόνο στα πολιτικά. 

Aν γνωρίζεις ανθρωπους που μπορούν να αναγνωρισουν το καλό που έχει κάνει ο εκάστοτε ή το κακό, συγχαρητήρια. Προσωπικά, ακόμα και στον στενο μου κύκλο, γνωριζω ελάχιστους.

Ομως η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ λειτουργει με "στειρο κομματισμό", όπως το έγραψες και επηρεάζει αρκετά τον κόσμο.  Και αυτο ειναι που ρωτάει και ο T.S. 

50 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Όχι η χώρα και το έθνος μια χαρά ταυτότητα έχει. Το πρόβλημα ειναι πως μια ζωή ειχαμε σοβαρά οικομομικά προβλήματα, μέτριους, χωρίς κίνητρα πολιτικούς και λαό που επειδή έχει φάει πολλές σφαλιάρες στη συντριπτική πλειοψηφία ιστορικά, ειχε την ανάγκη πάντα να αποδυκνύει το αυτονόητο. Ξεκινώντας από τον Φαρμελάιρ και καταλλήγοντας στους Ευρωπαίους που μας κατηγορούσαν ως τεμπέληδες.

Άλλες δυνατές χωρες πχ ποτε δεν ειχαν την ανάγκη να αποδειξουν πως προέρχονται από τους αρχαιους τους. So what αν ειμαστε απογονοι του Περικλή που λέει ο λόγος.

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...