airtrelomike13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα Έχω τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και έχω ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σκέφτομαι μελλοντικά να φύγω Ολλανδία για 2ο μεταπτυχιακό και βρήκα το Erasmus University Rotterdam Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω: - Εγώ που έχω πτυχίο ΤΕΙ , θα μπορώ να κάνω αίτηση για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για μαστερ? Γιατι κατι εχω ακουσει οτι τα Ολλανδικα πανεπιστημια δεν δεχονται ολα πτυχιουχους ΤΕΙ - Τι κοστος ζωης θα εχω στο Ροτερνταμ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctor_667 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Συνήθως τα Ολλανδικά πανεπιστήμια γράφουν ξεκάθαρα για τα ΤΕΙ μιας και έχουν πολλή Ελληνική πελατεία. Για του λόγου το αληθές και με γκουκλάρισμα 5 δευτερολέπτων: https://www.eur.nl/en/ese/education/master/admission-requirements/students-international-diploma/greek-technological-educational-institutes Η αλήθεια είναι ότι συνήθως δέχονται αν κάνεις πρώτα ένα χρόνο pre-master οπότε εκλπήσσομαι λίγο από την ξεκάθαρη άρνηση. Να ξέρεις επίσης ότι υπάρχει μια συζήτηση τον τελευταίο χρόνο για τον μεγάλο αριθμό ξένων φοιτητών και πόσο αυτό επηρεάζει την ποιότητα των σπουδών οπότε μπορεί κι αυτό να παίζει το ρόλο του. Τέλος, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη στέγαση μιας και δεν υπάρχουν σπίτια και οι ξένοι φοιτητές είναι μια κατηγορία που πονάει πιο πολύ από αυτή την κατάσταση μιας και δεν έχουν ούτε τα λεφτά, ούτε τις γνωριμίες, δυο πράγματα που χρειάζονται απαραίτητα στην Ολλανδική αγορά σπιτιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kimimaro_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε - Εγώ που έχω πτυχίο ΤΕΙ , θα μπορώ να κάνω αίτηση για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για μαστερ? Γιατι κατι εχω ακουσει οτι τα Ολλανδικα πανεπιστημια δεν δεχονται ολα πτυχιουχους ΤΕΙ Δεν το γνωρίζω μιας και όσους γνώρισα απο Ελλάδα είχαν bachelor απο ΑΕΙ. 5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε - Τι κοστος ζωης θα εχω στο Ροτερνταμ? Για σπίτι δεδομένου ότι θα πας για συγκατοίκηση μιλαμε για ενα range 450-650 / μήνα (all inclusive). Γενικά θα έλεγα ενα 1100-1300 τον μηνα ειναι καλά ώστε να μπορείς να βγάλεις και τα εισιτήρια σου για Ελλάδα χριστούγεννα/καλοκαίρι. Πάντως υπάρχει τρελό πρόβλημα στέγασης σε βαθμό που πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά παρά σπίτι. Όσον αφορά το budget είναι πολύ σημαντικό να πάρεις το μεταπτυχιακό στην ώρα του ώστε να βρεις full time δουλειά asap και να έχεις έσοδα. Έχε στο νου σου οτι μισθός πρακτικής ειναι στα 500-600 οπότε θα χρειάζεται να βάζεις απο την τσέπη σου για όσο την κάνεις. Αν τώρα βρείς κανονική θέση με το που τελειώσεις με το μεταπτυχιακό ακόμη καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε Δεν το γνωρίζω μιας και όσους γνώρισα απο Ελλάδα είχαν bachelor απο ΑΕΙ. Για σπίτι δεδομένου ότι θα πας για συγκατοίκηση μιλαμε για ενα range 450-650 / μήνα (all inclusive). Γενικά θα έλεγα ενα 1100-1300 τον μηνα ειναι καλά ώστε να μπορείς να βγάλεις και τα εισιτήρια σου για Ελλάδα χριστούγεννα/καλοκαίρι. Πάντως υπάρχει τρελό πρόβλημα στέγασης σε βαθμό που πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά παρά σπίτι. Όσον αφορά το budget είναι πολύ σημαντικό να πάρεις το μεταπτυχιακό στην ώρα του ώστε να βρεις full time δουλειά asap και να έχεις έσοδα. Έχε στο νου σου οτι μισθός πρακτικής ειναι στα 500-600 οπότε θα χρειάζεται να βάζεις απο την τσέπη σου για όσο την κάνεις. Αν τώρα βρείς κανονική θέση με το που τελειώσεις με το μεταπτυχιακό ακόμη καλύτερα. δεν εχω σκοπο να κατσω Ολλανδια μετα το μαστερ. Εννοω για επαγγελματικα. Αν μπορεις να μαθεις για το πτυχιο ΤΕΙ, βεβαια θα στειλω και στο πανεπιστημιο email Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 https://www.nuffic.nl/en/education-systems/greece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 50 λεπτά πριν, bilya είπε https://www.nuffic.nl/en/education-systems/greece Ναι αυτό είναι αντιστοίχηση. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πτυχιούχους ΤΕΙ δεν δέχονται στα ολλανδικά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 https://www.rsm.nl/master/admissions-requirements-finder/?tx_rsmpersonalprogrammerequirements_content[controller]=Content&cHash=55c174ffe339990aa71f447c8216ae1c . Μαλλον θα θελει pre-master. Το RSM ειναι το business school του Erasmus και εχει πολυ καλα και vfm master. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, efib είπε https://www.rsm.nl/master/admissions-requirements-finder/?tx_rsmpersonalprogrammerequirements_content[controller]=Content&cHash=55c174ffe339990aa71f447c8216ae1c . Μαλλον θα θελει pre-master. Το RSM ειναι το business school του Erasmus και εχει πολυ καλα και vfm master. παντως στην Αγγλια που μιλησα, γιατι επικοινωνησα και με το Πανεπιστημιο του Μπριστολ, μου ειπαν οτι δεν εχουν θεμα με ΤΕΙ και μου ειπαν οτι τους νοιαζει να εινια bachelor 240 ects. Βασικα ούτε που εδωσαν σημασια αν εχω πτυχιο απο Πανεπιστημιο ή απο ΤΕΙ. Σου μιλαω για το Πανεπιστημιο του Μπριστολ τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα