Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κάνείς αν λύνετε το παρακάτω θέμα με τα Ελληνικά στο wine; Με τα παρακάτω δεν φτιάχνει...

LANG=el_GR.UTF-8 wine koko.exe

LANG=el_GR.ISO-8859-7 wine koko.exe

LANG=el_GR.CP-1253 wine koko.exe

LC_ALL=el_GR.UTF-8 wine koko.exe

LC_ALL=el_GR.ISO-8859-7 wine koko.exe

LC_ALL=el_GR.CP-1253 wine koko.exe

Screenshot_20220222_112809.png

OK. Το έλυσα. έλειπαν κάποιες γραμματοσειρές από το ~/.fonts/ Η Tahoma.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://wiki.archlinux.org/title/Microsoft_fonts

Εγώ πάντως κάνω πάντα μια κόπια τα MS Fonts με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που γραφει στο link και έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Η λύση λύνει και τα προβλήματα στο wine από όσο γνωρίζω.

Επεξ/σία από jcd313
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

For the record, η tahoma του wine δεν υποστηριζει ελληνικα. Εικονες απο το output του "hbview αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω" της σε κεφαλαια και μικρα.

131624832-9b0e44eb-037c-464e-9047-53033c603427.png

131625321-e5115a1f-317c-4baa-a537-d818d215ea11.png

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, jim_p είπε

For the record, η tahoma του wine δεν υποστηριζει ελληνικα. Εικονες απο το output του "hbview αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω" της σε κεφαλαια και μικρα.

Μόλις έβαλα την Tahoma.TTF στο ~/.fonts/ έφτιαξαν όλες οι γραμματοσειρές. Αυτό το βρήκα σαν λύση σε κάποιον που είχε πρόβλημα με τους ρωσικούς χαρακτήρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tahoma χρησιμοποιω μονο για τους υποτιτλους σε ολους τους players μου και η παραπανω ελλειψη της tahoma του wine ειναι ο λογος που παιρνω τη γραμματοσειρα απο τα windows κατευθειαν.
Στα δε windows, η tahoma ειναι διαφορετικη ακομα και σε καθε νεα major εκδοση των windows, πχ 21h1 με 21h2. Θεωρητικα παντα αυτο, μιας και δεν μπορω να διακρινω διαφορες στην ιδια τη γραμματοσειρα, αλλα μονο τσεκαρω τα sum τους.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Μιας και το ανέφερες δοκίμασα να την πάρω απ' τον φάκελο Fonts των windows αλλά φαίνεται ως broken_symlink. Οπότε που βρίσκεται το αρχείο στα windows 10?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dancer_69 είπε

Μιας και το ανέφερες δοκίμασα να την πάρω απ' τον φάκελο Fonts των windows αλλά φαίνεται ως broken_symlink. Οπότε που βρίσκεται το αρχείο στα windows 10?

Περίεργο αυτό. Στη δική μου εγκατάσταση win10 είναι κανονικά μέσα στον φάκελο που αναφέρεις.

Επεξ/σία από jcd313

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...