firewalker Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Ξέρει κάνείς αν λύνετε το παρακάτω θέμα με τα Ελληνικά στο wine; Με τα παρακάτω δεν φτιάχνει... LANG=el_GR.UTF-8 wine koko.exe LANG=el_GR.ISO-8859-7 wine koko.exe LANG=el_GR.CP-1253 wine koko.exe LC_ALL=el_GR.UTF-8 wine koko.exe LC_ALL=el_GR.ISO-8859-7 wine koko.exe LC_ALL=el_GR.CP-1253 wine koko.exe OK. Το έλυσα. έλειπαν κάποιες γραμματοσειρές από το ~/.fonts/ Η Tahoma.
jemadux Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=639
jcd313 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://wiki.archlinux.org/title/Microsoft_fonts Εγώ πάντως κάνω πάντα μια κόπια τα MS Fonts με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που γραφει στο link και έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Η λύση λύνει και τα προβλήματα στο wine από όσο γνωρίζω. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από jcd313 1
jim_p Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) For the record, η tahoma του wine δεν υποστηριζει ελληνικα. Εικονες απο το output του "hbview αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω" της σε κεφαλαια και μικρα. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από jim_p 1
NiKoSmile Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Θυμάμαι παλιότερα έπαιρνα τις γραμματοσειρές από τα windows και τις πέταγα μέσα στο wine... It Works!
firewalker Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, jim_p είπε For the record, η tahoma του wine δεν υποστηριζει ελληνικα. Εικονες απο το output του "hbview αβγδεζηθικλμνξοπρστυφχψω" της σε κεφαλαια και μικρα. Μόλις έβαλα την Tahoma.TTF στο ~/.fonts/ έφτιαξαν όλες οι γραμματοσειρές. Αυτό το βρήκα σαν λύση σε κάποιον που είχε πρόβλημα με τους ρωσικούς χαρακτήρες.
jim_p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Tahoma χρησιμοποιω μονο για τους υποτιτλους σε ολους τους players μου και η παραπανω ελλειψη της tahoma του wine ειναι ο λογος που παιρνω τη γραμματοσειρα απο τα windows κατευθειαν. Στα δε windows, η tahoma ειναι διαφορετικη ακομα και σε καθε νεα major εκδοση των windows, πχ 21h1 με 21h2. Θεωρητικα παντα αυτο, μιας και δεν μπορω να διακρινω διαφορες στην ιδια τη γραμματοσειρα, αλλα μονο τσεκαρω τα sum τους. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από jim_p
dancer_69 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μιας και το ανέφερες δοκίμασα να την πάρω απ' τον φάκελο Fonts των windows αλλά φαίνεται ως broken_symlink. Οπότε που βρίσκεται το αρχείο στα windows 10?
jcd313 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dancer_69 είπε Μιας και το ανέφερες δοκίμασα να την πάρω απ' τον φάκελο Fonts των windows αλλά φαίνεται ως broken_symlink. Οπότε που βρίσκεται το αρχείο στα windows 10? Περίεργο αυτό. Στη δική μου εγκατάσταση win10 είναι κανονικά μέσα στον φάκελο που αναφέρεις. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από jcd313
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα