Προς το περιεχόμενο

Στο έλεος του ransomware Deadbolt βρίσκονται οι συσκευές Asustor NAS

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν θέλω όμως να έχω τους HDDs στο main PC που θα ανεβάζουν την θερμοκρασία, θόρυβο κτλπ, oύτε να μου "απασχολεί" κάποιος στο σπίτι το PC (streaming/transcoding κτλπ) ενώ κάνω κάτι που θα ζορίζει cpu/gpu.

Καλώς ή κακώς, δεν έχω router της πλάκας. 😛

Συμφωνώ και σε κατανοώ,απλά όπως καταλαβαίνω δεν είσαι ο μέσος χρήστης που αναφέρομαι εγώ τόσο σε γνώσεις όσο και σε εξοπλισμό.Δείχνεις να ξέρεις τι κάνεις.Κάτι που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους που χρησιμοποιούν NAS Servers.Ρωτάνε εκεί κάποιον που ξέρει 2 πράγματα πώς θα έχω πρόσβαση από παντου στα αρχεία μου και του λένε τσάμπα πράμα,NAS με ένα καλώδιο στο ρούτερ και 2 ρυθμίσεις έγινες.3μιση κατοστάρικα και είσαι άρχοντας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

42 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Την είδαμε την αξιοπιστία. Επίσης όταν λέμε παλιό PC δεν εννοούμε να ψάξεις για vintage. Και φυσικά θα το έχεις wake on lan όπως είναι και το nas.

Το NAS μου θέλω να τρέχει 24/7/365. Όλα μου τα data βρίσκονται εκεί, για όλο το LAN του σπιτιού. Για αυτό και δεν θα μου έκανε μια custom λύση.

2 λεπτά πριν, skritikos είπε

Το NAS μου θέλω να τρέχει 24/7/365. Όλα μου τα data βρίσκονται εκεί, για όλο το LAN του σπιτιού. Για αυτό και δεν θα μου έκανε μια custom λύση.

Το ίδιο και το PC με το wake on lan.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Το ίδιο και το PC με το wake on lan.

Με σταθερή κατανάλωση 100+ Watt, θόρυβο, άσχημη εμφάνιση και όγκο.

Το Synology είναι μέσα στο καθιστικό μου με online UPS και 2Gb σύνδεση και καταναλώνει λιγότερα από 35 Watt max με 4 δίσκους σε full λειτουργία και λιγότερα από 12 watt  στην σταθερή λειτουργία, δηλαδή εκεί που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Κι όλα αυτά χωρίς disk hibernation.

Επεξ/σία από skritikos
  • Like 1
  • Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, skritikos είπε

Στο NAS θέλω χαμηλή κατανάλωση, αξιοπιστία και εύκολη συντήρηση. Αρκετά με τα παλιά PC που τρώγανε 120watt ακόμη και σε idle :)

Δεν νομίζω ένα sff με i3 10100 να έχει τόση κατανάλωση. Και είναι άπειρα πιό δυνατό από τα NAS.

Επεξ/σία από nik5163
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό ποτέ "εύκολα cloud" που παρέχουν διάφορες εταιρίες, είναι μεγάλο attack vector. Πρόσβαση μόνο μέσω τοπικού VPN (κατά προτίμηση wireguard), ιδανικά από κάποιο 3o box, πχ ένα pi.

Γενικά δηλαδή οτιδήποτε "easy connect via cloud", είτε router, είτε κάμερες, είτε οτιδήποτε είναι attack vector, πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο μόνο με στημένο VPN για να είναι attack vector μόνο το VPN software που είναι ψιλοαπίθανο να γίνει, ειδικά για κάτι τόσο καλοσχεδιασμένο όπως το Wireguard

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 2

1 ώρα πριν, skritikos είπε

Με σταθερή κατανάλωση 100+ Watt, θόρυβο, άσχημη εμφάνιση και όγκο.

Το Synology είναι μέσα στο καθιστικό μου με online UPS και 2Gb σύνδεση και καταναλώνει λιγότερα από 35 Watt max με 4 δίσκους σε full λειτουργία και λιγότερα από 12 watt  στην σταθερή λειτουργία, δηλαδή εκεί που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Κι όλα αυτά χωρίς disk hibernation.

Καταρχάς το wake on lan ξέρεις τι είναι; Γιατί με αυτά που απαντάς μάλλον δεν νομίζω ότι ξέρεις.

5 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Και εγω κατι τετοιο κανω... μια στο τοσο, εξωτερικος δισκος, Backup οτι θελω, τον αφαιρω και στο ραφι... ε νιωθω καπως ποιο ασφαλεις... ελπιζω να μην πεσει απτο το ραφι η απτα χερια μου οταν τον κουβαλαω βεβαια ε..  αλλα τουλαχιστον εκει θα βριζω τον εαυτο μου και οχι καποιον αγνωστο χακερ..😃

εσωτερικος δισκος. ανοιγω πορτάκι, βαζω σατα, κανω μπακαπ, βγαζω σατα, κλείνω πορτακι, τα λεμε σε 6 μήνες.

• Like 1

5 ώρες πριν, neo80 είπε

Αν έμαθα κάτι αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το IT είναι ότι δεν υπάρχει 100% ασφάλεια και ότι ο πιο αδύναμος κρίκος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

Και δεν θα σταματήσω να λέω ότι ο μεγαλύτερος χάκερ είναι οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου.👁️⚖️👂

οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται στις ταινίες. ;)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Λέει τα ίδια και τα ίδια.Παντα τρομοκρατία......

Πάρε το μακαρφυ να σωθείς...

😂😅🤣😂😅🤣😂😅

5 ώρες πριν, skritikos είπε

Στο NAS θέλω χαμηλή κατανάλωση, αξιοπιστία και εύκολη συντήρηση. Αρκετά με τα παλιά PC που τρώγανε 120watt ακόμη και σε idle :)

NAS my ass…αν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα χαμηλής κατανάλωσης server pc , τότε γινε και εσυ IT να κατηγορείς αυτούς που βλέπουν τσόντες … 

Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε. Για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς που δεν μπορούμε να κάνουμε ένα backup της προκοπής ή έστω μια κρυπτογράφηση του συστήματος αρχείων. 

Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ανέκαθεν τα έξυπνα NAS ήταν κουτσερεμενα pc και αποτελούσαν λύση για το κάθε τεμπέλη που δεν είχε την ικανότητα να φτιάξει έναν server pc με ένα εξωτερικό backup. Στοιχίζει παραπάνω αλλά η ευελιξία που έχει δεν συγκρίνεται με αυτή των NAS. Εξαιρούνται τα NAS που δεν έχουν pc like επεξεργαστές και έχουν εξειδικευμένο firmware. Όλα τα αλλά είναι παιχνίδια για μικρά παιδιά….

48 λεπτά πριν, atheatos είπε

NAS my ass…αν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα χαμηλής κατανάλωσης server pc , τότε γινε και εσυ IT να κατηγορείς αυτούς που βλέπουν τσόντες … 

Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε. Για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς που δεν μπορούμε να κάνουμε ένα backup της προκοπής ή έστω μια κρυπτογράφηση του συστήματος αρχείων. 

Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ανέκαθεν τα έξυπνα NAS ήταν κουτσερεμενα pc και αποτελούσαν λύση για το κάθε τεμπέλη που δεν είχε την ικανότητα να φτιάξει έναν server pc με ένα εξωτερικό backup. Στοιχίζει παραπάνω αλλά η ευελιξία που έχει δεν συγκρίνεται με αυτή των NAS. Εξαιρούνται τα NAS που δεν έχουν pc like επεξεργαστές και έχουν εξειδικευμένο firmware. Όλα τα αλλά είναι παιχνίδια για μικρά παιδιά….

Προφανώς έχουμε και καλύτερα πράγματα να κάνουμε στις ζωές μας από το να παιδευόμαστε με custom λύσεις για όλα.

Ο καθένας με τον τρόπο του. Τα χρήματα που έδωσα για το 920+ δεν είναι περισσότερα από όσα θα έδινα για κάποιο ultra compact PC, το οποίο όμως δεν θα χωρούσε 4 δίσκους και δεν θα είχε μέγιστη κατανάλωση τα 35 watt.

ΥΓ. Τεμπέλης δεν είμαι και ούτε θα νοιώσω επειδή το λες εσύ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Καταρχάς το wake on lan ξέρεις τι είναι; Γιατί με αυτά που απαντάς μάλλον δεν νομίζω ότι ξέρεις.

Από αυτά που γράφεις και ρωτάς μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις τι είναι...

• Like 3

6 ώρες πριν, bubu είπε

Πολύ φοβάμαι οτι σειρά έχει η Synology.

Προτείνω ο NAS να έχει πάντα εγκατεστημένες τις τελευταίες ενημερώσεις και

Backup σε εξωτερικό δίσκο που δεν θα είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο PC

Όπως έχω ξαναπεί το σωστό είναι ένα τουλάχιστον Backup για κάθε είδος κινδύνου.

Ας πούμε ότι έχεις 100 HDD σε ένα δωμάτιο σε RAID 0. Η πιθανότητα να χαλάσουν την ίδια μέρα όλοι τείνει στο μηδέν. Μέχρι να τους κάψει όλους ταυτόχρονα ένα ελαττωματικό τροφοδοτικό ή να πάρει φωτιά όλο το δωμάτιο ή να κολλήσουν όλοι ransomware. Πιθανότητα καθόλου αμελητέα.

Αναφορά σε κείμενο

Backup σε εξωτερικό δίσκο που δεν θα είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο PC

Με μια διάρρηξη πάει και αυτό. Αν όμως παράλληλα έχεις ένα backup πάνω σου(π.χ. μεγάλο στικάκι) και ένα ακόμα σε cloud τότε μόνο μπορείς να πεις ότι έχεις σχεδόν μηδενίσει τις πιθανότητες για όλα τα λογικά σενάρια*.

*Δεν λέμε π.χ. να γίνει πόλεμος όπου τα data θα είναι το λιγότερο που θα σε νοιάζει.

• Like 1

2 λεπτά πριν, skritikos είπε

Προφανώς έχουμε και καλύτερα πράγματα να κάνουμε στις ζωές μας από το να παιδευόμαστε με custom λύσεις για όλα.

Ο καθένας με τον τρόπο του. Τα χρήματα που έδωσα για το 920+ δεν είναι περισσότερα από όσα θα έδινα για κάποιο ultra compact PC, το οποίο όμως δεν θα χωρούσε 4 δίσκους και δεν θα είχε μέγιστη κατανάλωση τα 35 watt.

ΥΓ. Τεμπέλης δεν είμαι και ούτε θα νοιώσω επειδή το λες εσύ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Από αυτά που γράφεις και ρωτάς μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις τι είναι...

Σίγουρα δεν ειναι το ιδιο , γιατί αυτό που περιέγραψα ειναι pc server που το μέγεθος του είναι λίγο μεγαλύτερο από το κουτάκι που έχεις αλλά παρά πολύ ακριβότερο γιατί χρησιμοποεί επεξεργαστές σειράς Τ της Intel και ναι με την ίδια κατανάλωση με το 920+ κάνει παπάδες. 
Εχεις δίκιο πάντως δεν είσαι τεμπέλης, ζήτω συγνώμη γιατί όλα είναι σχετικά.

Ο καθένας κάνει τις επίλογες του , απλά κάποιες είναι για λίγους και άλλες για πολλούς.

1 ώρα πριν, alexioannou είπε

Λέει τα ίδια και τα ίδια.Παντα τρομοκρατία......

Πάρε το μακαρφυ να σωθείς...

😂😅🤣😂😅🤣😂😅

Αν θέλω να σωθώ θα κάνω άλλα πράγματα που είναι ΔΩΡΕΑΝ και παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όσοι ασχολούνται με το IT καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Google,Facebook,M$ είναι οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...