Tsakalos! Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, bubu είπε Πολύ φοβάμαι οτι σειρά έχει η Synology. Προτείνω ο NAS να έχει πάντα εγκατεστημένες τις τελευταίες ενημερώσεις και Backup σε εξωτερικό δίσκο που δεν θα είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο PC Και εγω κατι τετοιο κανω... μια στο τοσο, εξωτερικος δισκος, Backup οτι θελω, τον αφαιρω και στο ραφι... ε νιωθω καπως ποιο ασφαλεις... ελπιζω να μην πεσει απτο το ραφι η απτα χερια μου οταν τον κουβαλαω βεβαια ε.. αλλα τουλαχιστον εκει θα βριζω τον εαυτο μου και οχι καποιον αγνωστο χακερ..😃 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Ωχ, έρχεται η σειρά και των Synology... Ερώτηση: Ας πούμε ότι την τρώει το NAS και όλα τα αρχεία κρυπτογραφούνται. Κρυπτογραφούνται και τα αντίγραφά τους στην cloud υπηρεσία (πχ onedrive) που συγχρονίζει το NAS; Και αν ναι, δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις με την αμέσως προηγούμενη (μη κρυπτογραφημένη) έκδοση από το version history του cloud; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotronas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Τι τα θέλετε τα NAS, μισό κυβικό χώμα χρειάζεστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 τη synology πολύ καιρό την έχουν βάλει στο μάτι πολλές φορές , μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει . Έχει κάνει και η ίδια κινήσεις στα θέματα ασφάλειας .Τώρα αν της βρουν κενό στο λειτουργικό , τι να πεις Σε κάθε περίπτωση back up σε εξωτερικό δίσκο ανά εβδομάδα και μετά ΒΓΑΖΕΤΕ τον δίσκο και τον κρατάτε στην άκρη . Αν θέλετε παραπάνω ασφάλεια vpn ή κρυπτογραφημένα αρχεία (ακόμη καλύτερα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 hour ago, MDefender said: Γιατί να χρησιμοποιείς NAS το 2022; Data Hoarding.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.TH. Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bubu Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 58 λεπτά πριν, kirileman είπε Ωχ, έρχεται η σειρά και των Synology... Ερώτηση: Ας πούμε ότι την τρώει το NAS και όλα τα αρχεία κρυπτογραφούνται. Κρυπτογραφούνται και τα αντίγραφά τους στην cloud υπηρεσία (πχ onedrive) που συγχρονίζει το NAS; Και αν ναι, δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις με την αμέσως προηγούμενη (μη κρυπτογραφημένη) έκδοση από το version history του cloud; Το cloud δεν επηρεάζεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
culnar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, skritikos είπε Το NAS δεν είναι backup, δεν είναι backup, δεν είναι backup! Ακριβώς, το NAS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BACKUP. Το NAS δίνει high availability, όχι Backup. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pix3d Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, kirileman είπε Ωχ, έρχεται η σειρά και των Synology... Ερώτηση: Ας πούμε ότι την τρώει το NAS και όλα τα αρχεία κρυπτογραφούνται. Κρυπτογραφούνται και τα αντίγραφά τους στην cloud υπηρεσία (πχ onedrive) που συγχρονίζει το NAS; Και αν ναι, δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις με την αμέσως προηγούμενη (μη κρυπτογραφημένη) έκδοση από το version history του cloud; Παθών.. Οχι στο idrive προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί αρχεία.Το εγκεφαλικό όμως ειναι κοντά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, bubu είπε Το cloud δεν επηρεάζεται Οκ. Το version history του NAS επηρεάζεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, bubu είπε Πολύ φοβάμαι οτι σειρά έχει η Synology. Προτείνω ο NAS να έχει πάντα εγκατεστημένες τις τελευταίες ενημερώσεις και Backup σε εξωτερικό δίσκο που δεν θα είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο PC Και να μην υπάρχει access από το Internet αν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Κι αν υπάρχει να υπάρχουν σοβαρά Password και Two Factor Authentication. Βασικά αυτά πρέπει να υπάρχουν ότι access και αν κάνουμε (LAN, Internet). Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από skritikos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MDefender Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, Thresh είπε Data Hoarding.. Ακόμα και SMB εταιρίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν NAS servers πια,η ψαλίδα στις τιμές έχει μικρύνει για να ρισκάρεις κάτι σημαντικό.Εφόσον δεν υπάρχει budget πας καρφί στο cloud(Azzure) και άσε τη Microsoft να βγάλει το φίδι από την τρύπα.Αν αναφέρεσαι στο data hoarding που θα κάνω εγώ και εσύ επειδή έχουμε κόλλημα να έχουμε όλες τις ταινίες του πλανήτη,ε κομμάτια να γίνει το breach δεν έγινε και κάτι.Στην τελική φόρτωσε σκληρούς στο PC σου και πλήρωνε την κατανάλωση του ρεύματος που θα το έχεις ανοιχτό συνέχεια.Μεγαλύτερη προστασία θα σου δώσει από το να κουμπώσεις ένα NAS σε ένα router της πλάκας με ένα ανύπαρκτο firewall. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 6 minutes ago, MDefender said: Στην τελική φόρτωσε σκληρούς στο PC σου και πλήρωνε την κατανάλωση του ρεύματος που θα το έχεις ανοιχτό συνέχεια.Μεγαλύτερη προστασία θα σου δώσει από το να κουμπώσεις ένα NAS σε ένα router της πλάκας με ένα ανύπαρκτο firewall. Δεν θέλω όμως να έχω τους HDDs στο main PC που θα ανεβάζουν την θερμοκρασία, θόρυβο κτλπ, oύτε να μου "απασχολεί" κάποιος στο σπίτι το PC (streaming/transcoding κτλπ) ενώ κάνω κάτι που θα ζορίζει cpu/gpu. Καλώς ή κακώς, δεν έχω router της πλάκας. 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, skritikos είπε Στο NAS θέλω χαμηλή κατανάλωση, αξιοπιστία και εύκολη συντήρηση. Αρκετά με τα παλιά PC που τρώγανε 120watt ακόμη και σε idle Την είδαμε την αξιοπιστία. Επίσης όταν λέμε παλιό PC δεν εννοούμε να ψάξεις για vintage. Και φυσικά θα το έχεις wake on lan όπως είναι και το nas. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, skritikos είπε Το NAS δεν είναι backup, δεν είναι backup, δεν είναι backup! Απλα κανω πλακα συγκεντρώνοντας σε ενα ποστ, εξυπναδες απο διαφορα αλλα θεματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα