filop Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα Κάτοχος macbook pro mid 2015 Αρχές καλοκαιριού κάνω το λάθος να αναβαθμίσω από μοχαβε σε big sur επειδή παίζω μουσική και η μουσική Μου είναι σε θαντερμπολτ παρατήρησα μου έκανε νερά στο φαιντερ,ο τρόπος για να τον διορθώσω ήταν προσωρινός ακόμα και μετά από clean install σε μοντερει παραμένει. Έχω τσεκάρει ότι είναι εντάξει ο σκληρός καθώς αγόρασα εξωτερικό δεύτερο και τα έκανε και εκεί Όταν κάνω rebuild spotlight όλα καλά για κάποιες μέρες και ξανά μάνα... Παρατήρησα επίσης ότι δουλεύει κανονικά η αναζήτηση αν κάτι είναι στον εσωτερικό δίσκο βρίσκει τα πάντα,στον εξωτερικό όχι Έχει πάθει κάνεις κάτι τέτοιο και αν ξέρει την λύση?
Jiakometi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα, Δες αυτό Πρεπει να προσθέσεις τον εξωτερικό δίσκο.
filop Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Φίλε μου αυτό είναι αυτονόητο αφού γράφω ότι το κάνω και δουλεύει κανονικά κάποιες μέρες μετά το ξανά κάνει
epinki Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στον εξωτερικό δίσκο με το metadata indexing utility. Σύνδεσε τον δίσκο και τρέξε στο Terminal την εντολή: sudo mdutil -i on /Volumes/external (όπου external η επωνυμία του δίσκου ή όπως αλλιώς ονομάζεται). Θα ζητηθεί πιστοποίηση και θα πρέπει να προκύψει η ένδειξη indexing enabled. Restart το μηχάνημα και το θέμα αναμένεται να έχει εκλείψει.
filop Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Είναι γεμάτος ο σκληρός δν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά όταν έβαλα και τον καινούριο σκληρό τα έκανε και εκεί...ίσως είναι καμία εντολή που λες,θα το τσεκάρω και θα σου πω
Giorgos_00 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Ο εξωτερικός είναι σε APFS file format ή σε NTFS και χρησιμοποιείς κάποιο NTFS-Mac software?
filop Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δεν το Πειραξα ποτέ LaCie thunderbolt για μακ είναι
epinki Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, filop είπε Δεν το Πειραξα ποτέ LaCie thunderbolt για μακ είναι Αν τυχόν ήρθε pre-formated σε Mac format και τον έχεις αποδεχθεί ως είχε, τότε το θέμα φαίνεται να έγκειται σ' αυτό. Ενδεχομένως υπάρχει δηλαδή θέμα συμβατότητας Παλιότερα η Western Digital προσέφερε τέτοιους δίσκους, που παρουσίαζαν διάφορα θέματα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από epinki
filop Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μα ξανά λέω δοκίμασα και δεύτερο σκληρό καινούριο όχι θαντερμπότ και το ξανά έκανε δν είναι θέμα σκληρού
epinki Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Για τον LaCie θέλω να αποκλεισθεί το θέμα pre-formated. 🙂
filop Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 4 χρόνια τον δουλεύω όπως είναι δν άλλαξα κάτι, αλλαξε μόνο όταν έκανα update σε big sur, φυσικά κάπως έστρωσε με κάποια update αλλά το έκανε,έκανα κλιν Ινσταλ σε Monterey και μ το ξανά έκανε φυσικά με διαφορετικό τρόπο,πχ τότε μου έβγαζε τίτλους και όταν φόρτωνα κομμάτι ήταν άλλο,δλδ ότι ναναι,τώρα απλά δν τα βρίσκει
filop Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Έχω παράλληλο θέμα με την μπαταρία του,άλλαξα δεύτερη μπαταρία και βγήκε και αυτή προβληματική και σήμερα θα το έχω 😥😩
filop Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Στις 24/2/2022 στις 3:41 ΜΜ, epinki είπε Τι έγινε με την εντολή που πρότεινα ;. /System/Volumes/Data/Volumes/LaCie: Indexing enabled. Ηταν ενεργοποιημενο???
epinki Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Η εντολή είναι sudo, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση αποκαθιστά, ενεργοποιεί το indexing στον εξωτερικό δίσκο εξ ου και η ένδειξη "indexing enabled". Τώρα αν το θέμα όντως επιλύθηκε θα το δεις μετά από το restart του Mac.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα