Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nullindex είπε

Αυτό για τις ορισμένου χρόνου δεν το ήξερα, δικαιούσαι και ποσοστό από τα δώρα Χριστουγέννων/Πάσχα? Εγκυκλοπαιδική ερώτηση..

Ναι δικαιούσαι  Δ Πασχα (ολόκληρο ή αναλογία) αν έχεις εργατεί από 01/01/εκαστου έτους ως 30/4/εκαστου ετους και (ολόκληρο ή αναλογια) ΔΧριστουγέννων αν έχες εργαστεί από 01/05/ εως 31/12/εκαστου ετους

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, EVMENHS είπε

Ναι δικαιούσαι  Δ Πασχα (ολόκληρο ή αναλογία) αν έχεις εργατεί από 01/01/εκαστου έτους ως 30/4/εκαστου ετους και (ολόκληρο ή αναλογια) ΔΧριστουγέννων αν έχες εργαστεί από 01/05/ εως 31/12/εκαστου ετους

Μια χαρά.

Λοιπόν, απάντησα θετικά για συνάντηση και βλέπουμε. Ελπίζω από κοντά να βγάλω κάποιο καλύτερο συμπέρασμα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/2/2022 στις 11:49 ΜΜ, panatha1369 είπε

Σε εμενα καθε φορα που κανω interview σε εταιριες ΙΤ παντα με ρωτανε για μισθο στη πρωτη συνεντευξη

Συνήθως και εγώ αυτό βλέπω, ρωτάνε περίπου πού είσαι μισθολογικά ή τι θα ήθελες.

Ακόμα δεν έχω κάνει τη συνάντηση, ελπίζω αυτήν την εβδομάδα να γίνει.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Η συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και η γνώμη που είχα για αυτούς άλλαξε εντελώς από το πρώτο δευτερόλεπτο. 

Πολύ ωραίο κλίμα στα γραφεία, μικρός μέσος όρος ηλικίας, μία ευχάριστη "βαβούρα", μου έδωσε την εντύπωση οτι όντως οι ομάδες δουλεύουν σαν ομάδες και όχι ατομικά.

Η διεύθυνση επίσης θετική εντύπωση, υπήρχε η αναμενόμενη σοβαρότητα, τυπικότητα, αλλά και στιγμές χαλάρωσης στη διάρκεια της συζήτησης. Μου έβγαλαν μια φυσική σιγουριά, δεν υπήρχε κάποιος ηθελημένος εντυπωσιασμός, τύπου εμείς είμαστε οι καλύτεροι και εσύ ποιός είσαι, φαίνεται να πιστεύουν πολύ στην ομαδικότητα. 

Όλα συζητήθηκαν ξεκάθαρα και με διάθεση για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων, χωρίς κάθετες γραμμές κλπ. Τα του τμήματος περιεγράφηκαν σε ένα γενικότερο πλαίσιο χωρίς συγκεκριμένες λεπτομέρειες, λογικό βέβαια γιατί δεν έχω υπογράψει κάτι μαζί τους ακόμα, οπότε δεν πρέπει να εκτεθούν και οι ίδιοι.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές και δεν το περίμενα. Νομίζω πως η απάντησή μου θα είναι θετική.

• Like 3
Δημοσ.

Καταρχην πρεπει να λαβεις ως δεδομενο πως ακομα και στην καλυτερη εταιρια του κοσμου να πηγαινες που θα ησουνα σιγουρος οτι εχει καλο κλιμα, καλα reviews, κλπ, ακομα και εκει θα ειχες αβεβαιοτητα για το τι σε περιμενει. Ενας καλος μαλακας στο τμημα σου, ειδικα αν ειναι και προισταμενος, αρκει για να σου χαλασει τα παντα. Επομενως, μην αναρωτιεσαι αν ο κινδυνος να κακοπεσεις ειναι πχ βαθμου 70 (αν μπορουσε αυτο να μετρηθει) αλλα αν ειναι 50 (ο κινδυνος που υπαρχει νομοτελειακα σε ολες τις εταιριες) + 20 . Δηλαδη θα ρισκαρεις για 20 να κακοπεσεις και οχι 70, γιατι το 50 υπαρχει παντου. Το θεμα ειναι αν θελεις να αποδεχτεις το 50 σε συγκριση με την τωρινη σου δουλεια. 

Οσο αναφορα το screening του προφιλ σου, ειδικα στο ΙΤ μπορει να γινει με χιλιους τροπους. Αν εχεις καλο github, καλο stackoverflow, κλπ μπορει αμεσα ο αλλος να καταλαβει το ποιον σου. Επισης, μπορει ο πρωτος που σε συναντησε απο την εταιρια να εχει ισχυρη θεση ειτε ισχυρη αποψη με την εννοια οτι τα αφεντικα τον εμπιστευονται για τις επιλογες που εχει κανει μεχρι τωρα σε ανθρωπους, με λιγα λογια κοβει το ματι του.

Ολα εχουν να κανουν με το ποσο δε σου αρεσει η τωρινη σου δουλεια. Επιπλεον, 2 ακομα σημαντικες παραμετροι που πρεπει να λαβεις υποψη ειναι πως 

1. Εισαι στο ΙΤ, επομενως ακομα και αν δε σου αρεσει θα μπορεσεις ευκολα να φυγεις και να βρεις αλλη δουλεια

2. Αν φυγεις γρηγορα απο την νεα δουλεια, δε θα ειναι καλο για το βιογραφικο σου λογω job hopping. Αν φυγεις πολυ γρηγορα καλυτερα να μην το βαλεις καν

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, archer100 είπε

Καταρχην πρεπει να λαβεις ως δεδομενο πως ακομα και στην καλυτερη εταιρια του κοσμου να πηγαινες που θα ησουνα σιγουρος οτι εχει καλο κλιμα, καλα reviews, κλπ, ακομα και εκει θα ειχες αβεβαιοτητα για το τι σε περιμενει. Ενας καλος μαλακας στο τμημα σου, ειδικα αν ειναι και προισταμενος, αρκει για να σου χαλασει τα παντα. Επομενως, μην αναρωτιεσαι αν ο κινδυνος να κακοπεσεις ειναι πχ βαθμου 70 (αν μπορουσε αυτο να μετρηθει) αλλα αν ειναι 50 (ο κινδυνος που υπαρχει νομοτελειακα σε ολες τις εταιριες) + 20 . Δηλαδη θα ρισκαρεις για 20 να κακοπεσεις και οχι 70, γιατι το 50 υπαρχει παντου. Το θεμα ειναι αν θελεις να αποδεχτεις το 50 σε συγκριση με την τωρινη σου δουλεια. 

Οσο αναφορα το screening του προφιλ σου, ειδικα στο ΙΤ μπορει να γινει με χιλιους τροπους. Αν εχεις καλο github, καλο stackoverflow, κλπ μπορει αμεσα ο αλλος να καταλαβει το ποιον σου. Επισης, μπορει ο πρωτος που σε συναντησε απο την εταιρια να εχει ισχυρη θεση ειτε ισχυρη αποψη με την εννοια οτι τα αφεντικα τον εμπιστευονται για τις επιλογες που εχει κανει μεχρι τωρα σε ανθρωπους, με λιγα λογια κοβει το ματι του.

Ολα εχουν να κανουν με το ποσο δε σου αρεσει η τωρινη σου δουλεια. Επιπλεον, 2 ακομα σημαντικες παραμετροι που πρεπει να λαβεις υποψη ειναι πως 

1. Εισαι στο ΙΤ, επομενως ακομα και αν δε σου αρεσει θα μπορεσεις ευκολα να φυγεις και να βρεις αλλη δουλεια

2. Αν φυγεις γρηγορα απο την νεα δουλεια, δε θα ειναι καλο για το βιογραφικο σου λογω job hopping. Αν φυγεις πολυ γρηγορα καλυτερα να μην το βαλεις καν

Συμφωνώ απόλυτα, ήμουν σκεπτικός από την αρχή και πήγα με τις μεγαλύτερες επιφυλάξεις. Δεν περίμενα να αλλάξω γνώμη τόσο γρήγορα. Κάτι μου έβγαλε ο χώρος, πως να το πω.

Αυτό που λες για το ρίσκο είναι σωστό, αυτό αντιμετωπίζω τώρα στη δουλειά που είμαι, λάθος άτομο στη λάθος θέση και ακόμα χειρότερα, γνωρίζει οτι έχει τη δύναμη να κάνει οτι θέλει και το κάνει συνειδητά, εις βάρος όλων των υπολοίπων. 

1. Είναι όντως έτσι, από τη στιγμή που είπα να ψαχτώ λίγο πιο ενεργά (όχι σοβαρά, απλά έκανα ένα refresh το linkedin και τίποτα άλλο) συνάντησα αρκετές προτάσεις.

2. Καλό point, το κρατάμε και ελπίζω να μην μου χρειαστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...