nullindex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα σε όλους, Τον τελευταίο καιρό κάνω κάποιες συνεντεύξεις με διάφορες εταιρείες στον κλάδο του ΙΤ (software development) προκειμένου να φύγω από την τωρινή μου εργασία (πάλι σε εταιρεία ΙΤ). Το κλασσικό που έχω συναντήσει μέχρι τώρα είναι συνέντευξη με HR ή και κάποιον από το ΙΤ, ανάθεση κάποιου software project για να δουν το επίπεδο, review του αποτελέσματος και περαιτέρω συζήτηση αν όλα έχουν κυλίσει θετικά. Έκανα μία συνέντευξη πρόσφατα, στην οποία μίλησα με κάποιον από το ΙΤ, περάσαμε απλά το βιογραφικό μου και τις γνωστές ερωτήσεις περί εμπειρίας κλπ, αναφορά στο τι κάνει η εταιρεία, όλα γνωστά και προβλεπόμενα. Μου άφησε μία μικρή αίσθηση έλλειψης οργάνωσης αλλά οκ, όχι κάτι τραγικό. Δεν είπαμε κάτι άλλο, ούτε μου ανατέθηκε κάτι για να με τεστάρουν. Αυτό που με παραξένεψε είναι οτι με κάλεσαν μετά από 3-4 μέρες και μου είπαν οτι ενδιαφέρονται πολύ, να τους πω έναν μισθό στο περίπου για να το δούνε και να μου πουν. Τους είπα στο περίπου τι θα ήθελα και με κάλεσαν μισή ώρα αργότερα για να μου πουν οτι το δέχονται και να κανονίσουμε να πάω από τα γραφεία τους να υπογράψουμε. Το περίεργο για εμένα και αυτό που μου άφησε σαν εντύπωση από την συνέντευξη είναι οτι σαν να βιάζονται να βρουν κάποιον, οποιονδήποτε, για να βγει δουλειά που έχει μείνει πίσω. Πώς προσλαμβάνεις κάποιον απλά βλέποντας το βιογραφικό? Δεν αναφέρομαι σε junior θέσεις, υπάρχει εμπειρία κάποιων ετών και ο μισθός είναι ανάλογος, αλλά και πάλι δεν πρέπει να δείξεις οτι όντως μπορείς να ανταπεξέλθεις σε κάποια tasks της εταιρείας? Δεν μου αφήνει καλές εντυπώσεις αυτή η βιασύνη για κάποιο λόγο. Το βλέπετε λογικό/σας έχει τύχει κάτι ανάλογο? Είναι στο μυαλό μου και το υπεραναλύω επειδή έχω συνηθίσει σε άλλη διαδικασία μέχρι τώρα?
filip123go Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μου έτυχε πριν από λίγο καιρό για senior θέση, από τεράστια εταιρεία που έρχεται στην Ελλάδα και ψάχνει devs και άλλες ειδικότητες απεγνωσμένα. Και εμένα με ξένισε πάρα πολύ. Τόσο πολύ μάλιστα, που ήταν ένας από τους λόγους που δεν δέχθηκα την θέση. 1 1
nullindex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Δεν είναι η περίπτωση που είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι κάτι άλλο. Δεν φοβάμαι την πολύ δουλειά, αλλά αυτή η υποψία ανοργανωσιάς και βιασύνης είναι πολύ κακό σημάδι για εμένα. Από την άλλη, σκέφτομαι οτι εδώ που είμαι τώρα δεν υπάρχει περίπτωση εξέλιξης και γενικά το κλίμα είναι χάλια. Μόνο η τυπικότητα της εταιρείας με κρατάει ακόμα.
filarhos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν κοστίζει πολύ να προσλάβεις κάποιον κι αν δεν σου κάνει να τον απολύσεις. Δικαιώματα δεν αποκτάς σε μερικούς μήνες. Για αυτό πλέον έχουν σταματήσει να λένε για ένα δύο μήνες δοκιμαστικά. Μεγάλη εταιρία το 2015 που με προσέλαβε μας είπε δοκιμαστικά τον πρώτο μήνα. Σε ερώτησή μου μου απάντησαν ότι είναι τυπικό. Αν δεν κάνω για αυτή τη δουλειά, έχουν κι άλλες διαθέσιμες και αν δεν τότε θα με διώξουν... Υ.Γ. Στείλτε κανένα π.μ. ποιά είναι αυτή η εταιρία... Είμαι στη φάση της αναζήτησης-στροφής γιατί εδώ που είμαι δεν... 1
Theo1903 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αρκετά συνήθης πρακτική στην Ελλάδα θα έλεγα. Με εξαίρεση εταιρείες που ακολουθούν "καλές πρακτικές" και αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του να ακολουθούν ένα καλό οργανωτικό μοντέλο, οι υπόλοιπες δεν ασχολούνται να επενδύσουν για παράδειγμα σε οργανωμένα HR τμήματα και να βρούν τον κατάλληλο που και θα δέσει με την ομάδα και σε βάθος χρόνου θα ευθυγραμμιστεί με τον στόχο της εταιρείας. Η τελευταία εταιρεία που εργάστηκα πριν να φύγω στο εξωτερικό ήταν έτσι και ουσιαστικά σαν department lead δεν της κόστιζε και τόσο να με βγάζει απο την δουλειά για 3-4 ώρες στο τέλος της εβδομάδας να κάνω το τεχνικό κομμάτι του interview με άτομα που ερχόνταν για συνεντεύξεις (εννοείται μονο όταν χρειααζόμασταν άμεσα "χέρια" για να βγάλουμε κάτι), να τους δοκιμάσουν πρακτικά 1-2 μήνες και αν όχι να προχωρήσουν στον επόμενο. Η εναλλακτική ήταν HR εταιρείες που αναλαμβάνουν να σου βρούν καλούς μεν υποψήφιους, με αρκετά χιλιάρικα κόστος δε...Προφανώς το τί γινόταν σε όλο αυτό το διάστημα που "άσχετοι" μπαίνανε στο project, "τρώγανε" τον χρόνο μας να μάθουν πράγματα και μετά να φύγουν για να έρθει ο επόμενος δεν ήταν προβλήματα που αντισταθμίζαν το οικονομικό για την εταιρεία και κάπως έτσι σκέφτοναι οι περισσότεροι. 2 1
nullindex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, filarhos είπε Να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν κοστίζει πολύ να προσλάβεις κάποιον κι αν δεν σου κάνει να τον απολύσεις. Δικαιώματα δεν αποκτάς σε μερικούς μήνες. Για αυτό πλέον έχουν σταματήσει να λένε για ένα δύο μήνες δοκιμαστικά. Μεγάλη εταιρία το 2015 που με προσέλαβε μας είπε δοκιμαστικά τον πρώτο μήνα. Σε ερώτησή μου μου απάντησαν ότι είναι τυπικό. Αν δεν κάνω για αυτή τη δουλειά, έχουν κι άλλες διαθέσιμες και αν δεν τότε θα με διώξουν... Υ.Γ. Στείλτε κανένα π.μ. ποιά είναι αυτή η εταιρία... Είμαι στη φάση της αναζήτησης-στροφής γιατί εδώ που είμαι δεν... Δεν το γνώριζα αυτό περί κόστους πρόσληψης, το κρατάω. 58 λεπτά πριν, Theo1903 είπε Αρκετά συνήθης πρακτική στην Ελλάδα θα έλεγα. Με εξαίρεση εταιρείες που ακολουθούν "καλές πρακτικές" και αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του να ακολουθούν ένα καλό οργανωτικό μοντέλο, οι υπόλοιπες δεν ασχολούνται να επενδύσουν για παράδειγμα σε οργανωμένα HR τμήματα και να βρούν τον κατάλληλο που και θα δέσει με την ομάδα και σε βάθος χρόνου θα ευθυγραμμιστεί με τον στόχο της εταιρείας. Η τελευταία εταιρεία που εργάστηκα πριν να φύγω στο εξωτερικό ήταν έτσι και ουσιαστικά σαν department lead δεν της κόστιζε και τόσο να με βγάζει απο την δουλειά για 3-4 ώρες στο τέλος της εβδομάδας να κάνω το τεχνικό κομμάτι του interview με άτομα που ερχόνταν για συνεντεύξεις (εννοείται μονο όταν χρειααζόμασταν άμεσα "χέρια" για να βγάλουμε κάτι), να τους δοκιμάσουν πρακτικά 1-2 μήνες και αν όχι να προχωρήσουν στον επόμενο. Η εναλλακτική ήταν HR εταιρείες που αναλαμβάνουν να σου βρούν καλούς μεν υποψήφιους, με αρκετά χιλιάρικα κόστος δε...Προφανώς το τί γινόταν σε όλο αυτό το διάστημα που "άσχετοι" μπαίνανε στο project, "τρώγανε" τον χρόνο μας να μάθουν πράγματα και μετά να φύγουν για να έρθει ο επόμενος δεν ήταν προβλήματα που αντισταθμίζαν το οικονομικό για την εταιρεία και κάπως έτσι σκέφτοναι οι περισσότεροι. Δεν μου έχει ξανατύχει τέτοια αίσθηση σε όσες συνεντεύξεις έχω κάνει (3-4 τον τελευταίο μήνα που ψάχνομαι λίγο πιο πολύ). Βέβαια ήταν και αρκετά μεγαλύτερες σε μέγεθος και πολυεθνικές. Μου έδωσαν την εντύπωση οτι θέλουν να επενδύσουν σε άτομα και ο IT που μου πήρε συνέντευξη ήταν αρκετά ξεκάθαρος σχετικά με το αντικείμενο και γενικά την φιλοσοφία τους. Με ξένισε πολύ το άμεσο τηλεφώνημα για συνάντηση και υπογραφές χωρίς ούτε εγώ να έχω δει κάποιον άλλον (HR, κάποιον dept lead κλπ). Σε ερώτηση μου αν είναι δεσμευτική η συνάντηση ή κάτι σαν δεύτερη συνέντευξη/γνωριμία μου απάντησε μαγκωμένα οτι είναι για να το κλείσουμε. Δεν είναι κάπως??
filip123go Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κοίτα, παίζει ρόλο και το όνομα της εταιρείας και η θέση. Επίσης, μήπως κάποιος σε έχει κάνει reference? Φίλος μου που τον πήραν στην ίδια εταιρεία, που αναφέρω πιο πάνω, πέρασε κανονικά technical interview, οπότε δεν ξέρω τι φάση.... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από filip123go 2
nullindex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Όχι, σίγουρα δεν με έχει κάνει κάποιος reference, τσεκαρισμένο, το σκέφτηκα και εγώ στην αρχή. Σαν εταιρεία, δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι Ελληνική και δεν είναι αμιγώς ΙΤ, αλλά θέλει να κάνει "εξυπνότερα" τα προϊόντα της με δικές της custom λύσεις. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες δημόσια, το αντικείμενο εργασίας είναι το τελευταίο που με απασχολεί σε αυτούς, το έχω κατανοήσει κατά μεγάλο βαθμό. Το οργανωτικό/διαχειριστικό κομμάτι με ανησυχεί, δεν θέλω να φύγω από το ένα χάλι και να πάω στο άλλο. 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Να πω απλά σε αυτό το σημείο ότι στην εταιρία που είμαι,επειδή υπήρχε ένας ΙΤ μόνο (καθώς είμαστε εταιρία εμπορίας κρεάτων) και έφυγε ξαφνικά με μακροχρόνια αναρρωτική, προσλάβαμε πολύ γρήγορα άτομο κρίνοντας μόνο απο βιογραφικό καθώς δεν είχαμε τις γνώσεις να δούμε πρακτικά αν κάποιος ξέρει ή όχι. Θέλω να πω,μπορεί να υπάρχει κενό που πρέπει να αναπληρωθεί γρήγορα και να μην συμβαίνει κάτι κακό απόλυτα. 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Το σημαντικό είναι αυτό που λέει ο συμφορουμιτης παραπάνω. Το όνομα της εταιρίας. Για τις περισσότερες θα βρεις αρκετά reviews. Δεν αποκλείεται να ρώτησαν για την δουλειά σου και κάποιο κοινό connection στο LinkedIn ή κάποιον (πρώην) συνάδελφό σου που γνωρίζουν. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή εργασίας είναι ένα ρίσκο, και θέλει ενδελεχες ψάξιμο. 2
LongTom Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, nullindex είπε Καλημέρα σε όλους, Τον τελευταίο καιρό κάνω κάποιες συνεντεύξεις με διάφορες εταιρείες στον κλάδο του ΙΤ (software development) προκειμένου να φύγω από την τωρινή μου εργασία (πάλι σε εταιρεία ΙΤ). Το κλασσικό που έχω συναντήσει μέχρι τώρα είναι συνέντευξη με HR ή και κάποιον από το ΙΤ, ανάθεση κάποιου software project για να δουν το επίπεδο, review του αποτελέσματος και περαιτέρω συζήτηση αν όλα έχουν κυλίσει θετικά. Έκανα μία συνέντευξη πρόσφατα, στην οποία μίλησα με κάποιον από το ΙΤ, περάσαμε απλά το βιογραφικό μου και τις γνωστές ερωτήσεις περί εμπειρίας κλπ, αναφορά στο τι κάνει η εταιρεία, όλα γνωστά και προβλεπόμενα. Μου άφησε μία μικρή αίσθηση έλλειψης οργάνωσης αλλά οκ, όχι κάτι τραγικό. Δεν είπαμε κάτι άλλο, ούτε μου ανατέθηκε κάτι για να με τεστάρουν. Αυτό που με παραξένεψε είναι οτι με κάλεσαν μετά από 3-4 μέρες και μου είπαν οτι ενδιαφέρονται πολύ, να τους πω έναν μισθό στο περίπου για να το δούνε και να μου πουν. Τους είπα στο περίπου τι θα ήθελα και με κάλεσαν μισή ώρα αργότερα για να μου πουν οτι το δέχονται και να κανονίσουμε να πάω από τα γραφεία τους να υπογράψουμε. Το περίεργο για εμένα και αυτό που μου άφησε σαν εντύπωση από την συνέντευξη είναι οτι σαν να βιάζονται να βρουν κάποιον, οποιονδήποτε, για να βγει δουλειά που έχει μείνει πίσω. Πώς προσλαμβάνεις κάποιον απλά βλέποντας το βιογραφικό? Δεν αναφέρομαι σε junior θέσεις, υπάρχει εμπειρία κάποιων ετών και ο μισθός είναι ανάλογος, αλλά και πάλι δεν πρέπει να δείξεις οτι όντως μπορείς να ανταπεξέλθεις σε κάποια tasks της εταιρείας? Δεν μου αφήνει καλές εντυπώσεις αυτή η βιασύνη για κάποιο λόγο. Το βλέπετε λογικό/σας έχει τύχει κάτι ανάλογο? Είναι στο μυαλό μου και το υπεραναλύω επειδή έχω συνηθίσει σε άλλη διαδικασία μέχρι τώρα? Έτσι που το βλέπω, εάν πας οι φίλοι σου θα σε λεν Χωσέ και θα σε χάσουν. Εάν για θέση ευθύνης πήραν ότι έκατσε πρώτο (φαντάζομαι, δίχως καμία δόση ειρωνείας για το πόσο καλός είσαι ή τι προσόντα έχεις), δεν θα δεις το φως της ημέρας. Από την άλλη, μπορείς να ζητήσεις πολλά παραπάνω από όσα συνήθως. Έτυχε και σε εμένα σε μια θέση που από την βιασύνη τους έγραψαν λάθος ειδικότητα. Ο υπεύθυνος του τομέα είχε να κοιμηθεί καμία εβδομάδα έτσι που τον έκοψα, η ανάγκη τεράστια για κάποιον, οιαδήποτε να καλύψει. Με είπε πάνω-κάτω, "επειδή θέλουμε κάποιον χθες, καλός είσαι και εσύ". Ευχαρίστησα και έφυγα. Τα λεφτά είναι ωραία, εάν έχεις την ψυχική σου ηρεμία και χρόνο να τα χαρείς. Εάν δεν είσαι και εσύ απελπισμένος για κάτι, ίσως να προσπεράσεις. 1
EVMENHS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, nullindex είπε Με ξένισε πολύ το άμεσο τηλεφώνημα για συνάντηση και υπογραφές Μπορεί αυτοί να ψάχνουν για μήνες τον κατάλληλο και να μη βρίσκουν. Μπορεί να έγινε κάποιο ατυχές γεγονός (θάνατος, ασθένεια) σε αυτόν που κατείχε την θέση και οι υποχρεώσεις να τρέχουν. Μπορεί να είναι απατεώνες. Μπορεί...μπορεί πολλά...Εσύ αφού έχεις ήδη εργασία και ο μισθός είναι καλός, ας υπογράψεις μια 3μηνη ή 4μηνη σύμβαση που να σε κατοχυρώνει και εσένα. Η συνεργασία είτε με γνωστούς είτε με αγνώστους ενέχει κίνδυνο, αλλά ειδικώς με αγνώστους είναι μεγαλύτερος. Αν εκεί που ήδη βρίσκεσαι το εργασιακό κλίμα δεν είναι καλό κανόνισε την αποχώρηση σου ομαλά και ωραία. Τα περισσότερα προβλήματα στις επιχειρήσεις τα δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και δεν είναι αντικειμενικά προβλήματα. 2
nullindex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Να πω απλά σε αυτό το σημείο ότι στην εταιρία που είμαι,επειδή υπήρχε ένας ΙΤ μόνο (καθώς είμαστε εταιρία εμπορίας κρεάτων) και έφυγε ξαφνικά με μακροχρόνια αναρρωτική, προσλάβαμε πολύ γρήγορα άτομο κρίνοντας μόνο απο βιογραφικό καθώς δεν είχαμε τις γνώσεις να δούμε πρακτικά αν κάποιος ξέρει ή όχι. Θέλω να πω,μπορεί να υπάρχει κενό που πρέπει να αναπληρωθεί γρήγορα και να μην συμβαίνει κάτι κακό απόλυτα. Το καταλαβαίνω, αλλά στην δικιά μου περίπτωση μίλησα με προιστάμενο ΙΤ και κατάλαβα οτι ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Επίσης, είναι θέση ανάπτυξης, όχι κάλυψης κάποιου κενού από οτι κατάλαβα. Δεν το λέω με απόλυτη σιγουριά αυτό βέβαια, αλλά αυτό μου έδωσε να καταλάβω. 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Το σημαντικό είναι αυτό που λέει ο συμφορουμιτης παραπάνω. Το όνομα της εταιρίας. Για τις περισσότερες θα βρεις αρκετά reviews. Δεν αποκλείεται να ρώτησαν για την δουλειά σου και κάποιο κοινό connection στο LinkedIn ή κάποιον (πρώην) συνάδελφό σου που γνωρίζουν. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή εργασίας είναι ένα ρίσκο, και θέλει ενδελεχες ψάξιμο. Δεν βρίσκω τίποτα για αυτήν την εταιρεία σε σελίδες όπως το glassdoor και αυτό είναι ένα ακόμα σημείο σκέψης. Όχι κακό απαραίτητα, αλλά κάτι δείχνει. Επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαι φτερό στον άνεμο να πω οτι εντάξει, πάω και οτι γίνει, αν δεν μου αρέσει φεύγω την επόμενη μέρα, προσπαθώ να το ψάξω όσο μπορώ. Αν δεν υπήρχαν υποχρεώσεις δεν θα το σκεφτόμουν καν, θα είχα πάει. 1 ώρα πριν, LongTom είπε Έτσι που το βλέπω, εάν πας οι φίλοι σου θα σε λεν Χωσέ και θα σε χάσουν. Εάν για θέση ευθύνης πήραν ότι έκατσε πρώτο (φαντάζομαι, δίχως καμία δόση ειρωνείας για το πόσο καλός είσαι ή τι προσόντα έχεις), δεν θα δεις το φως της ημέρας. Από την άλλη, μπορείς να ζητήσεις πολλά παραπάνω από όσα συνήθως. Έτυχε και σε εμένα σε μια θέση που από την βιασύνη τους έγραψαν λάθος ειδικότητα. Ο υπεύθυνος του τομέα είχε να κοιμηθεί καμία εβδομάδα έτσι που τον έκοψα, η ανάγκη τεράστια για κάποιον, οιαδήποτε να καλύψει. Με είπε πάνω-κάτω, "επειδή θέλουμε κάποιον χθες, καλός είσαι και εσύ". Ευχαρίστησα και έφυγα. Τα λεφτά είναι ωραία, εάν έχεις την ψυχική σου ηρεμία και χρόνο να τα χαρείς. Εάν δεν είσαι και εσύ απελπισμένος για κάτι, ίσως να προσπεράσεις. Δεν έχω φτάσει σε σημείο απελπισίας με την τωρινή κατάσταση, αλλά ψάχνω για να φύγω συνειδητά. Αυτή η βιασύνη τους δείχνει όντως και τέτοια σημάδια, όποιος ήρθε, ήρθε. 1 ώρα πριν, EVMENHS είπε Μπορεί αυτοί να ψάχνουν για μήνες τον κατάλληλο και να μη βρίσκουν. Μπορεί να έγινε κάποιο ατυχές γεγονός (θάνατος, ασθένεια) σε αυτόν που κατείχε την θέση και οι υποχρεώσεις να τρέχουν. Μπορεί να είναι απατεώνες. Μπορεί...μπορεί πολλά...Εσύ αφού έχεις ήδη εργασία και ο μισθός είναι καλός, ας υπογράψεις μια 3μηνη ή 4μηνη σύμβαση που να σε κατοχυρώνει και εσένα. Η συνεργασία είτε με γνωστούς είτε με αγνώστους ενέχει κίνδυνο, αλλά ειδικώς με αγνώστους είναι μεγαλύτερος. Αν εκεί που ήδη βρίσκεσαι το εργασιακό κλίμα δεν είναι καλό κανόνισε την αποχώρηση σου ομαλά και ωραία. Τα περισσότερα προβλήματα στις επιχειρήσεις τα δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και δεν είναι αντικειμενικά προβλήματα. Συμφωνώ στην ομαλή αποχώρηση και εννοείται έτσι θα γίνει και έτσι έχω πράξει στις μέχρι τώρα αλλαγές εργασίας μου. Επίσης συμφωνώ οτι είμαι και εγώ μέρος του προβλήματος της τωρινής κατάστασης, δεν τσακώνεται μόνος του ο άλλος. Αλλά όταν δεν βγάζω άκρη και δεν υπάρχει μέλλον, ξέρω και μπορώ να τα μαζέψω και να φύγω. Αυτό με την σύμβαση δεν παίζει, μου έκαναν ξεκάθαρο οτι ψάχνουν για μόνιμη εργασία. Από την άλλη ίσως είναι όντως μια χαρά και όλα είναι στο μυαλό λόγω αρχικής εντύπωσης.
EVMENHS Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, nullindex είπε Αυτό με την σύμβαση δεν παίζει, μου έκαναν ξεκάθαρο οτι ψάχνουν για μόνιμη εργασία Έως 1 έτος εργασία, θεωρείται χρόνος δοκιμασίας και δεν δικαιούσαι αποζημιώσεως, αλλά αν έχεις μια σύμβαση ορισμένου χρόνου (πχ 3-4 μήνες) δικαιούσαι τις αμοιβές αυτών των μηνών σε περίπτωση υπαναχωρήσεως του νέου εργοδότη. Αν και (τώρα που το καλοσκέφτομαι) στο κλάδο σου και για την εμπειρία σου μάλλον δεν υπάρχει ανεργία. 1
nullindex Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, EVMENHS είπε Έως 1 έτος εργασία, θεωρείται χρόνος δοκιμασίας και δεν δικαιούσαι αποζημιώσεως, αλλά αν έχεις μια σύμβαση ορισμένου χρόνου (πχ 3-4 μήνες) δικαιούσαι τις αμοιβές αυτών των μηνών σε περίπτωση υπαναχωρήσεως του νέου εργοδότη. Αν και (τώρα που το καλοσκέφτομαι) στο κλάδο σου και για την εμπειρία σου μάλλον δεν υπάρχει ανεργία. Έχεις δίκιο σε αυτό, ο πρώτος χρόνος έτσι θεωρείται σε αορίστου χρόνου συμβάσεις. Αυτό για τις ορισμένου χρόνου δεν το ήξερα, δικαιούσαι και ποσοστό από τα δώρα Χριστουγέννων/Πάσχα? Εγκυκλοπαιδική ερώτηση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα