Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, βασικά η ερώτηση μου είναι και στον τίτλο. Τι κάνει ο ουδέτερος στα smart switches; Εχω αγοράσει κάποια smart switch που εντοιχίζονται, αλλά υπάρχουν και αντίστοιχες εκδόσεις απο την ίδια εταιρεία που είναι "without neutral / Neutral not required - no capacitor required, no electrical noise". Οπότε, κι επειδή σε κάποια δωμάτια όντως δεν εχω ουδέτερο στους διακόπτες, επειδή δίπλα δεν υπάρχει πρίζα, θα παω στην "without neutral" έκδοση. Απλά εγκυκλοπεδικά, μπορεί κάποιος που γνωρίζει 101% με απλά λόγια να μας πει τι κάνει ο ριμαδοουδέτερος σε αυτες τις συσκευες; Υπέρ/κατά κλπ κλπ; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Kostas88KG
jkoukos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή για την λειτουργία της χρειάζεται 2 καλώδια τροφοδοσίας σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Την φάση (L) που μεταφέρει το ρεύμα και τον ουδέτερο (Ν) που είναι μηδενικής αντίστασης και το επιστρέφει στην πηγή του. Τώρα το αν χρειάζεται ο διακόπτης smart να στείλει και τον ουδέτερο εκτός της φάσης στην συσκευή που θέλεις να δουλέψει, εξαρτάται την καλωδίωση και πως έχει η ηλεκτρική εγκατάσταση. Συνήθως στους διακόπτες του τοίχου δεν υπάρχει ουδέτερος και απλά αυτός επεμβαίνει μόνο στην φάση, με τον ουδέτερο να είναι ήδη συνδεδεμένος στην συσκευή που θέλουμε να λειτουργήσει, κατευθείαν από την οριζόντια καλωδίωση. Τώρα ο ίδιος ο smart διακόπτης χρειάζεται και αυτός για την λειτουργία του φάση και ουδέτερο. Αν εκεί που θα μπει δεν υπάρχει ουδέτερος χρειάζεται ένα bypass (πουλιέται έξτρα) που μπαίνει στην συσκευή που θέλουμε να ελέγξουμε, ώστε να κλείσει το κύκλωμα και να δουλέψει ο smart διακόπτης.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Συγνώμη που απαντώ με καθυστέρηση, ειχα πολύ τρεξιμο με τη δουλειά και δεν είχα χρόνο. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η εταιρεία που αγόρασα, moes λεγεται απο amazon, εχει τον ίδιο διακόπτη και με και χωρις ουδέτερο. Στην πρώτη περίπτωση απαιτείται αλλιώς δε δουλευει απ οτι λένε, στη δευτερη είναι προαιρετικός. Να φανταστώ πως αυτο το "by pass" που λες είναι εγκατεστημένο μεσα στον διακόπτη τους; Τον πρώτο τον έκανα εγκατάσταση, αυτον με τον ουδέτερο. Τους αλλους οχι ακομη. Εχω και με και χωρίς ουδέτερο. Θα δείξει πάντως.
Bourdoulas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Kostas88KG είπε Συγνώμη που απαντώ με καθυστέρηση, ειχα πολύ τρεξιμο με τη δουλειά και δεν είχα χρόνο. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η εταιρεία που αγόρασα, moes λεγεται απο amazon, εχει τον ίδιο διακόπτη και με και χωρις ουδέτερο. Στην πρώτη περίπτωση απαιτείται αλλιώς δε δουλευει απ οτι λένε, στη δευτερη είναι προαιρετικός. Να φανταστώ πως αυτο το "by pass" που λες είναι εγκατεστημένο μεσα στον διακόπτη τους; Τον πρώτο τον έκανα εγκατάσταση, αυτον με τον ουδέτερο. Τους αλλους οχι ακομη. Εχω και με και χωρίς ουδέτερο. Θα δείξει πάντως. Έχω τον ίδιο διακόπτη που δεν απαιτεί ουδέτερο και δουλεύει τέλεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Έχω τον ίδιο διακόπτη που δεν απαιτεί ουδέτερο και δουλεύει τέλεια. Εγω τον περιμένω μεθαυριο αυτον χωρίς ουδέτερο. Σύμφωνα με αυτους, υποτίθεται οι smart διακόπτες χωρίς ουδέτερο ζητούν να βάλεις "capacitor" που κάνει θόρυβο, αλλα ο δικός τους δεν το χρειάζεται οπότε είναι ανώτερος. Πόσο ισχύει αυτο το claim τους δεν το γνωρίζω. Πάντως ο ενας που τοποθέτησα με ουδέτερο και ενας zigbee που εχω είναι πράγματι τρομεροί ποιοτικά και όντως δουλευουν τέλεια. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2022 από Kostas88KG
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα