Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δύο Logitech g603. Παραδόξως, και τα δύο μου χάλασαν την ίδια περίοδο: έσπασε ο τροχός. Το ένα ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης και μου το αντικατέστησαν, το δεύτερο χάλασε λίγο μετά την εγγύηση. Αποφάσισα να το ανοίξω και διαπίστωσα πως το σύστημα του τροχού (το πλήκτρο) είναι ευαίσθητο, για αυτό και ο τροχός είχε σπάσει. Αποφάσισα να παραγγείλω έναν τροχό από ebay, καθώς και πέδιλα (επισυνάπτω φωτογραφίες), προκειμένου να κάνω ο ίδιος την επισκευή. 

s-l1600.jpg

spacer.png

Το ποντίκι μέχρι και την ημέρα που έκανα την παραγγελία λειτουργούσε. Έρχονται λοιπόν σήμερα τα ανταλλακτικά, ανοίγω το ποντίκι, περνάω τροχό και πέδιλα, βάζω μπαταρίες, και τζίφος... φαίνεται πως δεν υπάρχει ρεύμα (το ποντίκι είναι ασύρματο). Υποθέτω πως το πρόβλημα είναι στο καλώδιο που μεταφέρει το ρεύμα από τις μπαταρίες στον ποντίκι. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να ελέγξω που είναι το πρόβλημα; 

p.s. εννοείται πως στο μεσοδιάστημα αγόρασα άλλο ποντίκι (ένα Microsoft ergonomic mouse, το οποίο μου φαίνεται πολύ καλύτερο).

Επεξ/σία από alexitsios
Δημοσ.

Φίλε μου για αρχή δές να έχουν τοποθετηθεί σωστά οι σιδερένιες επαφές δηλαδή να έχουν επαφή με τους πόλους των μπαταριών.

Ύστερα δες για τάση με πολύμετρο στον ακροδέκτη με τον ασπρο κονέκτορα που εχει τα δυο καλώδια κόκκινο μαύρο εάν φτάνει η τάση των μπαταριών. Μπορείς να το ελέγξεις και με το να είναι συνδεδεμένο στο πλακετάκι που έχει, καθώς εκεί θα έχεις πρόσβαση στα pin

Μετά δές μήπως έχει κόψει κάποιο απο τα σημεία που ενώνονται με τις σιδερένιες επαφές που μπαίνουν οι μπαταρίες. Μπορείς και αυτό να το δείς με πολύμετρο και στην λειτουργία συνέχειας, τις 2 πλευρές καθε καλώδιου ξεχωριστά να δείς αν έχει κόψει. Αν υπάρχει επαφή κάνει θόρυβο το πολύμετρο

Δες την φωτογραφία, για το κόκκινο ειμαι σίγουρος οτι είναι εκεί κολλημένο, για το μαύρο όχι

Φτιάχνεται πάντος με ένα κολλητήρι και λίγο καλάι αν έχει κόψει

image.png.45a8cf5d3d29ff901d7696db4c62570e.png

• Like 2
Δημοσ.

Το κακό είναι ότι δεν έχω πολύμετρο μαζί μου. Νομίζω έχει ένα ο πατέρας μου στο εργαστήριο του, θα το δοκιμάσω να δω αν λειτουργεί το καλώδιο, διότι δεν φαίνεται κάποια φθορά εξωτερικά. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας guys!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...