FarCry1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα. Έστω οτι εχουμε αυτον τον κωδικα <html> <head> <title></title> <script type="text/javascript"> function num(n){ document.write(n) } </script> </head> <body> <form name="Forma"> <input type="number" name="n"><br> <input type="button" value= "Πάτησε" onclick="num(document.forms['Forma'].n.value)"> </form> </body> </html> Το προγραμμα παιρνει τον αριθμο απο την φορμα και τον στελνει στην συναρτηση. Εστω τωρα οτι θελουμε να κανουμε το ιδιο πραγμα αλλα η φορμα δεν εχει ονομα. Δηλαδη <html> <head> <title></title> <script type="text/javascript"> function num(n){ document.write(n) } </script> </head> <body> <input type="number" name="n"><br> <input type="button" value= "Πάτησε" onclick=..........> </body> </html> Τι θα επρεπε να γραψουμε στο onlclick?? Ευχαριστω πολυ!
ulb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Σορρυ για τη φωτογραφία αλλά όταν πάω να το ποστάρω ως κώδικα ακόμα και ως plain text τρώει φρίκη και δε με αφήνει.
k33theod Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Η φόρμες επιλέγονται με το .forms αν ακολουθείται από δείκτη είναι ο α/α της φορμάς όπως διαβάζονται μετη σειρά από το browser. Όταν ακολουθείται από όνομα είναι το name document.forms['myform'] //είναι η φόρμα με name = 'myform' document.forms[0] //είναι η 'πρώτη' φόρμα Το καλύτερο είναι να μην βάζεις τίποτα στο html και στο .js let button = button selector edo button.addEventListener('click', handler) //kai meta grafeis ton handler function handler(ev){.....}
FarCry1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω πολύ! Η αληθεια ειναι οτι δεν με βολευουν αυτοι οι τροποι γιατι διαφερουν αρκετα με την γλωσσα C που εχω μαθει. Ειδικα ο τροπος του ulb που καλειται η συναρτηση χωρις παραμετρο και παρολα αυτα μεσα παιρνουμε κανονικα τον αριθμο μου φαινεται καπως περιεργο. Οποτε θα βαζω παντα ονομα στην φορμα και θα καλω την συναρτηση οπως το ειπα εξαρχης. Θελω να ρωτησω και κατι αλλο. Ξερω οτι οταν θελουμε να βαλουμε συνδεσο σε μια σελιδα html κανουμε αυτο εδω <a href="http://.................">πάτησε</a> Τι γίνεται ομως οταν θελουμε να βαλουμε τον συνδεσμο μεσα σε javascript που ειναι εκτος body και τρεχει μια συναρτηση. Δηλαδη πειτε οτι εκτος απο τον αριθμο στην συναρτηση θελω να μου εμφανισει και εναν συνδεσμο κατω απο το document write(n). <html> <head> <title></title> <script type="text/javascript"> function num(n){ document.write(n) ????????????????? } </script> </head> <body> <form name="Forma"> <input type="number" name="n"><br> <input type="button" value= "Πάτησε" onclick="num(document.forms['Forma'].n.value)"> </form> </body> </html> Τι θα εκανα? Δοκιμασα απο κατω το document.write(<a href="....................">πάτησε</a>); οπου στις τελειες εβαλα μια σελιδα του internet. Δεν τρεχει ομως. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από FarCry1
ulb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικά ο τρόπος αυτός δεν ενδείκνυται για την εγράφη JavaScript. Κατά κάποιο τρόπο κάνεις τη "ζωή" σου πιο δύσκολη χωρίς λόγο. Καταλαβαίνω ότι έχεις μάθει να σκέφτεσαι με τον τρόπο που λειτουργεί η C αλλά πλέον οι γλώσσες προγραμματισμού έχουν προχωρήσει και βελτιστοποιηθεί σε αρκετά σημεία ώστε, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, να κάνουν τη ζωή του προγραμματιστή αρκετά πιο εύκολη και απλή. Η απάντηση στο ερώτημα σου: document.write("<a href='xxxxxxxxxx'>πάτησε</a>"); Και με το παρακάτω αν θέλεις να παίρνεις το url από το πεδίο input document.write('<a href="' + n + '">πάτησε</a>'); όπου "n" η τιμή που στέλνεις στη συνάρτηση. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από ulb
FarCry1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Σε ευχαριστω πολύ! Παντως προσπαθουσα τοσες ωρες και ημουν κονστα στο σωστο. Εγω ξερω οτι και στο eclipse και στο devc++ μου κοκκινιζε τα λαθη. Δηλαδη μου κανει εντυπωση ολοκληρο Visual Studio Code να μην σου δειχνει το λαθος. Ξερεις καμια επεκταση να ειναι σαν compiler? Επισης μου κανει εντυπωση που ολο το κειμενο το δειχνει συνεχομενα με πορτοκαλι χρωμα λες και ειναι ΟΛΟ σαν συμβολοσειρα. "<a href='http://users.teiath.gr/nnk/'>πάτησε</a>" Παρολα αυτα τρεχει. Ομως δεν θα επρεπε το Visual Studio Code να μου δειχνει με αλλο χρωμα το "πατησε", με αλλο χρωμα το url και αλλο το href? Τι μονοκομματο πραγμα ειναι αυτο?
k33theod Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μα είναι συμβολοσειρα. Ο σωστός τρόπος είναι. let link = document.createElement('a'); a.href = = "edv paei to href"; a.textContent = 'edo oti thes na fenetai'; parent.appentChild(a); Γιατί πρέπει να γίνονται όλα αυτά θα το κατανοήσεις αργότερα όταν μεγαλώνουν τα προγράμματα. Επίσης γιαυτό που είπες με τη c. Σκέψου κάνεις include το .js και αυτό εκτελείται. Γιατί δεν χρειάζεται παραμέτρους; Γιατί απλά είναι global και τα παίρνεις από το header file document σε αυτή την περίπτωση. Οι eventListeners που είπα χρειάζονται για πολλούς λόγους. Μπορεί κάποια στιγμή να θες να αφαιρέσεις το event μπορεί να θες να βάλεις πολλά διαφορετικά event. Μπορεί να πρέπει να βγάλεις την default συμπεριφορά του event όπως στην περίπτωση σου γιατί το κούμπι σου είναι κάτι σαν sumbit. Γιατί τα event κάνουν bubble, capture και άλλα. Παιδιά sorry που γράφω τόσα αλλά βαριέμαι να δουλέψω Η μηχανή που κάνει compile την js τρέχει στον browser οπότε πας στα devtools ctr+shift+i καρτέλα debuger και βλέπεις τι γίνεται Τα brakepoints μπαίνουν με klick στον αριθμό γραμμής δεν φαίνεται στην εικόνα γιατί τα έβαλα πιο πάνω Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από k33theod
FarCry1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι το ξερω αλλα δεν βολεψε καθολου. Ηθελα να παταω run , να κανει compile και αν βρει λαθη να τρεξει αλλιως να μου εμφανισει τα λαθη. Και πολλες φορες σου λεει τι να κανεις για να το διορθωσεις. Αυτος ο τροπος με τον browser δεν μου αρεσει και πολυ! Να ρωτησω και κατι αλλο. Αν δεν θελω να βαλω link απο το ιντερνετ και θελω να βαλω να ανοιξει ενα html που ειναι στον ιδιο φακελο. Τι θα πρεπει να κανω? "<a href='http://............./'>πάτησε</a>" Επισης χρειαζεται σε αυτη την περιπτωση να εχω xampp? Το εχω εγκαταστησει αλλα μεχρι στιγμης δεν μου εχει χρειαστει καθως τρεχουν κανονικα οι σελιδες Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από FarCry1
k33theod Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 relevant path . ειναι ο τρέχον φάκελος εκεί που είναι το αρχείο σου δηλαδή. href="./file2" είναι link στο file file2 που είναι στον ίδιο φάκελλο με το αρχείο που έχει το δεσμό .. είναι το parent.
FarCry1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Σε ευχαριστω παρα πολύ! Απλα θελει μονα αυτακια. Εκανα δοκιμες και το βρηκα. Να αυτα ελεγα πριν Εχω μαθει με το Devc++ που τα εδειχνε ολα. Θα ψαξω να δω μηπως υπαρχει καποιος compiler στις επεκτασεις. Αν βρειτε κατι πειτε μου και εμενα. Ευχαριστω πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα