glxakias1990 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα παίδες , έχω ένα θέμα , μπήκα στην πρίζα και αγόρασα το AW2721D 240hz 1ms 1440p έχω και ένα Dell S2721DGFA 165hz 1ms 1440p πήγα καθαρά για τα παραπάνω fps που έχω μια 3080 suprim x Το πρόβλημα μου είναι όπως όλες της οθόνες όπως και το dgfa τα έρχεται στο extreme για να πιάνω στο 1ms τώρα στο τέρας προδιαγραφών AW2721D αν το βάλω extreme μαύρο χαλί θολούρες παντού ζαλάδα σκέτη είναι δεν παλεύεται , είναι προβληματικό ; Γιατί και το άλλο το dgfa στο extreme έχει την ίδια 1,8ms .
jodact Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικά συνήθως διαβάζω οτι προτείνουν να μη χρησιμοποιείς την Extreme ρύθμιση. Και στο παρακάτω συγκριτικό φαίνεται οτι η Dgfa στο Fast που γίνεται η δοκιμή, τα πάει καλύτερα από την Alienware τόσο σε συνολικό χρόνο απόκρισης όσο και σε overshoot errors. Αμα δεις και τους πίνακες μετρήσεων στο Extreme είναι χάλια το Overshoot και το Total Response Time αυξάνει δραματικά και στα 2 μοντέλα με ελαφρώς χειρότερα αποτελέσματα στο AW. Στα Reviews οθονών όπου έχω διαβάσει προτείνουν την Fast ρύθμιση γιατι βγάζει το best performance με λιγοτερα σφάλματα και άρα μικροτερο συνολικό χρόνο απόκρισης. Το 1ms δεν ειναι συνολικος χρονος αποκρισης, ειναι ο χρονος αποκρισης του πανελ μόνο. Kαι οι 2 οθόνες στις μετρήσεις δουλεύουν συνολικά καλύτερα στο Fast παρά στο Extreme. Oπότε αρχικά δοκιμασε το Fast αντί του Extreme. Δε γνωριζω περισσότερα για το αν ειναι προβληματικό το μοντέλο. https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/dell-s2721dgf-vs-dell-alienware-aw2721d/16485/20236?usage=3623&threshold=0.10 Εγώ έχω την Dgfa και τη χρησιμοποιώ στο Fast χωρίς κανένα θέμα. (Αν λεω κάτι λάθος, κάποιος γνώστης, ας με διορθώσει). Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από jodact 1
konlift Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Οι συγκεκριμένες οθόνες της Dell είναι εξαιρετικές στην απόκριση Στην ρύθμιση Fast το βάζετε και δεν ξαναασχολείστε!! Εκεί που μάλλον πρέπει να κλάψετε είναι στο ips glow...... 1
Zus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στις 21/2/2022 στις 5:37 ΜΜ, glxakias1990 είπε Καλησπέρα παίδες , έχω ένα θέμα , μπήκα στην πρίζα και αγόρασα το AW2721D 240hz 1ms 1440p έχω και ένα Dell S2721DGFA 165hz 1ms 1440p πήγα καθαρά για τα παραπάνω fps που έχω μια 3080 suprim x Το πρόβλημα μου είναι όπως όλες της οθόνες όπως και το dgfa τα έρχεται στο extreme για να πιάνω στο 1ms τώρα στο τέρας προδιαγραφών AW2721D αν το βάλω extreme μαύρο χαλί θολούρες παντού ζαλάδα σκέτη είναι δεν παλεύεται , είναι προβληματικό ; Γιατί και το άλλο το dgfa στο extreme έχει την ίδια 1,8ms . Έχω το ακριβώς ίδιο θέμα. Εξηγώ: Πρόσφατα αναβάθμισα το σύστημά μου (RTX 3070 Ti) και είπα να απολαύσω στο max τις δυνατότητες της οθόνης. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο στο Apex όσο και στο Cyberpunk, δηλαδή σε γρήγορα FPS games αρρωσταίνω στην κυριολεξία, χαροπαλεύω από τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης των frames και μου φαίνεται σα να τα βλέπω όλα καρέ καρέ σε απίστευτα γρήγορους χρόνους. Σε ρυθμίσεις έχω δοκιμάσει τα πάντα: Κλειστό / ανοιχτό V-Sync, κλειστό / ανοιχτό TSAA, ελάχιστες έως καθόλου διαφορές. Βέβαια να πω ότι η απόστασή μου από την οθόνη είναι γύρω στο μισό μέτρο, υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στην απόσταση αυτή η κατάσταση ή κάτι άλλο παίζει με την οθόνη;
glxakias1990 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Κανένα tip για Setting? Πας πανω bright πονάνε τα μάτια , κατεβάζω νομίζω ειναι πολύ dark......
kaminia7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Στο APEX κλείδωσε τα fps στα 189 και δοκίμασε με gsync off (πιο λίγο input lag) με on είναι πιο smooth , και το V sync OFF εκτός αν το κάνεις on από το nvidia control panel αν και δεν στο προτείνω . 1
Zus Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, kaminia7 είπε Στο APEX κλείδωσε τα fps στα 189 και δοκίμασε με gsync off (πιο λίγο input lag) με on είναι πιο smooth , και το V sync OFF εκτός αν το κάνεις on από το nvidia control panel αν και δεν στο προτείνω . Άλλαξα το response time από extreme σε fast και κατέβηκα στα 144 Hz και έφτιαξαν όλα. Το ghosting είναι αδιανόητο στα 165 Hz μέχρι και σε fast response. Θα ασχοληθώ το ΣΚ και αν διαπιστώσω ότι σε κάθε επιλογή response time στα 165 έχω όντως ghosting θα πάρω τη Dell να μου την αλλάξει. PS: Έχω φάει 2 ημέρες από τη ζωή μου και το ξενέρωμα του αιώνα με αυτό το θέμα.
ICE-T Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 εγω που το εχω απο το καλοκαιρι το DGFA δεν μου εχει παρουσιασει κανενα προβλημα με ghosting κατι φταιει στις ρυθμισεις μαλλον που εχεις κανει η καποιος driver
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα