Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι όλοι ανεξαιρέτως όταν ήμασταν στα 20+ είχαμε τους γονείς να μας χαρτζηλικώνουν για να είμαστε ντυμένοι στην πένα, με τα κομμωτήρια/κουρεία, γυμναστήρια, καφετέριες/κλάμπ/ξενυχτάδικα, εκδρομούλες κ.λπ. κ.λπ. επειδή δεν βρίσκαμε δουλειά με σούπερ μισθό?

Κάτι δεν έχεις καταλάβει για τη ζωή ή το κατάλαβες λάθος!

Δεν μας είπες βέβαια αν τελικά σπούδασες/έμαθες κάποιο επάγγελμα και αν οι φίλες σου είναι στην ίδια μοίρα με σένα, αλλά έχουν γονείς που τις χαρτζηλικώνουν γενναιόδωρα και βολεύεσαι κι εσύ!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω αρχιζω να πιστευω οτι τα λουσα (κ η προτεραιοτητα προς τα εκει) ειναι γιατι θελει να φτιαξει το περιτυλιγμα που θα πουλησει σε κανενα φραγκατο θυμα

sorry αλλα ΑΝ ισχυει ,δεν εχω τπτ αλλο να συνεισφερω (κ ουτε θελω) στο θεμα

Δημοσ.

Ειναί εξαιρετικά δύσκολο καποιος να διακρινει το σωστό και το λάθος. Ο γονεας πρεπει να κρινει αν το παιδι εχει πραγματικα αναγκη και οχι απλα "αναγκη" για καφε. 

Οι γονεις μου που στερηθηκαν για να σπουδασω ακομα και τωρα που ειμαι 5 φορες πιο οικονομικα ανετος καθες Χριστουγεννα και Πασχα μου δινουν χρηματα για το "καλο" οπως το λενε.

Στο τελος της ημερας είναι πολυ ευκολο να καταληξεις ειτε "αεργος" ειτε παραμελλημενος.

Στην ανεργια πλεον δεν πιστευω, απλα εχει μαθει η γενια μου (1980) και πολυ περισσοτερο οι νεοτερες γενιες στο δημοσιο και στο επιδομα

• Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Έλα κοπελιά κούρασες. Πες ότι είσαι τεμπέλα και άσε τα υπόλοιπα.

Δηλαδή 23 χρονών κοπέλα δεν μπορείς να βρείς δουλειά?

Σβάρνα να πάρεις(όχι Στράτο χαχαχα τι λέω), σβάρνα λοιπόν να πάρεις τις καφετέριες τις γειτονιάς σου αποκλείεται να μην βρεις δουλειά. Ειδικά αν είσαι απο Θεσσ/κη(εκεί παραπέμπει το attitude) 100 μαγαζιά έχει σε κάθε τετραγωνικό.Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.

Και καλά κάνουν οι γονείς σου και δεν σου δίνουν φράγκο μάλλον σε έχουν κόψει οτι δεν κουνάς και προσπαθούν να σε ξυπνήσουν.

Σύνελθε όσο είσαι μικρή γιατί θα φας τα μούτρα σου μόλις καταλάβεις τι γίνεται στον κόσμο.

Ευπρόδεκτη η γνώμη σου αλλά διαφωνώ...

Ξέρεις πολλές φορές βλέπω παιδιά σαν και εμένα,που δεν έχουν οικονομική βοήθεια να βγάζουν μια κακία-ζήλεια για τα άτομα που τα παίρνουν με χαρακτηρισμούς όπως:τεμπέληδες,κοπρόσκυλα,μαμόθρεφτα κτλ...

Εγώ μπορεί να μην έχω βοήθειες όμως δεν έβγαλα ποτέ μου κόμπλεξ να κατηγορήσω κάποιον που έχει γιατί το ωραίο είναι ωραίο όπως και να το κάνουμε...Ότι με ποιάνει το παράπονο που δεν έχω ναι με ποιάνει όταν βλέπω γύρω μου συνομήλικους να εισπράτουν χαρτζηλίκια-μισθούς και εγώ δεν έχω έυρώ...Αλλά καλά κάνουν!

Μακάρι όλοι να ήταν έτσι...Και εγώ μετά από αυτά που έχω περάσει αν κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον  οικογένεια και παιδιά ένα μέρος των μισθών  θα πηγαίνει στα παιδιά!

Τώρα όσον αφορά τις δουλειές:

Πρώτον δεν βρίσκεις εύκολα

Δεύτερον στην εστίαση υπάρχει αλητεία...Από τα εργασιακά μέχρι παρενοχλήσεις!

Δεν είναι εύκολο να βρεις τίμιο μαγαζί να βγάζεις ένα μεροκάματο ούτε θα πάω σε κολόμπαρα

26 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Και δεν θα βρεις και δίκιο, η μιζέρια στην Ελλάδα έχει εσωτερικευτει σε βαθμό 47ου χρωμοσώματος.

Έπρεπε να το αφήσεις στην αρχική, ακαδημαϊκή μορφή το θέμα χωρίς να το πας στο προσωπικό για να πάρεις απαντήσεις.

Πόσο συμφωνώ!!!!

5 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

εγω αρχιζω να πιστευω οτι τα λουσα (κ η προτεραιοτητα προς τα εκει) ειναι γιατι θελει να φτιαξει το περιτυλιγμα που θα πουλησει σε κανενα φραγκατο θυμα

sorry αλλα ΑΝ ισχυει ,δεν εχω τπτ αλλο να συνεισφερω (κ ουτε θελω) στο θεμα

Πρόστυχος και αναιδής!!!

Λυπάμαι και ναι...Μην συνεισφέρεις άλλο στο θέμα!

ΥΓ:Αν δεις την μητέρα σου να βάζει κραγιόν πες της τα ίδια

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Δεν είναι εύκολο να βρεις τίμιο μαγαζί να βγάζεις ένα μεροκάματο ούτε θα πάω σε κολόμπαρα

Εξακολουθείς να μη μας λες αν τελικά έχεις σπουδάσει/μάθει κάποιο επάγγελμα!

Αν περιμένεις να έχεις καλή και οικονομικά άνετη ζωή δουλεύοντας σερβιτόρα, όντως δεν έχεις καταλάβει τίποτε!

Δεν λέω ότι όλοι όσοι έχουν πτυχίο την επόμενη βρίσκουν την ονειρεμένη και υψηλόμισθη δουλειά, αλλά έχεις ένα εφόδιο επιπλέον σε σύγκριση με κάποιον που τέλειωσε μόνο λύκειο!

Τόσα προγράμματα για ανέργους που γίνονται κάθε λίγο, με κατάρτιση κ.λπ., τα έχεις κυνηγήσει ποτέ?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Τόσα προγράμματα για ανέργους που γίνονται κάθε λίγο, με κατάρτιση κ.λπ., τα έχεις κυνηγήσει ποτέ?

Ψίλοι στα άχυρα...Λίγα άτομα και όλοι με βύσμα!

Δεν έχω σπουδάσει κάτι...Πήγα για νοσηλευτική αλλά έφυγα δεν μπορούσα τα αίματα 😛

Από τότε δεν ασχολήθηκα με κάτι άλλο...Θα θελα να πάω σε ιεκ αισθητικής η κομμωτικής αλλά δεν μπορώ να πληρώσω τα δίδακτρα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, katerinathess είπε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι κατηγορία από μόνο του είναι ότι δεν μπορεί πλέον να σε ζήσει η δουλειά...Αν την βρεις κιόλας

το ότι ο μισθός πλέον δεν μπορεί να σε ζήσει, είναι προφανώς ένα τεράστιο πρόβλημα, που αφορά όμως κυρίως όσους έχουν να καλύψουν έξοδα ενοικίασης και διατροφής. προφανώς ο μισθός θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος για όλους. όμως δυστυχώς είναι αυτός που είναι..

εσύ, μην έχοντας να πληρώσεις ενοίκιο και διατροφή, θα έπρεπε να καλύπτεσαι έστω και από τον μικρό μισθό.. αν δεν σου φτάνουν σε αυτή την ηλικία και κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάτι κάνεις λάθος. αν έβλεπαν οι γονείς σου ότι προσπαθείς, και εργάζεσαι, και κάνεις καλή διαχείριση των χρημάτων σου, ίσως να σου έδιναν για το κάτι παραπάνω. αν όμως, ο μισθός που έπαιρνες πήγαινε όλος για νύχια/ μαλλιά/ καλλυντικά/ personal training/ επώνυμα ρούχα ή δε ξέρω γω τι άλλο, και μετά τους ζητούσες και για τις εξόδους σου, τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα...

επίσης, κάτι άλλο που παίζει ρόλο, είναι αν έχεις αποφασίσει το τι θα κάνεις στη ζωή σου.. εγώ ας πούμε, θα κοιτούσα αν το παιδί μου διάβαζε και προσπαθούσε στο λύκειο, ή αν απλά τα είχε φορτώσει όλα στον κόκορα και περίμενε αν τον ταΐζω εγώ.. ή αν μου έλεγε ότι θέλει να πάει σε μια ιδιωτική σχολή, ευχαρίστως θα του πλήρωνα τα δίδακτρα, αν όμως και εκείνο προσπαθούσε να χει έστω και ένα βασικό εισόδημα.. το να είναι 20+ και να μη σκέφτεται καθόλου το μέλλον του είναι αρκετά αρνητικό στα μάτια του γονιού.

• Like 2
Δημοσ.

βρες μία οποιαδήποτε δουλεία για αρχή να ξεκολλήσεις απο την κατάσταση που βρίσκεσαι, τα υπόλοιπα έπονται.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Δεν έχω σπουδάσει κάτι...Πήγα για νοσηλευτική αλλά έφυγα δεν μπορούσα τα αίματα 😛

Από τότε δεν ασχολήθηκα με κάτι άλλο...Θα θελα να πάω σε ιεκ αισθητικής η κομμωτικής αλλά δεν μπορώ να πληρώσω τα δίδακτρα

Οι γονείς σου αρνούνται να σε βοηθήσουν στα δίδακτρα για σχολή αισθητικής/κομμωτικής?

Υπάρχουν και δημόσια ΙΕΚ. Ούτε σε αυτά μπορείς να γραφτείς?

Ξέρω ανθρώπους 40 και 50 χρόνων που πηγαίνουν σε δημόσιες σχολές για να μάθουν κάτι άλλο και να ξεφύγουν από δουλειές του ποδαριού.

Αλλά έχω και 3 ανήψια με πτυχία πανεπιστημίου, που άλλαξαν γνώμη και δεν θέλουν να δουλέψουν αυτό που σπούδαζαν 4 χρόνια και έχουν πάει σε δημόσιες σχολές για άλλες ειδικότητες π.χ. μαγειρική.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Γιατί δεν πας σ΄ένα δημόσιο ΙΕΚ, στην ειδικότητα Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής; Δεν θα μείνεις ποτέ χωρίς δουλειά και θα λυθούν τα προβλήματά σου.

Παρακαλάνε γι΄αυτήν την ειδικότητα και δεν υπάρχουν αρκετές τεχνίτριες να καλύψουν τις ανάγκες.

Η νοοτροπία των Ελλήνων γονιών είναι "να προσφέρουμε στα παιδιά μας όσα μπορούμε κι ακόμα παραπάνω".

Μου κάνει εντύπωση η αντίδραση των δικών σου εκτός πια κι αν ανήκουν σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ή αν έχουν διαβλέψει κάποια λάθος αντιμετώπιση του θέματος από σένα.

Στην οικογένειά μου, οι γονείς μου, μας πρόσφεραν τα πάντα.

Και να τα φροντιστήρια για τις πανελλαδικές και να τα ιδιαίτερα για τις ξένες γλώσσες και να τα μεταπτυχιακά και να τα χαρτζηλίκια, όμως όλα αυτά είχαν ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.

Πχ. Θα διαθέσουμε τα χρήματα για τα φροντιστήρια αλλά περιμένουμε την αντίστοιχη συνέπεια και τα αντίστοιχα αποτελέσματα από πλευράς σας. Αν αποδειχθεί ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε, τότε θα ψάξετε να βρείτε κάτι άλλο για το οποίο είστε ικανοί και θα διαθέσουμε τα χρήματά μας εκεί για να πιάσουν τόπο επειδή δεν τα έχουμε και τόσο πολλά για να τα πετάμε! 

Δεν μας έλειψε απολύτως τίποτα αλλά κι εμείς ξέραμε ότι κάθε προσφορά τους, θα έπρεπε να έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Και ήταν τεράστια η χαρά όταν τα καταφέρναμε!

΄Οχι μόνο για την ικανοποίηση που αισθανόμαστε για τον εαυτό μας αλλά και για την ικανοποίηση που προσφέραμε στους γονείς μας.

Δεν μπορώ να το σκεφτώ διαφορετικά!

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, katerinathess είπε

Αν δεν είχες τους δικούς σου, θα είχες βρει. Που θα έμενες? Στον δρόμο? Τι θα έτρωγες?

46 λεπτά πριν, MrRush είπε

γιατί δεν έχει κλειδωθεί το τρολλοθέμα ακόμα;

Έχει άδεια ο κλειδοκράτορας.

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, katerinathess said:

Αυτό ήταν...Μια λάθος λέξη ή φράση και με σταυρώσατε!

Για να φας μια τυρόπιτα δεν χρειάζονται λεφτά...Μπορείς να φας τοστ στο σπίτι!

Για να βάλεις κάρτα στο κινητό δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις από το σταθερό!

Για να πάρεις ρούχα δεν χρειάζονται λεφτά...Φοράς τα βαφτιστικά!

Για να πιείς ένα κρασί με την παρέα δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις με 2 ευρώ ένα μπουκάλι απο την κάβα και το πίνεις μόνη στο σπίτι!(ούτε 2 δεν έχω)

Για να φας ένα σουβλάκι δεν χρειάζονται λεφτά...Τρως πάλι στο σπίτι

Για να πας ένα θέατρο/κινηματογράφο δεν χρειάζονται λεφτά...Βάζεις ένα πειρατικό σίτε και βλέπεις ταινίες στο σπίτι(Πειρατικό γιατί το netflix κοστίζει)

Αν κάπνιζα(ευτυχώς όχι)δεν θα χρειάζονταν λεφτά...Θα κάπνιζα μπανανόφλουδες με ρίγανη

Για τα το κομμωτήριο δεν χρειάζονται λεφτά...Όταν τα μαλλιά φτάσουν μέχρι το πάτωμα θα βάλω κάποιον άσχετο να τα κόψει με το ψαλίδι(τι και αν είναι στραβά?)

Για να πας οδοντίατρο δεν χρειάζονται λεφτά...Κάνεις γαργάρε με ούζο

Για να πας να κάνεις ένα τσεκ απ υγείας δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το κάνεις

Για να πας σε μια σχολή/ιεκ να μάθεις κάτι δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά μένεις σερβιτόρα

Για να πάρεις ένα προϊον περιποίησης(καλυντικά) δεν χρειάζονται λεφτά...Γίνεσαι αρρενωπή και άγρια

Για να πάρεις κάτι που θες και σου αρέσει.πχ βιβλίο.δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το παίρνεις

Με λίγα λόγια αν υπάρχει στέγη/φαγητό και πειρατικές ταινίες όσοι δεν έχουν λεφτά να κάτσουν να σαπίσουν...Απλά πράγματα!

Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά

Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου...

Μην τους δίνεις ιδέες, σε λίγο έτσι θα γίνουν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...