Ukforthemoment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, katerinathess είπε Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ήταν αν υπάρχει γενικά η νοοτροπία του δίνω λεφτά στο παιδί μου από την ελληνική κοινωνία και για το εάν υπερισχύει η α κατηγορία(Που βοηθάει) ή η β(Που είναι σκληρή). Γενικότερα πάντως μιας και έδωσα πάτημα να ξεφύγει το θέμα θα το συνεχίσω λέγωντας πως είτε μας αρέσει είτε όχι ζούμε σε μια κοινωνία ανταγωνιστική και μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού χρειάζονται χρήματα ώστε να στέκεσαι απέναντι στον μέσο όρο αντάξια... Πχ ένα νέο παιδί άσχετα με το φύλο του θέλει να βγαίνει να φλερτάρει κτλ οπότε πρέπει να έχει περιποιημένη εμφάνιση κτλ Δεν γίνεται πχ να σου λένε οι φίλες σου να βγεις και εσύ(Ακόμα και αν βρεις 10 ευρώ)να μην έχεις τα βασικά ρούχα όταν όλες είναι καθώς πρέπει...Δεν βγαίνεις απλά Αν πάλι είσαι άντρας...Δεν μπορείς πχ να βγαίνεις νύχτα για ποτό και να είσαι ακούρευτος η να πας με τρύπια παπούτσια όταν οι φίλοι σου είναι με πουκαμισάκι και στην πένα.Πάλι μένεις πίσω Θα μου πείτε μην βγαίνεις...Ε αυτό κάνω!Για πόσο όμως?Μετά από lockdown 2 ετών Άλλο παράδειγμσ...Δεν γίνεται να είσαι έξω να θέλει η παρέα να φάει ένα streetfood και εσύ να τους κοιτάς... Από ότι καταλαβαίνω λοιπον και εδώ ιαχύει αυτό που βλέπω στον κύκλο μου...Αυτοί που βοηθούν θέλουν γενικά το 《καλό》 του παιδιού τους σε όλες τις πτυχές της ζωής του και οι άλλοι που δεν βοηθούν διέπονται από μια ηθική που κατακρίνει κάθε τι ωραίο και καλό πχ όταν《μια νέα κοπέλα θέλει να είναι περιποιημένη και όμορφη》 Άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στις περισότερες περιπτώσεις τα άτομα που δέχονται βοήθειες είναι καλοντυμένα/περιποιημένα άντρες/γυναίκες ενώ όσοι δεν έχουν βοηθήματα παρακμάζουν(δεν το λέω με την κακή ένοια). Δεν το συζητάω καν για αυτοκίνητα κτλ...Ξέρω παιδί που του πήραν οι γονείς του μηχανή αξίας 15000 και με κάτι εξατμίσεις του πήγε 17000.Φυσικά δεν είναι μόνο η μηχανή ο τύπος είναι καλοντυμένος με τα γυμναστήρια του τις διακοπές του κτλ...Ξέρω άλλο παιδί που τα μισά του παντελόνια είναι σκισμένα και τα παπούτσια του φθαρμένα... Σε αυτό το παιδί δεν μπορούν δηλαδή να του δώσουν οι γονείς του 40-50 ευρώ να πάρει 1-2 τζιν?Βλέπεται για τι ακρότητες μιλάμε?Ακρότητα είναι τα 17000ευρώ για μηχανή αλλά επίσης ακρότητα δεν είναι να αφήνεις το παιδί σου με τρύπια ρούχα? Η ηλικία μου που κάποιος ρώτησε είναι 23 και μένω στο πατρικό Δεν εχουμε να φάμε ,ραπανάκια για την όρεξη είσαι κοπελιά. Μονο ο γάμος θα σε σώσει. 1 1
Neural_handshake Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, Kostas_ms είπε Αυτά τα σκληρά "να κόψουν αν δίνουν χαρτζιλίκι, να μάθουν από νώρις τα ζόρια". Πόσο γραφικά. Άμα ο γονιός μπορεί να δίνει μέχρι ο γιος/κόρη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τα ταλαιπωρούνται με μεροκαματάκια σε άσχετες δουλειές και να είναι ξεκούραστοι,γιατί να μην το κάνει. Αλλά πρέπει και ο γιονιός να ξερει να μεγαλώνει/ανατρέφει ενα παιδί και να πληρώνει εφόσον έχει κάποιο στόχο και όχι να ξύνεται προφανώς. Μεγάλωσα σαν πριγκιπάκος, χορτάτος από ζωάρα, με το που τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου πρώτος μισθός (με τα μουτρά στη δουλεία, χωρίς τη σκληροτράχηλη εργασιακή εμπειρία του σερβιτορου), ίσος με τους γονείς, προσεχώς υψηλότερος. Έχει να κάνει καθαρά με τη περίπτωση. εμενα ο πατερας μου μου αφησε περιουσια κ επιχειρησεις δις κ εγινα playboy που παιζει με πανοπλιες k ai assistants κ τι να λεει δλδ 5 λεπτά πριν, *nenya* είπε Αχ βρε Κατερινα, σε λαθος εποχη γεννήθηκες. Δεν προλαβες τα εορτοδανεια/διακοποδανεια/καταναλωτικα δανεια. Θα τα ειχες ξετιναξει ολα για να εκπληρώσεις τις...απαραιτητες αναγκες σου. Που να σου αποκαλυψω και το αλλο! Ελπιζω να κάθεσαι ε! Υπαρχουν γυναίκες που δεν εχουν πληρώσει ποτε για μανικιούρ/πεντικιούρ και δεν εχει επηρεαστει ούτε στο ελάχιστο η κοινωνικη ζωη τους. Σοκ;;; για να μην πω οτι αυτες ειναι που ερωτευεσαι κ σεβεσαι αλλα τεσπα ψιλα γραμματα δω μεσα
LLLEFTERIS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν εχουμε να φάμε ,ραπανάκια για την όρεξη είσαι κοπελιά. Μονο ο γάμος θα σε σώσει. Τον τελευταιο χαζο τον πηρε η πεθερα μου, αυτο λεω στην κορη μου μπας και καταλαβει πως πρεπει να μαθει γραμματα να βρει δουλεια και οχι να περιμενει να βρεθει καποιος να την ταϊζει. 2 1
katerinathess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αυτό ήταν...Μια λάθος λέξη ή φράση και με σταυρώσατε! Για να φας μια τυρόπιτα δεν χρειάζονται λεφτά...Μπορείς να φας τοστ στο σπίτι! Για να βάλεις κάρτα στο κινητό δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις από το σταθερό! Για να πάρεις ρούχα δεν χρειάζονται λεφτά...Φοράς τα βαφτιστικά! Για να πιείς ένα κρασί με την παρέα δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις με 2 ευρώ ένα μπουκάλι απο την κάβα και το πίνεις μόνη στο σπίτι!(ούτε 2 δεν έχω) Για να φας ένα σουβλάκι δεν χρειάζονται λεφτά...Τρως πάλι στο σπίτι Για να πας ένα θέατρο/κινηματογράφο δεν χρειάζονται λεφτά...Βάζεις ένα πειρατικό σίτε και βλέπεις ταινίες στο σπίτι(Πειρατικό γιατί το netflix κοστίζει) Αν κάπνιζα(ευτυχώς όχι)δεν θα χρειάζονταν λεφτά...Θα κάπνιζα μπανανόφλουδες με ρίγανη Για τα το κομμωτήριο δεν χρειάζονται λεφτά...Όταν τα μαλλιά φτάσουν μέχρι το πάτωμα θα βάλω κάποιον άσχετο να τα κόψει με το ψαλίδι(τι και αν είναι στραβά?) Για να πας οδοντίατρο δεν χρειάζονται λεφτά...Κάνεις γαργάρε με ούζο Για να πας να κάνεις ένα τσεκ απ υγείας δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το κάνεις Για να πας σε μια σχολή/ιεκ να μάθεις κάτι δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά μένεις σερβιτόρα Για να πάρεις ένα προϊον περιποίησης(καλυντικά) δεν χρειάζονται λεφτά...Γίνεσαι αρρενωπή και άγρια Για να πάρεις κάτι που θες και σου αρέσει.πχ βιβλίο.δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το παίρνεις Με λίγα λόγια αν υπάρχει στέγη/φαγητό και πειρατικές ταινίες όσοι δεν έχουν λεφτά να κάτσουν να σαπίσουν...Απλά πράγματα! Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, katerinathess είπε Αυτό ήταν...Μια λάθος λέξη ή φράση και με σταυρώσατε! Για να φας μια τυρόπιτα δεν χρειάζονται λεφτά...Μπορείς να φας τοστ στο σπίτι! Για να βάλεις κάρτα στο κινητό δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις από το σταθερό! Για να πάρεις ρούχα δεν χρειάζονται λεφτά...Φοράς τα βαφτιστικά! Για να πιείς ένα κρασί με την παρέα δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις με 2 ευρώ ένα μπουκάλι απο την κάβα και το πίνεις μόνη στο σπίτι!(ούτε 2 δεν έχω) Για να φας ένα σουβλάκι δεν χρειάζονται λεφτά...Τρως πάλι στο σπίτι Για να πας ένα θέατρο/κινηματογράφο δεν χρειάζονται λεφτά...Βάζεις ένα πειρατικό σίτε και βλέπεις ταινίες στο σπίτι(Πειρατικό γιατί το netflix κοστίζει) Αν κάπνιζα(ευτυχώς όχι)δεν θα χρειάζονταν λεφτά...Θα κάπνιζα μπανανόφλουδες με ρίγανη Για τα το κομμωτήριο δεν χρειάζονται λεφτά...Όταν τα μαλλιά φτάσουν μέχρι το πάτωμα θα βάλω κάποιον άσχετο να τα κόψει με το ψαλίδι(τι και αν είναι στραβά?) Για να πας οδοντίατρο δεν χρειάζονται λεφτά...Κάνεις γαργάρε με ούζο Για να πας να κάνεις ένα τσεκ απ υγείας δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το κάνεις Για να πας σε μια σχολή/ιεκ να μάθεις κάτι δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά μένεις σερβιτόρα Για να πάρεις ένα προϊον περιποίησης(καλυντικά) δεν χρειάζονται λεφτά...Γίνεσαι αρρενωπή και άγρια Για να πάρεις κάτι που θες και σου αρέσει.πχ βιβλίο.δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το παίρνεις Με λίγα λόγια αν υπάρχει στέγη/φαγητό και πειρατικές ταινίες όσοι δεν έχουν λεφτά να κάτσουν να σαπίσουν...Απλά πράγματα! Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου... Πολύ μπλα μπλα. Αντί να είσαι έξω και να ψάχνεις δουλειά μας αραδιάζεις φιλοσοφίες και τόσο πόσο άτυχη είσαι που γεννήθηκες απο φτωχούς γονείς.Guess what......... και οι υπόλοιποι δεν είμαστε Λάτσηδες. 9
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, katerinathess είπε Αυτό ήταν...Μια λάθος λέξη ή φράση και με σταυρώσατε! Για να φας μια τυρόπιτα δεν χρειάζονται λεφτά...Μπορείς να φας τοστ στο σπίτι! Για να βάλεις κάρτα στο κινητό δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις από το σταθερό! Για να πάρεις ρούχα δεν χρειάζονται λεφτά...Φοράς τα βαφτιστικά! Για να πιείς ένα κρασί με την παρέα δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις με 2 ευρώ ένα μπουκάλι απο την κάβα και το πίνεις μόνη στο σπίτι!(ούτε 2 δεν έχω) Για να φας ένα σουβλάκι δεν χρειάζονται λεφτά...Τρως πάλι στο σπίτι Για να πας ένα θέατρο/κινηματογράφο δεν χρειάζονται λεφτά...Βάζεις ένα πειρατικό σίτε και βλέπεις ταινίες στο σπίτι(Πειρατικό γιατί το netflix κοστίζει) Αν κάπνιζα(ευτυχώς όχι)δεν θα χρειάζονταν λεφτά...Θα κάπνιζα μπανανόφλουδες με ρίγανη Για τα το κομμωτήριο δεν χρειάζονται λεφτά...Όταν τα μαλλιά φτάσουν μέχρι το πάτωμα θα βάλω κάποιον άσχετο να τα κόψει με το ψαλίδι(τι και αν είναι στραβά?) Για να πας οδοντίατρο δεν χρειάζονται λεφτά...Κάνεις γαργάρε με ούζο Για να πας να κάνεις ένα τσεκ απ υγείας δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το κάνεις Για να πας σε μια σχολή/ιεκ να μάθεις κάτι δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά μένεις σερβιτόρα Για να πάρεις ένα προϊον περιποίησης(καλυντικά) δεν χρειάζονται λεφτά...Γίνεσαι αρρενωπή και άγρια Για να πάρεις κάτι που θες και σου αρέσει.πχ βιβλίο.δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το παίρνεις Με λίγα λόγια αν υπάρχει στέγη/φαγητό και πειρατικές ταινίες όσοι δεν έχουν λεφτά να κάτσουν να σαπίσουν...Απλά πράγματα! Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου... Αν αυτά καταλαβαίνεις απ' όσα σου είπαμε, τότε δεν έχω να πω πολλά. Grow up! Θα σε ωριμάσει και σένα η ζωή. Πού θα πάει.
Kostas_ms Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε εμενα ο πατερας μου μου αφησε περιουσια κ επιχειρησεις δις κ εγινα playboy που παιζει με πανοπλιες k ai assistants Όταν εννοώ ζωάρα εννοώ απλά πράγματα μικρέ. Αυτό είπα στην ουσία παρ 'ολα αυτά. ότι έχει να κάνει με τη περίπτωση. Άλλοι δίνουν και άλλοι όχι, σωστό η λάθος φαίνεται στη πορεία και για τον καθένα ξεχωριστά. 1
katerinathess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πολύ μπλα μπλα. Αντί να είσαι έξω και να ψάχνεις δουλειά μας αραδιάζεις φιλοσοφίες και τόσο πόσο άτυχη είσαι που γεννήθηκες απο φτωχούς γονείς.Guess what......... και οι υπόλοιποι δεν είμαστε Λάτσηδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι κατηγορία από μόνο του είναι ότι δεν μπορεί πλέον να σε ζήσει η δουλειά...Αν την βρεις κιόλας 1 λεπτό πριν, Mrs. Hyde είπε Αν αυτά καταλαβαίνεις απ' όσα σου είπαμε, τότε δεν έχω να πω πολλά. Grow up! Θα σε ωριμάσει και σένα η ζωή. Πού θα πάει.
cumulus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μαλλον μας δουλευει η κυρια απο το Μαϊαμι. 2
Giorgos85thess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Να τρολοποσταρω και εγω λιγο μεχρι να τελειωσει το τσιγαροδιαλειμμα. Αφου βρε Κατερινα εχεις φιλες που σου δινουν απλοχερα τοσα λεφτα, γιατι δεν τις λες να σου βρουνε δουλεια εκει που δουλευουν? Η εστω να σου γνωρισουν κανεναν απο τους σουγκαρΝταντι τους.. Και τεμπελα να εισαι και χωρις πτυχια, στην εποχη μας που εχουν ξεχυθει τοσοι ποδολαγνοι και τριχολαγνοι στα σοσιαλ, μπορεις να βγαζεις πανω απο 2000ε τον μηνα μισθο. Φτιαξε και κανενα ΑΣΜΡ καναλι στο γιουτουμπ αν θελεις. Αν θελεις να παρεις και κανενα ακριβο αυτοκινητο, ψαξε και ενα σαιτ που λεγεται ονλιφανς. Αστειευομαι, μη τα παρεις σοβαρα τα παραπανω...
cumulus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Giorgos85thess είπε Να τρολοποσταρω και εγω λιγο μεχρι να τελειωσει το τσιγαροδιαλειμμα. Αφου βρε Κατερινα εχεις φιλες που σου δινουν απλοχερα τοσα λεφτα, γιατι δεν τις λες να σου βρουνε δουλεια εκει που δουλευουν? Η εστω να σου γνωρισουν κανεναν απο τους σουγκαρΝταντι τους.. Και τεμπελα να εισαι και χωρις πτυχια, στην εποχη μας που εχουν ξεχυθει τοσοι ποδολαγνοι και τριχολαγνοι στα σοσιαλ, μπορεις να βγαζεις πανω απο 2000ε τον μηνα μισθο. Φτιαξε και κανενα ΑΣΜΡ καναλι στο γιουτουμπ αν θελεις. Αν θελεις να παρεις και κανενα ακριβο αυτοκινητο, ψαξε και ενα σαιτ που λεγεται ονλιφανς. Αστειευομαι, μη τα παρεις σοβαρα τα παραπανω... Φιλες δεν ξερω αν εχει,αλλα συζυγο εχει,απλα ειπε να γραφτει να κανει πλακα. 1
Rockavlon Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, katerinathess είπε Αυτό ήταν...Μια λάθος λέξη ή φράση και με σταυρώσατε! Για να φας μια τυρόπιτα δεν χρειάζονται λεφτά...Μπορείς να φας τοστ στο σπίτι! Για να βάλεις κάρτα στο κινητό δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις από το σταθερό! Για να πάρεις ρούχα δεν χρειάζονται λεφτά...Φοράς τα βαφτιστικά! Για να πιείς ένα κρασί με την παρέα δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις με 2 ευρώ ένα μπουκάλι απο την κάβα και το πίνεις μόνη στο σπίτι!(ούτε 2 δεν έχω) Για να φας ένα σουβλάκι δεν χρειάζονται λεφτά...Τρως πάλι στο σπίτι Για να πας ένα θέατρο/κινηματογράφο δεν χρειάζονται λεφτά...Βάζεις ένα πειρατικό σίτε και βλέπεις ταινίες στο σπίτι(Πειρατικό γιατί το netflix κοστίζει) Αν κάπνιζα(ευτυχώς όχι)δεν θα χρειάζονταν λεφτά...Θα κάπνιζα μπανανόφλουδες με ρίγανη Για τα το κομμωτήριο δεν χρειάζονται λεφτά...Όταν τα μαλλιά φτάσουν μέχρι το πάτωμα θα βάλω κάποιον άσχετο να τα κόψει με το ψαλίδι(τι και αν είναι στραβά?) Για να πας οδοντίατρο δεν χρειάζονται λεφτά...Κάνεις γαργάρε με ούζο Για να πας να κάνεις ένα τσεκ απ υγείας δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το κάνεις Για να πας σε μια σχολή/ιεκ να μάθεις κάτι δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά μένεις σερβιτόρα Για να πάρεις ένα προϊον περιποίησης(καλυντικά) δεν χρειάζονται λεφτά...Γίνεσαι αρρενωπή και άγρια Για να πάρεις κάτι που θες και σου αρέσει.πχ βιβλίο.δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το παίρνεις Με λίγα λόγια αν υπάρχει στέγη/φαγητό και πειρατικές ταινίες όσοι δεν έχουν λεφτά να κάτσουν να σαπίσουν...Απλά πράγματα! Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου... https://www.seeking.com/ εδώ είσαι ,θα βρεις νέο "Μπαμπα" που θα σε φροντίζει.
vs_skg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 14 ώρες πριν, Macosj είπε Αυτό έχει να κάνει με το σύνολο της κοινωνίας και την νοοτροπία, στην Ελλάδα οποίος μετά τα 18 δεν έχει βοήθεια έχει αδυσώπητο ανταγωνισμό από το 90% που έχει επιχορήγηση. Ευχαριστώ που βρήκες λέξεις για μια σκέψη που με βασανίζει χρόνια 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Έλα κοπελιά κούρασες. Πες ότι είσαι τεμπέλα και άσε τα υπόλοιπα. Δηλαδή 23 χρονών κοπέλα δεν μπορείς να βρείς δουλειά? Σβάρνα να πάρεις(όχι Στράτο χαχαχα τι λέω), σβάρνα λοιπόν να πάρεις τις καφετέριες τις γειτονιάς σου αποκλείεται να μην βρεις δουλειά. Ειδικά αν είσαι απο Θεσσ/κη(εκεί παραπέμπει το attitude) 100 μαγαζιά έχει σε κάθε τετραγωνικό.Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε. Και καλά κάνουν οι γονείς σου και δεν σου δίνουν φράγκο μάλλον σε έχουν κόψει οτι δεν κουνάς και προσπαθούν να σε ξυπνήσουν. Σύνελθε όσο είσαι μικρή γιατί θα φας τα μούτρα σου μόλις καταλάβεις τι γίνεται στον κόσμο. 2 1
vs_skg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, katerinathess είπε Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ήταν αν υπάρχει γενικά η νοοτροπία του δίνω λεφτά στο παιδί μου από την ελληνική κοινωνία και για το εάν υπερισχύει η α κατηγορία(Που βοηθάει) ή η β(Που είναι σκληρή). Γενικότερα πάντως μιας και έδωσα πάτημα να ξεφύγει το θέμα θα το συνεχίσω λέγωντας πως είτε μας αρέσει είτε όχι ζούμε σε μια κοινωνία ανταγωνιστική και μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού χρειάζονται χρήματα ώστε να στέκεσαι απέναντι στον μέσο όρο αντάξια... Πχ ένα νέο παιδί άσχετα με το φύλο του θέλει να βγαίνει να φλερτάρει κτλ οπότε πρέπει να έχει περιποιημένη εμφάνιση κτλ Δεν γίνεται πχ να σου λένε οι φίλες σου να βγεις και εσύ(Ακόμα και αν βρεις 10 ευρώ)να μην έχεις τα βασικά ρούχα όταν όλες είναι καθώς πρέπει...Δεν βγαίνεις απλά Αν πάλι είσαι άντρας...Δεν μπορείς πχ να βγαίνεις νύχτα για ποτό και να είσαι ακούρευτος η να πας με τρύπια παπούτσια όταν οι φίλοι σου είναι με πουκαμισάκι και στην πένα.Πάλι μένεις πίσω Θα μου πείτε μην βγαίνεις...Ε αυτό κάνω!Για πόσο όμως?Μετά από lockdown 2 ετών Άλλο παράδειγμσ...Δεν γίνεται να είσαι έξω να θέλει η παρέα να φάει ένα streetfood και εσύ να τους κοιτάς... Από ότι καταλαβαίνω λοιπον και εδώ ιαχύει αυτό που βλέπω στον κύκλο μου...Αυτοί που βοηθούν θέλουν γενικά το 《καλό》 του παιδιού τους σε όλες τις πτυχές της ζωής του και οι άλλοι που δεν βοηθούν διέπονται από μια ηθική που κατακρίνει κάθε τι ωραίο και καλό πχ όταν《μια νέα κοπέλα θέλει να είναι περιποιημένη και όμορφη》 Άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στις περισότερες περιπτώσεις τα άτομα που δέχονται βοήθειες είναι καλοντυμένα/περιποιημένα άντρες/γυναίκες ενώ όσοι δεν έχουν βοηθήματα παρακμάζουν(δεν το λέω με την κακή ένοια). Δεν το συζητάω καν για αυτοκίνητα κτλ...Ξέρω παιδί που του πήραν οι γονείς του μηχανή αξίας 15000 και με κάτι εξατμίσεις του πήγε 17000.Φυσικά δεν είναι μόνο η μηχανή ο τύπος είναι καλοντυμένος με τα γυμναστήρια του τις διακοπές του κτλ...Ξέρω άλλο παιδί που τα μισά του παντελόνια είναι σκισμένα και τα παπούτσια του φθαρμένα... Σε αυτό το παιδί δεν μπορούν δηλαδή να του δώσουν οι γονείς του 40-50 ευρώ να πάρει 1-2 τζιν?Βλέπεται για τι ακρότητες μιλάμε?Ακρότητα είναι τα 17000ευρώ για μηχανή αλλά επίσης ακρότητα δεν είναι να αφήνεις το παιδί σου με τρύπια ρούχα? Η ηλικία μου που κάποιος ρώτησε είναι 23 και μένω στο πατρικό Δεν είναι παράλογα αυτά που έγραψες αφού είσαι 23 και ουσιαστικά δεδομένης της πανδημίας δεν μπορούσες να δουλέψεις σερβιτόρα 2 χρόνια, από τα 21. Το ότι τα έγραψες σε ελληνικό (παράγοντας μιζέριας με bold) φόρουμ (προσελκύει εσωστρεφείς ανθρώπους) τεχνολογίας (προσελκύει νερντουλες) αναπόφευκτα οδήγησε στις απαντήσεις που πήρες. Και δεν θα βρεις και δίκιο, η μιζέρια στην Ελλάδα έχει εσωτερικευτει σε βαθμό 47ου χρωμοσώματος. Έπρεπε να το αφήσεις στην αρχική, ακαδημαϊκή μορφή το θέμα χωρίς να το πας στο προσωπικό για να πάρεις απαντήσεις. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις