cumulus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Virus200 είπε Δανεικά για νύχια και καφε βλεπω τι στο καλό έχουν αρχίσει οι παρασκευές να έρχονται νωρίτερα τόσο πολύ? Κατι σαν τα TGI FRIDAY ,που καθε μερα εκει ειναι Παρασκευη. Αυτο μαλλον διεφυγε απο τους περισσοτερους Μια δραστηριότητα πάλι πχ γυμναστήριο(+αθλητική ένδυση υπόδηση) Μετα το μαλλι,το νυχι ,απαραιτητο ειναι το γυμναστηριο και παπουτσακι ,ρουχα Nike,Adidas κλπ Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από cumulus 1
forgotten Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, cumulus είπε Κατι σαν τα TGI FRIDAY ,που καθε μερα εκει ειναι Παρασκευη. Αυτο μαλλον διεφυγε απο τους περισσοτερους Μια δραστηριότητα πάλι πχ γυμναστήριο(+αθλητική ένδυση υπόδηση) Μετα το μαλλι,το νυχι ,απαραιτητο ειναι το γυμναστηριο και παπουτσακι ,ρουχα Nike,Adidas κλπ Το εύκολο σε αυτή την κοινωνία είναι να επικρίνουμε τον άλλο και αυτό βλέπω από το σχόλιο σου επίκριση. Ρώτησε μια άποψη όχι κριτική επί πάντως , θα μου πεις ότι εφόσον ρώτησε είναι φυσικό να δεχτεί και τις συνέπειες της ερώτησης αμ τι σε τι κοινωνία αρίστων και δικαστών ζούμε.... 3
Uptheirons Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Οι γονεις σου ισως βλεπουν μια χαλαροτητα που δεν τους αρεσει και προσπαθουν να σε κινητοποιησουν ζοριζοντας σε. Στη θεση σου καθε πρωι θα σηκωνομουν θα φτιαχνομουν και θα επαιρνα σβαρνα τις καφετεριες και τα εστιατορια. Πορτα πορτα ομως. Σερβιτορα, ταμιας, λαντζα whatever. Πολλες δουλειες πανε στομα με στομα. Δεν βγαινουν αγγελιες. Το εχω κανει οταν ημουν 18. Η πρωτη μου δουλεια 3 μηνες πριν τις Πανελληνιες. Επισης τωρα ξεκιναει η σαιζον για τα ξενοδοχεια. Μπες στο kariera εχει πολλες. Και καμαριερα ακομα. Στα ξενοδοχεια ειναι να τρυπωσεις. Μετα μπορεις να πας απο τμημα σε τμημα. Γενικα ο κλαδος της εστιασης και του τουρισμου εχει πληγει αλλα ανεβαινει το πραγμα. Αν δουν τετοιες κινησεις οι γονεις σου ισως αλλαξουν ροτα και θα ειναι πιο υποστηρικτικοι. Τελος απεφυγε τα δανεικα απο φιλους. Δεν σου λυνουν το προβλημα και στο τελος θα τους χασεις πιστεψε με. 2
Dinos1973 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, katerinathess είπε Μην μένεις σε αυτό...Οκ πάνω στην συντομογραφία ανέφερα τα νύχια που είναι μόνο 15 ευρώ τον μήνα και όλες οι κοπέλες της ηλικίας μου και όχι μόνο τα έχουν φτιαγμένα...Το πρόβλημα είναι γενικό ούτε για ρούχα και παπούτσια δεν έχω Όσον αφορά τον καφέ...Πόσο καιρό θα κάτσεις μέσα στο σπίτι?Δεν θέλεις να πας μια βόλτα?Δεν είναι ο καφές...Είναι τρόπος του λέγην Δηλαδή αν είσαι άνεργος δεν πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι?Πόσες φορές θα πας για έναν απλο περίπατο όταν σε καλούν παρέες να βγεις έξω? Έιναι κοινωνικός αποκλεισμός το να μην έχεις χρήματα...Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα Βρες γκόμενο να του τα τρως......
dtk-386 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Βρες γκόμενο να του τα τρως...... Που να μένει στους γονείς του και να τα τρώει και αυτός από εκείνους και ....και....😂
giwfys Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στην δικια μου περιπτωση, σπουδαζα στην ιδια πολη που εμενα με τους γονεις οποτε δεν ειχαν να μου πληρωνουν νοικια κτλ.. Ουσιαστικα μου εδιναν γυρω στα 200 ευρω χαρτζιλικι οταν ημουν πανεπιστημιο. Φυσικα δεν φτανει να κανεις τρομερη ζωη αλλα για καποιο περιεργο τροπο μου εφταναν παρολο που εβγαινα σχεδον καθε μερα. Βεβαια ευτυχως και οι γονεις μου ηταν λογικοι και εγω. Αν κατι ηθελα παραπανω θα μου εδιναν και οι ιδιοι με ευχαριστηση γιατι ηξεραν οτι δεν ειμαι κοπροσκυλο. Απο την αλλη ουτε εγω ηθελα να τους απομυζω οποτε αρχισα να δουλευω πριν τελειωσω τη σχολη για να εχω και καποια λεφτα για "γουστα". 1
Tronis20 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Σε γενικές γραμμές, όσο πιο γρήγορα κοπεί το στάνταρ μηνιάτικο-χαρτζιλίκι τόσο το καλύτερο για έναν νέο. Οι δικαιολογίες σπουδάζω δεν μπορώ να δουλέψω - δεν βρίσκω κάτι στον τομέα μου τσάμπα θα χαλάω τον χρόνο μου, είναι αρνητικές για την διαμόρφωση ενός υπεύθυνου ατόμου. Δεν αργεί να γίνει συνειδητή επιλογή το να μην δουλεύεις και να έχεις κάποιον να στα σπρώχνει για να κάνεις ντολτσε βίτα. Δυστυχώς στην ζωή οι περισσότεροι δεν ήρθαμε για να κάνουμε διακοπές και να διασκεδάζουμε. Εκτός αυτού, το να δουλεύεις δεν προσφέρει μόνο τα χρήματα, αλλά και αρκετά άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για έναν νέο. Η οικονομική στήριξη από τους γονείς θα πρέπει να είναι έκτακτη και όχι κάτι στάνταρ μετά από κάποια ηλικία. Θεωρητικά δεν υπάρχει κάποιο όριο στην ηλικία, αλλά αν κάποιος έχει πτυχίο ή δεν σπουδάζει γτ τα παράτησε και ακόμα παίρνει χαρτζιλίκι κάτι δεν πάει καλά... 1
Neural_handshake Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 ορισμενοι γυπες (για να μην το πω πιο χοντρα) θα ηθελα να σκεφτουν την πιθανοτητα να κανουν κοριτσι κ να καθεται ο καθενας να τους γραφει χοντραδες στο ιντερνετ
Papakaliati Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Φυσικά και θα έδινα χαρτζιλίκι (και μάλιστα σεβαστό) στα παιδιά μου κατα την διάρκεια των σπουδών τους. Οπως εγώ έκανα dolce vita κατα την διαρκεια των σπουδων μου, ετσι ελπιζω να κανουνε και αυτα. Ισα ισα παντα το εβλεπα σαν ενα επιπλεον κινητρο στο να ειμαι πολυ καλος σε αυτο που κανω, ωστε να μπορω να υποστιριζω την καλοπαίραση μου. 1
katerinathess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ήταν αν υπάρχει γενικά η νοοτροπία του δίνω λεφτά στο παιδί μου από την ελληνική κοινωνία και για το εάν υπερισχύει η α κατηγορία(Που βοηθάει) ή η β(Που είναι σκληρή). Γενικότερα πάντως μιας και έδωσα πάτημα να ξεφύγει το θέμα θα το συνεχίσω λέγωντας πως είτε μας αρέσει είτε όχι ζούμε σε μια κοινωνία ανταγωνιστική και μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού χρειάζονται χρήματα ώστε να στέκεσαι απέναντι στον μέσο όρο αντάξια... Πχ ένα νέο παιδί άσχετα με το φύλο του θέλει να βγαίνει να φλερτάρει κτλ οπότε πρέπει να έχει περιποιημένη εμφάνιση κτλ Δεν γίνεται πχ να σου λένε οι φίλες σου να βγεις και εσύ(Ακόμα και αν βρεις 10 ευρώ)να μην έχεις τα βασικά ρούχα όταν όλες είναι καθώς πρέπει...Δεν βγαίνεις απλά Αν πάλι είσαι άντρας...Δεν μπορείς πχ να βγαίνεις νύχτα για ποτό και να είσαι ακούρευτος η να πας με τρύπια παπούτσια όταν οι φίλοι σου είναι με πουκαμισάκι και στην πένα.Πάλι μένεις πίσω Θα μου πείτε μην βγαίνεις...Ε αυτό κάνω!Για πόσο όμως?Μετά από lockdown 2 ετών Άλλο παράδειγμσ...Δεν γίνεται να είσαι έξω να θέλει η παρέα να φάει ένα streetfood και εσύ να τους κοιτάς... Από ότι καταλαβαίνω λοιπον και εδώ ιαχύει αυτό που βλέπω στον κύκλο μου...Αυτοί που βοηθούν θέλουν γενικά το 《καλό》 του παιδιού τους σε όλες τις πτυχές της ζωής του και οι άλλοι που δεν βοηθούν διέπονται από μια ηθική που κατακρίνει κάθε τι ωραίο και καλό πχ όταν《μια νέα κοπέλα θέλει να είναι περιποιημένη και όμορφη》 Άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στις περισότερες περιπτώσεις τα άτομα που δέχονται βοήθειες είναι καλοντυμένα/περιποιημένα άντρες/γυναίκες ενώ όσοι δεν έχουν βοηθήματα παρακμάζουν(δεν το λέω με την κακή ένοια). Δεν το συζητάω καν για αυτοκίνητα κτλ...Ξέρω παιδί που του πήραν οι γονείς του μηχανή αξίας 15000 και με κάτι εξατμίσεις του πήγε 17000.Φυσικά δεν είναι μόνο η μηχανή ο τύπος είναι καλοντυμένος με τα γυμναστήρια του τις διακοπές του κτλ...Ξέρω άλλο παιδί που τα μισά του παντελόνια είναι σκισμένα και τα παπούτσια του φθαρμένα... Σε αυτό το παιδί δεν μπορούν δηλαδή να του δώσουν οι γονείς του 40-50 ευρώ να πάρει 1-2 τζιν?Βλέπεται για τι ακρότητες μιλάμε?Ακρότητα είναι τα 17000ευρώ για μηχανή αλλά επίσης ακρότητα δεν είναι να αφήνεις το παιδί σου με τρύπια ρούχα? Η ηλικία μου που κάποιος ρώτησε είναι 23 και μένω στο πατρικό 2
Free Bird Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όλα είναι σχετικά. Και δε σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Η οικογένεια πρέπει να στηρίζει τα παιδιά της μέχρι ένα σημείο οικονομικά, μέχρι να πιάσουν δουλειά δηλαδή, και ψυχολογικά – υποστηρικτικά μια ζωή. ΌΧΙ οικονομικά μια ζωή ! Ανάλογα πάντα τις δυνατότητες της κάθε οικογένειας. Ένα χαρτζιλίκι στα 200-300 € το μήνα το θεωρώ νορμάλ. Μιλάω για φοιτητή και όχι μαθητή. Πάλι ανάλογα τη δυνατότητα φυσικά της κάθε οικογένειας ! Εάν το παιδί είναι 20+ και δε σπουδάζει και δε βρίσκει και δουλειά (οποιαδήποτε) αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι, παιδί άνω των 20 που δε σπουδάζει, πρέπει να ‘κόψει’ το κεφάλι του να δει τι θα κάνει. Και μέχρι να δει τι θα κάνει, πρέπει να συνεισφέρει στα έξοδά του. Και μπορεί 2,3,6 μήνες να μη μπορεί, δε γίνεται όμως 5,10 χρόνια να ψάχνεται …… Αντιλαμβάνεστε τα ακραία νούμερα Όταν οι 20,30 γίνουν 50,60+ και αποκτήσουν (αν θέλουν και μπορούν βέβαια) δικά τους παιδιά, θα καταλάβουν …. Όσοι καταλάβουν από τα 20 και δεν περιμένουν να πάνε 50, θα έχουν κερδίσει 30 χρόνια. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Free Bird 2
Neural_handshake Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 καθε φορα που γραφεις πειθομαι ολο κ περισσοτερο οτι κ λιγα σου γραψαμε 8
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, Macosj είπε Μην το χαλάς, στην Ελλάδα είσαι άνεργος? Σύμφωνα με αυτούς η ζωή τελείωσε, πάρε τόξο μπες σε σπηλιά να μη έχεις εξοδα. Αυτή η μιζέρια, πραγματικά δεν υπάρχει πουθενά. Σε λίγο θα της πούνε να μείνει και απλητη για οικονομία Σε λίγο θ' ακούσουμε ότι πρέπει να παίρνουμε και δανεικά για να κάνουμε ταξιδάκια, επειδή θα πάθουμε λαλά απ' την κλεισούρα και την ανεργία μας. 12 ώρες πριν, katerinathess είπε Φταίω γιατί δεν εκφράστηκα σωστά και έχασα το δίκιο μου...Φταίνε όμως και όσοι έπεσαν να με φάνε Σαφώς και με τα δανεικά καλύπτω άλλες ανάγκες πρώτα...Αλλά μέσα στις ανάγκες της σημερινής εποχής είναι και το να ντυθείς σύμφωνα με το κοινωνικά αποδεκτο πρότυπο.Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και λόγω της δουλειάς που έκανα /ψάχνω σερβιτόρα.Επίσης μέσα σε αυτά είναι και οι γιατροί μη άμεσης ανάγκης πχ οδοντίατρος. Επίσης όπως ανέφερε κάποιος μια άλλη ανάγκη είναι να αγοράσεις κάτι πχ ένα βιβλίο Δεν είναι ανάγκη μόνο το φαγητό... Μια δραστηριότητα πάλι πχ γυμναστήριο(+αθλητική ένδυση υπόδηση) Και ναι...Το είπε κάποιος! Μόνο εγώ ξέρω τι περνάω...Όχι επειδή δεν έχω χρήματα,αλλά για να στέκομαι με αξιοπρέπια και να επιβιώνω μέσα από αυτές τις καταστάσεις δίχως να παρακμάσω Καταλαβαίνω την ανάγκη σου για όλα αυτά. Οι ανάγκες δεν σταματούν, και σαφέστατα χρειάζονται και τα γύρω γύρω, όχι μόνο φαγητό, λογαριασμοί κλπ, γιατί αυτό δεν είναι ζωή. Δεν θα πάθουμε και κάτι, όμως, για μια μικρή περίοδο ν' αφήσουμε τις πολυτέλειες. Γιατί, ναι, πολυτέλεια είναι το νυχάκι, το γυμναστήριο, τα ρούχα... Ρούχα έχουμε κι από πριν, δεν είμαστε γυμνοί. Μπορούμε να κάνουμε κι ωραιότατες βόλτες έξω με καφέ απ' το σπίτι. Δεν είναι ανάγκη πάντα να είμαστε με το πληρωμένο καφεδάκι και να λιώνουμε στις καφετέριες. Ούτε είπε κανείς να μην γυμνάζεσαι. Κάνε έξω, κάνε στο σπίτι. Για μια μικρή περίοδο, δεν θα πάθεις κάτι. Δανειστικές βιβλιοθήκες για να παίρνεις βιβλία δωρεάν. Σπιτοκαταστάσεις με τους φίλους, που πολλές φορές είναι και καλύτερα απ' έξω. Υπάρχουν 1002 πράγματα που μπορείς να κάνεις. Θα πιάσεις δουλειά και θα 'χεις να ξεχρεώνεις χαζά λεφτά. Χώρια που δεν δείχνει κι ό,τι καλύτερο να ζητάς λεφτά για τέτοιες ανάγκες. Αν ήμουν φίλη σου, θα σε έκραζα και δεν θα έδινα φράγκο, και το λέω εντελώς ωμά. Δεν σου το λέω με κακία, αλλά από θέση που "μόνο εγώ ξέρω τι έχω περάσει", με την βαρύνουσα σημασία αυτής της φράσης, όμως.
Kostas_ms Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αυτά τα σκληρά "να κόψουν αν δίνουν χαρτζιλίκι, να μάθουν από νώρις τα ζόρια". Πόσο γραφικά. Άμα ο γονιός μπορεί να δίνει μέχρι ο γιος/κόρη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τα ταλαιπωρούνται με μεροκαματάκια σε άσχετες δουλειές και να είναι ξεκούραστοι,γιατί να μην το κάνει. Αλλά πρέπει και ο γιονιός να ξερει να μεγαλώνει/ανατρέφει ενα παιδί και να πληρώνει εφόσον έχει κάποιο στόχο και όχι να ξύνεται προφανώς. Μεγάλωσα σαν πριγκιπάκος, χορτάτος από ζωάρα, με το που τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου πρώτος μισθός (με τα μουτρά στη δουλεία, χωρίς τη σκληροτράχηλη εργασιακή εμπειρία του σερβιτορου), ίσος με τους γονείς, προσεχώς υψηλότερος. Έχει να κάνει καθαρά με τη περίπτωση. 4 1
*nenya* Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αχ βρε Κατερινα, σε λαθος εποχη γεννήθηκες. Δεν προλαβες τα εορτοδανεια/διακοποδανεια/καταναλωτικα δανεια. Θα τα ειχες ξετιναξει ολα για να εκπληρώσεις τις...απαραιτητες αναγκες σου. Που να σου αποκαλυψω και το αλλο! Ελπιζω να κάθεσαι ε! Υπαρχουν γυναίκες που δεν εχουν πληρώσει ποτε για μανικιούρ/πεντικιούρ και δεν εχει επηρεαστει ούτε στο ελάχιστο η κοινωνικη ζωη τους. Σοκ;;; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις