StamTheMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, katerinathess είπε Είμαι άνεργη και από την οικογένεια μου δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ... Ούτε ένα Ζω εδώ και μήνες με δανεικά από φίλες(Πχ αν θέλω να πάω για καφέ η να πάρω ένα ρούχο η να φτιάξω τα νύχια μου) Ολα σου τα προβληματα ξεκινουν απο εδω και τελειωνουν εδω. Θεωρεις οτι εχεις την αξιοπρεπεια σου επειδη δε ζητας απο τους μονους ανθρωπους που θα σου δωσουν κυριολεκτικα και μεταφορικα την καρδια τους αν τους τη ζητησεις,χωρις να ζητησουν ανταλλαγμα; Και θεωρεις οτι την εχεις οταν ζητας δανεικα απο φιλες για καφεδες και νυχια; Η μηπως νομιζεις οτι οι φιλες σου δε σε θαβουν πισω απο την πλατη σου για αυτο; Κατι που δεν ξερω αν εχει ερωτηθει η απαντηθει: Μενεις με μαμα μπαμπα;Και τι ηλικια εχεις; 3 1
3DJIN Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 το να ζητας δανεικα απο γνωστους και φιλους ειναι το ιδιο με το να παιρνεις αγυριστα απο γονεις. το αγυριστο βεβαια ειναι πιο γλυκο.😁
SabotazNic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, katerinathess είπε Ζω εδώ και μήνες με δανεικά από φίλες(Πχ αν θέλω να πάω για καφέ η να πάρω ένα ρούχο η να φτιάξω τα νύχια μου) Επειδη ως παιδι (-α (2 αδερφες)), ξεπατωθηκαμε να δουλευουμε στις οικογενειακες επιχειρησεις (εστιαση), οταν πια πηγαμε για σπουδες, ο πατερας μας δεν μας χαλουσε χατιρι. Μαλιστα, πολλες φορες του ζητουσα 200 και μου εβαζε 300. Και λογω αποστασης, επειδη γυρνουσα στο πατρικο 2 εβδομαδες Χριστουγεννα/Πασχα και λιγο το καλοκαιρι, βοηθουσα και τοτε. Συνηθως τον μηνα ειχα περιπου 300-400 για προσωπικα εξοδα, απο τα οποια εβαζα στην ακρη καποια απο αυτα, καποια αλλα για καφε κτλ. Ε λοιπον ειχα και εναν φιλο που ζηταγε δανεικα, ενω του εβαζαν εναν σκασμο λεφτα, για να αγοραζει επιπλα απο ΙΚΕΑ - κινητα κτλ. Να μαθετε λοιπον να κανετε διαχειρηση χρηματων εσεις που δεν ξερετε ποτε να ζητατε για πραγματικη αναγκη ή οχι. Μεχρι να μου τα δωσει πισω εκνευριζομουν, οχι γιατι τα ειχα αναγκη, αλλα ηξερα οτι ο συγκεκριμενος ηταν σε καλυτερη οικονομικη κατασταση απο εμενα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από SabotazNic 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε το να ζητας δανεικα απο γνωστους και φιλους ειναι το ιδιο με το να παιρνεις αγυριστα απο γονεις. 10 φορες χειροτερο. Ειχα φιλο που ειμασταν 10+ χρονια παρεα,ο οποιος δουλευε μονιμος σε σωμα ασφαλειας.Για διαφορους λογους μου ζητουσε παντα δανεικα ,καθε μηνα,αργουσε να τα επιστρεψει αλλα δεν ειχαμε θεματα. Οταν πηρα ενα pc που ειχε στην ακρη,για να μην το τρωει η σκονη,καποια στιγμη ριξαμε εναν καλο καυγα επειδη "του χρωστουσα τοσα λεφτα". Οταν του ανεφερα ποσες φορες με καθυστερουσε οταν του δανειζα cash,μου εβαλε και χερι επειδη καθε φορα τον ρωτουσα συνεχεια ποτε θα μου τα επιστρεψει. Ηταν και η τελευταια φορα που μιλησαμε. 1
randomcat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Η οικονομική στήριξη από γονείς πρέπει να σταματάει στα 12 με 13. Γεμίσαμε τεμπέληδες εφήβους που δεν αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκόμισαν στο Δημοτικό ώστε να ξεκινήσουν να βγάζουν τα προς το ζην. Άλλα παιδιά σε άλλες χώρες δουλεύουν ήδη από 8 χρονών στο εργοστάσιο ενώ εδώ κάθονται και αράζουν με τα σμαρτφόουνς όλη μέρα επειδή έχουν σίγουρο φαγητό από τη μαμά!!!1!!!1!!! 2
momotis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, randomcat είπε Η οικονομική στήριξη από γονείς πρέπει να σταματάει στα 12 με 13. Στο ζεφύρι,θα ακουγόταν και σαν ανέκδοτο αυτο. 1
kage Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μην τους ακούς ζηλευουν θα συνεχίσεις να κάνεις νύχια με τοποθέτηση προϊόντος στο of ,instafeet οποίο είναι πιο γνωστο ..μετά ίσως γίνεις ινφλουεσε ή στρεαμερ μεχρι κ με αφμ problem solved 😛 Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από kage
forgotten Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στο θέμα διάβασα ότι οι σπουδές θα σου προσφέρουν εργασιακή ασφάλεια και καλό μισθό, δεν ξέρω εάν ζούμε σε διαφορετικές εποχές αλλά προς το παρόν οι σπουδές προσφέρουν μια ωραία τρύπα στη τσέπη των γονιών και ένα αβέβαιο μέλλον . Ειναι καλό να δουλεύουν τα παιδιά όσο είναι λύκειο για χαρτζιλίκι αλλά όπως έγιναν οι μισθοί ο χρόνος και το οικονομικό αντίτιμο είναι μηδενικά. Προσωπικές θεωρώ ότι εάν η οικογένεια μπορεί και θέλει να βοηθήσει ας βοηθά , ποτέ μου δεν αρνήθηκα κάποια βοήθεια από την οικογένεια μου αλλά δεν είμαι εξαρτημένος από αυτούς... 3
antbyron Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 9 hours ago, LLLEFTERIS said: Σωστος! Εχω βαρεθει η μαλλον με εχουν βαρεθει τα παιδια μου να τους λεω ποσο δυσκολη ειναι η ζωη εκει εξω και διαβαστε διαβαστε διαβαστε. Τους εχω φερει παραδειγμα οτι ο παππους μου πηγε σκουπιδιαρης αγραμματος ο κουμπαρος μου πηγε επειδη ειχε βγαλει το Γυμνασιο τωρα για σκουπιδιαρης θελεις Λυκειο και ξενη γλωσσα. Τους λεω ακομα μην γινουν σαν εμενα που κακως παρατησα το σχολειο στην πρωτη γυμνασιου για να δουλεψω και δυστυχως η ζωη δεν γυρναει πισω. Η γυναικα μου λεει οτι ειναι ασχημο να λεω στα παιδια μην γινουν σαν εμενα μου λεει δεν εισαι ουτε κλεφτης ουτε κατι κακο αλλα δεν εχει καταλαβει οτι εγω θελω τα παιδια να γινουν καλυτερα απο μενα θα ειναι και μια ανταμοιβη για μενα οτι κατι εκανα σαν πατερας. Θεωρώ λάθος να λέει ο γονιός πόσο δύσκολη είναι η ζωή, συνεχώς. Κάνει τα παιδιά να φοβούνται την ζωή. Μία φορά θα το πεις όταν βρεις την κατάλληλη ευκαιρία, αλλά όχι συνέχεια. 4
G.bar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για εμένα το θέμα είναι να μην επιβαρύνεις τους γονείς σου, ή τον οποιονδήποτε. Από εκεί και έπειτα εάν υπάρχει η οικονομική άνεση γιατί να μη βοηθάνε; Καθόλου δεν θα με πείραζε να τους περισσεύουν πολλά και να μου έδιναν, όπως δεν με πειράζει αν περισσευουν και σε εμένα να τους δίνω. Δηλαδή κάποιος που πχ θα κέρδιζαν το τζόκερ οι δικοί του, δεν θα του έδιναν τίποτα; Η μήπως δεν θα στράβωνε αν του έλεγαν -κοιτά να δεις είσαι μεγάλος τώρα έχεις δικά σου λεφτά δεν θα άρεις τίποτα-. Μία χάρα θα τα έπαιρνε και θα έκανε και τούμπες. Τό ίδιο πράγμα δεν είναι; Απλά τα παίρνεις μαζεμένα ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ και έχουν την καλή θέληση να βοηθήσουν. Επίσης κανείς δεν θέλει χαρτζιλίκι αλλά αν κάτσει να πουληθεί κανέναν κτήμα/διαμέρισμα που ήταν στην οικογένεια χρόνια θα το πάρει το κατιτις του.. και πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα εάν πάρει μόνο ο ένας, από τα δυο αδέρφια πχ, και ο άλλος δεν πάρει γιατί οκ τα έχει καταφέρει μόνος του. Εκεί ξεχνάμε περηφάνια και ανεξαρτησία και όλα καλά. Ή αν είχαν οι δικοί μου 5-6 πολυκατοικίες και μου έλεγαν τα ενοίκια από τα 3 διαμερίσματα θα τα παίρνεις εσύ γιατί είσαι παιδί μας και έτσι μας αρέσει, θα πιανότανε για χαρτζιλίκι και θα ήμουν μαλακας και καλοπερασακιας.... ; Το θέμα είναι να μην επιβαρύνεις κανέναν, αν είναι συνταξιούχοι και σε έχουν μέσα στο σπίτι και σε ταΐζουν και σε ποτίζουν φταις αλλά φταίνε και αυτοί. Αν πάλι υπάρχει περιουσία και δεν τους κατσικώνεσα μείνε μαζί τους μέχρι τα βαθειά γράμματα, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει ντε και καλά να σπουδάσεις και να είσαι ανεξάρτητος και να κάνεις δικά σου λεφτά κτλ... Αν τα έχεις ήδη όλα, μεγεια σου με χαρά σου. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από G.bar 3
chipakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, randomcat είπε Η οικονομική στήριξη από γονείς πρέπει να σταματάει στα 12 με 13. Γεμίσαμε τεμπέληδες εφήβους που δεν αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκόμισαν στο Δημοτικό ώστε να ξεκινήσουν να βγάζουν τα προς το ζην. Άλλα παιδιά σε άλλες χώρες δουλεύουν ήδη από 8 χρονών στο εργοστάσιο ενώ εδώ κάθονται και αράζουν με τα σμαρτφόουνς όλη μέρα επειδή έχουν σίγουρο φαγητό από τη μαμά!!!1!!!1!!! Επειδή κάνεις πλάκα δεν θα σου απαντήσω. Ωραίο το αστείο σου. 15 ώρες πριν, katerinathess είπε Ανοίγω αυτό το θέμα,που έχει να κάνει με την οικονομική υποστήριξη η αν θέλετε το 《χαρτζηλίκη》 από το σπίτι σε ενήλικα άτομα από 18 μέχρι 25 ετών Ο λόγος καθαρά από περιέργεια, καθώς στον κοινωνικό μου περίγυρο συναντώ ΆΚΡΑ όσον αφορά το θέμα αυτό. Υπάρχουν δηλαδή άτομα που έχουν γενναιόδωρο χαρτζηλίκη(400 το μήνα) και στον αντίποδα άτομα που δεν παίρνουν από τους γονείς τους ούτε ένα ευρώ. Πάντα μιλάμε για φυσιολογικές μέσες οικογένειες και όχι για τίποτα πλούσιους η πάμφτωχους γιατί εκεί δεν χρειάζεται να πούμε κάτι... Ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες εντοπίζω μεγάλες διαφορές στον τρόπο σκέψης... Οι μεν που βοηθάνε έχουν τη λογική: Είναι δύσκολα για τους νέους,δεν υπάρχουν δουλειές κτλ,θα του δίνω λεφτά να είναι κύριος να μην έχει ανάγκη κανένα,μπορεί να δουλέυει αλλά ο μισθός του είναι μικρός θα του δώσω κάτι να συμπληρώσει το εισόδημα του και γενικότερα έχουν την διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά τα παιδιά τους ακόμα και αν αυτό δεν ζητηθεί από τα ίδια τα παιδιά.Χαίρονται να βλέπουν τα παιδιά τους να παιρνάνε καλά και να έχουν στη ζωή τους ποιότητα(ελεύθερο χρόνο,αθλήματα,δραστηριότητες,ταξίδια,εκδρομές) Οι δε που δεν βοηθάνε έχουν τη λογική: Οι τεμπέληδες,τα κοπρόσκυλα,να πάνε να δουλέψουν,υπάρχουν δουλειές και δεν πάνε γιατί είναι καλομαθημένοι,αν δεν φτάνει ο μισθός να κάνουν δεύτερη δουλειά,ο μισθός είναι μια χαρά και θέλουν λούσα και καφετέριες...Γενικότερα έχουν την αντίληψη ότι οι νέοι πρέπει να δουλέυουν μέρα-νύχτα και να μην έχουν κανένα είδος ποιότητας στην ζωή τους όπως πχ να κάνουν ένα άθλημα η μια άλλη δραστηριότητα που τους γεμίζει. Χαρακτηριστική φράση τους είναι το《ενηλικιώθηκες πήγαινε δούλεψε και βγάλτα πέρα μόνος σου》 Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας σχετικά με το αν θεωρείται σωστό η λάθος το να δίνουν οι γονείς χρήματα σε ενήλικα παιδιά... Σε περίπτωση που το θεωρείται σωστό τότε για τι ποσά μιλάμε? Πχ στάνταρ ποσό κάθε μήνα?Η μόνο αν ζητήσουν? Δεν θα βάλω στο θέμα άλλες παροχές από γονείς σε παιδιά όπως κληρονομιά που έχει να κάνει με ακίνητα η δωρεά κεφαλαίου να κάνουν την δική τους επιχείρηση κτλ Εγώ γενικά συμφωνώ με την κατηγορία οικογενειών που βοηθάνε τα παιδιά τους Θα ήθελα όμως να μάθω και να διαβάσω γνώμες ώστε να σχηματίσω μια εικόνα για το τι θεωρείται σωστο απο τον μέσο όρο Βλέπεις τι γίνεται όταν δεν υπάρχει σύντροφος αλλά λόγω της ισότητας πρέπει να βρεις μόνη σου να βιοποριστής..?? Ισως τώρα να έχει μεγαλύτερη αξία η έννοια συντροφικότητα.Δίνω και παίρνω, έτσι είναι η ζωή κοπελιά.
insoholic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μετα τα 25 θα πρέπει να βγαζεις τα δικα σου λεφτα! Και οσο περνανε τα χρόνια θα κοιτας να φτιαχνεις τη ζωη σου και να νοικιασεις μονη σου και να φτιαξεις τη ζωη σου οπως θελεις. Εχω πολλα παραδειγματα απο το δικο μου περιβαλλον που ο αλλος 36 ετων περιμένει χαρτζιλικι απο τη συνταξη του πατέρα. Οπως και ο αλλος 28 ετων με μεταπτυχιακο μενει με τους γονεις κ δεν ενδιαφερεται να βρει δουλειά καθως καλα αραζει στο σπιτι κ τον ταιζουν.. που να τρέχει τωρα να δουλεψει. Αυτα καποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν! Αν θέλει ο καθένας μας ειτε αντρας ειτε γυναίκα να ειναι αξιος στη ζωη του και να προκοψει τοτε σίγουρα πρέπει να δουλεύει. 1
dtk-386 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε Επισης δν χρειαζεται να γινουμε ολοι επιστημονες. Ειδικα σε ενα αβεβαιο μελλον οπως η Ελλδα ειναι ανεκδοτο. Το θεμα ειναι τι προσφερει το κρατος. Ολα τα επαγγελματα χρειαζονται. Ο μισθος θα επρεπε ο βασικος να ειναι επιβιωσεις και να μπορεις να βαζεις και στην ακρη λιγα χρηματα. Αν θελεις να ζησεις πλουσιοπαροχα τοτε ναι σπουδασε ας πουμε . Αυτο το το πραγμαα τωρα το αβεβαιο στα παντα δεν ειναι τροπος ζωης. Aκριβώς! Ο γαμπρός μου είναι ηλεκτρολόγος. Δουλεύει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Απίστευτη δουλειά. Γιατί? Γιατί στην Ελλάδα όλοι θέλουν να γίνουν δικηγόροι, αρχιτέκτονες και γιατροί. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από dtk-386 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βρισκουνε και κανουνε μερικοι. Καπου ειδα στο θεμα καποιος ανεβασε μια σκηνη απο το καλως ηρθε το δολλαριο. Σε αυτο το εργο υπαρχει μια σκηνη απιστευτη> <<Ασε κατω το ψωμι ρε>> Ολη η αληθεια σε 5 λεξεις. Ολα τα αλλα ειναι κουβεντες να εχουμε να λεμε και να χαζολογουμε μεταξυ μας. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Bullrich
Neural_handshake Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ο καθενας λεει το μακρυ του κ το κοντο του η βγαζει τον πονο του ,whatever ζητησες την γνωμη μας για το αν βλεπεις το ολο πραγμα λαθος ναι το βλεπεις λαθος κ σου εξηγησα(με) γιατι ,απο εκει κ περα αν θες να ακουσεις βολικα ψεματα πασο Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Neural_handshake 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις