insomniac01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Αυτα τα άγχη δίνουν δεν δίνουν χαρτζηλικι είναι για εκείνους που ζορίζονται και έχουν την λογική του μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει. Οι πάμπλουτοι δίνουν στα παιδιά τους καμία Carrerra, δωρεάν ταξίδια στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση, τα στέλνουν σε οικολογικά κέντρα στο Περου για να σώσουν τις αρκούδες (αληθινή ιστορία) και τους αγοράζουν Mon Claire η τους κτιζουν καμια μεζονετα για να τους εχουν κοντα τους. Αχ, δεν υπάρχει αυτή η λογική παιδιά. Στην Ασία βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, εκεί τα πεδία δίνουν στους γονείς χρήματα ακόμα και οι γονείς είναι ζάπλουτοι.
Macosj Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Neural_handshake είπε αυτο που ξερω με σιγουρια ειναι οτι μισθος απο γονεις για αυτα που περιγραφεις ΟΧΙ ,αν ελεγες πχ να βγω μια φορα την εβδομαδα να ξεσκασω ναι χιλιες φορες ,να παρω ενα ρουχο στο τοσο ΝΑΙ ,αλλα να θες μηνιαιο βοηθημα (κ να δανειζεσαι κιολας) για αυτα που γραφεις ε οχι Προφανώς το φαγητό και το σπίτι είναι πληρωμένο, άρα τι πρέπει να γίνει, να μείνει μέσα στο σπίτι για πάντα? Αφού δεν υπάρχει φράγκο, αν δανειστεί 50(60 το μήνα για βασικές ανάγκες δεν είναι κακό
SB_1957 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, valkon είπε Για αυτό πιστεύω ότι η έννοια της πρακτικής πρέπει να ξεκινάει από το 1ο έτος όπως γίνεται στην Αμερική. Δεν γίνεται να φτάσεις 22 τουλάχιστον για να πιάσεις δουλειά πρώτη φορα στο αντικείμενο σου. Τυπικά πάντα, υπήρχαν άτομα που ξεκίνησαν πιο πριν και μπράβο τους, στο αντικείμενο τους πάντα μιλάω γιατί όποιος έκανε τις γνωστές φοιτητοδουλειές άργησε να βγάλει τη σχολή. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που τέλειωσαν μια χαρά τη σχολή τους κάνοντας φοιτητοδουλειές επειδή δεν είχαν κάποιον να τους χαρτζηλικώνει και ήθελαν να βρουν μια κανονική και σταθερή δουλειά όσο πιο γρήγορα γινόταν! Όποιος βάζει στόχους και αφοσιώνεται σ' αυτούς δεν τον σταματάει τίποτε! 4
vasilllis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, katerinathess είπε Μπράβο καλά έκανες... Μην κατακρίνεις όμως το τι θέλει κάποιος...Αν και βασικά φταίω εγώ γιατί με αυτά που γράφω για νύχια και καφέδες χάνω το 《δίκιο μου》 Το θέμα είναι να έχεις λεφτά να καλύπτεις τις ανάγκες σου και αν θέλεις και κάτι άλλο να μην λογοδοτείς σε κανέναν Και αυτά που λέω τα βλέπω δεν τα βγάζω από το μυαλπ μου το καταλαβες καπως αργα.Μιλας για ανθρωπους με τελειως διαφορετικα δεδομενα.Οι γονεις σου εχουν καλο εισοδημα ή τα φερνουν δυσκολα βολτα?Υπαρχουν αλλα παιδια με "αναγκες"μεγαλυτερες απο τις δικες σου?Κανουν περιουσία?Αγορασαν σπιτια?Κανουν καλη ζωη αδιαφορωντας για την δική σου? Να ξερεις οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.
katerinathess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Macosj είπε Προφανώς το φαγητό και το σπίτι είναι πληρωμένο, άρα τι πρέπει να γίνει, να μείνει μέσα στο σπίτι για πάντα? Αφού δεν υπάρχει φράγκο, αν δανειστεί 50(60 το μήνα για βασικές ανάγκες δεν είναι κακό Βλέπω ότι δείχνεις κατανοηση και σε ευχαριστώ για αυτό...Η αλήθεια είναι ότι έδωσα πολλές και λάθος πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς ως βάση για κράξιμο.Το θέμα είναι αυτό ακριβώς,ότι δηλαδή το φαγητό και η στέγη είναι εξασφαλισμένα(Θα θελα βέβαια να μένω μόνη)όμως η ζωή δεν είναι μαμ κακα και νάνι.Σε όλες της ηλικίες και ειδικά στις νεότερες χρειάζονται και άλλα πράγματα.Αλλά είναι αυτό...Ή συνενοήσε και σε καταλαβαίνει ο άλλος με την πρώτη ή κάθεσαι να επιχειρηματολογείς για το τίποτα.Οι περισότεροι έχουν την λογική πως αρκεί το φαγητό και η στέγη,για αυτο φτάσανε και οι μισθοί εδώ που φτάσανε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...Έτσι και τολμήσεις να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτο σου τότε πέφτουν όλοι να σε κατασπαράξουν.
scooterlord Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας πως στεναχωριέμαι απίστευτα όταν διαβάζω για καταστάσεις σαν αυτή που βιώνεις. Σίγουρα δεν είναι και η χειρότερη, αλλά ούτε και η καλύτερη. Να ξεκινήσω λέγοντας πως μεγαλώσα σε μια οικογένεια που εργάζονταν και οι 2 γονείς. Από το δημοτικό ξεκίνησα να παίρνω χαρτζηλίκι σε εβδομαδιαία βάση ένα μικρό ποσό (200 δραχμές τότε - αντιστοιχούσε στο κόστος από ένα αυτοκινητάκι) για τη διασκέδασή μου καθαρά. Με βοήθησε απίστευτα στο να θέτω στόχους και με καλή διαχείριση να αγοράζω αυτά που θέλω ως παιδί - οι φίλοι μου τα ξοδεύανε σε γαριδάκια και σοκολάτες, κι εγώ οραματιζόμουν έναν στόχο. Όταν οι γονείς μου χώρισαν έμεινα με τη μαμα και περάσαμε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οικονομικές δυσκολίες μέχρι να ορθοποδήσουμε, παρόλα αυτά δε μου στέρησε το χαρτζηλίκι μου - με το οποίο έπρεπε να συμμετέχω μερικώς και στα έξοδα του σπιτιού κατ'επιλογή - πχ συμμετοχή στο τηλέφωνο - εννοείται πως το έκανα, αλλά είχα το ελεύθερο και να μην το κάνω. Μακροπρόθεσμα, σήμερα πια, το εκτιμώ. Είμαι 40, εργάζομαι σε κάτι διαφορετικό από αυτό που σπούδασα, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό μεν, αλλά η πορεία μου στην κατάστασή μου μόνο τύχη δεν ήταν, δούλεψα απίστευτες ώρες στον υπολογιστή - σήμερα πχ μπορεί να έπιασα 14 ώρες και βοήθησε ευτυχώς και το ταλέντο που είχα στο συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και λίγη τύχη για τις ευκαιρίες που εμφανίστηκαν και φυσικά τις εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο. Δυστυχώς, όπως προναφέρθηκε κι από άλλους, κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Εξαρτάται από παράγοντες, όπως σε τι οικονομική κατάσταση είναι οι γονείς σου αλλά κι από σένα την ίδια, τι προσπάθεια κάνεις και τι άτομο είσαι. Έχω ένα γιο 5 χρονών, και παρόλο που υπάρχει δυνατότητα να του προσφέρω κάτι περισσότερο δεν το κάνω για εκπαιδευτικούς λόγους και συνέχεια προσπαθώ να τον συμβουλεύω. Μπορεί να φαίνεται φαινομενικά άσχετο αλλά πιστεύω πως έχει άμεση σχέση. Ο προσανατολισμός από την οικογένεια - και θεωρητικά από το σχολείο σε δεύτερη μοίρα - έπρεπε να σου παρέχουν τα εφόδια και τις συμβουλές για να κάνεις τις σωστές επίκαιρα επιλογές για να μην έρθεις σε αυτήν την κατάσταση. Αν οι γονείς σου δεν είχαν το πνευματικό υπόβαθρο ή τη θέληση να σε βοηθήσουν, τότε λυπάμαι ιδιαιτέρως γιατί μπορεί να μη φταις κι εσύ που δεν έχεις τα απαραίτητα προσόντα, ή ακόμα και το θάρρος να βρεις την κατάλληλη δουλειά. Παρόλα αυτά, στον αντίποδα, τα τεμπελόσκυλα, οι άεργοι, οι ντίβες - δεν ξέρω πως θα φερόμουν ως γονιός αν το παιδί μου καταλήξει έτσι, αλλά ξέρω σίγουρα πως βλέποντας κάποιους γύρω μου, δεν τους αξιζει να τους δίνουν. Ο γονιός πρέπει να το κάνει γιατί το θέλει και όχι απαραίτητα γιατί ειναι υποχρεωμένος - υποχρέωση έχει μεν, αλλά ανάλογα και με την οικονομική κατάσταση. Αλλά όπως υπάρχουν κακά παιδιά υπάρχουν και κακοί γονείς. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων, με στεναχωρεί που άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν δε βρίσκουν. Αν δεν φυσάς σε κάτι τότε είσαι εύκολα αντικαταστήσιμος και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Κρίμα. Όταν πέρασα εγώ μια δύσκολη φάση καθόμουν όλη μέρα μέσα και δεν έβγαινα ούτε για έναν καφέ και προσπαθούσα να βρω άλλες μορφές διασκέδασης - αλλά ήξερα ότι αυτή η φάση είχε τέλος. Είχα κι ένα φίλο τότε που κλαιγόταν πόσο δύσκολα ήταν αλλά κάθε πρωί έπαιρνε σαντουιτσάκι στη δουλειά απ'έξω ενώ εγώ έπαιρνα τα ψωμάκια μου και τα κασέρια μου στο σπίτι και ετοίμαζα. Είναι και θέμα επιλογών. Τέλος, για αυτούς που σχολιάζουν για τα νύχια, κτλ. κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη κι από λίγη καλοπέραση - φυσικά δεν εννοούμε να μην υπάρχει φαγητό στο σπίτι για να γίνουν νύχια, αλλά αφού αυτό της φτιάχνει τη διάθεση, αυτό να κάνει. Δεν έχω όλο το context, και μπορεί στη δική σου περίπτωση να είναι διαφορετικά. Σου εύχομαι να βρεις μια δουλειά - σε σένα και σε κάθε άλλον που θέλει να δουλέψει το συντομότερο δυνατό. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από scooterlord 18 3
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, Macosj είπε Και ένα βιβλίο κάποιοι το θεωρούν πολυτέλεια, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία από το φαγητό της εβδομάδας. Ανέφερε ότι δουλεύει σερβιτόρα, και από όσο θυμάμαι στο ελλαντα δεν προλαμβάνουν εύκολα απεριποιητες( ρατσισμός αλλα έτσι λειτουργεί ο Έλληνας). Άρα με το να επενδύει στην εμφάνιση της αυξάνονται υπερβολικά οι πιθανότητες να βρει δουλειά Δουλευε ,τωρα είναι άνεργη.
DjTony Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MrRush είπε Ναι ε; Πτυχίο αρχιτεκτονικής χωρίς εμπειρία στην Ελλάδα σου δίνει έναν ωραίο μισθό 550 ευρώ και αν μένεις Αθήνα δε φτάνουν ούτε για ζήτω. 250 ευρώ μια τρύπα για να μείνεις, 8 ώρες δουλειά και 2 ώρες πήγαινε έλα, 8 ώρες ύπνο και σου μένουν άλλες 6 να φας, να κάνεις μπάνιο, να ετοιμαστείς για να πας για δουλειά, να μαγειρέψεις, να πας σούπερ μάρκετ, πρακτικά ζεις για να δουλεύεις. Επαναλαμβάνω, αυτό με πτυχίο αρχιτεκτονικής, δηλαδή 5-6 χρόνια σπουδές, πληρώνεσαι λεφτά ταμία, βασικό μισθό. Θέλουμε δε θέλουμε είμαστε το Πακιστάν της Ευρώπης. Ελάχιστα επαγγέλματα δίνουν λεφτά να μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από απλά να επιβιώνεις. Btw, μεγάλωσα σε κωμόπολη, οι άνθρωποι εδώ είχαν δεδομένο ότι τα παιδιά θα τα στηρίζουν μέχρι να βγάλουν τις σπουδές, δεδομένο ότι θέλουν φροντιστήριο για πανελλήνιες κλπ. Εγώ έγινα ανεξάρτητος πριν κανένα χρόνο στα 23 μου, είδα και έπαθα να πείσω τον πατέρα μου ότι θέλω να πληρώνω τα πάντα μόνος μου και ότι δεν χρειάζομαι βοήθεια. Είναι ξεκάθαρα πως θέλει ο γονιός να φερθεί. Επίσης, δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που καβαλάνε τον γονιό τα παιδιά και ρουφάνε λεφτά έτσι για να μην δουλέψουν και κουραστούν. 550 με τόσες σπουδές; είμαι κρεοπωλης και παίρνω τα διπλά. 🤔🤔
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, Macosj είπε Μην το χαλάς, στην Ελλάδα είσαι άνεργος? Σύμφωνα με αυτούς η ζωή τελείωσε, πάρε τόξο μπες σε σπηλιά να μη έχεις εξοδα. Αυτή η μιζέρια, πραγματικά δεν υπάρχει πουθενά. Σε λίγο θα της πούνε να μείνει και απλητη για οικονομία κανένας δεν το έγραψε αυτό.
MrRush Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, DjTony είπε 550 με τόσες σπουδές; είμαι κρεοπωλης και παίρνω τα διπλά. 🤔🤔 Δυστυχώς όμως ισχύει. Έχω στον κύκλο μου αρκετούς αρχιτέκτονες και παίζει πολύ μαύρη εργασία για ψίχουλα ή νόμιμη εργασία με μισθό 550-600 ευρώ. Ασκούμενη δικηγόρος φίλη, σε μεγάλο law firm παίρνει 700 ευρώ μισθό. Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι "απλές" δουλειές μπορεί να σου δίνουν παραπάνω λεφτά από μια δουλειά που απαιτεί χρόνια σπουδών και πολλές γνώσεις. 2
nik0laus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, MrRush είπε Δυστυχώς όμως ισχύει. Έχω στον κύκλο μου αρκετούς αρχιτέκτονες και παίζει πολύ μαύρη εργασία για ψίχουλα ή νόμιμη εργασία με μισθό 550-600 ευρώ. Ασκούμενη δικηγόρος φίλη, σε μεγάλο law firm παίρνει 700 ευρώ μισθό. Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι "απλές" δουλειές μπορεί να σου δίνουν παραπάνω λεφτά από μια δουλειά που απαιτεί χρόνια σπουδών και πολλές γνώσεις. Παντοτε παντου και για τα παντα θα ισχυει ο κανονας της προσφορας και της ζητησης... Ας παει ο δικηγορος και ο αρχιτεκτων να κανει την "απλη" δουλεια... 3
MrRush Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, nik0laus είπε Παντοτε παντου και για τα παντα θα ισχυει ο κανονας της προσφορας και της ζητησης... Ας παει ο δικηγορος και ο αρχιτεκτων να κανει την "απλη" δουλεια... Δεν υποτιμώ την απλή δουλειά σε καμία περίπτωση. Το πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένα στην Ελλάδα, οι καλοί αρχιτέκτονες, δικηγόροι κλπ βρίσκουν δουλειά για ψίχουλα και αυτοί που δεν είναι σε εκείνο το επίπεδο δουλεύουν δουλειές του ποδαριού έχοντας ξοδέψει χρόνια από την ζωή τους για να πάρουν πτυχίο και τελικά δεν το κάνουν τίποτα. Δεν είναι ότι ο κακός αρχιτέκτονας θα πληρωθεί 600 ευρώ και η αφρόκρεμα 1000+. Ακόμα και στον κλάδο μου που αντικειμενικά είμαστε πολύ κακομαθημένοι και δεν υπάρχει πιθανότητα να βρούμε δουλειά που δεν είναι ακριβώς όπως την θέλουμε (Software Engineering) βλέπω άτομα που έχουν τοπ γνώσεις και πολύ μυαλό να τους προσφέρουν μισθό 700 ευρώ και μερικοί δέχονται γιατί το impostor syndrome τους δεν τους αφήνει να δουν τι πραγματικά αξίζουν και πόσο περισσότερο θα μπορούσαν να βγάζουν.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Εμενα οι δικοι μου με στηριζαν οικονομικα ουσιαστικα μεχρι τα 30, ηθελα να κανω πραγματα περα απο το πτυχιο. Ειχαν την δυνατοτητα φυσικα, αν ηξερα οτι στερουνταν δεν θα το σκεφτομουν καν. Το προβλημα ειναι σε πολλα "παιδια" απο 30 εως 40 που ξερω που οι γονεις τους τους ταιζουν ενω οι ιδιοι δεν εχουν καμια ορεξη για δουλεια. Φοβαμαι οτι οταν φυγουν αυτοι οι γονεις τα συσσιτια της εκκλησιας θα αποκτησουν πολλους μονιμους πελατες.
Vigilante1319 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Επισης δν χρειαζεται να γινουμε ολοι επιστημονες. Ειδικα σε ενα αβεβαιο μελλον οπως η Ελλδα ειναι ανεκδοτο. Το θεμα ειναι τι προσφερει το κρατος. Ολα τα επαγγελματα χρειαζονται. Ο μισθος θα επρεπε ο βασικος να ειναι επιβιωσεις και να μπορεις να βαζεις και στην ακρη λιγα χρηματα. Αν θελεις να ζησεις πλουσιοπαροχα τοτε ναι σπουδασε ας πουμε . Αυτο το το πραγμαα τωρα το αβεβαιο στα παντα δεν ειναι τροπος ζωης. 1
lastchance88 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Macosj είπε Δεν ντρέπεστε να επιτίθεστε στην κοπέλα. Τι μιζέρια έχει πέσει πέσει εκεί κάτω? Φυσικά θα πρέπει να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες, δεν θα μείνει και σε σπηλιά για να κάνει οικονομία. Έλεος , αυτή η μιζέρια πάντα θα υπάρχει εκεί πέρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις