Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, csontheline είπε

Μπορεί να το κοροϊδεύουμε και όντως να μην είναι σοβαρή προτεραιότητα σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά ενίοτε (δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη) μπορεί να κάνει διαφορά στην εικόνα ενός ανθρώπου και άρα στην ψυχολογία του και να τον βοηθήσει πολύ περισσότερο από άλλα (ίσως και πιο σημαντικά) πράγματα.

Οπότε, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

Μην το χαλάς, στην Ελλάδα είσαι άνεργος? Σύμφωνα με αυτούς η ζωή τελείωσε, πάρε τόξο μπες σε σπηλιά να μη έχεις εξοδα. Αυτή η μιζέρια, πραγματικά δεν υπάρχει πουθενά. Σε λίγο θα της πούνε να μείνει και απλητη για οικονομία 

• Like 1
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να γράψω σαν ψυχολόγος αν και δεν είμαι μακάρι να ήμουν.

Όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να παίρνει δανεικά για ασήμαντα πράγματα μη ζωτικής σημασίας δεν νοιώθει την ανάγκη να δουλέψει άρα δεν ψάχνει για δουλειά με όλη την σημασίας της λέξης, δηλαδή το "ρε παιδιά δουλειά να είναι και ότι να ναι" όπως θα έχετε ακούσει πολλούς να λένε.

Δημοσ.

Δανεικά για νύχια, ρούχα και καφέδες?

Και σου τα δίνουν οι φίλοι σου που παίρνουν χαρτζηλίκι από τους γονείς τους?

Τί άλλο θα ακούσουμε?

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα όσο αφορά το θέμα. Η επιχορήγηση από τους γονείς έπρεπε να σταματά στα 18. Ανεξαρτήτως σπουδών. Αυτό έχει να κάνει με το σύνολο της κοινωνίας και την νοοτροπία, στην Ελλάδα οποίος μετά τα 18 δεν έχει βοήθεια έχει αδυσώπητο ανταγωνισμό από το 90% που έχει επιχορήγηση. Σε άλλες χώρες μαθαίνουν από τα 18 να είναι ανεξάρτητοι και μαθαίνουν πως είναι η ζωή, και έτσι δεν μιζεριαζουν με την πρώτη δυσκολία 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Μπράβο καλά έκανες...

Μην κατακρίνεις όμως το τι θέλει κάποιος...Αν και βασικά φταίω εγώ γιατί με αυτά που γράφω για νύχια και καφέδες χάνω το 《δίκιο μου》

Το θέμα είναι να έχεις λεφτά να καλύπτεις τις ανάγκες σου και αν θέλεις και κάτι άλλο να μην λογοδοτείς σε κανέναν

Και αυτά που λέω τα βλέπω δεν τα βγάζω από το μυαλπ μου

Κοπέλα μου τα 15€ είναι τα έξοδα Σούπερ μάρκετ για μια βδομάδα. Και εσύ λες ότι τα δανείζεσαι για να κάνεις τα νύχια σου επειδή τα κάνουν και οι φίλες σου. Μπορείς να καταλάβεις πόσο γελοίο ακούγεται;

Καλά κάνουν οι γονείς σου και δεν σου δίνουν λεφτά γιατί θα τα τρως σε νύχια και ρούχα και όχι σε φαγητό και παγιους λογαριασμους.

Δεν έχεις αντίληψη των βασικών αναγκών σου και δεν ξέρεις να δίνεις προτεραιότητα σε σημαντικά πράγματα.

Επεξ/σία από mary
  • Like 9
  • Confused 1
Δημοσ.

Αν και δεν απάντησε η ts στην ερώτησή μου, έχω την υποψία ότι μένει με τους δικούς της. Της προσφέρουν στέγη, τροφή, πληρωμένοι λογαριασμοί και θέλει να της δίνουν και 400 ευρώ χαρτζηλίκι.

Από τα χρήματα που έβγαζε όταν δούλευε, βοηθούσε καθόλου οικονομικά ή τα τρωγε μόνη της όλα?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Macosj είπε

Δηλαδή τα δανεικά αφορούν μόνο το νύχι? Το φαγητό δεν πληρώνεται με αυτά τα δανεικά? Ότι τι, από τα 200 ευρώ που δανείζεται θα την σώσει να μην ξοδεύει τα 20 σε νύχι και μαλλί? Έλεος, τι μιζέρια είναι αυτή. Που ξέρεις εσύ τι περνάει για να καταφέρει να επιβιώσει και με αυτά 

19 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

δεν της επιτεθηκε κανεις ,βασικα κανεις μας δεν ξερει τι ειναι κ τι κανει απλα βλεπουμε ενα κειμενο που ισως βγαζει προς τα εξω λανθασμενα την κατασταση της

αυτο που κατακρινουν ολοι καλως για μενα ειναι οι λιγο περιεργες προτεραιοτητες κ απαιτησεις οπως φαινονται ξανα λεω

δλδ οταν καιγεσαι να ξεκινησεις την ζωη σου δεν κοιτας καφεδες , ναι φυσικα θα βγεις να ξεσκασεις ,θα φτιαχτεις επισης ως κοπελα αλλα δεν περιμενεις μηνιαιο "μισθο" για τετοια πραγματα

*ο Λεφτερης ο ανθρωπος εννοει πολυ σωστα επισης οτι δεν θελει να γινουν ανειδικευτοι εργατες

18 λεπτά πριν, Macosj είπε

Εγώ έφυγα απο αυτή την νοοτροπία που υπάρχει εκεί. Καλη είναι η αυτοκριτική. Αντί να συμβουλεύετε την κοπέλα, τρολαρετε που φτιάχνει το νύχι. 

Φταίω γιατί δεν εκφράστηκα σωστά και έχασα το δίκιο μου...Φταίνε όμως και όσοι έπεσαν να με φάνε 

Σαφώς και με τα δανεικά καλύπτω άλλες ανάγκες πρώτα...Αλλά μέσα στις  ανάγκες της σημερινής εποχής είναι και το να ντυθείς σύμφωνα με το κοινωνικά αποδεκτο πρότυπο.Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και λόγω της δουλειάς που έκανα /ψάχνω σερβιτόρα.Επίσης μέσα σε αυτά είναι και οι γιατροί μη άμεσης ανάγκης πχ οδοντίατρος.

Επίσης όπως ανέφερε κάποιος μια άλλη ανάγκη είναι να αγοράσεις κάτι πχ ένα βιβλίο

Δεν είναι ανάγκη μόνο το φαγητό...

Μια δραστηριότητα πάλι πχ γυμναστήριο(+αθλητική ένδυση υπόδηση)

Και ναι...Το είπε κάποιος!

Μόνο εγώ ξέρω τι περνάω...Όχι επειδή δεν έχω χρήματα,αλλά για να στέκομαι με αξιοπρέπια και να επιβιώνω μέσα από αυτές τις καταστάσεις δίχως να παρακμάσω

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Μόνο εγώ ξέρω τι περνάω...

Δε σου παίρνουν και το καινούριο άηφον με 1300 ευρώ για να βγάζεις καλές φωτό για το ίνστα. Τζάμπα τα μαλλιά και τα νύχια που φτιάχνεις.

Τέτοιους γονείς θέλουμε για τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα?

Επεξ/σία από Nabuko
  • Confused 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι να μην επαφιεσαι στους γονεις ή/και στα δανεικα και να κανεις ολες τις προσπαθειες που μπορεις να γινεις ανεξαρτητη. Οι γονεις και τα δανεικα ειναι λυση αναγκης και οχι συνηθεια, αν γινουν συνηθεια την πατησες ασχημα.

• Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, katerinathess said:

Ανοίγω αυτό το θέμα,που έχει να κάνει με την οικονομική υποστήριξη η αν θέλετε το 《χαρτζηλίκη》 από το σπίτι σε ενήλικα άτομα  από 18 μέχρι 25 ετών

Ο λόγος καθαρά από περιέργεια, καθώς στον κοινωνικό μου περίγυρο συναντώ ΆΚΡΑ όσον αφορά το θέμα αυτό.

Υπάρχουν δηλαδή άτομα που έχουν γενναιόδωρο χαρτζηλίκη(400 το μήνα) και στον αντίποδα άτομα που δεν παίρνουν από τους γονείς τους ούτε ένα ευρώ.

Πάντα μιλάμε για φυσιολογικές μέσες οικογένειες και όχι για τίποτα πλούσιους η πάμφτωχους γιατί εκεί δεν χρειάζεται να πούμε κάτι...

Ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες εντοπίζω μεγάλες διαφορές στον τρόπο σκέψης...

Οι μεν που βοηθάνε έχουν τη λογική:

Είναι δύσκολα για τους νέους,δεν υπάρχουν δουλειές κτλ,θα του δίνω λεφτά να είναι κύριος να μην έχει ανάγκη κανένα,μπορεί να δουλέυει αλλά ο μισθός του είναι μικρός θα του δώσω κάτι να συμπληρώσει το εισόδημα του και γενικότερα έχουν την διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά τα παιδιά τους ακόμα και αν αυτό δεν ζητηθεί από τα ίδια τα παιδιά.Χαίρονται να βλέπουν τα παιδιά τους να παιρνάνε καλά και να έχουν στη ζωή τους ποιότητα(ελεύθερο χρόνο,αθλήματα,δραστηριότητες,ταξίδια,εκδρομές)

Οι δε που δεν βοηθάνε έχουν τη λογική:

Οι τεμπέληδες,τα κοπρόσκυλα,να πάνε να δουλέψουν,υπάρχουν δουλειές και δεν πάνε γιατί είναι καλομαθημένοι,αν δεν φτάνει ο μισθός να κάνουν δεύτερη δουλειά,ο μισθός είναι μια χαρά και θέλουν λούσα και καφετέριες...Γενικότερα έχουν την αντίληψη ότι οι νέοι πρέπει να δουλέυουν μέρα-νύχτα και να μην έχουν κανένα είδος ποιότητας στην ζωή τους όπως πχ να κάνουν ένα άθλημα η μια άλλη δραστηριότητα που τους γεμίζει.        Χαρακτηριστική φράση τους είναι το《ενηλικιώθηκες πήγαινε δούλεψε και βγάλτα πέρα μόνος σου》 

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας σχετικά με το αν θεωρείται σωστό η λάθος το να δίνουν οι γονείς χρήματα σε ενήλικα παιδιά...

Σε περίπτωση που το θεωρείται σωστό τότε για τι ποσά μιλάμε?

Πχ στάνταρ ποσό κάθε μήνα?Η μόνο αν ζητήσουν?

Δεν θα βάλω στο θέμα άλλες παροχές από γονείς σε παιδιά όπως κληρονομιά που έχει να κάνει με ακίνητα η δωρεά κεφαλαίου να κάνουν την δική τους επιχείρηση κτλ

Εγώ γενικά συμφωνώ με την κατηγορία οικογενειών που βοηθάνε τα παιδιά τους

Θα ήθελα όμως να μάθω και να διαβάσω γνώμες ώστε να σχηματίσω μια εικόνα για το τι θεωρείται σωστο απο τον μέσο όρο

σημασια δεν εχει το αν δινεις ή δεν δινεις αλλα τα επιχειρηματα και οι συγκηριες που οδηγησαν σε αυτην την αποφαση.επισης αν δινεις για ποιον λογο δινεις

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δε σου παίρνουν και το καινούριο άηφον με 1300 ευρώ για να βγάζεις καλές φωτό για το ίνστα. Τζάμπα τα μαλλιά και τα νύχια που φτιάχνεις.

Τέτοιους γονείς θέλουμε για τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα?

Ποτέ μου δεν έχω αγοράσει κινητό τηλέφωνο...Πριν 3 χρόνια όταν κάποιος συγγενής πήρε καινούργιο μου έδωσε το παλιό

Δημοσ.
38 minutes ago, katerinathess said:

Φταίω γιατί δεν εκφράστηκα σωστά και έχασα το δίκιο μου...Φταίνε όμως και όσοι έπεσαν να με φάνε 

Σαφώς και με τα δανεικά καλύπτω άλλες ανάγκες πρώτα...Αλλά μέσα στις  ανάγκες της σημερινής εποχής είναι και το να ντυθείς σύμφωνα με το κοινωνικά αποδεκτο πρότυπο.Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και λόγω της δουλειάς που έκανα /ψάχνω σερβιτόρα.Επίσης μέσα σε αυτά είναι και οι γιατροί μη άμεσης ανάγκης πχ οδοντίατρος.

Επίσης όπως ανέφερε κάποιος μια άλλη ανάγκη είναι να αγοράσεις κάτι πχ ένα βιβλίο

Δεν είναι ανάγκη μόνο το φαγητό...

Μια δραστηριότητα πάλι πχ γυμναστήριο(+αθλητική ένδυση υπόδηση)

Και ναι...Το είπε κάποιος!

Μόνο εγώ ξέρω τι περνάω...Όχι επειδή δεν έχω χρήματα,αλλά για να στέκομαι με αξιοπρέπια και να επιβιώνω μέσα από αυτές τις καταστάσεις δίχως να παρακμάσω

Α δεν τους ξέρεις καλα . Αυτά τα λένε για τους άλλους, αν οι ίδιοι βρεθούν στην ίδια θέση (που είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνει) τότε θα αλλάξουν γνώμη. Πρεπει να γίνει αντιληπτό οτι η ζωή δεν τελειώνει όταν τελειώσει μια δουλειά. Αν σε καταβάλει η απώλεια δουλειας τότε έχεις τελειώσει. Η προσωπική αυτοβελτίωση είναι πολύ σημαντικοτερη από την μιζέρια που εκφράζουν 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό πιστεύω ότι η έννοια της πρακτικής πρέπει να ξεκινάει από το 1ο έτος όπως γίνεται στην Αμερική.

Δεν γίνεται να φτάσεις 22 τουλάχιστον για να πιάσεις δουλειά πρώτη φορα στο αντικείμενο σου. Τυπικά πάντα, υπήρχαν άτομα που ξεκίνησαν πιο πριν και μπράβο τους, στο αντικείμενο τους πάντα μιλάω γιατί όποιος έκανε τις γνωστές φοιτητοδουλειές άργησε να βγάλει τη σχολή.

Επεξ/σία από valkon
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακου να δεις κοπελα μου ,κανεις δεν χρωσταει τιποτα σε κανεναν 

εγω απο αυτα που γραφεις σε κοβω λιγο για καλοπερασακια με καθε επιφυλαξη γιατι ισως βγαζεις λανθασμενα αυτα που εχεις στο μυαλο σου

εγω αν ημουν στην θεση σου κ κοπελα θα εκανα τα νυχια μονη μου κ θα κουρευομουν σε καμια φιλη μου ,θα διαβαζα απο δανειστικες βιβλιοθηκες κ γενικοτερα δεν θα σπαταλουσα χρηματα σε πραγματα που θα μπορουσα να βρω δωρεαν

επισης δεν θα με ενοιαζαν τετοια πραγματα πολυ οταν θα εβλεπα την ζουγκλα εξω κ ψαχνομουν να δω τι θα κανω με την ζωουλα μου

δεν ξερω τι ανθρωποι ειναι οι γονεις σου κ τι διαολο ειναι ο κυκλος σου ,ουτε θα γραψω σαν να ξερω

αυτο που ξερω με σιγουρια ειναι οτι μισθος απο γονεις για αυτα που περιγραφεις ΟΧΙ ,αν ελεγες πχ να βγω μια φορα την εβδομαδα να ξεσκασω ναι χιλιες φορες ,να παρω ενα ρουχο στο τοσο ΝΑΙ ,αλλα να θες μηνιαιο βοηθημα (κ να δανειζεσαι κιολας) για αυτα που γραφεις ε οχι

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Like 10
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...