LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, csontheline είπε Το "διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε" δεν ισχύει πάντα και παντού ή/και για όλους. Θα πρέπει να δεις σε τι είναι σχετικά καλό κάθε παιδί και να το στηρίξεις προς τα εκεί. Είναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ νοοτροπία το να μπει το παιδί στο πανεπιστήμιο, να πάρει ένα χαρτί (και ακόμα χειρότερη απλώς να μπει κάπου και όχι εκεί που του αρέσει). Έχω γνωστό που άλλαξε χώρα για να υποστηρίξει τον γιο στις σπουδές (να μένουν στο ίδιο σπίτι και να εργάζεται ο πατέρας για εξτρά εισόδημα) και στα 2 χρόνια πληροφορικής ο γιος αποφάσισε ότι θέλει να γίνει μάγειρας. Μετά το -σχεδόν- εγκεφαλικό και την πολιτισμένη συζήτηση, ο γιος πήγε σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής, ενώ εργαζόταν παράλληλα για να πληρώνει δίδακτρα και προσωπικά έξοδα και 7 χρόνια μετά από αυτή την απόφαση (και κάποια χρόνια εργασίας) του ήρθε πριν λίγο καιρό πρόταση για 3500€ για pastry chef. Κοίτα εγώ θέλω να μάθουν μια ξένη γλώσσα πχ αγγλικά να βγάλουν το λύκειο και ας γίνουν ότι θέλουν δεν θα τους πω εγώ τι θα γίνουν. Δεν είμαι από αυτόυς που λένε εμένα ο γιος μου θα γίνει δικηγόρος. 1
katerinathess Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Εγω ως άντρας έβαζα την σύζυγο να μου τα κόβει με το ψαλίδι.Είχα πάνω απο 3 χρόνια να πάω σε κουρείο.Η σύζυγος τα μαζευε με λαστιχάκι αλογοουρά Ουτε νύχια έφτιαχνε ,ουτε για καφέδες πηγαίναμε.Κάναμε δουλειες του ποδαριού για να τα φέρουμε βόλτα. Πολλές φορές με ένα σουβλάκι την ημέρα την βγάζαμε.Και σε χωράφια δουλεψαμε και φυλλάδια μοιράσαμε και σε ανακύκλωση πήγε να δουλεψει και εγώ σε σκουπιδιάρικο. Και ναι έριξα τα μουτρα μου και ζήτησα και πήρα λεφτά απο τον πατέρα μου που παίρνει σύνταξη.Δεν πήγαν όμως σε νύχια και καφέδες. Μπράβο καλά έκανες... Μην κατακρίνεις όμως το τι θέλει κάποιος...Αν και βασικά φταίω εγώ γιατί με αυτά που γράφω για νύχια και καφέδες χάνω το 《δίκιο μου》 Το θέμα είναι να έχεις λεφτά να καλύπτεις τις ανάγκες σου και αν θέλεις και κάτι άλλο να μην λογοδοτείς σε κανέναν Και αυτά που λέω τα βλέπω δεν τα βγάζω από το μυαλπ μου 1
Macosj Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δεν ντρέπεστε να επιτίθεστε στην κοπέλα. Τι μιζέρια έχει πέσει πέσει εκεί κάτω? Φυσικά θα πρέπει να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες, δεν θα μείνει και σε σπηλιά για να κάνει οικονομία. Έλεος , αυτή η μιζέρια πάντα θα υπάρχει εκεί πέρα 3 1
csontheline Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Κοίτα εγώ θέλω να μάθουν μια ξένη γλώσσα πχ αγγλικά να βγάλουν το λύκειο και ας γίνουν ότι θέλουν δεν θα τους πω εγώ τι θα γίνουν. Δεν είμαι από αυτόυς που λένε εμένα ο γιος μου θα γίνει δικηγόρος. Για να μην παρεξηγηθώ(ούμε μεταξύ μας), δεν υπονοώ τίποτα προς την λογική σου και τον τρόπο που θες ΕΣΥ να αναθρέψεις τα παιδιά ΣΟΥ. Απλώς η συγκεκριμένη λογική (που ανέφερα πριν, όχι η δική σου) είναι που κυριαρχούσε και κυριαρχεί (μάλλον) στην Ελλάδα και είναι αρκετά κακή. Φυσικά και είναι καλό κάθε παιδί να περάσει από βασική εκπαίδευση και εκμάθηση -τουλάχιστον- μίας ξένης γλώσσας, έστω σε επίπεδο συνεννόησης. Υπόψιν ότι στο σήμερα δεν μπορεί να υφίσταται εργαζόμενος που δεν δέχεται συνεχούς εκπαίδευσης (δεν εννοώ κάθε μέρα βιβλίο και ξύλο, αλλά βελτίωση κάθε τόσο και όχι ότι μάθαμε μάθαμε) πάνω στο αντικείμενό του. Edit : Σαν να επανέρχεται προς τον προορισμό του. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από csontheline
MrRush Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Macosj είπε Δεν ντρέπεστε να επιτίθεστε στην κοπέλα. Τι μιζέρια έχει πέσει πέσει εκεί κάτω? Φυσικά θα πρέπει να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες, δεν θα μείνει και σε σπηλιά για να κάνει οικονομία. Έλεος ο ελλεηνας, αυτή η μιζέρια πάντα θα υπάρχει εκεί πέρα Ναι, όταν δεν έχεις δουλειά, παίρνεις δανεικά να βάψεις νύχι. Σοβαρή ανάγκη. Θέλετε και τα λέτε μερικοί; 1 1
csontheline Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Macosj είπε ...ο ελλεηνας... Πάντως να ξέρεις, δείχνεις όλο και πιο ξεκάθαρα ότι τέτοιοι δεν είναι αυτοί που έμειναν πίσω στην πατρίδα, αλλά εσύ. 2
Macosj Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, MrRush είπε Ναι, όταν δεν έχεις δουλειά, παίρνεις δανεικά να βάψεις νύχι. Σοβαρή ανάγκη. Θέλετε και τα λέτε μερικοί; Δηλαδή τα δανεικά αφορούν μόνο το νύχι? Το φαγητό δεν πληρώνεται με αυτά τα δανεικά? Ότι τι, από τα 200 ευρώ που δανείζεται θα την σώσει να μην ξοδεύει τα 20 σε νύχι και μαλλί? Έλεος, τι μιζέρια είναι αυτή. Που ξέρεις εσύ τι περνάει για να καταφέρει να επιβιώσει και με αυτά Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από Macosj
Neural_handshake Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Macosj είπε Δεν ντρέπεστε να επιτίθεστε στην κοπέλα. Τι μιζέρια έχει πέσει πέσει εκεί κάτω? Φυσικά θα πρέπει να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες, δεν θα μείνει και σε σπηλιά για να κάνει οικονομία. Έλεος ο ελλεηνας, αυτή η μιζέρια πάντα θα υπάρχει εκεί πέρα δεν της επιτεθηκε κανεις ,βασικα κανεις μας δεν ξερει τι ειναι κ τι κανει απλα βλεπουμε ενα κειμενο που ισως βγαζει προς τα εξω λανθασμενα την κατασταση της αυτο που κατακρινουν ολοι καλως για μενα ειναι οι λιγο περιεργες προτεραιοτητες κ απαιτησεις οπως φαινονται ξανα λεω δλδ οταν καιγεσαι να ξεκινησεις την ζωη σου δεν κοιτας καφεδες , ναι φυσικα θα βγεις να ξεσκασεις ,θα φτιαχτεις επισης ως κοπελα αλλα δεν περιμενεις μηνιαιο "μισθο" για τετοια πραγματα *ο Λεφτερης ο ανθρωπος εννοει πολυ σωστα επισης οτι δεν θελει να γινουν ανειδικευτοι εργατες 1
Macosj Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, csontheline είπε Πάντως να ξέρεις, δείχνεις όλο και πιο ξεκάθαρα ότι τέτοιοι δεν είναι αυτοί που έμειναν πίσω στην πατρίδα, αλλά εσύ. Εγώ έφυγα απο αυτή την νοοτροπία που υπάρχει εκεί. Καλη είναι η αυτοκριτική. Αντί να συμβουλεύετε την κοπέλα, τρολαρετε που φτιάχνει το νύχι.
MrRush Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Macosj είπε Δηλαδή τα δανεικά αφορούν μόνο το νύχι? Το φαγητό δεν πληρώνεται με αυτά τα δανεικά? Ότι τι, από τα 200 ευρώ που δανείζεται θα την σώσει να μην ξοδεύει τα 20 σε νύχι και μαλλί? Έλεος, τι μιζέρια είναι αυτή. Που ξέρεις εσύ τι περνάει για να καταφέρει να επιβιώσει και με αυτά Άμα βρεις κάπου να παίρνουν 20 ευρώ για μαλλιά και νύχια να μου πεις να στέλνω την κοπέλα μου. Για τέτοια πράγματα το 50άρι είναι ίσως λίγο. Και πάλι, ακόμα και 20 ευρώ να ήταν, είναι 20 ευρώ που θα μπορούσαν να πάνε σε σούπερ μάρκετ εβδομάδας. Όταν ζητάς δανεικά, δεν τα ξοδεύεις σε πράματα που δεν είναι απαραίτητα. 2 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Macosj είπε Δηλαδή τα δανεικά αφορούν μόνο το νύχι? Το φαγητό δεν πληρώνεται με αυτά τα δανεικά? Ότι τι, από τα 200 ευρώ που δανείζεται θα την σώσει να μην ξοδεύει τα 20 σε νύχι κία μαλλί? Έλεος, τι μιζέρια είναι αυτή. Που ξέρεις εσύ τι περνάει για να καταφέρει να επιβιώσει και με αυτά Όταν κάποια δανείζεται 200 ευρώ και τα 20 είναι για τα νύχια πίστεψε με ούτε τα 100 δεν είναι οι πραγματικές ανάγκες. Έχω δανειστεί έχω δανείσει αλλά για σοβαρά πράγματα όχι για καφέδες νύχια μαλλιά.
Macosj Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, MrRush είπε Άμα βρεις κάπου να παίρνουν 20 ευρώ για μαλλιά και νύχια να μου πεις να στέλνω την κοπέλα μου. Για τέτοια πράγματα το 50άρι είναι ίσως λίγο. Και πάλι, ακόμα και 20 ευρώ να ήταν, είναι 20 ευρώ που θα μπορούσαν να πάνε σε σούπερ μάρκετ εβδομάδας. Όταν ζητάς δανεικά, δεν τα ξοδεύεις σε πράματα που δεν είναι απαραίτητα. Και ένα βιβλίο κάποιοι το θεωρούν πολυτέλεια, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία από το φαγητό της εβδομάδας. Ανέφερε ότι δουλεύει σερβιτόρα, και από όσο θυμάμαι στο ελλαντα δεν προλαμβάνουν εύκολα απεριποιητες( ρατσισμός αλλα έτσι λειτουργεί ο Έλληνας). Άρα με το να επενδύει στην εμφάνιση της αυξάνονται υπερβολικά οι πιθανότητες να βρει δουλειά 2
narta Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, katerinathess είπε Ναι...Με το συμπάθειο αλλά εσύ ως άντρας αν ήθελες κούρεμα και δεν είχες 10 ευρώ να πας κομμωτήριο τι θα έκανες?Θα γινόσουν σαν αρκούδα?Η θα τα έπαιρνες όλα με την ψιλή? Κάπως έτσι με λίγο περισσότερες απαιτήσεις είναι και η γυναικεία περιποίηση.... Ψιλη. Ο μη εχων δεν εχει απαιτησεις μεχρι να γινει εχων. 2
csontheline Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε Όταν κάποια δανείζεται 200 ευρώ και τα 20 είναι για τα νύχια πίστεψε με ούτε τα 100 δεν είναι οι πραγματικές ανάγκες. Έχω δανειστεί έχω δανείσει αλλά για σοβαρά πράγματα όχι για καφέδες νύχια μαλλιά. Μπορεί να το κοροϊδεύουμε και όντως να μην είναι σοβαρή προτεραιότητα σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά ενίοτε (δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη) μπορεί να κάνει διαφορά στην εικόνα ενός ανθρώπου και άρα στην ψυχολογία του και να τον βοηθήσει πολύ περισσότερο από άλλα (ίσως και πιο σημαντικά) πράγματα. Οπότε, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. 2
narta Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, Macosj είπε Δηλαδή τα δανεικά αφορούν μόνο το νύχι? Το φαγητό δεν πληρώνεται με αυτά τα δανεικά? Ότι τι, από τα 200 ευρώ που δανείζεται θα την σώσει να μην ξοδεύει τα 20 σε νύχι και μαλλί? Έλεος, τι μιζέρια είναι αυτή. Που ξέρεις εσύ τι περνάει για να καταφέρει να επιβιώσει και με αυτά Το μαλλι και το νυχι δεν ειναι ανάγκη. Αναγκη ειναι το φαγητο. Αλλα βλεπεις γενισαμε white knights και simps. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις