Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ψάχνεις για δουλειά ή περιμένεις να σε φωνάξουν για διευθύντρια στα ΕΛΤΑ:

Τι μου θύμισες

• Like 2
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Είσαι άνεργη ,δεν έχεις εισόδημα απο πουθενά και  παίρνεις δανεικά για να φτιάχνεις νύχια και πας για καφέδες και για ρούχα;;

Ψάχνεις για δουλειά ή περιμένεις να σε φωνάξουν για διευθύντρια στα 

Ναι...Με το συμπάθειο αλλά εσύ ως άντρας αν ήθελες κούρεμα και δεν είχες 10 ευρώ να πας κομμωτήριο τι θα έκανες?Θα γινόσουν σαν αρκούδα?Η θα τα έπαιρνες όλα με την ψιλή?

Κάπως έτσι με λίγο περισσότερες απαιτήσεις είναι και η γυναικεία περιποίηση....

Ναι ψάχνω για δουλειά

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ανοιγεις μεγαλο θεμα κ θα μιλησω λιγο σκληρα

υπαρχουν ανθρωποι που εκαναν παιδια γιατι ετσι κανουν ολοι σε γαμους γιατι ετσι κανουν ολοι κ που τα βλεπουν ως βαρος κ υποχρεωση ,βγαζουν την υποχρεωση μεχρι ενος σημειου κ μετα σου λενε τραβα κοψε τον λαιμο σου,δεν θα αναλυσω την ψυχοσυνθεση τους ,πιστευω βγαινει αβιαστα

υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουν τα παιδια τους κ βοηθανε γιατι κακα τα ψεμματα οι καιροι ειναι υπερβολικα δυσκολοι κ πονηροι πλεον ,η επιβιωση ακομα κ στοιχειωδως δεν ειναι αυτονοητη για κανεναν

ο γονιος που αγαπαει το παιδι του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ,ΤΕΛΟΣ

απο εκει κ περα φυσικα η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη ,δλδ αν βλεπεις καποιον να προσπαθει να βρει δουλεια χαλαρα η εχει παραλογες κ ανεδαφικες προσδοκιες κ απαιτησεις ,οσο κ να τον αγαπας πρεπει να τον σπρωξεις να κολυμπησει λιγο για να σταθει στα ποδια του

τωρα κατι που εγραψες για νυχια κ καφεδες ενω δεν εχεις δουλεια κ εισαι κ στριμωγμενη οικονομικα ,δεν απλα δεν 

ολα αυτα τα γραφω εχοντας κοριτσι 15 χρονων που αγαπαω πολυ αλλα που του τα χωνω χοντρα για να συνελθει καποιες φορες γιατι καλυτερα να το κανω εγω ηπια παρα να φαει τις σφαλιαρες της απο την κοινωνια αυριο μεθαυριο

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Like 24
Δημοσ.

Δανεικα για νυχια για καφε για ρουχα, τι διαβαζω.:mellow:

Κοπελα μου αυτες ειναι οι αναγκες σου για δανεικα; δηλαδη αν δεν φτιαξεις το νυχι δεν πας για καφε οπως εγω εχω ξεχασει τι θα πει καφες εξω θα παθεις κατι;

Οι πραγματικες αναγκες για δανεικα ειναι αν δεν εχεις να φας να πληρωσεις το ρευμα σου το νοικι σου.

Μηπως οι γονεις σου βλεπουν οτι κοιτας την καλοπεραση;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Είμαι άνεργη και από την οικογένεια μου δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ...         Ούτε ένα

Ζω εδώ και μήνες με δανεικά από φίλες(Πχ αν θέλω να πάω για καφέ η να πάρω ένα ρούχο η να φτιάξω τα νύχια μου)

Περιμένω να βρω δουλειά για να ξεχρεώσω τα χρωστούμενα...Αλλά και πριν που δούλευα σερβιτόρα έπαιρνα πολύ λίγα και δεν έφταναν

Μένεις με τους δικούς σου? 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

ανοιγεις μεγαλο θεμα κ θα μιλησω λιγο σκληρα

υπαρχουν ανθρωποι που εκαναν παιδια γιατι ετσι κανουν ολοι σε γαμους γιατι ετσι κανουν ολοι κ που τα βλεπουν ως βαρος κ υποχρεωση ,βγαζουν την υποχρεωση μεχρι ενος σημειου κ μετα σου λενε τραβα κοψε τον λαιμο σου,δεν θα αναλυσω την ψυχοσυνθεση τους ,πιστευω βγαινει αβιαστα

υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουν τα παιδια τους κ βοηθανε γιατι κακα τα ψεμματα οι καιροι ειναι υπερβολικα δυσκολοι κ πονηροι πλεον ,η επιβιωση ακομα κ στοιχειωδως δεν ειναι αυτονοητη για κανεναν

απο εκει κ περα φυσικα η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη ,δλδ αν βλεπεις καποιον να προσπαθει να βρει δουλεια χαλαρα η εχει παραλογες κ ανεδαφικες προσδοκιες κ απαιτησεις ,οσο κ να τον αγαπας πρεπει να τον σπρωξεις να κολυμπησει λιγο για να σταθει στα ποδια του

τωρα κατι που εγραψες για νυχια κ καφεδες ενω δεν εχεις δουλεια κ εισαι κ στριμωγμενη οικονομικα ,δεν απλα δεν 

ολα αυτα τα γραφω εχοντας κοριτσι 15 χρονων που αγαπαω πολυ αλλα που του τα χωνω χοντρα για να συνελθει καποιες φορες γιατι καλυτερα να το κανω εγω ηπια παρα να φαει τις σφαλιαρες της απο την κοινωνια αυριο μεθαυριο

Σωστος! Εχω βαρεθει η μαλλον με εχουν βαρεθει τα παιδια μου να τους λεω ποσο δυσκολη ειναι η ζωη εκει εξω και διαβαστε διαβαστε διαβαστε.

Τους εχω φερει παραδειγμα οτι ο παππους μου πηγε σκουπιδιαρης αγραμματος ο κουμπαρος μου πηγε επειδη ειχε βγαλει το Γυμνασιο τωρα για σκουπιδιαρης θελεις Λυκειο και ξενη γλωσσα.

Τους λεω ακομα μην γινουν σαν εμενα που κακως παρατησα το σχολειο στην πρωτη γυμνασιου για να δουλεψω και δυστυχως η ζωη δεν γυρναει πισω.

Η γυναικα μου λεει οτι ειναι ασχημο να λεω στα παιδια μην γινουν σαν εμενα μου λεει δεν εισαι ουτε κλεφτης ουτε κατι κακο αλλα δεν εχει καταλαβει οτι εγω θελω τα παιδια να γινουν καλυτερα απο μενα θα ειναι και μια ανταμοιβη για μενα οτι κατι εκανα σαν πατερας.

• Like 19
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Σωστος! Εχω βαρεθει η μαλλον με εχουν βαρεθει τα παιδια μου να τους λεω ποσο δυσκολη ειναι η ζωη εκει εξω και διαβαστε διαβαστε διαβαστε.

Τους εχω φερει παραδειγμα οτι ο παππους μου πηγε σκουπιδιαρης αγραμματος ο κουμπαρος μου πηγε επειδη ειχε βγαλει το Γυμνασιο τωρα για σκουπιδιαρης θελεις Λυκειο και ξενη γλωσσα.

Τους λεω ακομα μην γινουν σαν εμενα που κακως παρατησα το σχολειο στην πρωτη γυμνασιου για να δουλεψω και δυστυχως η ζωη δεν γυρναει πισω.

Η γυναικα μου λεει οτι ειναι ασχημο να λεω στα παιδια μην γινουν σαν εμενα μου λεει δεν εισαι ουτε κλεφτης ουτε κατι κακο αλλα δεν εχει καταλαβει οτι εγω θελω τα παιδια να γινουν καλυτερα απο μενα θα ειναι και μια ανταμοιβη για μενα οτι κατι εκανα σαν πατερας.

εγω απο τα γραφομενα σου μια χαρα σε βλεπω παντως 

ετσι κανεις οταν τα αγαπας ,απο ενα σημειο κ μετα τους τα λες ρεαλιστικα ,δυστυχως τα συννεφακια κ τα ουρανια τοξα δεν υπαρχουν κ καλυτερα να τους τα πεις εσυ οταν ξεφευγουν παρα να τα μαθουν με τον δυσκολο τροπο ,παραλληλα ομως πρεπει να χαρουν τα παιδικα τους χρονια οσο το δυνατον περισσοτερο ,ειναι μεγαλο στοιχημα αυτο ,ελπιζω να το εχω καταφερει με την κορη μου ,παντως προσπαθω

καλη συνεχεια κ να χαιρεσαι τα παιδια σου που βλεπω τα καμαρωνεις (απο την υπογραφη)

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katerinathess είπε

Είμαι άνεργη και από την οικογένεια μου δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ...         Ούτε ένα

Ζω εδώ και μήνες με δανεικά από φίλες(Πχ αν θέλω να πάω για καφέ η να πάρω ένα ρούχο η να φτιάξω τα νύχια μου)

Περιμένω να βρω δουλειά για να ξεχρεώσω τα χρωστούμενα...Αλλά και πριν που δούλευα σερβιτόρα έπαιρνα πολύ λίγα και δεν έφταναν

Δεν τολμάω να ζητήσω τρώω κράξιμο(Τεμπέλα,κακομαθημένη,να πας για δουλειά).Όσο δούλευα όταν ξέμενα και ζητούσα μικροποσά πχ 5 ευρώ για καφέ τότε άρχιζαν το κράξιμο ότι αν δεν φτάνουν να κάνω δεύτερη δουλειά η να βρω ποιο σοβαρή/εργατική δουλειά να πληρώνει καλύτερα γιατί η δουλειά της σερβιτόρας είναι χαλαρή/τεμπέλικη δουλειά.                                 Γενικά βλέπω ότι με άλλα άτομα της ηλικίας μου δεν συμβαίνει το ίδιο...Εδώ ξεκινάω να αναρωτιέμαι για το αν είμαι εγώ η κακομαθημένη τεμπέλα που θα θελα οι γονεις να μου δίνουν λεφτά ή αν απλά οι γονείς μου σε αυτό το θέμα φέρονται άσχημα σε σχέση πάντα με το κάνει η μέση οικογένεια.Για αυτό ήθελα απόψεις γιατί δεν μπορώ να διακρίνω τι είναι σωστό και λάθος λόγω του ότι πάντα ο άνθρωπος θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του και αυτό ίσως να θολώνει την αντικειμενική κρίση.        Όταν δηλαδή ακούω ότι στις φίλες μου δίνουν οι γονείς τους λεφτά(είτε δουλέυουν είτε όχι)τότε σκέφτομαι πως είναι τυχερές που έχουν τέτοια βοηθήματα όμως δεν ξέρω τι να σκεφτώ για εμένα...Δηλαδή εκεί που θα σκεφτώ ότι πχ κοίτα να δεις οι δικοί μου δεν μου δίνουν ούτε για ένα καφέ όταν στις φίλες μου δίνουν 300αρια τότε δεν είμαι σίγουρη για το αν σκέφτομαι σωστά γιατί μια άλλη σκέψη μου λέει ότι είμαι ενήλικη και ότι θα έπρεπε να τα βγάζω μόνη μου κτλ αισθάνομαι δηλαδή ενοχές μόνο στην σκέψη που πάω να 《κατηγορήσω》την οικογένεια μου που δεν μου δίνει τίποτα.                       Βλέποντας όμως στον κύκλο μου τι συμβαίνει με άλλα άτομα αναρωτιέμαι για το τι κάνει ο μέσος όρος ώστε να έχω ένα αντικειμενικό κριτήριο να κρίνω την θέση μου και την στάση των δικών μου.         Προσωπικά θεωρώ πως βρίσκομαι στο ένα άκρο που είναι το χειρότερο,αυτό της μηδενικής βοήθειας.Προσωπικά θεωρώ ότι το φυσιολογικό είναι το 《παν μέτρον άριστον》,αν δηλαδη μια οικογένεια δεν θέλει να δίνει λεφτά τουλάχιστον να δίνει έστω για έναν καφέ έστω για ένα ρούχο,για ένα εισητήριο στα μμμ.

Άσε τα σάπια που είσαι και άνεργη. Υπάρχουν ντοκουμέντα ότι εργάζεσαι σε πολυεθνική με τεράστιες προοπτικές ανέλιξης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, momotis είπε

Τελικά μεταβιβάζουμε περιουσία σε απογόνους εν ζωή ή όχι?

Μεταβιβαζουμε , οχι όλη βεβαια,  και απο αυτα που μεταβιβαζουμε κραταμε επικαρπία .... 

Επίσης απο αυτα που  κραταμε, κατι  καποια στιγμη το πουλαμε και το τρωμε σε γουστα....

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δανεικα για νυχια για καφε για ρουχα, τι διαβαζω.:mellow:

Κοπελα μου αυτες ειναι οι αναγκες σου για δανεικα; δηλαδη αν δεν φτιαξεις το νυχι δεν πας για καφε οπως εγω εχω ξεχασει τι θα πει καφες εξω θα παθεις κατι;

Οι πραγματικες αναγκες για δανεικα ειναι αν δεν εχεις να φας να πληρωσεις το ρευμα σου το νοικι σου.

Μηπως οι γονεις σου βλεπουν οτι κοιτας την καλοπεραση;

Μην μένεις σε αυτό...Οκ πάνω στην συντομογραφία ανέφερα τα νύχια που είναι μόνο 15 ευρώ τον μήνα και όλες οι κοπέλες της ηλικίας μου και όχι μόνο τα έχουν φτιαγμένα...Το πρόβλημα είναι γενικό ούτε για ρούχα και παπούτσια δεν έχω

Όσον αφορά τον καφέ...Πόσο καιρό θα κάτσεις μέσα στο σπίτι?Δεν θέλεις να πας μια βόλτα?Δεν είναι ο καφές...Είναι τρόπος του λέγην            Δηλαδή αν είσαι άνεργος δεν πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι?Πόσες φορές θα πας για έναν απλο περίπατο όταν σε καλούν παρέες να βγεις έξω?

Έιναι κοινωνικός αποκλεισμός το να μην έχεις χρήματα...Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα

• Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Το "διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε" δεν ισχύει πάντα και παντού ή/και για όλους. Θα πρέπει να δεις σε τι είναι σχετικά καλό κάθε παιδί και να το στηρίξεις προς τα εκεί. Είναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ νοοτροπία το να μπει το παιδί στο πανεπιστήμιο, να πάρει ένα χαρτί (και ακόμα χειρότερη απλώς να μπει κάπου και όχι εκεί που του αρέσει).

Έχω γνωστό που άλλαξε χώρα για να υποστηρίξει τον γιο στις σπουδές (να μένουν στο ίδιο σπίτι και να εργάζεται ο πατέρας για εξτρά εισόδημα) και στα 2 χρόνια πληροφορικής ο γιος αποφάσισε ότι θέλει να γίνει μάγειρας. Μετά το -σχεδόν- εγκεφαλικό και την πολιτισμένη συζήτηση, ο γιος πήγε σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής, ενώ εργαζόταν παράλληλα για να πληρώνει δίδακτρα και προσωπικά έξοδα και 7 χρόνια μετά από αυτή την απόφαση (και κάποια χρόνια εργασίας) του ήρθε πριν λίγο καιρό πρόταση για 3500€ για pastry chef.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, csontheline είπε

Το "διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε" δεν ισχύει πάντα και παντού ή/και για όλους. Θα πρέπει να δεις σε τι είναι σχετικά καλό κάθε παιδί και να το στηρίξεις προς τα εκεί. Είναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ νοοτροπία το να μπει το παιδί στο πανεπιστήμιο, να πάρει ένα χαρτί (και ακόμα χειρότερη απλώς να μπει κάπου και όχι εκεί που του αρέσει).

Έχω γνωστό που άλλαξε χώρα για να υποστηρίξει τον γιο στις σπουδές (να μένουν στο ίδιο σπίτι και να εργάζεται ο πατέρας για εξτρά εισόδημα) και στα 2 χρόνια πληροφορικής ο γιος αποφάσισε ότι θέλει να γίνει μάγειρας. Μετά το -σχεδόν- εγκεφαλικό και την πολιτισμένη συζήτηση, ο γιος πήγε σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής, ενώ εργαζόταν παράλληλα για να πληρώνει δίδακτρα και προσωπικά έξοδα και 7 χρόνια μετά από αυτή την απόφαση (και κάποια χρόνια εργασίας) του ήρθε πριν λίγο καιρό πρόταση για 3500€ για pastry chef.

Νομιζω ότι ο φιλος @LLLEFTERIS με το διαβαστε δεν εννοει αποκλειστικα να βγαλουν τα παιδια πανεπιστημιο με μαστερ και διδακτορικο... Μαλλον εννοει  να κοπιάσουν - σπουδασουν σε κατι που εχει προοπτικη και θελουν και τα ευχαριστει... διαβασε και κοπιασε να γινεις μαγειρας , να γινεις μηχανικος αυτοκινητων , να γινεις ακομη και καλος υδραυλικος/ηλεκτρολογος  με γνωση του αντικειμενου, ή οτι αλλο επιθυμεις αλλά να το κατεχεις...

Οσον αφορα το θεμα της @katerinathess αλλοι εχουν και δε δινουν νομιζοντας οτι ετσι σκληραγωγούν, αλλοι εχουν ισως βαρεθει να δινουν , αλλοι ισως τα κρατανε για να τα δωσουν μαζεμενα μια και καλή αλλοι δινουν τα παντα ακομα κι αν δεν πρεπει .... Εγω παντως θα δινω και οσο θα βλεπω σωστη ανταποκριση θα δινω και περισσοτερα αν εχω ... Ετσι με εμαθαν οι προηγουμενοι  ετσι θα προσπαθησω να μαθω και τους επομενους...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Συμφωνώ 100%. Αν θέλεις πολυτέλειες στρώσε τον κ@@@@ σου και δούλεψε.

Ναι ε; Πτυχίο αρχιτεκτονικής χωρίς εμπειρία στην Ελλάδα σου δίνει έναν ωραίο μισθό 550 ευρώ και αν μένεις Αθήνα δε φτάνουν ούτε για ζήτω. 250 ευρώ μια τρύπα για να μείνεις, 8 ώρες δουλειά και 2 ώρες πήγαινε έλα, 8 ώρες ύπνο και σου μένουν άλλες 6 να φας, να κάνεις μπάνιο, να ετοιμαστείς για να πας για δουλειά, να μαγειρέψεις, να πας σούπερ μάρκετ, πρακτικά ζεις για να δουλεύεις.

Επαναλαμβάνω, αυτό με πτυχίο αρχιτεκτονικής, δηλαδή 5-6 χρόνια σπουδές, πληρώνεσαι λεφτά ταμία, βασικό μισθό.

Θέλουμε δε θέλουμε είμαστε το Πακιστάν της Ευρώπης. Ελάχιστα επαγγέλματα δίνουν λεφτά να μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από απλά να επιβιώνεις.

Btw, μεγάλωσα σε κωμόπολη, οι άνθρωποι εδώ είχαν δεδομένο ότι τα παιδιά θα τα στηρίζουν μέχρι να βγάλουν τις σπουδές, δεδομένο ότι θέλουν φροντιστήριο για πανελλήνιες κλπ. Εγώ έγινα ανεξάρτητος πριν κανένα χρόνο στα 23 μου, είδα και έπαθα να πείσω τον πατέρα μου ότι θέλω να πληρώνω τα πάντα μόνος μου και ότι δεν χρειάζομαι βοήθεια.

Είναι ξεκάθαρα πως θέλει ο γονιός να φερθεί. Επίσης, δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που καβαλάνε τον γονιό τα παιδιά και ρουφάνε λεφτά έτσι για να μην δουλέψουν και κουραστούν.

Επεξ/σία από MrRush
  • Like 7
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, katerinathess είπε

Ναι...Με το συμπάθειο αλλά εσύ ως άντρας αν ήθελες κούρεμα και δεν είχες 10 ευρώ να πας κομμωτήριο τι θα έκανες?Θα γινόσουν σαν αρκούδα?Η θα τα έπαιρνες όλα με την ψιλή?

Κάπως έτσι με λίγο περισσότερες απαιτήσεις είναι και η γυναικεία περιποίηση....

Ναι ψάχνω για δουλειά

Εγω ως άντρας έβαζα την σύζυγο να μου τα κόβει με το ψαλίδι.Είχα πάνω απο 3 χρόνια να πάω σε κουρείο.Η σύζυγος τα μαζευε με λαστιχάκι αλογοουρά Ουτε νύχια έφτιαχνε ,ουτε για καφέδες πηγαίναμε.Κάναμε δουλειες του ποδαριού για να τα φέρουμε βόλτα. Πολλές φορές με ένα σουβλάκι την ημέρα την βγάζαμε.Και σε χωράφια δουλεψαμε και φυλλάδια μοιράσαμε και σε ανακύκλωση πήγε να δουλεψει και εγώ σε σκουπιδιάρικο.

Και ναι έριξα τα μουτρα μου και ζήτησα και πήρα λεφτά απο τον πατέρα μου που παίρνει σύνταξη.Δεν πήγαν όμως σε νύχια και καφέδες.

• Like 17
  • Thanks 3
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...