Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Είναι λογική αυτή κάποιου έλληνα που βρίσκεται στο εξωτερικό να απευθύνεται έτσι στους συμπατριώτες του?

Είσαι σίγουρος ότι είναι Έλληνας? Ακόμα και αν είναι θα ναι απ' αυτούς που πήγαν εξωτερικό και καβάλησαν το καλάμι, νομίζωντας ότι είναι ανώτεροι 😅

• Like 1
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είσαι σίγουρος ότι είναι Έλληνας? Ακόμα και αν είναι θα ναι απ' αυτούς που πήγαν εξωτερικό και καβάλησαν το καλάμι, νομίζωντας ότι είναι ανώτεροι 😅

και ολα αυτα επειδη ΙΣΩΣ βγαζουν μερικα φραγκα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, forgotten είπε

Το εύκολο σε αυτή την κοινωνία είναι να επικρίνουμε τον άλλο και αυτό βλέπω από το σχόλιο σου επίκριση. Ρώτησε μια άποψη όχι κριτική επί πάντως , θα μου πεις ότι εφόσον ρώτησε είναι φυσικό να δεχτεί και τις συνέπειες της ερώτησης αμ τι σε τι κοινωνία αρίστων και δικαστών ζούμε....

5 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

ορισμενοι γυπες (για να μην το πω πιο χοντρα) θα ηθελα να σκεφτουν την πιθανοτητα να κανουν κοριτσι κ να καθεται ο καθενας να τους γραφει χοντραδες στο ιντερνετ

Όταν αναφέρεις ότι δανείζεσαι για ρούχα και νύχια, ναι, να περιμένεις και τις ανάλογες αντιδράσεις. 

Με μεγάλη ευχαρίστηση τύχαινε να δώσω σε φίλους όταν ήθελαν για σούπερ, ή για κάνα καφέ για βόλτα. Κατανοώ το κομμάτι ότι δεν μπορείς να είσαι κλεισμένος όλη μέρα. Και δεν πιστεύω ότι το είπε "για χάρην της συντομογραφίας" 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να πάρω θέση στο θέμα με τους γονείς της op γιατί είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε και με τον τρόπο που τα έχει διατυπώσει έχει χάσει και το δίκιο της (αν έχει).

Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά εκτός από οικονομική στήριξη χρειάζονται και καθοδήγηση το ¨Μάθε παιδί μου γράμματα για να μην γίνεις σαν και μένα¨ και τίποτα άλλο, δεν είναι καθοδήγηση,απλά αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη.

Εγώ μεγάλωσα από γονείς που έκαναν ότι μπορούσαν και ακόμα παραπάνω για να μην μας λείψει τίποτα,το ίδιο θα κάνω και εγώ στο παιδί μου.Έχω δει περίπτωση να κυκλοφορεί ο (μεροκαματιάρης) πατέρας με ρόλεξ,ντυμένος στην τρίχα και πανάκριβη μηχανή και να έχει τη γυναίκα του και την κόρη του με τρύπια ρούχα.

Όσο μεγαλώνει η κόρη μου λοιπόν και εγώ βλέπω ότι προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της εγώ θα την στηρίζω και για μανικιούρ και για ρούχα και εξόδους και για  όλα μέχρι να μπορεί να σταθεί στα πόδια της.Μόλις τελειώσει τις σπουδές της (στον προβλεπόμενο χρόνο)θα πρέπει άμεσα να μπει στην αγορά εργασίας,θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε περίοδο κωλοβαρέματος.

Επεξ/σία από moure
  • Like 9
Δημοσ.

Εμένα οι γονείς μου με σπούδασαν. Έκτοτε ήμουν τυχερός βρήκα κατευθείαν δουλειά και δεν χρειάστηκε ποτέ να ζητήσω ούτε κι εκείνοι να δώσουν. Σε γενέθλια γιορτές ή άκυρες στιγμές μπορεί να μου δώσουν για να πιω μια μπυρα όπως λένε και πάντα υπάρχει ο διάλογος τύπου «οχι σε παρακαλώ 30 χρόνων έφτασα δεν χρειάζεται», «ελα μην μας στεναχωρείς βγες μια βόλτα και πιες κάτι στην υγεία μας» κλπ. Θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει μέτρο. Δεν θεωρώ κακό να σε βοηθούν αν μπορούν επειδή δεν βρίσκεις δουλειά. Θεωρώ κακό να το καταχραζεσαι και να μην ψάχνεις η να μην σφίγγεις τα δόντια αν δεν έχεις εναλλακτικές και να βολεύεσαι. Πιστεύω πως όλα κάποια στιγμή βγαίνουν μπροστά στη ζωή σου. Αν σε καλοέμαθαν κάποια στιγμή θα ζοριστείς ή δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις εύκολα τη λογική του έχω δικό μου πορτοφόλι πρέπει να το διαχειριστώ. Αν πάλι έχεις όντως ανάγκες, οι δικοί σου μπορούν και σου γυρνούν τη πλάτη κι αυτό τραγικό. Όποτε για να κλείσω το σεντόνι, πρέπει να υπάρχει μέτρο και να μην είναι κανένας απτις 2 πλευρές γαϊδούρι και αναίσθητος. 

• Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Uptheirons είπε

Και καμαριερα ακομα.

Την κοβεις να "καταδεχθει" κατι τετοιο;

4 ώρες πριν, *nenya* είπε

Υπαρχουν γυναίκες που δεν εχουν πληρώσει ποτε για μανικιούρ/πεντικιούρ και δεν εχει επηρεαστει ούτε στο ελάχιστο η κοινωνικη ζωη τους. Σοκ;;; 

Ασε ρε ψευτη.

4 ώρες πριν, katerinathess είπε

Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου...

Πολυ φιλικα,ασε την αμυνα και κατσε και σκεψου αυτα που σου λεμε,οσο και αν σε κραζουμε.

Η στραβος ειναι ο γυαλος,ή στραβα αρμενιζουμε.
Δεν το εχουμε ολοι εμεις και οι γονεις σου το προβλημα,το εχεις ξεκαθαρα εσυ.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, DjTony είπε

550 με τόσες σπουδές; είμαι κρεοπωλης και παίρνω τα διπλά. 🤔🤔

Τι εξελιξη θα εχεις εσυ και τι αυτος?

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, katerinathess είπε

Αυτό ήταν...Μια λάθος λέξη ή φράση και με σταυρώσατε!

Για να φας μια τυρόπιτα δεν χρειάζονται λεφτά...Μπορείς να φας τοστ στο σπίτι!

Για να βάλεις κάρτα στο κινητό δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις από το σταθερό!

Για να πάρεις ρούχα δεν χρειάζονται λεφτά...Φοράς τα βαφτιστικά!

Για να πιείς ένα κρασί με την παρέα δεν χρειάζονται λεφτά...Παίρνεις με 2 ευρώ ένα μπουκάλι απο την κάβα και το πίνεις μόνη στο σπίτι!(ούτε 2 δεν έχω)

Για να φας ένα σουβλάκι δεν χρειάζονται λεφτά...Τρως πάλι στο σπίτι

Για να πας ένα θέατρο/κινηματογράφο δεν χρειάζονται λεφτά...Βάζεις ένα πειρατικό σίτε και βλέπεις ταινίες στο σπίτι(Πειρατικό γιατί το netflix κοστίζει)

Αν κάπνιζα(ευτυχώς όχι)δεν θα χρειάζονταν λεφτά...Θα κάπνιζα μπανανόφλουδες με ρίγανη

Για τα το κομμωτήριο δεν χρειάζονται λεφτά...Όταν τα μαλλιά φτάσουν μέχρι το πάτωμα θα βάλω κάποιον άσχετο να τα κόψει με το ψαλίδι(τι και αν είναι στραβά?)

Για να πας οδοντίατρο δεν χρειάζονται λεφτά...Κάνεις γαργάρε με ούζο

Για να πας να κάνεις ένα τσεκ απ υγείας δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το κάνεις

Για να πας σε μια σχολή/ιεκ να μάθεις κάτι δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά μένεις σερβιτόρα

Για να πάρεις ένα προϊον περιποίησης(καλυντικά) δεν χρειάζονται λεφτά...Γίνεσαι αρρενωπή και άγρια

Για να πάρεις κάτι που θες και σου αρέσει.πχ βιβλίο.δεν χρειάζονται λεφτά...Απλά δεν το παίρνεις

Με λίγα λόγια αν υπάρχει στέγη/φαγητό και πειρατικές ταινίες όσοι δεν έχουν λεφτά να κάτσουν να σαπίσουν...Απλά πράγματα!

Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά

Εντάξει παιδιά πήρα τις απαντήσεις που ήθελα και από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά που έχουν βοήθεια είναι υπερτυχερά γιατί οι περισότεροι έχουν την νοοτροπία των δικών μου...

Στείλε ΙΒΑΝ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Τι εξελιξη θα εχεις εσυ και τι αυτος?

αν πάνε καλά οι δουλειές του κρεοπώλη και ανοίξει 3-4 καταστήματα ακόμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, insoholic είπε

Στείλε ΙΒΑΝ

Τι να κάνει κι αυτός? Έχει τον Πάοκ που του τα τρώει. Ποιον να πρωτοβοηθήσει?

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

αν πάνε καλά οι δουλειές του κρεοπώλη και ανοίξει 3-4 καταστήματα ακόμα?

Τοτε παυει να ειναι κρεοπωλης και γινεται επιχειρηματιας.

Μιλαμε για το επαγγελμα του κρεοπωλη.

• Like 2
Δημοσ.

Παίζει πολύ ρόλο η οικονομική κατάσταση που είναι οι γονείς,τι δουλειά κάνουν,τι άλλα έσοδα έχουν εκτός απο δουλειά κλπ.Γιατί όπως είναι πολύ μικροί οι μισθοί των νέων αντίστοιχα είναι μικροί και οι μισθοί-συνταξεις των γονέων τους πολλές φορές.Η κοπέλα που γράφει οτι θέλει ρούχα και παπούτσια για γυμναστική, κομμωτήριο και νύχια και καφεδάκια έξω μάλλον δεν έχει ιδέα τι χρήματα δίνουν οι γονείς της απλά για να ζεί.Για δεη, νερό,τηλεφωνο, θέρμανση πχ μια μονοκατοικία έχει πάγια έξοδα 300-1000 ευρώ το μήνα.Σουπερ μαρκετ και τρόφιμα 400 ευρω το μήνα για πλάκα.Το πιο απλό να φας 2 τοστ και να πιείς ενα χυμό που φαίνεται τσάμπα στην πράξη αν το κάνεις αυτό καθε μέρα κάποιος πληρώνει 50-60 ευρώ το μήνα για αυτό.Είστε σίγουροι εσείς που νιώθετε οτι δεν σας βοηθούν οι γονείς σας οτι μπορούν να το κάνουν αλλά δεν θέλουν;

• Like 3
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Γυμναστική?Ναι στον δρόμο...Ένα ζευγάρι αθλητικά που έχω να τα χαλάσω και να μην έχω άλλο μετά

"Αν δεν σπάσεις αυγά.. Ομελέτα δεν κάνεις..",

Καλώς (ή κακώς), στην κατάσταση που έχεις περιέλθει "Κυριώς" μόνη σου, μόνο έσυ θα ξεπλέξεις αν έχεις όρεξη να δουλέψεις.. Μου θυμίζεις το Mentality ένος -πρώην γνωστού- αιώνιου Πολιτικού Μηχ. Στην Πάτρα που για όλες τις ατυχίες και την καθυστέρηση του στο να πάρει το πτυχίο, έφταιγαν πάντα οι κακοί καθηγητές-κλίκες (τελείωσε ο Μπαγάσας βέβαια..), και ποτέ αυτός..

Αν δεν είσαι διατεθειμένη να "ρισκάρεις"/αφήσεις την βολικότητα σου για να επενδύσεις χρόνο/"δανεικά", στο να βελτιωθείς, χαΐρι δεν θα κάνεις.. Και τα αθλητικά.. πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις.. γιατί εν τέλει θα βελτιώσουν την εικόνα σου.. (δές το σαν επένδυση)

Δημοσ.

γνωστός μου είχε πάρει την κάρτα των δικών του (κρυφά) για να κάνει ότι λέει η κοπελιά. γιατί αυτοί δεν του έδιναν και αυτός από την πλευρά του έλεγε πως τα ''δικαιούταν''. γιατί είχε το σκεπτικό πως δεν μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς καινούργιο παπούτσι, παντελόνι κτλ. και το πρόβλημα ήταν από την πλευρά των γονιών του. αντί να τον στείλουν με συνοπτικές διαδικασίες από το σπίτι, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται 10 χρόνια μετά χωρίς ο πρίγκηπας να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. γιατί η κοινωνία είναι άδικη και δεν μπορεί να βρει δουλειά. το κορυφαίο είναι πως ακόμη θεωρεί τον εαυτό του θύμα της κατάστασης, πως αναγκάζεται να ζητάει χρήματα γιατί πρέπει να έχει ένα στάνταρ ζωής. μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. γκρινιάζει πως δεν έχει χρήματα να βγει έξω, τον έχουν παρατήσει όλοι οι φίλοι του και αυτός ακόμη το ίδιο βιολί.

για το αρχικό που λες για την βοήθεια των γονιών. το πότε θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα είναι δικό τους θέμα και εξαρτάται από τις καταστάσεις. μπορεί και ποτέ. δηλαδή θα βλέπω τα παιδιά μου να αγωνίζονται, να μην έχουν χρήματα για να μεγαλώσουν την δική τους οικογένεια, εγώ να έχω άνεση και να μην τους δίνω; οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να προετοιμάσουν τα παιδιά να περπατήσουν μόνοι τους μετά τα 18. πολλές φορές χρειάζεται ένα σπρώξιμο ή μία βοήθεια για να σταθεί ο άλλος στα πόδια του. και οι περισσότεροι από τους γονείς μας δεν είχαν τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν αυτοί. γιατί δούλευαν.δουλεύουν 40 χρόνια δουλειές που μισούν για να έχουμε κάποια καλύτερη ζωή. πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό και το εκμεταλλεύονται.

το πρόβλημα είναι σε καταστάσεις όπως η δική σου. να είσαι 2 χρόνια άνεργη, χωρίς να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις. να δουλέψεις πάντως μάλλον δεν το έχεις γιατί μάλλον το θεωρείς βαρετό, περιττό και ανούσιο να κάνεις μία δουλειά που δεν θέλεις για να βγάλεις χρήματα να φας πρώτα από όλα. βασικά από 18 σου δεν ξέρεις τι να κάνεις γιατί 5 χρόνια έως τα 23 σου θα έπρεπε να είχες μάθει να κάνεις κάτι. 5 χρόνια έφτιαχνες νύχια και μαλλί για να κυκλοφορήσεις έξω;

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Η αυτοκριτική είναι σημαντικοτερη από τις κολακείες. Πατριώτης είναι όποιος βλέπει τα άσχημα και θέλει να τα διορθώσει, όχι αυτός που βλέπει την παράγκα ως παλάτι μονο και μόνο επειδή είναι αιλλινικο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...