Hacker?pcs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 minutes ago, korakios said: ε, ναι , έτσι πάει και έτσι είναι το νόμιμο , βέβαια έχει αναλυθεί το ποια διαδικασία ακολουθείται πλέον , σίγουρα θα πληρώσει δικηγόρο αλλά γίνεται η έξωση , σύντομη αλλά όχι ανέξοδη φυσικά Γιατί ο επόμενος που θα νοικιάσει δεν θα έχει πρόβλημα καταβολής μισθών κάποια στιγμή μέσα στην 3ετία; Ελλάδα 2022 είμαστε, όχι Δανία, συνέλθετε. Παθητικό εισόδημα είναι συνήθως από κληρονομιά και μάλιστα εν έτη 2022 υπερκοστολογημένο, δεν θα λυπηθεί κανείς ιδιοκτήτες
korakios Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε Γιατί ο επόμενος που θα νοικιάσει δεν θα έχει πρόβλημα καταβολής μισθών κάποια στιγμή μέσα στην 3ετία; Ελλάδα 2022 είμαστε, όχι Δανία, συνέλθετε. Παθητικό εισόδημα είναι συνήθως από κληρονομιά και μάλιστα εν έτη 2022 υπερκοστολογημένο, δεν θα λυπηθεί κανείς ιδιοκτήτες αν υπάρξει πάλι πρόβλημα κατοβολής τότε πάλι μπορεί να ακολουθήσει τις νόμιμες οδούς , δεν καταλαβαίνω στο τι προβληματίζεσαι
Hacker?pcs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Just now, korakios said: αν υπάρξει πάλι πρόβλημα κατοβολής τότε πάλι μπορεί να ακολουθήσει τις νόμιμες οδούς , δεν καταλαβαίνω στο τι προβληματίζεσαι Στο ότι είναι καρνάβαλος εν έτη 2022 να κάνει κάποιος έξωση για καθυστέρηση ημερών σε αγορά ενοικίων για τα σκυλιά. Νόμιμο ίσως είναι, για φτύσιμο όμως είναι επίσης 1
korakios Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε Στο ότι είναι καρνάβαλος εν έτη 2022 να κάνει κάποιος έξωση για καθυστέρηση ημερών σε αγορά ενοικίων για τα σκυλιά. Νόμιμο ίσως είναι, για φτύσιμο όμως είναι επίσης για το ηθικό κομμάτι δε μπορώ να σχολιάσω και πιστεύω δε θα δώσει και ιδιαίτερη βαρύτητα στην άποψή μου
AntiCambeR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο κάθε ιδιοκτήτης δεν θα δείξει κατανόηση, ειδικά εφόσον δεν έχει βρεθεί στην θέση να έχει νοικιάσει σπίτι και πόσο μάλλον όταν ταυτόχρονα δεν είναι άνετος οικονομικά αν υπήρξε ως ενοικιαστής. Παίζει όμως και ρόλο το πόσο έχει ανάγκη ο ιδιοκτήτης το ενοίκιο, πχ όταν ο ενοικιαστής τον έχει συνεχώς πίσω στα ενοίκια δεν είναι σωστό, άλλο να γίνει πχ 3 φορές στα 3 χρόνια, κάτι μπορεί να τύχει. Επειτα εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη, την υπομονή του κλπ. Οπως αντίστοιχα και για τον ενοικιαστή, πχ υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης δεν ασχολείται με την συντήρηση του σπιτιού και έχει αποκρύψει κάποια ελλατώματα. Οπως υπάρχουν και ενοικιαστές που δεν κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων και δεν είναι συνεπείς στην καταβολή του ενοικίου, ακόμα χειρότερα όταν δεν σέβονται το σπίτι του ιδιοκτήτη και κάνουν φθορές η φασαρία με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι υπόλοιποι. Ο ανεύθυνος και πονηρός ιδιοκτήτης και ενοικιαστής θα είναι πάντα ο ίδιος.Οπως και ο υπεύθυνος.Σε όλα τα θέματα όσον αφορά το συμβόλαιο, όπως και γενικώς στην ζωή. Υπάρχει στην κοινωνία γενικώς έλλειψη σεβασμού, τυπικότητας, κατανόησης, υπευθυνότητας κλπ. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από AntiCambeR
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Οπως υπάρχουν και ενοικιαστές που δεν κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων και δεν είναι συνεπείς στην καταβολή του ενοικίου, Ξέρω περίπτωση ανθρώπου που κάπνιζε καθημερινά 3-4 πακέτα τσιγάρα, πάνω από 400 ευρώ το μήνα, αλλά έλεγε δυσκολεύεται να πληρώνει 250 ευρώ το μήνα για το νοίκι,λογω της κρίσης.
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 5 hours ago, AntiCambeR said: Ο κάθε ιδιοκτήτης δεν θα δείξει κατανόηση, ειδικά εφόσον δεν έχει βρεθεί στην θέση να έχει νοικιάσει σπίτι και πόσο μάλλον όταν ταυτόχρονα δεν είναι άνετος οικονομικά αν υπήρξε ως ενοικιαστής. Εξ ορισμού ο ιδιοκτήτης είναι καλύτερα οικονομικά από τον ενοικιαστή γιατί το ενοίκιο είναι παθητικό εισόδημα και όχι εργασία και συνήθως κληρονομείται και δεν δημιουργείται. Είναι αστείο να μιλάμε για οικονομικές ανάγκες του ιδιοκτήτη σε σχέση με έναν ενοικιαστή Και εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση καθυστέρησης ημερών και όχι μηνών, όχι για φθορές, κτλ, αν γινόταν αυτά θα ήταν άλλη η συζήτηση 2
Doubt Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 35 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Εξ ορισμού ο ιδιοκτήτης είναι καλύτερα οικονομικά από τον ενοικιαστή γιατί το ενοίκιο είναι παθητικό εισόδημα και όχι εργασία και συνήθως κληρονομείται και δεν δημιουργείται. Ας έρθει ο οποιοσδήποτε να πει πως δεν σέβεται την περιουσία μου γιατί την κληρονόμησα και θα δούμε για πότε αρχίζουν τα ταχύρυθμα μαθήματα αριθμητικής σκαλοπατιών. 2
DrFreeman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 8 hours ago, korakios said: ε, ναι , έτσι πάει και έτσι είναι το νόμιμο , βέβαια έχει αναλυθεί το ποια διαδικασία ακολουθείται πλέον , σίγουρα θα πληρώσει δικηγόρο αλλά γίνεται η έξωση , σύντομη αλλά όχι ανέξοδη φυσικά Kι ευτυχώς που υπάρχει αυτή η (όχι και τόσο γνωστή ακόμη) διαδικασία. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν το γνωρίζουν. Από τις απαντήσεις βέβαια, επιβεβαιώνεται αυτό που προανέφερα: πως υφίσταται μια αντίληψη κοινοκτημοσύνης, ιδιαιτέρως όσον αφορά τα ακίνητα. Η πληρωμή ενοικίου είναι προαιρετική στα μάτια πολλών. 1
Ntinaras Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Εξ ορισμού ο ιδιοκτήτης είναι καλύτερα οικονομικά από τον ενοικιαστή γιατί το ενοίκιο είναι παθητικό εισόδημα και όχι εργασία και συνήθως κληρονομείται και δεν δημιουργείται. Είναι αστείο να μιλάμε για οικονομικές ανάγκες του ιδιοκτήτη σε σχέση με έναν ενοικιαστή Και εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση καθυστέρησης ημερών και όχι μηνών, όχι για φθορές, κτλ, αν γινόταν αυτά θα ήταν άλλη η συζήτηση Τελεια, να να κληρονομησεις κι εσυ ενα σπιτι για να το νοικιαζεις 100 ευρω στον καθε καρμιρη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Εξ ορισμού ο ιδιοκτήτης είναι καλύτερα οικονομικά από τον ενοικιαστή γιατί το ενοίκιο είναι παθητικό εισόδημα και όχι εργασία και συνήθως κληρονομείται και δεν δημιουργείται. Είναι αστείο να μιλάμε για οικονομικές ανάγκες του ιδιοκτήτη σε σχέση με έναν ενοικιαστή Και εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση καθυστέρησης ημερών και όχι μηνών, όχι για φθορές, κτλ, αν γινόταν αυτά θα ήταν άλλη η συζήτηση Η πλάκα είναι ότι αυτοί που κράζουν τους ιδιοκτήτες και θεωρούν το ένοικιο προαιρετικό και τη στέγαση δωρεάν κοινωνικό αγαθό, έτσι και γίνουν οι ίδιοι ιδιοκτήτες, θα κοιτάξουν να ξεζουμισουν όσο πάει τον ενοικιαστή. Θυμάμαι την συριζαια με το City plaza.Ειμαστε αλληλεγγυοι σε ανθρώπους που περνάν δύσκολα,σε αυτούς που δεν πληρώνουν κλπ, εφοσων φυσικά όλοι αυτοί δεν μένουν στον δικό μας ακίνητο. Στο θέμα, όπως είπα,κανενας λογικός άνθρωπος δεν θα κάνει εξωση σε κάποιον που πληρώνει καθε μήνα, είτε στις 1 τους μηνός είτε στις 15 είτε στις 31, και προσέχει το ακίνητο. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα κάνει εξωση σε κάποιον που ενώ ξέρει ότι ήταν πάντα σωστός, λόγω κάποιων έκτακτων αναγκών αργεί να πληρώσει μερικούς μήνες. Όλα είναι θέμα χαρακτήρα και συνεννόησης. Αλλά δεν μπορεί ο άλλος να σπαταλαει 500 ευρώ το μήνα σε τσιγάρα και ποτά, και να μην δίνει τα 300 για το μισθιο. Η κοροϊδία εξοργίζει. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από jmmys
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 On 21/02/2022 at 14:54, C(r)y said: Καλησπερα σε όλους, έχω ένα θέμα και θέλω να δω εάν έχω κάποια επιλογή στο πως να κινηθώ. Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος. Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης) και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη , και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. Η πιο γρήγορη λύση για να τον βγάλεις έξω, όπως είπαν και οι προηγούμενοι είναι η διαταγή απόδοσης μισθίου, που δεν απαιτεί ακρόαση για να εκδοθεί. Αυτό που δεν ανέφεραν οι προηγούμενοι είναι ότι η διαταγή απόδοσης μισθίου μπορεί να ανασταλεί και να ανακοπεί, που και τα δύο απαιτούν ακρόαση για να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις τους. Και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό με τα δεδομένα στα ελληνικά δικαστήρια, εάν ο μισθωτής έχει όρεξη και χρήμα να αμυνθεί. Οπότε τα βάζεις κάτω και τα ζυγίζεις, τι σπίτι εκμισθώνεις και τι μίσθωμα παίρνεις. Εάν εκμισθώνεις βίλα στην Εκάλη και τα δικαστήρια σου κοστίσουν όσο ένα μίσθωμα, το προχωράς. Αν εκμισθώνεις γκαρσονιέρα στο Αιγάλεω για €300 δεν ξέρω αν σε συμφέρει να μπεις σε τέτοια διαδικασία. Σίγουρα είναι ενοχλητικό να σε βγάζει ο άλλος εκτός προγράμματος επειδή δεν σε πληρώνει στην ώρα του, ωστόσο σκέψου ότι βγάζοντάς τον έξω, αφενός θα χάσεις κάποια μισθώματα μέχρι να βρεθεί ο επόμενος μισθωτής και αφετέρου δεν σου εγγυάται κανείς ότι ο επόμενος δεν θα είναι χειρότερος. 2
armagedwnn Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Με την πρώτη αναζήτηση: Οπότε καταλαβαίνεται ότι αυτή η μάστιγα όσο πάει θα χειροτερεύει. (Και είναι απόλυτα φυσιολογικό) Ο ένας εδώ προτείνει να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου και μάλιστα ότι είναι το μόνο που βγαίνει σωστό και ο άλλος θέλει βάση δεδομένων. Και εγώ σαν ενοικιαστής θέλω να σκάσει ένας κολλοσός να χτίσει όλη την Αθήνα, αφού πληρώνω που πληρώνω τα κέρατα μου, τουλάχιστόν να είναι σπίτι και όχι τρώγλες. Τα πράγματα είναι απλά, άλλος θα κυνηγήσει την ευκαιρία των ανεβασμένων τιμών και άλλος απλά θέλει ένα ενοικιαστή που θα είναι σωστός στην ώρα του αλλά πάνω απ' όλα θα του προσέχει το σπίτι. Για μένα και τα δύο μαζί δεν πρόκειται να τα βρεις.
golden33 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Γιατί ο επόμενος που θα νοικιάσει δεν θα έχει πρόβλημα καταβολής μισθών κάποια στιγμή μέσα στην 3ετία; Ελλάδα 2022 είμαστε, όχι Δανία, συνέλθετε. Παθητικό εισόδημα είναι συνήθως από κληρονομιά και μάλιστα εν έτη 2022 υπερκοστολογημένο, δεν θα λυπηθεί κανείς ιδιοκτήτες Ενώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που γράφεις, εδώ χάνεις το δίκιο σου. Δεν ξέρουμε την οικονομική επιφάνεια του κάθε ιδιοκτήτη. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τον βασικό μισθό και απλά κληρονομήσανε κάτι, αυτοί βιοποριστικά θα το δουν το θέμα. Βέβαια τέτοιοι άνθρωποι συνήθως δεν θα την πουν στον ενοικιαστή άμα καταβάλει το ενοίκιο 10 μέρες μετά τα συμφωνηθέντα. Επίσης ο πληθωρισμός δεν πλήττει μόνο τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες, όπως ανεβαίνει το κόστος ζωής για τους μεν ανεβαίνει και για τους δε. Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Λίγο ελαστικότητα χρειάζεται και από τις δύο πλευρές. Οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να κυνηγούν τους ενοικιαστές με τα δίκρανα για 10-15 μέρες αν αργήσουν το ενοίκιο. Και οι ενοικιαστές πρέπει να σέβονται την περιουσία του άλλου στην οποία κατοικούν και να είναι όσο το δυνατόν πιο εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από golden33 1
dtk-386 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 τι ζητάνε ρε??? που ζούνε τούτοι....και μην μου πείτε ζήτηση και προσφορά! Γιατί το 550 σε 32 τμ κουτί στην Καλλιθέα είναι ΛΗΣΤΕΙΑ! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις