GREGORYMO Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, insoholic είπε Εγω θελω να ρωτήσω το εξής Πες οτι καταβαλω το ενοικιο καθε 1η του μηνα (πχ 1 Μαρτίου για ολο τον Μάρτιο). Και εγω εχω βρει αλλο σπιτι και ειναι να φύγω 15 Μαρτίου. Πληρώνω ολο τον μήνα ή μονο τις πρώτες 15 μέρες που θα ειμαι μεσα; Θεμα συμφωνίας.
Morosana Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, insoholic είπε Εγω θελω να ρωτήσω το εξής Πες οτι καταβαλω το ενοικιο καθε 1η του μηνα (πχ 1 Μαρτίου για ολο τον Μάρτιο). Και εγω εχω βρει αλλο σπιτι και ειναι να φύγω 15 Μαρτίου. Πληρώνω ολο τον μήνα ή μονο τις πρώτες 15 μέρες που θα ειμαι μεσα; Ο μόνος λόγος που θα σου επέτρεπα κάτι τέτοιο αν ήμουν ο ιδιοκτήτης θα ήταν σίγουρα μετά τη λήξη του συμβολαίου όποτε το σπίτι θα χρειαζόταν δουλειές για να νοικιαστεί ξανά . Αν το έλεγες πριν τη λήξη θα έτρωγες άκυρο 2
sphinxgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Εγω αν έπαιρνα το ενοίκιο εντός του μήνα, θα ήμουν ευχαριστημένος. Το ότι πληρώνει, δεν χρωστάει κοινόχρηστα / ΕΥΔΑΠ (που τα χρέη μεταφέρονται στον ιδιοκτήτη) και δεν καταστρέφει το σπίτι κάποιος, δεν είναι αυτονόητο. Και ας καθυστερεί και λίγο. Είναι σχεδόν αδύνατον να τα έχεις όλα. 8
Aurumnus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/2/2022 στις 11:52 ΜΜ, DrFreeman είπε Oσοι βλέπεις να γράφουν με βάση αυτή τη λογική, κατά βάθος πιστεύουν πως το σπίτι δεν θα έπρεπε να είναι περιουσιακό στοιχείο προς επενδυτική εκμετάλλευση, αλλά "λαϊκό δικαίωμα" - που ασφαλώς κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και δωρεάν αν δεν έχει (να πληρώσει). Η κρατικιστική/κολλεκτιβίστικη νοοτροπία μας, είναι η βασική διαφορά που έχουμε από τα σοβαρά κράτη της Δύσης (κι όχι μόνο). Θα απαντήσω σε αυτό με το «άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα» γιατί αν έγραφα αυτά που θέλω, θα έπεφτε διαγραφή και ban. Ευτυχώς που κάποιοι δεν έγιναν ψυχολόγοι, γιατί θα καιγόταν πολύ κόσμος από αυτούς. Κάποιοι από εμάς που τα γράφουμε αυτά, είναι από πολύ προσωπική εμπειρία. Πέρα από τύχη, το μόνο που πραγματικά μετράει είναι η ικανότητα σου να μπορείς να τσεκάρεις και να αξιολογήσεις σωστά τον εκάστοτε υποψήφιο ενοικιαστή. Και να ακούς το ένστικτο σου. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Είχαμε καλό ενοικιαστή με χαμηλό ενοίκιο, είχαμε καλό ενοικιαστή με υψηλό ενοίκιο. Την έχουμε πατήσει με χαμηλό ενοίκιο, την έχουμε πατήσει με υψηλό ενοίκιο. Όσες φορές την πατήσαμε, ο κοινός παρανομαστής σε όλες τις περιπτώσεις πιστολιάσματος ήταν ότι δεν ακούσαμε το ένστικτο μας και κινηθήκαμε με την λογική «καλύτερα να το νοικιάσουμε παρά να μένει κλειστό». Και όπως είπα: Στις 21/2/2022 στις 11:08 ΜΜ, Aurumnus είπε Άλλο το τι ιδανικά θέλουμε και ευχόμαστε και άλλο το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. TS, άκου τον καθένα εδώ μέσα που δεν νοικιάζει ακίνητα για πολλά χρόνια, δεν έχει μακροχρόνια εμπειρία για το τι συμβαίνει στην αγορά και την κοινωνία ή τα βλέπει υπό το πρίσμα αριστερά/δεξιά, κομμουνισμός/καπιταλισμός και θα φας καλά. Στις 21/2/2022 στις 11:08 ΜΜ, Aurumnus είπε Διώξε αυτόν που έχεις και μετά από μερικούς μήνες έχεις μεγάλη πιθανότητα να έρθεις εδώ και να ανοίξεις το θέμα: «ΜΗ Καταβολή Ενοικίου- αυτή η μάστιγα». Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από Aurumnus 3
Giorgos85thess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, Aurumnus είπε Αφού τελικά πληρώνει κάθε μήνα, ναι να είσαι! Άλλο το τι ιδανικά θέλουμε και ευχόμαστε και άλλο το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μάλλον δεν σου έχει τύχει να φας μπιστολιάσματα και τελικά να καταλήξεις με 5-6+ και βάλε νοίκια απλήρωτα και να τρέχεις με δικηγόρους και εξώσεις. Πόσο μάλλον να σου συμβεί αρκετές φορές με ενοικιαστές. Διώξε αυτόν που έχεις και μετά από μερικούς μήνες έχεις μεγάλη πιθανότητα να έρθεις εδώ και να ανοίξεις το θέμα: «ΜΗ Καταβολή Ενοικίου- αυτή η μάστιγα». Χαχαχα, So true ρε φιλος!
Doubt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε "υπομονή ως την 3ετια". Πες του τότε πως δεν θα ανανεωθεί και να ψάχνει σιγά σιγά. Το πιο πιθανό είναι να αρχίσει τους τεμενάδες.
agnostos13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, xsterg είπε κυριοι, παρτε το αποφαση. μενουμε σε κρατος με ελευθερη οικονομια. αυτα που περιγραφετε γινονται μονο σε κομμουνιστικα κρατη οπως η βορεια κορεα. γιατι δεν πατε να μεινετε σε ενα τετοιο κρατος και να αναπτυξετε ελευθερα την ιδεα σας περι κομμουνισμου? να βιωσετε στο πετσι σας οτι καπιταλισμος σημαινει ανιση κατανομη αγαθων ενω κομμουνισμος ιση κατανομη της φτωχειας. Τώρα που μας παρουσίασες την (άσχετη με το θέμα) θεωρία σου περί καπιταλισμού και κομμουνισμού να επιστέψουμε λίγο στο θέμα με το τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα (που μας ενδιαφέρει) και να αφήσουμε τη Β. Κορέα στην άκρη; 1 ώρα πριν, john1987 είπε Όταν έψαχνα για ενοίκιο σε βόρεια προάστεια στα καλά ακίνητα ζητούσαν προκαταβολές 1 χρόνο. Μάλλον πολλοί την έχουν πατήσει με τους ενοικιαστές και την πληρώνουν οι νέοι ενοικιαστές. Ή τα ήθελαν μαύρα...λέω τώρα εγώ.
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, insoholic είπε Εγω θελω να ρωτήσω το εξής Πες οτι καταβαλω το ενοικιο καθε 1η του μηνα (πχ 1 Μαρτίου για ολο τον Μάρτιο). Και εγω εχω βρει αλλο σπιτι και ειναι να φύγω 15 Μαρτίου. Πληρώνω ολο τον μήνα ή μονο τις πρώτες 15 μέρες που θα ειμαι μεσα; το νοικιασμενο σπιτι δεν ειναι ξενοδοχειο. δεν πληρωνεται με την ημερα. πληρωνεται με τον μηνα ειτε μεινεις 1 ημερα ειτε 30. τωρα τα περι αποχωρησης παλι δεν φευγεις οποτε θελεις εσυ και δεν μπορει να σε διωξει ο ιδιοκτητης οποτε θελει. γι αυτο υπαρχει και το συμφωνητικο. το λεει και το ονομα του. ειναι για να τηρειται ο λογος γραπτως. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από xsterg
insoholic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DrKo είπε Εάν έχεις κάνει συμφωνία για αυτό πριν υπογράψεις το συμβόλαιο, τότε κάνεις ό,τι έχεις υπογράψει. Αλλιώς, αυτό που ζητάς είναι να τροποποιήσεις ένα συμβόλαιο που έχει γίνει πριν, βάσει του τι συμφώνησες εσύ με κάποιον τρίτο εκ των υστέρων. Πόσο λογικό σου φαίνεται εσένα αυτό; Δηλαδή, έχεις συμφωνήσει κάτι με τον Α και μετά από καιρό, επειδή συμφωνείς κάτι με τον Β, λες του Α "ξέρεις τι; Θες δεν θες, εγώ θα αλλάξω την συμφωνία μας επειδή με τον Β συμφώνησα ό,τι με βόλευε". Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα δεν μου ακούγεται δίκαιο ούτε και σωστό. Αυτό που γίνεται σε άλλες χώρες είναι πως είτε πληρώνεις μισό ενοίκιο του νέου σπιτιού και τα υπόλοιπα ενοίκια τα πληρώνεις κάθε 1η, ή πληρώνεις ενοίκιο στο νέο σπίτι κάθε 15. Γραφει το συμβόλαιο οτι θα πληρώνεις 1η του μήνα για ολο τον μήνα ακομα και αν δεν μενεις μεσα; γιατι αυτο δεν το εχω δει καπου.. Δηλαδη ερχεται η λήξη του συμβολαίου 15 Μαρτίου και πρεπει να πληρωσω ολο τον Μάρτιο; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από insoholic
sphinxgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, insoholic είπε Γραφει το συμβόλαιο οτι θα πληρώνεις 1η του μήνα για ολο τον μήνα ακομα και αν δεν μενεις μεσα; γιατι αυτο δεν το εχω δει καπου.. Δηλαδη ερχεται η λήξη του συμβολαίου 15 Μαρτίου και πρεπει να πληρωσω ολο τον Μάρτιο; Στη συμφωνία είναι με τον ιδιοκτήτη. Αν του πεις καιρό πριν οτι θα φύγεις στα μέσα του μήνα, ναι μπορείς να πληρώσεις το μισό. Αν ειναι μ@λ@κας μπορεί να πει ότι άσχετο θέλει. Λες και τα συμβόλαια πρέπει να γίνονται μόνο αρχή του μήνα και δεν γίνονται νέα συμβόλαια 20 του μήνα ας πουμε. Ολο αυτό μου κάνει λογική δημοσίου υπαλλήλου που σου απαντάει "ααααααα ετσι το κάνουμε εμείς, δεν αλλάζει αυτό" 2
DrFreeman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 hours ago, agnostos13 said: Στατιστικά όσο ανεβαίνουν οι τιμές στα ενοίκια σε συνδυασμό με τη γενικότερη τάση αύξησης του πληθωρισμού και με το παράλληλο πάγωμα των μισθών γίνεται αντιληπτό οτι δυσκολεύουν τα πράγματα για αρκετούς που προσπαθούν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Ξέρω...δεν σε νοιάζει τι γίνεται γύρω, αλλά κουβέντα κάνουμε! Δε συμφωνώ απαραίτητα στη στατιστική συσχέτιση αυτών των δύο. Κι όσες περιπτώσεις γνώρισα προσωπικά, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Η νοοτροπία του ανθρώπου δεν αλλάζει όταν αυξάνεται ή μειώνεται ο μισθός του. Ενδεχομένως να έχεις άλλες εμπειρίες. Δεν έχει σημασία τι νοιάζει εμένα και τι εσένα. Σημασία έχει ότι δεν γίνεται σε μια κοινωνία (που θέλουμε να λειτουργεί σωστά) να βιαζόμαστε να φανούμε αφερρέγγυοι ρίχνοντας πιστολιές δεξιά και αριστερά. Το ενοίκιο δεν είναι προαιρετικό ή χαμηλά στις προτεραιότητες των εξόδων ενός νοικοκυριού. Στη χώρα όμως έτσι έχει μεταφραστεί, διότι αφ' ενός δεν υπάρχουν συνέπειες και αφ' ετέρου δεν συμφέρει να διεκδικήσεις κάτι νομικά. Οπότε γίνεται de facto προαιρετικό στο μυαλό πολλών. Δε σε βλέπω όμως να απαιτείς με την ίδια θέρμη την αύξηση των μισθών από τους εργοδότες ή την παροχή ειδών δωρεάν ή με καθυστερημένη πληρωμή/"βερεσέ" από τα καταστήματα. Μόνο στους ιδιοκτήτες απευθύνεσαι ζητώντας κοινωνική πολιτική. 1
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, insoholic είπε Γραφει το συμβόλαιο οτι θα πληρώνεις 1η του μήνα για ολο τον μήνα ακομα και αν δεν μενεις μεσα; γιατι αυτο δεν το εχω δει καπου.. Δηλαδη ερχεται η λήξη του συμβολαίου 15 Μαρτίου και πρεπει να πληρωσω ολο τον Μάρτιο; Εάν έχεις ειδικό συμβόλαιο που γράφει κάτι άλλο, τότε ισχύει αυτό που γράφει. Εάν γράφει ότι πληρώνεις στην αρχή του μήνα για τον επόμενο, τότε αυτό θα πρέπει να κάνεις. Εάν γράφει ότι μπορείς να το αλλάξεις κάπως, επίσης το ίδιο. Όμως, εάν γράφει ότι πληρώνεις στην αρχή για όλο τον μήνα, τότε να το σκεφτόσουν πριν υπογράψεις. Για αυτό διαβάζουν τα συμβόλαια πριν τα υπογράψουν. Και δεν ήρθε η λήξη, εσύ το σπας. Είναι μονομερής ρήξη. Δεν έχετε συμφωνήσει πιο πριν ότι θα λήξει το συμβόλαιο στις 15 Μάρτη. Εσύ το πήρες απόφαση μόνος σου.
agnostos13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, DrFreeman είπε Δε συμφωνώ απαραίτητα στη στατιστική συσχέτιση αυτών των δύο. Κι όσες περιπτώσεις γνώρισα προσωπικά, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Η νοοτροπία του ανθρώπου δεν αλλάζει όταν αυξάνεται ή μειώνεται ο μισθός του. Ενδεχομένως να έχεις άλλες εμπειρίες. Δεν έχει σημασία τι νοιάζει εμένα και τι εσένα. Σημασία έχει ότι δεν γίνεται σε μια κοινωνία (που θέλουμε να λειτουργεί σωστά) να βιαζόμαστε να φανούμε αφερρέγγυοι ρίχνοντας πιστολιές δεξιά και αριστερά. Το ενοίκιο δεν είναι προαιρετικό ή χαμηλά στις προτεραιότητες των εξόδων ενός νοικοκυριού. Στη χώρα όμως έτσι έχει μεταφραστεί, διότι αφ' ενός δεν υπάρχουν συνέπειες και αφ' ετέρου δεν συμφέρει να διεκδικήσεις κάτι νομικά. Οπότε γίνεται de facto προαιρετικό στο μυαλό πολλών. Δε σε βλέπω όμως να απαιτείς με την ίδια θέρμη την αύξηση των μισθών από τους εργοδότες ή την παροχή ειδών δωρεάν ή με καθυστερημένη πληρωμή/"βερεσέ" από τα καταστήματα. Μόνο στους ιδιοκτήτες απευθύνεσαι ζητώντας κοινωνική πολιτική. Το χειρότερο είναι οτι έχουμε μπερδέψει την κοινωνική πολιτική με την ελεημοσύνη σε αυτή τη χώρα... Κατά τα λοιπά ο καθένας μας έχει τις ευθύνες του. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, insoholic είπε Γραφει το συμβόλαιο οτι θα πληρώνεις 1η του μήνα για ολο τον μήνα ακομα και αν δεν μενεις μεσα; γιατι αυτο δεν το εχω δει καπου.. Δηλαδη ερχεται η λήξη του συμβολαίου 15 Μαρτίου και πρεπει να πληρωσω ολο τον Μάρτιο; Κάτσε, εφόσον η μίσθωση λήγει 15 του μήνα τότε κατά 99,99% έχει ξεκινήσει 16 του μήνα, οπότε κάθε πληρωμή μισθώματος είναι για την περίοδο 16 έως 15 του επόμενου. Σε αυτή τη περίπτωση έχεις πληρωμένο το μισό Μάρτιο, δεν πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω. Εκτός και αν έχει συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό.
insoholic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, DrKo είπε Εάν έχεις ειδικό συμβόλαιο που γράφει κάτι άλλο, τότε ισχύει αυτό που γράφει. Εάν γράφει ότι πληρώνεις στην αρχή του μήνα για τον επόμενο, τότε αυτό θα πρέπει να κάνεις. Εάν γράφει ότι μπορείς να το αλλάξεις κάπως, επίσης το ίδιο. Όμως, εάν γράφει ότι πληρώνεις στην αρχή για όλο τον μήνα, τότε να το σκεφτόσουν πριν υπογράψεις. Για αυτό διαβάζουν τα συμβόλαια πριν τα υπογράψουν. Και δεν ήρθε η λήξη, εσύ το σπας. Είναι μονομερής ρήξη. Δεν έχετε συμφωνήσει πιο πριν ότι θα λήξει το συμβόλαιο στις 15 Μάρτη. Εσύ το πήρες απόφαση μόνος σου. Δείξε μου ενα συμβολαιο που αναγράφει οτι πληρώνεις ολο το μήνα. Και ποιος σου ειπε οτι το σπαω εγω; η λήξη έρχεται απλά η λήξη ειναι 15 Μαρτίου και εγω πληρώνω καθε 1η. Βγαζεις γρήγορα συμπεράσματα... 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Κάτσε, εφόσον η μίσθωση λήγει 15 του μήνα τότε κατά 99,99% έχει ξεκινήσει 16 του μήνα, οπότε κάθε πληρωμή μισθώματος είναι για την περίοδο 16 έως 15 του επόμενου. Σε αυτή τη περίπτωση έχεις πληρωμένο το μισό Μάρτιο, δεν πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω. Εκτός και αν έχει συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό. Τον 1ο μήνα ειχα πληρωσει 15 μεχρι 30 (δλδ μισο μηνα) ωστε να το κάνουμε καθε 1η του μηνα πληρωμή. Για ευκολια το καναμε αυτό καθώς ο μισθός μπαίνει αρχές του μήνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις