StamTheMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, C(r)y είπε έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . Φιλε,ζεις ενα δραμα.10 και 12 μερες καθυστερηση; Αντε ρωτα τους αλλους που ειναι 3 μηνες πισω ( δε συζηταμε για 6μηνα ή κανονια ). Γενικα,βγες λιγο εξω και κοιτα τι γινεται στον κοσμο. Μπηκες να ρωτησεις τη γνωμη μας και την ελαβες,δεν καθομαι να διαβασω καν τι αλλο σου εχουν γραψει στις 5 σελιδες,μου αρκει που ειδα πολυ λογικες γνωμες στην πρωτη σελιδα,ελπιζω να σου λεει και εσενα κατι αυτο. Θα σου ελεγα να κατεβεις απο το ροζ συννεφακι σου,αλλα μαλλον ειναι μαυρο και οχι ροζ.. 8 ώρες πριν, xsterg είπε τι λες τωρα φιλε μου? εισαι σοβαρος? Μαν μου ηρεμησε λιγο,με αγχωνεις και εμενα με αυτα που γραφεις. 9 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθείς νομικά, μόνο να του μιλήσεις.Αν και τότε δεν αλλάξει κάτι, μόλις λήξει η τριετία δεν του ανανεώνεις τι συμβόλαιο. Και θα μπει ο αλλος που θα τον εχει 3 μηνες πισω μεσα στον πρωτο χρονο και θα μπει να ρωταει πως μπορει να του κανει εξωση. 4 ώρες πριν, xsterg είπε εχει διαφορα εαν εχεις βρει ετοιμα τα ακινητα η την περιουσια η εαν τα εχεις δημιουργησει απο την αρχη! καταλαβαινουμε οτι εαν τα εχεις δημιουργησει μονος σου δεν ανεχεσαι μυγα στο σπαθι σου! και ετσι ειναι. απο την αλλη εαν τα εχεις βρει ετοιμα (κληρονομια, δωρεα, κλπ) τοτε εισαι πιο χαλαρος στο στυλ ελα μωρε 2-3 ενοικια μεσα δεν τρεχει τιποτα Ακριβως το αντιθετο ισχυει,αλλα οκ. Αυτος που τα εφτιαξε μονος του ξερει τι θα πει ζορι,οσοι δεν εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους κανουν τις χοντρες μ****ες. 2 ώρες πριν, mary είπε Συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα;;; Δλδ είναι παράλογο που ο άνθρωπος ζητά να πληρώνεται το ενοίκιο στην ώρα του γιατί και αυτός με τη σειρά του έχει άλλες οικονομικές υποχρεώσεις να τακτοποιήσει;;; ΠΌΣΟ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΛΟΓΙΚΉ; Και η δικη σου δεν ειναι καλυτερη. Οταν θα διωξεις αυτον που σε "καθυστερει" 10 μερες,θα μπει ο νεος ο ωραιος και στο τελος του πρωτου ετους θα σε εχει μεσα 3 μηνες,εκει ελα πες μου για ηλιθια λογικη. 10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εγω περιμένω τα ενοίκια εντός του κάθε μήνα αν και κανονικά ειναι κάθε πρώτη. Απο τότε που το αποφάσισα μου έφυγε και το άγχος και ησύχασα Ειναι και αυτη μια λογικη. Στο προηγουμενο σπιτι ειχα φτασει να ειμαι ενα ενοικιο πισω,αλλα να το δινω πρωτη του μηνα. Οταν με τα χιλια ζορια καταφερα και εφτασα να ειμαι σωστος στους μηνες, αλλα καθυστερουσα περιπου μια βδομαδα μεχρι να πληρωθω και εγω,ειχα συνεχεια τηλεφωνα και φασαριες οτι "την καθυστερω". Καμια λογικη.. 4
papapontikas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Για να καταλάβετε μερικοί την νοοτροπία έλληνα ιδιοκτήτη: Ιδιοκτήτης που νοικιάζει το ακίνητο του 450 ευρώ. Ενοικιαστης που πληρώνει πάντα στην ώρα του (μην σου πω και νωρίτερα). Ιδιοκτήτης: - Βγάζει λεφτά το μουνι, καλοπληρωμένος, του χρόνου 550 ευρώ το ενοίκιο... Μην γελάτε έχει τύχει σε γνωστό μου αυτό. Βρήκε νέο σπίτι και από τότε δεν ξαναπληρωσε ποτέ στην ώρα του. Όχι μεγάλες καθυστερήσεις άντε καμμία μέρα, άλλους μήνες στην ώρα του με κλάψα. Όλο στην κλάψα στον ιδιοκτήτη ότι είναι δύσκολα τα πράγματα μην αρχίσουν και του μπαίνουν ιδέες για αυξήσεις. και ναι είναι όντως καλοπληρωμένο το μουνι... 3
DrFreeman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 8 hours ago, _Biohazard_ said: 10 έως 99€ δηλαδή; Σωστά, εφόσον αλλάζεις σπασμένη κουζίνα, κλπ με ένα 100αρικο περίπου, κάπου εκεί που λες θα είναι. 7 hours ago, StamTheMan said: Και θα μπει ο αλλος που θα τον εχει 3 μηνες πισω μεσα στον πρωτο χρονο και θα μπει να ρωταει πως μπορει να του κανει εξωση. Εξετάζουμε και την περίπτωση να μπει ένας νορμαλ άνθρωπος που θα έχει διάθεση να τηρεί τα συμφωνηθέντα (και μόνο αυτά) χωρίς να πράττει κατά το δοκούν όποτε του καπνίσει;
agnostos13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Δεν τα ξέρεις καλά. Για να γίνει σωστά η διαδικασία, ναι, όντως μια απο τις προυποθέσεις ειναι να εχει προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση του ενοικιαστή, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Δυστροπία μπορείς να επικαλεστεις και για όλους τους προηγούμενους μήνες στους οποίους καθυστερούσε και δεν γίνεται κάτι πλέον για αυτούς. Δεν τον ενημερώνεις για να σου πληρώσει τα χρωστούμενα. Τον ενημερώνεις εξώδικα ουσιαστικα οτι θα κινήσεις τις διαδικασίες έξωσης λογω καθυστερήσεων των πληρωμών, ετσί ώστε να φύγει αν θέλει απο μόνος του, πριν εκδοθεί η διαταγή απόδοσης μισθίου. Εσύ που τα ξέρεις καλά, δεν πρέπει να αποδειχτεί η δυστροπία; Φτάνει κάποιος απλά να την επικαλεστεί; 17 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Εξετάζουμε και την περίπτωση να μπει ένας νορμαλ άνθρωπος που θα έχει διάθεση να τηρεί τα συμφωνηθέντα (και μόνο αυτά) χωρίς να πράττει κατά το δοκούν όποτε του καπνίσει; Στατιστικά όσο ανεβαίνουν οι τιμές στα ενοίκια σε συνδυασμό με τη γενικότερη τάση αύξησης του πληθωρισμού και με το παράλληλο πάγωμα των μισθών γίνεται αντιληπτό οτι δυσκολεύουν τα πράγματα για αρκετούς που προσπαθούν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Ξέρω...δεν σε νοιάζει τι γίνεται γύρω, αλλά κουβέντα κάνουμε!
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 τα περισσοτερα εδω παιδακια γραφουν πισω απο την ανεση του υπολογιστη που τους αγορασε ο μπαμπας. οχι ακινητο δεν ξερουν τι θα πει αλλα ακομη μενουν με την μαμα και τον μπαμπα που τους φερνει το φαγητο στο κρεββατι και τους υπενθυμιζει οτι πρεπει να αλλαξουν σωβρακο που εχει βρωμισει απο τις πολλες τσοντες. αφηστε μπεμπηδες την αγορα και την ενοικιαση για τους πραγματικους μαχητες της ζωης και δειτε survivor! στο θεμα μας τωρα. εαν το θεμα γυρισει απο την αντιθετη πλευρα με αντιθετο τροπο θα ειναι ωραια? δηλαδη δεν θα μου χρωστας εμενα, θα σου χρωσταω εγω. προκαταβολη 3 ενοικιων. οπως ειπε και ο αλλος πιο πανω, ελα μωρε δεν τρεχει τιποτα εαν σου χρωσταει. το ιδιο ειναι και απο την αλλη πλευρα. ελα μωρε, μην φας, μην πας στον γιατρο, μην παρεις ειδη πρωτης αναγκης στα παιδια σου για τρεις μηνες. δωσε προκαταβολη (καβα) για 3 μηνες η οσο σου πουνε και ασε τις αναγκες σου πισω. ελα μωρε, δεν εγινε τιποτα. αλλα εκει εχουμε να κανουμε με τον κακομοιρη ενοικιαστη που μενει στο σπιτι του καπιταλιστη ιδιοκτητη που καθε μηνα του ρουφαει το αιμα αντι να του χαρισει κανα ενοικιο η να του κανει μειωση η οποια αλλη χαρη θελει ο νοικαρης. κυριοι, παρτε το αποφαση. μενουμε σε κρατος με ελευθερη οικονομια. αυτα που περιγραφετε γινονται μονο σε κομμουνιστικα κρατη οπως η βορεια κορεα. γιατι δεν πατε να μεινετε σε ενα τετοιο κρατος και να αναπτυξετε ελευθερα την ιδεα σας περι κομμουνισμου? να βιωσετε στο πετσι σας οτι καπιταλισμος σημαινει ανιση κατανομη αγαθων ενω κομμουνισμος ιση κατανομη της φτωχειας. 1 2 4 1
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, xsterg είπε κυριοι, παρτε το αποφαση. μενουμε σε κρατος με ελευθερη οικονομια. αυτα που περιγραφετε γινονται μονο σε κομμουνιστικα κρατη οπως η βορεια κορεα. Εδώ το έχασες. Καμία σχέση η τήρηση υποχρεώσεων μεταξύ πολιτών με το οικονομικό σύστημα μίας χώρας. Εάν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις αυτά, τότε το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. 2
fotisdra Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στον επόμενο που δεν θα σου πληρώνει καθόλου ενοίκιο σε περιμένουμε εδώ να συζητήσουμε το πρόβλημα σου
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, DrKo είπε Εδώ το έχασες. Καμία σχέση η τήρηση υποχρεώσεων μεταξύ πολιτών με το οικονομικό σύστημα μίας χώρας. Εάν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις αυτά, τότε το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. δεν εχασα τιποτα. η τηρηση των υποχρεωσεων ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ πρεπει να ειναι αυτονοητη. το ειπαμε. οχι ομως μονομερως και εις οφελος του υποτιθεμενου αδυνατου. και οι δυο πλευρες πρεπει να κανουν τα συμφωνηθεντα. 1 λεπτό πριν, fotisdra είπε Στον επόμενο που δεν θα σου πληρώνει καθόλου ενοίκιο σε περιμένουμε εδώ να συζητήσουμε το πρόβλημα σου μπορει. οπως μπορει να βρει καποιον που να δινει περισσοτερα και να ειναι καλοπληρωτης. ολα τα σεναρια ειναι στο τραπεζι. και τα καλυτερα και τα χειροτερα. 1
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, xsterg είπε δεν εχασα τιποτα. η τηρηση των υποχρεωσεων ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ πρεπει να ειναι αυτονοητη. το ειπαμε. οχι ομως μονομερως και εις οφελος του υποτιθεμενου αδυνατου. και οι δυο πλευρες πρεπει να κανουν τα συμφωνηθεντα. Πόσο αναμενόμενο είναι ότι κάνεις γαργάρα πως αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με το οικονομικό σύστημα μιας χώρας και εστιάζεις μόνο στην "υποχρέωση". Όπως θα είδες ( ; ), δεν διαφωνώ ότι ένας πολίτης πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις του, ασχέτως εάν είναι νοικάρης ή ιδιοκτήτης. Αλλά η τήρηση αυτών των υποχρεώσεων είναι άσχετη με το οικονομικό σύστημα της χώρας. Το να πάει κανείς να τα συνδέσει, φανερώνει μία προβληματική κατάσταση του ατόμου αυτού. 2
fotisdra Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, xsterg είπε δεν εχασα τιποτα. η τηρηση των υποχρεωσεων ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ πρεπει να ειναι αυτονοητη. το ειπαμε. οχι ομως μονομερως και εις οφελος του υποτιθεμενου αδυνατου. και οι δυο πλευρες πρεπει να κανουν τα συμφωνηθεντα. μπορει. οπως μπορει να βρει καποιον που να δινει περισσοτερα και να ειναι καλοπληρωτης. ολα τα σεναρια ειναι στο τραπεζι. και τα καλυτερα και τα χειροτερα. Να σου θυμίσω το 12-13 που δεν πλήρωνε κανένας τα ενοίκια και στα αστυνομικά τμήματα έκαναν ουρές οι ιδιοκτήτες για καταγγελίες , εκεί πάμε δυστυχώς . Όσο για τον να βρει κάποιον που να δίνει περισσότερα αυτή την περίοδο αυτό περνάει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 ------------ Το ξαναγράφω: Η λύση που εφαρμόζεται σε προηγμένες χώρες, είναι ο τοκισμός. Εάν ένα ενοίκιο έχει αργήσει έστω και μία ημέρα, παίρνει τόκο ίσο με κάποιο ποσοστό (π.χ. 2% ). Η ημέρα καταβολής ενοικίου έχει συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη κατά την σύναψη του συμβολαίου και οποιαδήποτε παραβίαση της προθεσμίας έχει οικονομικές κυρώσεις. Απλά πράγματα. Τα λεφτά κάθε μέρα που δεν προσδίδονται, αποφέρουν χασούρα σε αυτόν που ήταν να τα πάρει. Μικρή μεν, χασούρα δε. Είναι λογικό και πρέπον να πληρώνει ο υπαίτιος της χασούρας (δηλαδή, αυτός που καθυστερεί τα χρήματα) την ίδια την χασούρα. Τέλος, και όπως ανέφερε και κάποιο άλλο μέλος, σε κάποιες χώρες (π.χ. Γερμανία) υπάρχει πολύ η κουλτούρα της συστατικής επιστολής από προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αρκετά καλό μέτρο, επίσης. 1
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 ας αφησουμε κατα μερος τις μεγαλες κουβεντες και τις μικρες προσωπικες επιθεσεις. το μονο που εχει λογικη βαση ειναι αυτο που ειπε ο drko. νομιμος τοκισμος περα απο την τελευταια ημερα επιδοσης. κα μητρωο ενοικιαστων αλλα και ιδιοκτητων. οπου να υπαρχει εικονα και για τους κακοπληρωτες αλλα και για αυτους που δινουν διαμερισματα και δεν τηρουν τα συμφωνηθεντα. και για τις δυο πλευρες με ισους και ομοιους ορους. 2
insoholic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Εγω θελω να ρωτήσω το εξής Πες οτι καταβαλω το ενοικιο καθε 1η του μηνα (πχ 1 Μαρτίου για ολο τον Μάρτιο). Και εγω εχω βρει αλλο σπιτι και ειναι να φύγω 15 Μαρτίου. Πληρώνω ολο τον μήνα ή μονο τις πρώτες 15 μέρες που θα ειμαι μεσα;
john1987 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Όταν έψαχνα για ενοίκιο σε βόρεια προάστεια στα καλά ακίνητα ζητούσαν προκαταβολές 1 χρόνο. Μάλλον πολλοί την έχουν πατήσει με τους ενοικιαστές και την πληρώνουν οι νέοι ενοικιαστές.
DrKo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, insoholic είπε Εγω θελω να ρωτήσω το εξής Πες οτι καταβαλω το ενοικιο καθε 1η του μηνα (πχ 1 Μαρτίου για ολο τον Μάρτιο). Και εγω εχω βρει αλλο σπιτι και ειναι να φύγω 15 Μαρτίου. Πληρώνω ολο τον μήνα ή μονο τις πρώτες 15 μέρες που θα ειμαι μεσα; Εάν έχεις κάνει συμφωνία για αυτό πριν υπογράψεις το συμβόλαιο, τότε κάνεις ό,τι έχεις υπογράψει. Αλλιώς, αυτό που ζητάς είναι να τροποποιήσεις ένα συμβόλαιο που έχει γίνει πριν, βάσει του τι συμφώνησες εσύ με κάποιον τρίτο εκ των υστέρων. Πόσο λογικό σου φαίνεται εσένα αυτό; Δηλαδή, έχεις συμφωνήσει κάτι με τον Α και μετά από καιρό, επειδή συμφωνείς κάτι με τον Β, λες του Α "ξέρεις τι; Θες δεν θες, εγώ θα αλλάξω την συμφωνία μας επειδή με τον Β συμφώνησα ό,τι με βόλευε". Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα δεν μου ακούγεται δίκαιο ούτε και σωστό. Αυτό που γίνεται σε άλλες χώρες είναι πως είτε πληρώνεις μισό ενοίκιο του νέου σπιτιού και τα υπόλοιπα ενοίκια τα πληρώνεις κάθε 1η, ή πληρώνεις ενοίκιο στο νέο σπίτι κάθε 15. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από DrKo
Προτεινόμενες αναρτήσεις