Nabuko Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Ο ts τον βρήκε τον ενοικιαστή στο σπίτι όταν το αγόρασε. Είναι απίθανο ο ενοικιαστής να είχε κάνει συμβόλαιο με τον πρώην ιδιοκτήτη να πληρώνει π.χ. στις 15-20 κάθε μήνα? Αν ναι, έχει γίνει νέο συμβόλαιο που να ορίζει τις μέρες πληρωμής? Ισχύει το παλιό?
DrKo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Για αυτό, στις σοβαρές χώρες, στα συμβόλαια υπάρχει όρος πως καθυστέρηση σημαίνει τόκους. Ας καθυστερήσει ο άλλος, αλλά το ενοίκιο θα τοκιστεί, από την πρώτη ημέρα. Ξεκάθαρα πράγματα. Πριν ενοικίασει κανείς, οφείλει να προγραμματίσει την πληρωμή. Είναι υποχρέωση η πληρωμή του ενοικίου και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, DrKo είπε Για αυτό, στις σοβαρές χώρες, στα συμβόλαια υπάρχει όρος πως καθυστέρηση σημαίνει τόκους. Ας καθυστερήσει ο άλλος, αλλά το ενοίκιο θα τοκιστεί, από την πρώτη ημέρα. Ξεκάθαρα πράγματα. Πριν ενοικίασει κανείς, οφείλει να προγραμματίσει την πληρωμή. Είναι υποχρέωση η πληρωμή του ενοικίου και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Νομιζω οτι εχει και συστατικες επιστολες απο ιδιοκτητες στο Εξωτερικο
insomniac01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, xsterg είπε εχει διαφορα εαν εχεις βρει ετοιμα τα ακινητα η την περιουσια η εαν τα εχεις δημιουργησει απο την αρχη! καταλαβαινουμε οτι εαν τα εχεις δημιουργησει μονος σου δεν ανεχεσαι μυγα στο σπαθι σου! και ετσι ειναι. απο την αλλη εαν τα εχεις βρει ετοιμα (κληρονομια, δωρεα, κλπ) τοτε εισαι πιο χαλαρος στο στυλ ελα μωρε 2-3 ενοικια μεσα δεν τρεχει τιποτα, η χρωσταει κοινοχρηστα, παλι δεν τρεχει τιποτα. οταν ερθει ομως το πληρωμα του χρονου και σου φυγει ο νοικαρης και αρχισουν οι ιστοριες με εξωφληση των χρωστουμενων απο τον ιδιοκτητη συν τα χρωστουμενα ενοικια συν τις φθορες τοτε μερικοι το γυριζουν και βαζουν μυαλο. απο το "ελα μωρε ο ανθρωπος δεν εχει να περασει τον μηνα" το γυριζουν και αλλαζουν αποψη. Εμένα συγγενείς νοίκιαζαν Βόρεια Ελλάδα σπίτι (μένουν Αθήνα) και τους απειλούσε ότι θα τα σπάσει ΟΛΑ ο νοικάρης. Στο τέλος τα έσπασε μέχρι να βγει και τους φεσωστε τα ΠΑΝΤΑ. Δυστυχώς λίγοι είναι οι καλοί νοικάρηδες.
DrFreeman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 41 minutes ago, insomniac01 said: Εμένα συγγενείς νοίκιαζαν Βόρεια Ελλάδα σπίτι (μένουν Αθήνα) και τους απειλούσε ότι θα τα σπάσει ΟΛΑ ο νοικάρης. Στο τέλος τα έσπασε μέχρι να βγει και τους φεσωστε τα ΠΑΝΤΑ. Δυστυχώς λίγοι είναι οι καλοί νοικάρηδες. Eκαναν ενέργειες εναντίον του ή όχι; Κλασική περίπτωση "δεν έχω τίποτα στο όνομα μου";
insomniac01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Eκαναν ενέργειες εναντίον του ή όχι; Κλασική περίπτωση "δεν έχω τίποτα στο όνομα μου"; Ναι, έξωση και αρνούνταν να φύγει.
DrFreeman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 minutes ago, insomniac01 said: Ναι, έξωση και αρνούνταν να φύγει. Καταλαβα. Εννοώ εκ των υστέρων, για απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς + ζημίες. Φαντάζομαι πως θα ήταν ένα σεβαστό ποσόν όλα αυτά.
Aurumnus Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, C(r)y είπε Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος. Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης) και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη , και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. Αφού τελικά πληρώνει κάθε μήνα, ναι να είσαι! Άλλο το τι ιδανικά θέλουμε και ευχόμαστε και άλλο το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μάλλον δεν σου έχει τύχει να φας μπιστολιάσματα και τελικά να καταλήξεις με 5-6+ και βάλε νοίκια απλήρωτα και να τρέχεις με δικηγόρους και εξώσεις. Πόσο μάλλον να σου συμβεί αρκετές φορές με ενοικιαστές. Διώξε αυτόν που έχεις και μετά από μερικούς μήνες έχεις μεγάλη πιθανότητα να έρθεις εδώ και να ανοίξεις το θέμα: «ΜΗ Καταβολή Ενοικίου- αυτή η μάστιγα». Με τον συγκεκριμένο ενοικιαστή που έχεις, αν υιοθετούσες την νοοτροπία του από κάτω, θα είχες το κεφάλι σου ήσυχο. 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εγω περιμένω τα ενοίκια εντός του κάθε μήνα αν και κανονικά ειναι κάθε πρώτη. Απο τότε που το αποφάσισα μου έφυγε και το άγχος και ησύχασα 1
insomniac01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Καταλαβα. Εννοώ εκ των υστέρων, για απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς + ζημίες. Φαντάζομαι πως θα ήταν ένα σεβαστό ποσόν όλα αυτά. Ακριβώς. Ναι φίλε ήταν αρκετά μεγάλο. Σχεδόν διψήφιο. Γενικά είναι περίεργη η αγορά και από τους μεν και από τους δε. Εμείς έχουμε ένα παιδί στην Καλλιθέα, μια χαρά είναι. Όλα στην ώρα του. Βέβαια το ενοίκιο είναι χαμηλό, γύρω στα 280-300 για δυάρι με καινούργια αλουμίνια, πόρτα ασφαλείας του 2007, καινούργιο air condition, ανανεωμένο παρκέ, και δεύτερο όροφο. Αλλά τελικά, καλύτερα να μην χρεώνεις πολύ για να μην σε φεσώνουν. Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι 300-350 το μάξιμουμ για δυάρια. Οτιδήποτε παραπάνω αν δεν είναι σε Α+++ περιοχή, είναι κλεψιά. (άποψη μου βέβαια) 8
mary Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα;;; Δλδ είναι παράλογο που ο άνθρωπος ζητά να πληρώνεται το ενοίκιο στην ώρα του γιατί και αυτός με τη σειρά του έχει άλλες οικονομικές υποχρεώσεις να τακτοποιήσει;;; ΠΌΣΟ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΛΟΓΙΚΉ; Για αυτό μετά μας χαρακτηριζουμε μπανανια. 7 1
DrFreeman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, mary said: Συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα;;; Δλδ είναι παράλογο που ο άνθρωπος ζητά να πληρώνεται το ενοίκιο στην ώρα του γιατί και αυτός με τη σειρά του έχει άλλες οικονομικές υποχρεώσεις να τακτοποιήσει;;; ΠΌΣΟ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΛΟΓΙΚΉ; Για αυτό μετά μας χαρακτηριζουμε μπανανια. Oσοι βλέπεις να γράφουν με βάση αυτή τη λογική, κατά βάθος πιστεύουν πως το σπίτι δεν θα έπρεπε να είναι περιουσιακό στοιχείο προς επενδυτική εκμετάλλευση, αλλά "λαϊκό δικαίωμα" - που ασφαλώς κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και δωρεάν αν δεν έχει (να πληρώσει). Η κρατικιστική/κολλεκτιβίστικη νοοτροπία μας, είναι η βασική διαφορά που έχουμε από τα σοβαρά κράτη της Δύσης (κι όχι μόνο). 32 minutes ago, insomniac01 said: Ακριβώς. Ναι φίλε ήταν αρκετά μεγάλο. Σχεδόν διψήφιο. Γενικά είναι περίεργη η αγορά και από τους μεν και από τους δε. Εμείς έχουμε ένα παιδί στην Καλλιθέα, μια χαρά είναι. Όλα στην ώρα του. Βέβαια το ενοίκιο είναι χαμηλό, γύρω στα 280-300 για δυάρι με καινούργια αλουμίνια, πόρτα ασφαλείας του 2007, καινούργιο air condition, ανανεωμένο παρκέ, και δεύτερο όροφο. Αλλά τελικά, καλύτερα να μην χρεώνεις πολύ για να μην σε φεσώνουν. Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι 300-350 το μάξιμουμ για δυάρια. Οτιδήποτε παραπάνω αν δεν είναι σε Α+++ περιοχή, είναι κλεψιά. (άποψη μου βέβαια) Εχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις με πιστολιές σε χαμηλότατα ενοίκια, μάλιστα υποψιάζομαι πως σε έναν βαθμό εκεί οφειλόταν. Το πολύ χαμηλό ενοίκιο θα προσελκύσει συγκεκριμένους ενοικιαστές - που είτε δεν έχουν οικονομικούς πόρους ή σταθερό εισόδημα, είτε έχουν τρόπο ζωής το πιστόλι και το απλήρωτο χρέος. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από DrFreeman 1
Hacker?pcs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, mary said: Συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα;;; Δλδ είναι παράλογο που ο άνθρωπος ζητά να πληρώνεται το ενοίκιο στην ώρα του γιατί και αυτός με τη σειρά του έχει άλλες οικονομικές υποχρεώσεις να τακτοποιήσει;;; ΠΌΣΟ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΛΟΓΙΚΉ; Για αυτό μετά μας χαρακτηριζουμε μπανανια. Όσο τα ενοίκια είναι στο θεό και οι περισσότεροι ζούνε για να πληρώνουνε το ενοίκιο την πλειοψηφία δεν την ενδιαφέρουν οι ιδιοκτήτες, όλοι θα είναι με το μέρος των ενοικιαστών εκτός αν μιλάμε για εξόφθαλμες περιπτώσεις Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Hacker?pcs
_Biohazard_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, insomniac01 είπε Ακριβώς. Ναι φίλε ήταν αρκετά μεγάλο. Σχεδόν διψήφιο. 10 έως 99€ δηλαδή; 1
Nabuko Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε 10 έως 99€ δηλαδή; Σχεδόν διψήφιο, άρα 9,5 με 9,9 το υπολογίζω 1
1comment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο πατέρας μου νοικιάζει δύο σπίτια μεζονέτες δωδεκαετίας και ενώ πολλοί του έλεγαν να μην τα νοικιάσει κάτω από 600Ε το καθένα, τα νοίκιασε 500Ε. Σκέφτηκε ότι καλύτερα λιγότερα και να τα παίρνει παρά μια τιμή που θα του έβγαζαν το λάδι να τα δίνουν. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έκανε σωστά. Τώρα είναι η δεύτερη "φουρνιά" ενοικιαστών μέσα και ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα καθυστέρησης ή μη καταβολής. Θεωρώ ότι αν είχε ακούσει την "πιάτσα" και τα έδινε 600, τώρα θα είχε ανάλογα προβλήματα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από 1comment 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις