Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 minutes ago, agnostos13 said:

Και μπράβο σου, αλλά δεν έχει σχέση με το πότε μπορεί να σε πληρώσει ο άλλος...

Και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι!

Ο άνθρωπος μίλησε για 1-2 εβδομάδες καθυστέρηση και όχι για 5-6 μήνες...

Μην κάνουμε την τρίχα...τριχιά!

Αναλόγως τι έχουν συμφωνήσει αγαπητέ. Αν έχει τεθεί το ζήτημα αλλά ο ενοικιαστής αδιαφορεί, τότε ναι είναι πρόβλημα. Κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ασχολούνται με αυτό ή το προτιμούν αντιστοίχως: εγώ π.χ. στο ακίνητο που εκμισθώνω έχω συμφωνήσει με τον ενοικιαστή - και τηρείται - να λαμβάνω τα ενοίκια μία φορά στο τρίμηνο. Επειδή έτσι εξυπηρετεί (ελλείψει καταστημάτων τραπεζών στην περιοχή τους και αδυναμίας των ενοικιαστών να χρησιμοποιήσουν internet banking).

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τυχερός είσαι αν σε πληρώνει μέσα στον μήνα και με μόνο τόσες μέρες μετα. Σε όσους έχω νοικιάσει αργούν από λίγο έως πάρα πολύ. Σε επαγγελματικό χώρο χρωστούσαν 6 μήνες και μου τα έβαλαν μαζεμένα επειδή τους πίεσα και έφτασα στα όρια μου πριν τους πω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασια μας με αυτή την κατάσταση και δεν θα τους ανανεώσω το μισθωτήριο, τωρα πάλι τα ίδιο βιολί. Ολοι επικαλούνται τα κλασσικά επιχειρήματα για τις καθυστερήσεις. 

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις πολλά πέραν από το να πάρεις τηλέφωνο. Αν βλέπεις πως η καθυστέρηση είναι σταθερή και δεν αυξάνεται άστο έτσι και μην του πεις κάτι, αν βλέπεις ότι κάθε μήνα αυξάνεται και λίγο μόνιμα εκεί υπάρχει θέμα και παίζει να σου πει στο τέλος δεν μπορεί. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Κι αν καθυστερούν να τον πληρωσουν; Αν τον αφήσουν απλήρωτο για 3 ή 6 μήνες; Αν δεν πάρει τελικά τα δεδουλευμένα; Τελικά τι θα γίνει; Θα δωρίσει το ενοίκιο ο ιδιοκτήτης επειδή έτσι είναι οι συνθήκες; Αντίστοιχα το Super Market να υποθέσω πως θα τον αφήσει να πάρει ότι θέλει με ελεύθερη διέλευση χωρίς να περάσει από το ταμείο; Οι ΔΕΚΟ θα διαγράψουν τα χρέη του;

Σε αυτό συμφωνώ. Άλλωστε άλλο καθυστέρηση (που μπορεί να είναι αμιγώς πρακτικό το ζήτημα) κι άλλο αθέτηση πληρωμής σε βάθος μηνών.

Πισσα, πουπουλα και κρέμασμα στην κεντρική πλατεία.

Ο ένας βγάζει λέφτα μπας και επιβιώσει και ο άλλος το έχει ως επένδυση. Λογικό να ζητά τα λεφτά του σε ένα λογικό πλαίσιο αλλά να μην ζούμε και σε άλλη πραγματικότητα.

• Like 2
Δημοσ.

Μου θυμισε ενα σπιτι που νοικιαζα αλλα ακριβως το αντίθετο. 

Εμενα στην δουλειά μια με πληρωναν στις 5, ειτε στις 10 ειτε στις 18 του μηνα.

Ο παππούς που το ειχε με ελεγε δούλευε και βαζε το νοικι οταν σε πληρώνουν γιατί τον είχα ενημερώσει. Οταν συγχωρεθηκε ο παππούς και περασε στην κορη 2 του μηνα χτυπάει το τηλέφωνο. Με ρωτησε γιατι δεν εχω βαλει το ενοικιο ακομα, την είπα τι συμφωνια ειχα με τον πατερα της αλλα δεν την ενδιέφερε καθολου.

Αναγκάστηκα να πω στην δουλειά να με πληρώνουν 2 του μηνός πράγμα απιθανο γιατι ο γιαλος ηταν ηδη στραβος.

Με τα πολλα οταν πηρα το δώρο των Χριστουγέννων τοτε γιατι πλησίαζε ο καιρος, εβαλα ενα νοικι καβατζα και ετσι κρατουσα λεφτα του τρεχοντος μηνα για να μπορω να πληρώνω τον επομενο. Γιατι απο την δουλειά επαιζαν το βιολι τους και αυτη επαιρνε τηλέφωνο. Βρηκα μια λύση ιδανικη για να ηρεμησω εγω, χωρις να με πριζει κανένας.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, C(r)y είπε

Βγάζεις διαταγή απόδοσης ενοικίου , αλλά αυτός παραμένει στο σπίτι σωστά? ε τότε θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες οι συναλλαγές μας. Δεν βρίσκω τότε κάποια λύση εκτός του να περιμένω 3ετια.... Προφανώς δεν με ενδιαφέρει να τον βγάλω για να αυξήσω το ενοίκιο αλλά με ενδιαφέρει η συνέπεια. 

παραμένει μόνο αν πληρώσει ,αν συνεχίσει να μην πληρώνει τότε γίνεται η έξωση

η τριετία δε σημαίνει οτι κάποιος μπορεί να κάνει κατάληψη 3 χρόνια , αλλά προστατεύει στο να παραμείνει κάποιος 3 χρόνια τηρώντας τους νόμιμους όρους του συμβολαίου χωρίς να έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να το διώξει

κλασσικά ζήτα συμβουλή απο δικηγόρο που να ασχολείται συγκεκριμένα στον τομέα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, C(r)y είπε

Μου έχει αναφέρει κάποια θέματα ναι , αλλα η αλήθεια είναι οτι έχω κουραστεί. δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια το τι κάνει αυτός . 

Φυσικά και έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία, αυτός την πρότεινε όχι εγω,

Συγνώμη για το θάρρος, μια ελαφρώς αιρετική άποψη. Δεδομένης της αντικειμενικής κατάστασης την τελευταία διετία, του γεγονότος πως δεν σας χρωστάει κάποιο ενοίκιο και επιπροσθέτως της εκπεφρασμένης προσωπικής δυσκολίας που αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, στην θέση σας θα προσπαθούσα να κάνω λίγο περισσότερο υπομονή. Ειδικά αν νομίζετε πως συνδιαλέγεται μαζί σας καλή τη πίστει, είναι εξόχως δύσκολο το να ζεις από ενοίκιο σε ενοίκιο. Το αν αυτό θα πρέπει να σας ενδιαφέρει βέβαια είναι έτερο ζήτημα - και ευλόγως, την στιγμή που διατηρείτε αυτή τη συνεργασία. 

Έχετε σαφώς δίκιο, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως οι εναλλακτικές σας είναι κατά τι χειρότερες.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 12
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Το αποτέλεσμα στην Ελλάδα του 2022 με τα εισοδήματα που προσφέρει τα ξέρεις.

Τι εννοείς; Αφού η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής.😑

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, C(r)y είπε

Βγάζεις διαταγή απόδοσης ενοικίου , αλλά αυτός παραμένει στο σπίτι σωστά? ε τότε θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες οι συναλλαγές μας. Δεν βρίσκω τότε κάποια λύση εκτός του να περιμένω 3ετια.... Προφανώς δεν με ενδιαφέρει να τον βγάλω για να αυξήσω το ενοίκιο αλλά με ενδιαφέρει η συνέπεια. 

Διαταγή αποδοσής μισθίου (σπιτιού) οχι ενοικίου. Πλέον απο την πρώτη καθυστέρηση, γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες ΑΝ ξαναλέω το θέλεις. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, C(r)y είπε

Υπερβολικός είσαι φίλε.. από την στιγμή που δεν σου χρωστάει, τώρα για 5-15 μέρες κ αφού δεν καβαλάει μήνα τι σκας.. δεν βλέπεις έξω τι γίνεται ή δεν θέλεις να καταλάβεις? Εγώ κατάλαβα μάλλον εσύ πληρώνεις την δόση για το σπίτι με το νοίκι κ ζοριζεσαι αλλά ή κάνε καλύτερο κουμάντο και βάζε εσύ τα λεφτά πρώτος και πάρτα 10 μέρες μετά ή χαλάρωσε.. 

Τρίτη επιλογή τον βγάζεις οποτε ειναι και χάνεις λίγο χρήμα ακόμη με βάψιμο, κοινόχρηστα και ένα χαμένο ενοίκιο για ένα μήνα της μετάβασης και αναλαμβάνεις μόνος σου τα ρίσκα σου με τον επόμενο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jmmys είπε

Τώρα κατά πόσο θα καταφέρεις  να κάνεις εξωση σε κάποιον που δεν χρωστάει κανένα ενοίκιο, και πλήρωνει κάθε μήνα, έστω και καθυστερημένα και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, 

δεν ξέρω. Άσχετα αν το προβλέπει η νομοθεσία. 

Πολυ ευκολα βγάζεις εξω κάποιον που ναι μεν σε πληρώνει αλλα καθυστερημένα. Κακοπληρωτής είναι και αυτός. Δεν εχει νοημα να παρακαλας καθε μηνα για να παιρνεις το ενοικιο σου. Υπάρχει συμφωνία και πρέπει να τηρείται. Αν δεν τηρείται, αν καθυστερουν οι πληρωμες, με εναν δικηγόρο που γνωριζει την διαδικασια, βγαινει αμεσα μια διαταγη αποδοσης μισθίου και φιλάκια. Χρειάζεται προσοχή όμως να τηρηθούν οι διαδικασίες και οι χαρτούρα τυπικά, διαφορετικά θα πρέπει να κάνεις αγωγή πλέον αν δε γίνει δεκτό το αίτημα της απόδοσης και ολοι πανω κατω γνωριζουμε ποσους μηνες και ποσα εξοδα εχει κατι τετοιο. 

2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Προϋπόθεση διαβάζω οτι είναι να έχεις ενημερώσει επισήμως τον ενοικιαστή μέσω δικαστικού επιμελητή για την απαίτηση (με 15-ήμερη προθεσμία) πρωτού ασκηθεί η διαδικασία απόδοσης του μισθίου...

Άρα στην περίπτωση του TS οι 10-12 ημέρες είναι εντός του διαστήματος της προθεσμίας που θερωρεί ο νόμος ως εύλογη (ακόμη και αν υποθέσουμε οτι η επίδοση γίνεται την επομένη της συμφωνηθείσας ημερομηνίας πληρωμής).

Δεν τα ξέρεις καλά. Για να γίνει σωστά η διαδικασία, ναι, όντως μια απο τις προυποθέσεις ειναι να εχει προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση του ενοικιαστή, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Δυστροπία μπορείς να επικαλεστεις και για όλους τους προηγούμενους μήνες στους οποίους καθυστερούσε και δεν γίνεται κάτι πλέον για αυτούς. Δεν τον ενημερώνεις για να σου πληρώσει τα χρωστούμενα. Τον ενημερώνεις εξώδικα ουσιαστικα οτι θα κινήσεις τις διαδικασίες έξωσης λογω καθυστερήσεων των πληρωμών, ετσί ώστε να φύγει αν θέλει απο μόνος του, πριν εκδοθεί η διαταγή απόδοσης μισθίου. 

Δημοσ.
2 hours ago, kti23 said:

Πισσα, πουπουλα και κρέμασμα στην κεντρική πλατεία.

Ο ένας βγάζει λέφτα μπας και επιβιώσει και ο άλλος το έχει ως επένδυση. Λογικό να ζητά τα λεφτά του σε ένα λογικό πλαίσιο αλλά να μην ζούμε και σε άλλη πραγματικότητα.

Oχι μωρέ, δωρεά το ακίνητο στον μισθωτή, αφού δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος, ας έχει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του. Διότι ως γνωστόν όλοι οι ιδιοκτήτες είναι μεγαλοκαρχαρίες και δεν έχουν ανάγκη. Κι αν έχουν, ας πρόσεχαν, έτσι;

Και πριν τις πίσσες και τα πούπουλα, αντίστοιχες ενέργειες και από τους άλλους έτσι; Δε νομίζω τα SM και οι ΔΕΚΟ να έχουν ανάγκη έτσι; Να επιβιώσει θέλει ο άλλος, τι διάολο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε

Oχι μωρέ, δωρεά το ακίνητο στον μισθωτή, αφού δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος, ας έχει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του. Διότι ως γνωστόν όλοι οι ιδιοκτήτες είναι μεγαλοκαρχαρίες και δεν έχουν ανάγκη. Κι αν έχουν, ας πρόσεχαν, έτσι;

Και πριν τις πίσσες και τα πούπουλα, αντίστοιχες ενέργειες και από τους άλλους έτσι; Δε νομίζω τα SM και οι ΔΕΚΟ να έχουν ανάγκη έτσι; Να επιβιώσει θέλει ο άλλος, τι διάολο;

Καταλαβαίνεις ότι στην περίπτωση μας ο ενοικιαστής πληρώνει κανονικά απλά λίγο καθυστερημένα?

Ας προσγειωθούμε λίγο στην ελληνική πραγματικότητα κύριοι ιδιοκτήτες. Λίγη κατανόηση δεν βλάπτει. 

ΥΓ. νοικιάζω 2 σπίτια=μικροκαρχαρίας

• Like 5
Δημοσ.

πωπωπω ολα αυτα επειδη καθυστερησε μερικες ημερες! φαντασου να χρωσταγε ενοικια θα προτεινατε εκτελεστικο αποσπασμα για τον ενοικιαστη!

• Like 2
Δημοσ.
Just now, dtk-386 said:

Καταλαβαίνεις ότι στην περίπτωση μας ο ενοικιαστής πληρώνει κανονικά απλά λίγο καθυστερημένα?

Ας προσγειωθούμε λίγο στην ελληνική πραγματικότητα κύριοι ιδιοκτήτες. Λίγη κατανόηση δεν βλάπτει. 

ΥΓ. νοικιάζω 2 σπίτια=μικροκαρχαρίας

Κι εγώ μικροκαρχαρίας είμαι υπ' αυτό το πρίσμα.

Καταλαβαίνεις όμως ότι απαντώ σε αυτούς που ζητούν κατανόηση επ' αόριστον στα προβλήματα και τις δυσκολίες του ενοικιαστή; Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση των 15 ημερών, αλλά σε καθυστερήσεις άνω του μήνα, συστηματικές και με κακόπιστη συνεννόηση. Το ανέφερα και παραπάνω, ήλπιζα πως έγινε σαφές.

1 minute ago, HolyMan said:

πωπωπω ολα αυτα επειδη καθυστερησε μερικες ημερες! φαντασου να χρωσταγε ενοικια θα προτεινατε εκτελεστικο αποσπασμα για τον ενοικιαστη!

Νομίζω πως όλοι σχεδόν αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις πολύμηνης καθυστέρησης (οπωσδήποτε τουλάχιστον ενός μήνα πίσω). Επίσης όλοι σχεδόν πρόκριναν την καλόπιστη συνεννόηση σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση - εφόσον είναι εφικτή ασφαλώς.

Εσύ ποια λύση θα πρότεινες στον εκμισθωτή; Να κάνει σκόντο μερικά νοίκια ας πούμε; Στους πόσους μήνες να ζητήσει από τον ενοικιαστή την απόδοση του μισθίου;

Δημοσ.

εχει διαφορα εαν εχεις βρει ετοιμα τα ακινητα η την περιουσια η εαν τα εχεις δημιουργησει απο την αρχη! καταλαβαινουμε οτι εαν τα εχεις δημιουργησει μονος σου δεν ανεχεσαι μυγα στο σπαθι σου! και ετσι ειναι. απο την αλλη εαν τα εχεις βρει ετοιμα (κληρονομια, δωρεα, κλπ) τοτε εισαι πιο χαλαρος στο στυλ ελα μωρε 2-3 ενοικια μεσα δεν τρεχει τιποτα, η χρωσταει κοινοχρηστα, παλι δεν τρεχει τιποτα. οταν ερθει ομως το πληρωμα του χρονου και σου φυγει ο νοικαρης και αρχισουν οι ιστοριες με εξωφληση των χρωστουμενων απο τον ιδιοκτητη συν τα χρωστουμενα ενοικια συν τις φθορες τοτε μερικοι το γυριζουν και βαζουν μυαλο. απο το "ελα μωρε ο ανθρωπος δεν εχει να περασει τον μηνα" το γυριζουν και αλλαζουν αποψη.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...