Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, C(r)y είπε

Ισα ίσα , εγώ με πολύ καλή προαίρεση είμαι πάντα, μου λέει χάλασε π.χ. πατζουρι και σε 3 ώρες είναι μάστορας στο σπίτι. απλώς άλλος καλός άλλο μ@$%#

Μάλλον θα πρέπει να καθυστερείς και εσύ μερικές ημέρες.

Αν πληρώνεται χωρίς καθυστέρηση απο την δουλειά του, κακώς αργεί να σου πληρώσει το ενοίκιο.Ομως αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις.

Δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθείς νομικά, μόνο να του μιλήσεις.Αν και τότε δεν αλλάξει κάτι, μόλις λήξει η τριετία δεν του ανανεώνεις τι συμβόλαιο.

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα είχαμε κι εμείς με τον νέο νοικάρη μας.

Αντί για μέχρι 5 του μήνα όπως λέει το συμβόλαιο πήγαινε 10-12 και έπρεπε να κάνουμε αρκετά τηλεφωνήματα μέχρι να πληρώσει. Δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά το αμελούσε!

Του εξηγήσαμε ότι έχουμε πάγια εντολή στο λογαριασμό να πληρώνονται δικές μας υποχρεώσεις με το ενοίκιο στις 10 κάθε μήνα και μας δημιουργεί πρόβλημα όταν καθυστερεί. Μας πήρε 3-4 μήνες με τηλέφωνα κάθε μήνα, αλλά τελικά διορθώθηκε η κατάσταση και πλέον πληρώνει 8-9 του μηνός.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν βγαζεις εξω (ουτε απο ηθικη αποψη αλλα ουτε νομικα) καποιον που απλως καθυστερει λιγες ημερες

Ναι δεν ειναι ιδανικη κατασταση, αλλα θα μπορουσε να ειναι πολλυυυυ χειροτερα,μην ψαχνεις το ιδανικο γιατι δεν ειναι ευκολο να το βρεις 

τι λες τωρα φιλε μου? εισαι σοβαρος? εσυ νομιζεις οτι η τραπεζα που πληρωνεις την δοση του δανειου θα πει "οκ δεν πειραζει που καθυστερει 10-15 ημερες?" σε πληροφορω οτι απο την πρωτη μερα καθυστερησης θα αρχισει την ενοχληση και θα σε χρεωσει με τοκους. επίσης η εφορια θα σε αφησει να την πληρωσεις οποτε θελεις?

δεν μπορει να υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα. οταν χρωσταω εγω να αντιμετωπιζομαι σαν εγκληματιας αλλα οταν μου χρωσταει ο αλλος να τον βλεπω με συμπονοια και κατανοηση. και αντιμετωπιζομαι σαν εγκληματιας γιατι με το παραμικρο με περιμενει το κρατος με το παραμικρο χρεος να μου προσημειωσει ακινητη περιουσια και να την πλειστηριασει. ενω ο ενοικιαστης και ειδικα αυτος που δεν εχει τιποτα στο ονομα του αντιμετωπιζεται με συμπονοια και ελεημοσυνη. με ρωτησες εμενα ρε εαν εχω φτυσει αιμα για να εχω κατι και να μου αποδιδει ενα (κουτσουρεμενο απο φορους και μπαταχτζηδες) συμπληρωματικο εισοδημα? απο τον πρωτο που θα τα παρει το κρατος ειναι απο τον μισθωτο και απο τα ενοικια. μισθοδοσια, ενφια και φοροι απο το ενοικιο ειναι στο ΝΟ1 της εισπραξης του κρατους. και οχι μονο δεν βοηθαει προς αυτον τον τομεα αλλα αφηνει τον ιδιοκτητη μονο του και ερμαιο στα αρπακτικα.

για να ειμαστε αντικειμενικοι υπαρχουν και απαραδεκτοι ιδιοκτητες. ιδιοκτητες που νοικιαζουν χωρις να δηλωνουν τιποτα στην εφορια, ιδιοκτητες που νοικιαζουν τρωγλες, και ιδιοκτητες που νοικιαζουν με ειδικους ορους (πχ σε νησια). αυτα ειναι καταπτυστα και κατακριτεα. δεν θα πω για αυτους που νοικιαζουν ακριβα γιατι ειναι δικαιωμα του να νοικιασει οσο θελει. οπως και εσενα ειναι δικαιωμα σου να το ενοικιασεις η οχι. αν το βρισκεις ακριβο δεν πας να το νοικιασεις. βρισκεις κατι φθηνοτερο. οπως επισης ειναι δικαιωμα του να το ενοικιασει και σε πολυ χαμηλη τιμη. δεν ειδα να ερθει κανεις και να διαμαρτυρηθει γιατι το ενοικιο εινια πολυ χαμηλο σε σχεση με τα αλλα ακινητα στην περιοχη του!

συμπερασματικα και απο τις δυο πλευρες υπαρχουν και καλοι και κακοι! απλα στην περιπτωση του ιδιοκτητη αυτος βαζει κατι μεγαλης η πολυ μεγαλης αξιας αντικειμενο σε μια συναλλαγη και η αλλη πλευρα δεν βαζει τιποτα ουτε καν ως εγγυηση! μπορει να βαλεις ενα ακινητο πχ 150000€ και ο αλλος εκτος απο τα χρεη να σου αφησει κατεστραμμενο το ακινητο χωρις να μπορεις να δικδικησεις κατι εαν δεν εχει κατι στο ονομα του. αλλα και κατι να εχει στο ονομα του (πχ ενα χωραφο σε καποια ραχουλα, η ενα παλιο σπιτι σε καποιο χωριο μαζι με 5-6 αδελφια η ξαδελφια) παλι ειναι αμφιβολο εαν θα ξεκινησεις δικαστικη διαδικασια για ενα τετοιο ακινητο.

14 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Μάλλον θα πρέπει να καθυστερείς και εσύ μερικές ημέρες.

Αν πληρώνεται χωρίς καθυστέρηση απο την δουλειά του, κακώς αργεί να σου πληρώσει το ενοίκιο.Ομως αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις.

Δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθείς νομικά, μόνο να του μιλήσεις.Αν και τότε δεν αλλάξει κάτι, μόλις λήξει η τριετία δεν του ανανεώνεις τι συμβόλαιο.

δεν μπορει να καθυστερεις εσυ τις πληρωμες σου επειδη ο αλλος σε καθυστερει. τραβα να καθυστερησεις εσυ την εφορια και την τραπεζα επειδη δεν σε πληρωνουν κια θα δεις τι θα παθεις. οτι εχουν παθει χιλιαδες εμποροι και βιοτεχνες. τους χρωσταγαν και αυτοι με την σειρα τους δεν μπορουσαν να πληρωσουν οχι γιατι δεν ηθελαν αλλα γιατι δεν ειχαν εισπραξει. και μαντεψε ποιανου την επιχειρηση και την ακινητη περιουσια εβαλαν στο χερι οι τραπεζες!

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, xsterg είπε

δεν μπορει να καθυστερεις εσυ τις πληρωμες σου επειδη ο αλλος σε καθυστερει. τραβα να καθυστερησεις εσυ την εφορια και την τραπεζα επειδη δεν σε πληρωνουν κια θα δεις τι θα παθεις.

Εννοώ να καθυστερεί να ανταποκρίνεται, όταν ο ενοικιαστής χρειάζεται οτιδήποτε για το σπίτι, όχι για τις πληρωμές του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Το θέμα είναι αν περιμένεις το ενοίκιο για να δώσεις αντίστοιχα ενοίκιο ή δόση.

Υπαρχει λύση και για αυτο, που θα έπρεπε να είχες φροντίσει.

Να είσαι ενα μήνα μπροστά σε υποχρεωσεις απο οτι τα ενοίκια

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ

• Like 10
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Υπαρχει λύση και για αυτο, που θα έπρεπε να είχες φροντίσει.

Να είσαι ενα μήνα μπροστά σε υποχρεωσεις απο οτι τα ενοίκια

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ

οχι φιλε μου. δεν μπορει εσυ  να εχεις καβα ενα μηνα τα χρηματα σου επειδη ετσι του καπνισε του αλλου. με την ιδια λογικη ο ενας μηνας θα γινει 2. οι 2 θα γινουν 3 και παει λεγοντας. ε στο τελος θα σου πει ελα να μοιραστουμε και το ακινητο στην μεση. και επειδη δεν εχω και γυναικα βαλε και την δικια σου να κανουμε παιχνιδι.

υπαρχουν συμφωνηθεντα πραγματα που πρεπει να τηρουνται και απο τις δυο πλευρες και μαλιστα στο χρονικο οριο που εχει συμφωνηθει και οχι οπως νομιζει η μια πλευρα.

10 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εννοώ να καθυστερεί να ανταποκρίνεται, όταν ο ενοικιαστής χρειάζεται οτιδήποτε για το σπίτι, όχι για τις πληρωμές του.

ουτε αυτο ειναι σωστο. οι φθορες και οι βλαβες του ακινητου πρεπει να αποκαθιστανται γιατι ζημιωμενος ειναι στην τελικη ο ιδιοκτητης και οχι ο ενοικιαστης. ασε που αυτο δειχνει και ευσυνηδεισια απο την πλευρα του ιδιοκτητη. δεν ειναι σωστο επειδη η αλλη πλευρα δεν ειναι σωστη στις υποχρεωσεις της να μην εισαι ουτε εσυ. εσυ πρεπει να εισαι τυπικος για να μην εχει ο αλλος πατημα για βρει το παραμικρο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xsterg είπε

οχι φιλε μου. δεν μπορει εσυ  να εχεις καβα ενα μηνα τα χρηματα σου επειδη ετσι του καπνισε του αλλου. με την ιδια λογικη ο ενας μηνας θα γινει 2. οι 2 θα γινουν 3 και παει λεγοντας. ε στο τελος θα σου πει ελα να μοιραστουμε και το ακινητο στην μεση. και επειδη δεν εχω και γυναικα βαλε και την δικια σου να κανουμε παιχνιδι.

υπαρχουν συμφωνηθεντα πραγματα που πρεπει να τηρουνται και απο τις δυο πλευρες και μαλιστα στο χρονικο οριο που εχει συμφωνηθει και οχι οπως νομιζει η μια πλευρα.

Οκ καντου έξωση.

• Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Οκ καντου έξωση.

Εξοδα και χρόνος.Μετά ο επόμενος που θα νοικιάσει, θα πληρώνει ακριβώς την ημέρα που πρέπει;

Αν αφήσει μερικά ενοίκια απλήρωτα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, C(r)y είπε

Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά

Τι δουλειά κάνει? Είναι από αυτούς που πληρώνονται ανά 15νθήμερο? 

Τον ρώτησες γιατί το κάνει αυτό? Έχει κάποιο πρόβλημα? 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εξοδα και χρόνος.Μετά ο επόμενος που θα νοικιάσει, θα πληρώνει ακριβώς την ημέρα που πρέπει;

Αν αφήσει μερικά ενοίκια απλήρωτα;

εαν αφησει μερικα ενοικια απληρωτα θα εχει αφησει και το νερο απληρωτο που θα παει στον ιδιοκτητη τελικα. θα εχει αφησει και κοινοχρηστα. θα εχει και φθορες. αυτα μανι μανι για ενα μεσο ενοικιο 250€-400€ τον μηνα ειναι 2000€. και αυτα χωρις να σου εχει ξεφυγει πολυ η κατασταση. εαν βαλεις και δικαστικα εξοδα και αλλα πραγματα σε εχει παρει και σε εχει σηκωσει. να σημειωσω και κατι αλλο που το ειπα και πριν. εσυ ως προς τις φορολογικες υποχρεωσεις σου στο κρατος πρεπει να εισαι στην ωρα σου. ακομη και για μη εισπραχθεντα ενοικια. το κρατος δεν το νοιαζει εαν δεν εισεπραξες. αυτο θα σε φορολογησει. πως λεγεται αυτο? και γ@μημ!νος και δαρμενος!

Δημοσ.

Φίλε του είχες αναφέρει όταν υπογράψατε ο,τι σε ενδιαφέρει συγκεκριμένη μέρα πληρωμης? Αναφέρεται κάπου εγγράφως ημερομηνία πληρωμής? 

Του έχεις κάνει κουβέντα για ποιο λόγο γίνεται η καθυστέρηση ? Του έχεις πει τον προβληματισμό σου ? Ή απλά ρωτάς στα φόρα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει και αυτό? με ρώτησε εμένα η σπιτονοικοκυρά μου κάθε πότε πληρώνομαι??? Την αφορά??? 

Συμφωνήσαμε μια ημερομηνία και τελείωσε. 

Το ίδιο ισχύει και με αυτόν. 

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

οταν ερχεται να ενοικιασει πρεπει να σου πει εαν υπαρχει καποια ιδιομορφια. και αναλογα μπορεις να του πεις οτι την αποδεχεσαι η την απορριπτεις. οχι μπαινω μεσα κια τροποποιω ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τους κανονες προς οφελος μου. μετα μην βαζουν τα κλαμματα καποιοι οτι δεν βρισκουν αξιοπρεπες σπιτι σε λογικη τιμη.  κατι τετοια κανουν μερικους να βαζουν τα ενοικια στα υψη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tounion είπε

Φίλε του είχες αναφέρει όταν υπογράψατε ο,τι σε ενδιαφέρει συγκεκριμένη μέρα πληρωμης? Αναφέρεται κάπου εγγράφως ημερομηνία πληρωμής? 

Του έχεις κάνει κουβέντα για ποιο λόγο γίνεται η καθυστέρηση ? Του έχεις πει τον προβληματισμό σου ? Ή απλά ρωτάς στα φόρα

Μου έχει αναφέρει κάποια θέματα ναι , αλλα η αλήθεια είναι οτι έχω κουραστεί. δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια το τι κάνει αυτός . 

Φυσικά και έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία, αυτός την πρότεινε όχι εγω,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2022 στις 5:29 ΜΜ, C(r)y είπε

Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει και αυτό? με ρώτησε εμένα η σπιτονοικοκυρά μου κάθε πότε πληρώνομαι??? Την αφορά??? 

Συμφωνήσαμε μια ημερομηνία και τελείωσε. 

Το ίδιο ισχύει και με αυτόν. 

ετσι. σε βρισκω λογικοτατο. οπως εισαι εσυ ΣΥΝΕΠΗΣ πρεπει και η αλλη πλευρα να δειξει την ιδια συνεπεια.

Επεξ/σία από xsterg
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...