C(r)y Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, Sibyl είπε Θα σου πω. Αρχικά αυτό που έγραψες ότι "στο φόρουμ επικρατεί η λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", ειλικρινά καθόλου δεν μου αρέσει επειδή είμαι νέο μέλος και μπήκα με σκοπό να πω δυο κουβέντες, ν΄ανταλλάξω κάποιες απόψεις και να περάσω όμορφα. Αν λοιπόν όλοι παραφυλάνε να βρουν ευκαιρία για να σου την πουν, είναι κάτι που μάλλον με ανησυχεί. Τέλος πάντων θα δείξει το πράγμα! Για το θέμα σου τώρα έχω να σου πω ότι προσωπικά, δεν έχω ακόμα την δυνατότητα λόγω ηλικίας και συμπερασματικά λόγω λίγων χρόνων εργασίας, να σκεφτώ ν΄αγοράσω σπίτι. Ξέρω όμως πολύ καλά τις θυσίες και τις προσπάθειες που έκαναν οι γονείς μου και οι παππούδες μου γι΄αυτόν τον σκοπό και γι΄αυτό σε καταλαβαίνω. Ξέρω και την νοοτροπία των ενοικιαστών. Υπαρχουν συνεπείς ενοικιαστές που έχουν την αγωνία να βάλουν στην άκρη τα χρήματα του ενοικίου μόλις πληρωθούν και που αντιμετωπίζουν το σπίτι που μένουν σαν σπίτι τους (το φροντίζουν, το διατηρούν καθαρό, δεν κάνουν φθορές) και υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή είσαι ιδιοκτήτης, είσαι αυτομάτως και πλούσιος και οι οποίοι φεύγοντας σου αφήνουν ένα σπίτι αγνώριστο που για να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση πρέπει να δώσεις τουλάχιστον τα μισά απ΄αυτά που έχεις εισπράξει. ΄Εχουν δει πολλά τα μάτια μου! Γι΄αυτό σου είπα ότι αν το μόνο σου παράπονο είναι οι λίγες μέρες καθυστέρηση στην πληρωμή του ενοικίου, είναι κάτι που λύνεται με μια φιλική κουβέντα με τον ενοικιαστή ή με μια μικρή ανοχή από την πλευρά σου. Τώρα το συμβόλαιο ενοικίασης, όπως θα ξέρεις, γίνεται ηλεκτρονικά. Το συμπληρώνεις εσύ μπαίνοντας στην ΑΑΔΕ με τους κωδικούς του TaxisNet βάζοντας τους όρους που θέλεις και μπαίνει ο ενοικιαστής στο σύστημα και το αποδέχεται. Δεν κερδίζεις κάτι περισσότερο βάζοντας έναν δικηγόρο να το συμπληρώσει καθώς θα κάνει ακριβώς αυτό θα έκανες κι εσύ και θα τον πληρώσεις και από πάνω. Τέλος αυτό που λες ότι δεν επέλεξες εσύ, πίστεψέ με μπορεί να σου εμφανιστεί ένας λύκος με μορφή προβάτου και να σε ξεγελάσει όσο υποψιασμένος κι αν είσαι! Οι δικοί μου απεύφευγαν τους φοιτητές, τους άνδρες που θα έμεναν μόνοι τους (επειδή δεν θα φρόντιζαν την καθαριότητα του σπιτιού), τους έπιαναν την κουβέντα για να καταλάβουν τι είδους άνθρωποι είναι κτλ. κτλ. Θα σου πω μόνο ότι αφού έφυγε μια "χαριτωμένη" οικογένεια από το σπίτι, έξυναν την λίγδα από τα πλακάκια με την σπάτουλα! Καλύτερα όμως να μην σε φοβίζω! Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά! Σίγουρα η εικόνα μπορεί να σε μπερδέψει , σίγουρα υπάρχουν και λαμόγια που δεν φαίνονται , εγώ-εμείς οφείλουμε όμως να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με προσανατολισμό να εξασφαλίσουμε το λιγότερο "αγχος" . Σχετικά με το συμβόλαιο είναι άλλο πράγμα οτι μπαινεις σοτ Ταξις και δηλώνεις τη μίσθωση που την κάνεις και εσύ και ο λογιστής σου και ο οποιοδήποτε και άλλο πράγμα η υπογραφή συμβολαίου μισθωτηρίου. Σε αυτό το έγγραφο που σίγουρα έιναι αρκετές σελίδες μπορείς να προσθέσεις και αφαιρέσεις Όρους του μισθωτηριόυ μέχρι να έρθουν οι 2 πλευρές σε ένα κοινό έδαφος. Μόλις λοιπόν υπογράψουν και τα 2 μέρη τότε γίνεται αυτό που λες , δηλαδή μπαίνουμε στο τάξις και πατάμε αποδοχη κτλ. Δεν με φοβίζεις ξέρω πολύ καλά τι επικρατεί έξω... 1
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 2 hours ago, Morosana said: Το να προσπαθείς να αυξήσεις τα έσοδα σου δεν είναι κουτοπονηριά όπως δεν θα είσαι κουτοπόνηρος αν αύριο διεκδικήσεις μια αύξηση είτε στα σπίτια που νοικιάζεις ή στη δουλειά σου. Ώπα, μην πλέκουμε βούρτσες με ... , δουλειά με παθητικό εισόδημα που στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι από τύχη (κληρονομιά)
Morosana Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ώπα, μην πλέκουμε βούρτσες με ... , δουλειά με παθητικό εισόδημα που στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι από τύχη (κληρονομιά) Ώπα, αν αύριο κληρονομισεις 5 στρέμματα στη Μύκονο να τα δώσεις για βούρτσες αφού σου ήρθαν τζάμπα και όχι με την τρέχουσα αξία τους.
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 minute ago, Morosana said: Ώπα, αν αύριο κληρονομισεις 5 στρέμματα στη Μύκονο να τα δώσεις για βούρτσες αφού σου ήρθαν τζάμπα και όχι με την τρέχουσα αξία τους. Να μην μπλέκουμε την αξία της εργασίας του εργαζόμενου ή ιδιοκτήτη επιχείρησης με τους εισοδηματίες λέω, δεν θα βάλουμε ίσια και όμοια ανόμοια πράγματα
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ώπα, μην πλέκουμε βούρτσες με ... , δουλειά με παθητικό εισόδημα που στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι από τύχη (κληρονομιά) Το ίδιο πράγμα είναι.Κόλλησε η βελονα σε εσένα με το παθητικό εισόδημα. Και τα 2 εισοδήματα είναι, και ο καθένας κανονίζει την πορεία του, ώστε να μπορεί να τα έχει.
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Just now, jmmys said: Το ίδιο πράγμα είναι.Κόλλησε η βελονα σε εσένα με το παθητικό εισόδημα. Και τα 2 εισοδήματα είναι, και ο καθένας κανονίζει την πορεία του, ώστε να μπορεί να τα έχει. KAMIA MA KAMIA σχέση, ο εισοδηματίας δεν παράγει έργο ή υπηρεσία, λαχείο ουσιαστικά του έτυχε και έχει εισόδημα χωρίς κόπο (παρακαλώ μην γραφτούν γελοιότητες περί συντήρησης), δεν είναι το ίδιο με τον εργαζόμενο ή τον ιδιοκτήτη επιχείρησης
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε KAMIA MA KAMIA σχέση, ο εισοδηματίας δεν παράγει έργο ή υπηρεσία, λαχείο ουσιαστικά του έτυχε και έχει εισόδημα χωρίς κόπο (παρακαλώ μην γραφτούν γελοιότητες περί συντήρησης), δεν είναι το ίδιο με τον εργαζόμενο ή τον ιδιοκτήτη επιχείρησης Και ποιος σου είπε ότι ένας που έχει ακίνητα δεν έχει και μια δουλειά και παράγει κάτι ή προσφέρει υπηρεσίες;;;; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, να έχεις νόμιμα εισοδήματα. Έπειτα άλλο να έχεις 1-2 διαμερίσματα και άλλο καμμια 15-20.Εκει κάνεις εταιρία και ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτά.
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Just now, jmmys said: Και ποιος σου είπε ότι ένας που έχει ακίνητα δεν έχει και μια δουλειά και παράγει κάτι ή προσφέρει υπηρεσίες;;;; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, να έχεις νόμιμα εισοδήματα. Έπειτα άλλο να έχεις 1-2 διαμερίσματα και άλλο καμμια 15-20.Εκει κάνεις εταιρία και ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτά. Όχι δεν είναι το ίδιο, η εργασία του αποφέρει εισόδημα με κόπο (πνευματικό ή σωματικό), το εισόδημα από τα ενοίκια έρχεται χωρίς κόπο, δεν θα εξισωθεί το ένα με το άλλο
Morosana Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δεν απάντησες όμως αν θα πουλουσες κάτι που κληρονόμησες στην τρέχουσα αξία του ή θα το χαριζες.
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Morosana said: Δεν απάντησες όμως αν θα πουλουσες κάτι που κληρονόμησες στην τρέχουσα αξία του ή θα το χαριζες. Όχι (όπως δεν το έκανα γιατί κληρονόμησα όντως), όμως δεν θα έλεγα αστειότητες ότι το εισόδημα από αυτό έχει καμία σχέση με το εισόδημα από εργασία "γιατί εντάξει μωρέ, και τα 2 εισοδήματα είναι" ή ότι είμαι να μου λένε μπράβο που έχω αυτό το εισόδημα λες και είναι κατόρθωμα και θέλει προσπάθεια να το έχεις Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από Hacker?pcs
golden33 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Συνέχισε ελεύθερα τώρα, απλά θα σε αγνοήσω. Εγώ να δεις...
Joshua21 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Όχι δεν είναι το ίδιο, η εργασία του αποφέρει εισόδημα με κόπο (πνευματικό ή σωματικό), το εισόδημα από τα ενοίκια έρχεται χωρίς κόπο, δεν θα εξισωθεί το ένα με το άλλο Μην μπερδεύεσαι, χωρίς κόπο δεν έρχεται ούτε ενεργό ούτε παθητικό εισόδημα, η μόνη διαφορά είναι ότι στο παθητικό ο κόπος έχει προηγηθεί του εισοδήματος, ενώ στο ενεργό το εισόδημα έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα. Όπως και να έχει πάντως ο φίλος παραπάνω μίλησε για βελτίωση εισοδήματος, την οποία την επιθυμούν/κυνηγούν όλοι ανεξάρτητα του είδους του εισοδήματος που έχουν. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε Όχι δεν είναι το ίδιο, η εργασία του αποφέρει εισόδημα με κόπο (πνευματικό ή σωματικό), το εισόδημα από τα ενοίκια έρχεται χωρίς κόπο, δεν θα εξισωθεί το ένα με το άλλο Δεν είναι ίδιος ο τρόπος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και ανάλογα και πόσα ακίνητα έχεις και ανάλογα τι δουλειά κάνεις. Ένας που έχει ένα μαγαζάκι ή μια γκαρσονιέρα, δεν τον λες και εισοδηματια. Ενας που μπήκε με βύσμα στο δημόσιο και παίζει πασιέντζα μέχρι το μεσημέρι, δεν το λες ότι παράγει κάτι. Ένας που ασχολείται με ακίνητα, αγοράζει, πουλάει, νοικιάζει είναι επιχειρηματίας εισοδηματίας. Και στην τελική μετράει πόσα χρήματα σου μένουν στη τσέπη.Το πως θα έρθουν αυτά, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, εργατικότητα, τύχη,μόρφωση, εμπειρία, εξυπνάδα και και και.
Hacker?pcs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, jmmys said: Το πως θα έρθουν αυτά, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, εργατικότητα, τύχη,μόρφωση, εμπειρία, εξυπνάδα και και και. Ε τι να κάνουμε, από κληρονομιά ακίνητο/τα που είναι μεγάλη πλειοψηφία και εισόδημα από αυτό (είτε μεγάλο είτε μικρό) δεν θέλει ούτε εργατικότητα, ούτε μόρφωση, ούτε εμπειρία, ούτε εξυπνάδα και το σημαντικότερο όχι κόπο παρά μόνο τύχη, να κάνουμε το άσπρο μαύρο με το ζόρι; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από Hacker?pcs
Morosana Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Όχι (όπως δεν το έκανα γιατί κληρονόμησα όντως), όμως δεν θα έλεγα αστειότητες ότι το εισόδημα από αυτό έχει καμία σχέση με το εισόδημα από εργασία "γιατί εντάξει μωρέ, και τα 2 εισοδήματα είναι" ή ότι είμαι να μου λένε μπράβο που έχω αυτό το εισόδημα λες και είναι κατόρθωμα και θέλει προσπάθεια να το έχεις Όχι δεν θα το πουλουσες στην αξία του ή όχι δεν θα το χαριζες ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις