Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ειναι ξεκάθαρα θέμα προσφοράς ζήτησης.

Επίσης, αν μειωθούν οι φόροι τότε θα μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να ρίξει την τιμή. Όσο και αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, αν εγώ νοικιάζω ένα σπίτι και θέλω 200€ τσέπη το μήνα, τότε με 15% φορολογία, θα νοικιάσω στα 235€. Το κόστος του φόρου εφόσον υπάρχει σε όλους τους ιδιοκτήτες, τους ενοικιαστές μειώνει. 

Τέλος άλλος τρόπος να έπεφταν οι τιμές , θα ήταν να αυξηθεί η προσφορά. Πως θα γινόταν αυτο?

• Περισσότερα δάνεια
  • Εργατικές πολυκατοικίες σε δικαιούχους
  • Φοροαπαλλαγές και κίνητρα για την οικοδομή

Οι μισθοί και να αυξηθούν, αναλόγως θα αυξηθούν και τα ενοίκια. Δεν σημαίνει το ότι αυξάνεται ο βασικός μισθός, βελτιωνεται και η αγοραστική δύναμη του κόσμου. Βελτίωση της αγοραστικής δύναμης βλέπεις, όταν αυξάνεται ο δικός σου μισθός σε σχέση με τον υπολοίπων. Αν αυξάνεται σε όλους, τότε δεν σημαίνει πως η ζωή γίνεται πιο εύκολη. 

Συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτά στα bold. Κανένας (ή έστω σχεδόν κανένας) ιδιοκτήτης δεν σκέφτεται έτσι, όπως έγραψα και παραπάνω το default είναι ο ιδιοκτήτης να προσπαθεί να πάρει όσα περισσότερα μπορεί, όπως ακριβώς και ο ενοικιαστής να δίνει όσα λιγότερα μπορεί. Δεν παίζει ιδιοκτήτης να δεχτεί δύο προσφορές με 200 και 235 ευρώ και να διαλέξει την μικρότερη απλά και μόνο επειδή του αρκούν τα 200, ίσως να το κάνει επειδή θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ενοικιαστή με την μικρότερη προσφορά. Όπως επίσης και ο ενοικιαστής δεν παίζει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 πανομοιότυπα σπίτια το ακριβότερο απλά και μόνο επειδή είναι μέσα στο budget του, θα το κάνει μόνο αν θεωρήσει καλύτερο το ακριβότερο.

9 λεπτά πριν, golden33 είπε

Ανέφεραν κάποια παραπάνω Joshua. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τι άλλο να αναφέρουμε δηλαδή? Οικονομοτεχνική ανάλυση στο insomnia να κάνουμε?

Δικαίωμά σου να αναφέρεσαι μόνο στα τεχνικά κομμάτια σε μία συζήτηση. Αλλά οι ζωές δεν είναι μόνο αριθμοί.

Sorry αλλά όταν σχολιάζω τα δικά σου γραφόμενα, είναι εντελώς αδιάφορο το τι έχουν γράψει οι άλλοι.

Κατά τα άλλα δικαίωμα σου είναι να γράφεις αοριστίες, οι αοριστίες όμως είναι ανούσιες σε μια συζήτηση.

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτά στα bold. Κανένας (ή έστω σχεδόν κανένας) ιδιοκτήτης δεν σκέφτεται έτσι, όπως έγραψα και παραπάνω το default είναι ο ιδιοκτήτης να προσπαθεί να πάρει όσα περισσότερα μπορεί, όπως ακριβώς και ο ενοικιαστής να δίνει όσα λιγότερα μπορεί. Δεν παίζει ιδιοκτήτης να δεχτεί δύο προσφορές με 200 και 235 ευρώ και να διαλέξει την μικρότερη απλά και μόνο επειδή του αρκούν τα 200, ίσως να το κάνει επειδή θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ενοικιαστή με την μικρότερη προσφορά. Όπως επίσης και ο ενοικιαστής δεν παίζει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 πανομοιότυπα σπίτια το ακριβότερο απλά και μόνο επειδή είναι μέσα στο budget του, θα το κάνει μόνο αν θεωρήσει καλύτερο το ακριβότερο.

Sorry αλλά όταν σχολιάζω τα δικά σου γραφόμενα, είναι εντελώς αδιάφορο το τι έχουν γράψει οι άλλοι.

Κατά τα άλλα δικαίωμα σου είναι να γράφεις αοριστίες, οι αοριστίες όμως είναι ανούσιες σε μια συζήτηση.

Πριν σχολιάσεις έγραψα σε σχόλιο μου (ακριβώς πάνω από το δικό σου) ότι εννοούσα πάνω κάτω αυτά που έγραψε ο sphinx από πάνω. Τι να κάνω δηλαδή, να τα κάνω copy-paste σε κάθε μου σχόλιο για να ικανοποιηθείς?

Αοριστίες και ανούσια είναι για σένα, για άλλους δεν είναι. Δεν φταίω εγώ αν δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι σε όλα τα ζητήματα υπάρχει και άλλη πτυχή εκτός της τεχνοκρατικής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, golden33 είπε

Πριν σχολιάσεις έγραψα σε σχόλιο μου (ακριβώς πάνω από το δικό σου) ότι εννοούσα πάνω κάτω αυτά που έγραψε ο sphinx από πάνω. Τι να κάνω δηλαδή, να τα κάνω copy-paste σε κάθε μου σχόλιο για να ικανοποιηθείς?

Αοριστίες και ανούσια είναι για σένα, για άλλους δεν είναι. Δεν φταίω εγώ αν δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι σε όλα τα ζητήματα υπάρχει και άλλη πτυχή εκτός της τεχνοκρατικής.

Sorry, δεν ήξερα ότι πρέπει να μελετήσω όλες τις σελίδες του θέματος για να σχολιάσω κάποιο συγκεκριμένο post που έγραψες εσύ.

Όσο για τις άλλες... "πλευρές", πάλι sorry που δεν θα ασχοληθώ με όσες στερούνται ουσίας.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κανένας (ή έστω σχεδόν κανένας) ιδιοκτήτης δεν σκέφτεται έτσι, όπως έγραψα και παραπάνω το default είναι ο ιδιοκτήτης να προσπαθεί να πάρει όσα περισσότερα μπορεί, όπως ακριβώς και ο ενοικιαστής να δίνει όσα λιγότερα μπορεί.

Ακόμα και αν δεν σκέφτεται έτσι ο ιδιοκτήτης, κάποιοι θα σκεφτούν έτσι. Αυτοί οι κάποιοι, χωρίς φορολογία, θα ρίξουν τις τιμές τους. Οπότε αυτομάτως θα ακολουθήσουν και οι άλλοι, που δεν σκέφτονται έτσι. 

Ο φόρος, πάντα καταλήγει στον τελικό καταναλωτή της αλυσίδας. Ανεξάρτητα απο το σε ποιον κρίκο θα μπει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Sorry, δεν ήξερα ότι πρέπει να μελετήσω όλες τις σελίδες του θέματος για να σχολιάσω κάποιο συγκεκριμένο post που έγραψες εσύ.

Όσο για τις άλλες... "πλευρές", πάλι sorry που δεν θα ασχοληθώ με όσες στερούνται ουσίας.

Πως τα γυρνάς έτσι βρε μπαγάσα κατά πως σε συμφέρουν. Στο τελευταίο ποστ του νήματος ακριβώς πριν σχολιάσεις ήταν.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ξαναγράφω τα ίδια πράγματα περί επιδόματος στέγασης όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει εδώ. Όσο τα επιδόματα βασίζονται στο τι δηλώνει ο ίδιος ο δικαιούχος του επιδόματος τζάμπα κουβέντα θα κάνουμε. Επίσης δεν υπάρχουν βασικές δικλείδες ασφαλείας σχεδόν σε όλα τα επιδόματα. 15000 δήλωναν μακροχρόνια άνεργοι ενώ είχαν τεράστια εισοδήματα. Επανερχόμενος στο επίδομα στέγασης, θα ήθελα πραγματικά να μάθω, αφού η μόνη δικλείδα ασφαλείας είναι η παροχή της ΔΕΗ να είναι στο όνομα του δικαιούχου, έχουν πάρει ποτέ στοιχεία καταναλώσεων του έτους; Κάτι μου λέει ότι και εδώ θα βρούμε μη δικαιούχους. Έχουν πάρει καμία λίστα πτήσεων να δούμε πόσοι επιδοτούμενοι με ταμείο ανεργίας ήταν έξω από τη χώρα όσο επιδοτούνταν; Οι άνθρωποι επιδοτούν τα data και την ομιλία των φοιτητών (που όλοι ξέρουμε τι πακετάρες έχουν) αντί να επιδοτήσουν νέους επιχειρηματίες ή την πραγματικά παραγωγική ηλικία 30-55 τους οποίους το ίδιο το κράτος υποχρεώνει να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά σε τηλεπικοινωνίες για να φεύγει το τιμολόγιο real time. Επιδοτείται το instagram δηλαδή αντί της εργασίας. 7 στους 10 δηλώνουν κάτω από 10k εισόδημα και επιδοτούν τη θέρμανση στα 12k. Στα 12,5k είσαι πλούσιος, πλέρωνε μόνος σου. Δεν κατάλαβαν τίποτα από την περσινή περίοδο που το πετρέλαιο είχε 70-80 λεπτά και φούλαραν όλα τα εξοχικά και τα σπίτια στο χωριό. Ας τα πάρουν φέτος από αυτούς τους 7. Το αυτό και με τη βενζίνη. Είναι στο 1,30, όλη η Ελλάδα ξεχύνεται τα ΣΚ. Είναι στο 1,85, περιμένουμε άλλους 3 να γεμίσει το αυτοκίνητο για μια βόλτα ένα ΣΚ το μήνα. Αυτή είναι η επιδοματική πολιτική της χώρας και προσωπικά αν μπορούσα δεν θα έδινα cent για να κάνουν τους γαλαντόμους με ξένες πλάτες. Ευχαρίστως να δώσω κάπου που θα πιάσουν τόπο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sphinxgr είπε

Ακόμα και αν δεν σκέφτεται έτσι ο ιδιοκτήτης, κάποιοι θα σκεφτούν έτσι. Αυτοί οι κάποιοι, χωρίς φορολογία, θα ρίξουν τις τιμές τους. Οπότε αυτομάτως θα ακολουθήσουν και οι άλλοι, που δεν σκέφτονται έτσι. 

Ο φόρος, πάντα καταλήγει στον τελικό καταναλωτή της αλυσίδας. Ανεξάρτητα απο το σε ποιον κρίκο θα μπει. 

Αυτοί οι κάποιοι πιστεύω όχι απλά πως είναι μειοψηφία, αλλά πως είναι τόσο λίγοι που δεν αξίζει καν να τους αναφέρουμε. 

Όσο για το άλλο που λες σαφώς και ο φόρος καταλήγει στον τελικό καταναλωτή, κανείς δεν διαφωνεί με αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο φόρος διαμορφώνει τις τιμές, μην τα συγχέεις. Το ύψος των ενοικίων "Ειναι ξεκάθαρα θέμα προσφοράς ζήτησης" όπως ακριβώς είπες και εσύ.

6 λεπτά πριν, golden33 είπε

Πως τα γυρνάς έτσι βρε μπαγάσα κατά πως σε συμφέρουν. Στο τελευταίο ποστ του νήματος ακριβώς πριν σχολιάσεις ήταν.

Αν υπάρχει κάποιος "μπαγάσας" εδώ αυτός είσαι εσύ, δεν είμαι εγώ αυτός που επικαλείται πλαγίως post που έκαναν άλλοι σαν να τα έγραψε ο ίδιος.

Πήγαινε να τα πουλήσεις αλλού αυτά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτοί οι κάποιοι πιστεύω όχι απλά πως είναι μειοψηφία, αλλά πως είναι τόσο λίγοι που δεν αξίζει καν να τους αναφέρουμε. 

Όσο για το άλλο που λες σαφώς και ο φόρος καταλήγει στον τελικό καταναλωτή, κανείς δεν διαφωνεί με αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο φόρος διαμορφώνει τις τιμές, μην τα συγχέεις. Το ύψος των ενοικίων "Ειναι ξεκάθαρα θέμα προσφοράς ζήτησης" όπως ακριβώς είπες και εσύ.

Αν υπάρχει κάποιος "μπαγάσας" εδώ αυτός είσαι εσύ, δεν είμαι εγώ αυτός που επικαλείται πλαγίως post που έκαναν άλλοι σαν να τα έγραψε ο ίδιος.

Πήγαινε να τα πουλήσεις αλλού αυτά.

Καλά πολύ ασχολήθηκα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κλασσική περίπτωση δυσκοιλιότητας.  Άνοιξε τα μάτια σου να διαβάζεις το ακριβώς προηγούμενο ποστ πριν σχολιάσεις και άσε τι θα πουλήσω εγώ.

Και αν έχει πρόβλημα ο @sphinxgr που έκανα αναφορά στο ποστ του, άσε να το πει ο ίδιος. Έκανα tag 100 φορές το όνομά του, αλλά κατά τα άλλα προσπάθησα να οικειοποιηθώ τα λεγόμενά του.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν παίζει ιδιοκτήτης να δεχτεί δύο προσφορές με 200 και 235 ευρώ και να διαλέξει την μικρότερη απλά και μόνο επειδή του αρκούν τα 200, ίσως να το κάνει επειδή θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ενοικιαστή με την μικρότερη προσφορά.

Οι ιδιοκτήτες που δεν αλλάζουν ενοικιαστές σα τα πουκάμισα, κρατάνε συνήθως σταθερές και χαμηλές τιμές. Αυτός ειναι ο λόγος που υπάρχουν ακομα μισθώσεις που αντέχουν 10-20-30 συνεχόμενα χρόνια.

Ο λόγος ειναι αυτο που έγραψες παραπάνω. Η αξιοπιστία και το κάλιο 5 και στο χέρι.

Γενικά δεν ισχύει το "κανένας", "σχεδόν κανένας" κτλ. Ευτυχως δηλαδή διοτι το πρόβλημα στην αγορά θα ηταν μεγαλυτερο απ ότι ειναι αυτη τη στιγμη.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, golden33 είπε

Καλά πολύ ασχολήθηκα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κλασσική περίπτωση δυσκοιλιότητας.  Άνοιξε τα μάτια σου να διαβάζεις το ακριβώς προηγούμενο ποστ πριν σχολιάσεις και άσε τι θα πουλήσω εγώ.

Και αν έχει πρόβλημα ο @sphinxgr που έκανα αναφορά στο ποστ του, άσε να το πει ο ίδιος. Έκανα tag 100 φορές το όνομά του, αλλά κατά τα άλλα προσπάθησα να οικειοποιηθώ τα λεγόμενά του.

Ε δεν σε έβαλε κανένας να ασχοληθείς με το ζόρι, από μόνος σου σχολίασες αυτά που έγραψα, ας πρόσεχες.

Και όχι, όταν σχολιάζω αυτά που έγραψες - ή μάλλον αυτά που δεν έγραψες - εσύ θα λαμβάνω υπόψιν μόνο αυτά, δεν θα λαμβάνω υπόψιν αυτά που έχουν γράψει οι άλλοι.

Και που σαι... αυτό το θέμα αντίληψης που έχεις να το κοιτάξεις, κάτι δεν πάει καλά αν για παράδειγμα διαβάζεις τη λέξη "συγκατοίκηση" και καταλαβαίνεις "10 άτομα σε ένα διαμέρισμα".

Συνέχισε ελεύθερα τώρα, απλά θα σε αγνοήσω.

Δημοσ.
24 minutes ago, pontez2 said:

Οι ιδιοκτήτες που δεν αλλάζουν ενοικιαστές σα τα πουκάμισα, κρατάνε συνήθως σταθερές και χαμηλές τιμές. Αυτός ειναι ο λόγος που υπάρχουν ακομα μισθώσεις που αντέχουν 10-20-30 συνεχόμενα χρόνια.

Ο λόγος ειναι αυτο που έγραψες παραπάνω. Η αξιοπιστία και το κάλιο 5 και στο χέρι.

Γενικά δεν ισχύει το "κανένας", "σχεδόν κανένας" κτλ. Ευτυχως δηλαδή διοτι το πρόβλημα στην αγορά θα ηταν μεγαλυτερο απ ότι ειναι αυτη τη στιγμη.

Αυτό προϋποθέτει μια ήδη μακροχρόνια, σταθερή και απροβλημάτιστη συνεργασία. Δεν μπορεί να ισχύσει όμως για νέες μισθώσεις ή για αυτές που δεν έχουν καν συμπληρώσει την πρώτη 3ετια τους. Σε μια συνεργασία 15 ετών, σίγουρα ο ιδιοκτήτης θα είναι πιο ελαστικός και πιο διαπραγματεύσιμος με έναν τόσο αξιόπιστο μισθωτή. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, pontez2 είπε
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Δεν παίζει ιδιοκτήτης να δεχτεί δύο προσφορές με 200 και 235 ευρώ και να διαλέξει την μικρότερη απλά και μόνο επειδή του αρκούν τα 200, ίσως να το κάνει επειδή θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ενοικιαστή με την μικρότερη προσφορά.

Εντελώς άσχετο αυτό που μου απαντάς με αυτό που έγραψα, εγώ ανέλυσα την περίπτωση που ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιλέξει μεταξύ δύο νέων υποψήφιων ενοικιαστών, και όχι όταν έχει ήδη μέσα τον ίδιο ενοικιαστή πολλά χρόνια.

Στην περίπτωση που λες εσύ φυσικά και θα προτιμήσει να κρατήσει αυτόν που έχει ήδη μέσα εφόσον ξέρει ότι είναι αξιόπιστος, ακόμα και αν παίρνει και κάτι λιγότερο από ότι θα μπορούσε να πάρει από άλλον.

Μην μπερδεύεις αυτές τις δύο περιπτώσεις, είναι εντελώς διαφορετικές.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, C(r)y είπε

Αυτό κάνω απλώς με έχει κουράσει αρκετά, προφανώς εδώ τελικά στο φόρουμ επικρατεί η λογική "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" δεν βγαίνει άκρη, αυτοί που λένε οι ιδιοκτήτες είναι εξ ορισμού καλύτερα και αυτοί που νοικιάζουν όχι , πρέπει να σκεφτούν (αν ποτέ το κάνουν) . Ξέρεις τι θυσίες και τι προσπάθειες έχει κάνει κάποιος για να μαζέψει κάποια χρήματα να αγοράσει κάτι για να έχει έστω ένα μικρό παθητικό εισόδημα? Δεν το αξίζει? Επίσης αν το πάμε και πιο μακροσκοπικά οι άνθρωποι που προσπαθούν με εξυπνάδα και πείσμα σε καθημερινή βάση στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι και οι εξ ορισμού "καλύτερα" σε όλους τους τομείς της ζωής τους απέναντι σε αυτούς που λένε " ελα μωρε μλκ σιγά τι έγινε σε όλα τα πράγματα στη ζωή τους".  Αυτοί που γυρίζουν σπίτι τρώνε και μετά κάθονται νετφλιξ μέχρι να τους πάρει ο ύπνος όρθιους και το πρωί μπαίνουν ινσόμνια στη δουλειά για να κατηγορήσουν τους "κακούς" και με μηδένική ενσυναίσθηση ιδιοκτήτες - και που βαδίζει η κοινωνία επιτέλους- , δεν με αφορούν και δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους που άλλωστε είναι και η συντρηπτική πλειοψηφία της "μαζας". 

Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο εχεις και το ευθύνη της υπογραφής σου. Όπως εγώ καταβάλω ενοίκιο κάθε μήνα 31 για τον επόμενο η μπορεί και πιο νωρίς για να μη πέσει ΣΚ και αργήσει , έτσι απαιτείται και αναμένεται να λειτουργεί και η απέναντι πλευρά. ΤΕΛΟΣ 

Έτυχε να βρω το συγκεκριμένο ενοικιαστή (λόγω αγοράς του σπιτιού) ήδη να νοικιάζει και δεν είχα την ευκαιρία να επιλέξω. Τελικά όχι δεν θα κάνω κάτι απλώς θα συνεχίσω με ευγένεια να συμπεριφέρομαι μέχρι να τελειώσει η 3ετία, γιατί θα είναι πιο ζημιογόνο να κινηθώ νομικά και στον επόμενο , το συμβόλαιο θα το φτιάξει ο δικηγόρος μου.    

Θα σου πω.

Αρχικά αυτό που έγραψες ότι "στο φόρουμ επικρατεί η λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", ειλικρινά καθόλου δεν μου αρέσει επειδή είμαι νέο μέλος και μπήκα με σκοπό να πω δυο κουβέντες, ν΄ανταλλάξω κάποιες απόψεις και να περάσω όμορφα.

Αν λοιπόν όλοι παραφυλάνε να βρουν ευκαιρία για να σου την πουν, είναι κάτι που μάλλον με ανησυχεί.

Τέλος πάντων θα δείξει το πράγμα!

Για το θέμα σου τώρα έχω να σου πω ότι προσωπικά, δεν έχω ακόμα την δυνατότητα λόγω ηλικίας και συμπερασματικά λόγω λίγων χρόνων εργασίας, να σκεφτώ ν΄αγοράσω σπίτι.

Ξέρω όμως πολύ καλά τις θυσίες και τις προσπάθειες που έκαναν οι γονείς μου και οι παππούδες μου γι΄αυτόν τον σκοπό και γι΄αυτό σε καταλαβαίνω.

Ξέρω και την νοοτροπία των ενοικιαστών. Υπαρχουν συνεπείς ενοικιαστές που  έχουν την αγωνία να βάλουν στην άκρη τα χρήματα του ενοικίου μόλις πληρωθούν και που αντιμετωπίζουν το σπίτι που μένουν σαν σπίτι τους (το φροντίζουν, το διατηρούν καθαρό, δεν κάνουν φθορές) και υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή είσαι ιδιοκτήτης, είσαι αυτομάτως και πλούσιος και οι οποίοι φεύγοντας σου αφήνουν ένα σπίτι αγνώριστο που για να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση πρέπει να δώσεις τουλάχιστον τα μισά απ΄αυτά που έχεις εισπράξει.

΄Εχουν δει πολλά τα μάτια μου!

Γι΄αυτό σου είπα ότι αν το μόνο σου παράπονο είναι οι λίγες μέρες καθυστέρηση στην πληρωμή του ενοικίου, είναι κάτι που λύνεται με μια φιλική κουβέντα με τον ενοικιαστή ή με μια μικρή ανοχή από την πλευρά σου.

Τώρα το συμβόλαιο ενοικίασης, όπως θα ξέρεις, γίνεται ηλεκτρονικά.

Το συμπληρώνεις εσύ μπαίνοντας στην ΑΑΔΕ με τους κωδικούς του TaxisNet  βάζοντας τους όρους που θέλεις και μπαίνει ο ενοικιαστής στο σύστημα και το αποδέχεται.

Δεν κερδίζεις κάτι περισσότερο βάζοντας έναν δικηγόρο να το συμπληρώσει καθώς θα κάνει ακριβώς αυτό θα έκανες κι εσύ και θα τον πληρώσεις και από πάνω.

Τέλος αυτό που λες ότι δεν επέλεξες εσύ, πίστεψέ με μπορεί να σου εμφανιστεί ένας λύκος με μορφή προβάτου και να σε ξεγελάσει όσο υποψιασμένος κι αν είσαι!

Οι δικοί μου απεύφευγαν τους φοιτητές, τους άνδρες που θα έμεναν μόνοι τους (επειδή δεν θα φρόντιζαν την καθαριότητα του σπιτιού), τους έπιαναν την κουβέντα για να καταλάβουν τι είδους άνθρωποι είναι κτλ. κτλ.

Θα σου πω μόνο ότι αφού έφυγε μια "χαριτωμένη" οικογένεια από το σπίτι, έξυναν την λίγδα από τα πλακάκια με την σπάτουλα!

Καλύτερα όμως να μην σε φοβίζω!

Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως το θέμα έχει κάνει πλέον το κύκλο του, και η συζήτηση μάλλον ταιριάζει περισσότερο στο νήμα περί κατάστασης της κτηματαγοράς.

Αν μου επιτρέπεται μολαταύτα μια σύντομη επισήμανση, θα ήθελα να αναφέρω πως η κατάσταση η οποία βλέπουμε να εξελίσσεται δεν είναι καλή. Η αύξηση των ενοικίων σε συνδυασμό με την καθίζηση ή πάγωμα των μισθών οδηγεί μοιραία και στην αύξηση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Η μέση οικογένεια πιέζεται όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, και όλες οι εναλλακτικές που έχει στην διάθεσή της οδηγούν σε απολύτως μετρήσιμη μείωση του επιπέδου διαβίωσης και ευμάρειας της.

Η αναφερόμενη, πασίδηλη αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων αυτών δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη, ή ακόμα ως κάτι που δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σθεναρά. Σε αυτό νομίζω - ή μάλλον θέλω να νομίζω - θα συμφωνούσαμε όλοι, ασχέτως του αν ωφελούμαστε κάποιοι σε προσωπικό επίπεδο από αυτή την στρέβλωση.

Λίγη τροφή για σκέψη, τα χάλια μας σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ είναι δεδομένα.

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/housing/bloc-2b.html?lang=en

7m5pUnF.png

Suo4Qe3.png

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Η αναφερόμενη, πασίδηλη αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων αυτών δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη, ή ακόμα ως κάτι που δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σθεναρά. Σε αυτό νομίζω - ή μάλλον θέλω να νομίζω - θα συμφωνούσαμε όλοι, ασχέτως του αν ωφελούμαστε κάποιοι σε προσωπικό επίπεδο από αυτή την στρέβλωση.

Αρκετοί εδώ μέσα δεν συμφωνούν. Γιατί μπορείς να μείνεις και στα Λιόσια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...