Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν αρχίσουν να μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο οι εταιρείες διαχείρισης και έρχονται τα εξώδικα από την πρώτη μέρα καθυστέρησης θα θυμηθούν αρκετοί ότι πρέπει να πληρώνουν στην ώρα τους και θα ζητάνε γραπτή άδεια για να βάλουν μέχρι και πινέζα. 

Κάτι τέτοιο θα είναι καλό και για τους ενοικιαστές που δεν θα κυνηγάνε τους ιδιοκτήτες να αναλάβουν ζημιές που τους αφορούν, ούτε θα σου λένε φτιαξτο και τα βρίσκουμε στο ενοίκιο και μετά να κάνει το κορόιδο ότι ο μάστορας σου χρέωσε πολλά και αυτος θα το έλυνε με λιγότερα. 

Επεξ/σία από Morosana
  • Like 1
  • Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έστω ότι έχεις ένα μαγαζί που πουλάει εργαλεία. Έχεις πελάτες και έχεις και έναν που κάνει τις πιο μεγάλες αγορές. Ψωνίζει από σένα 2 χρόνια τώρα. Πάντα πληρώνει απλά με μια καθυστέρηση λίγων ημερών.

Έρχεται μια μέρα που του λες ότι εγώ θέλω να με πληρώνεις την στιγμή που αγοράζεις τα εργαλεία και όχι πιο μετά, ούτε μέρα. Ο πελάτης φεύγει και πάει σε άλλο μαγαζί.

Εσύ μένεις για ένα χρονικό διάστημα χωρίς τόσο μεγάλο πελάτη και έχεις χάσει το μεγάλο έσοδο από αυτόν.

Έρχεται ένας άλλος μεγάλος πελάτης ο οποίος πληρώνει και στην ώρα του. Δεν τον ξέρεις όμως και ανά πάσα στιγμή μπορεί είτε να καθυστερεί είτε και να σταματήσει να αγοράζει. Μπορεί και να συνεχίσει να ψωνίζει για πολύ καιρό και με άμεση πληρωμή όμως.

Το μαγαζί είναι δικό σου και ζυγίζεις το κόστος / όφελος.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, m3ltd0wn είπε

Έστω ότι έχεις ένα μαγαζί που πουλάει εργαλεία. Έχεις πελάτες και έχεις και έναν που κάνει τις πιο μεγάλες αγορές. Ψωνίζει από σένα 2 χρόνια τώρα. Πάντα πληρώνει απλά με μια καθυστέρηση λίγων ημερών.

Έρχεται μια μέρα που του λες ότι εγώ θέλω να με πληρώνεις την στιγμή που αγοράζεις τα εργαλεία και όχι πιο μετά, ούτε μέρα. Ο πελάτης φεύγει και πάει σε άλλο μαγαζί.

Εσύ μένεις για ένα χρονικό διάστημα χωρίς τόσο μεγάλο πελάτη και έχεις χάσει το μεγάλο έσοδο από αυτόν.

Έρχεται ένας άλλος μεγάλος πελάτης ο οποίος πληρώνει και στην ώρα του. Δεν τον ξέρεις όμως και ανά πάσα στιγμή μπορεί είτε να καθυστερεί είτε και να σταματήσει να αγοράζει. Μπορεί και να συνεχίσει να ψωνίζει για πολύ καιρό και με άμεση πληρωμή όμως.

Το μαγαζί είναι δικό σου και ζυγίζεις το κόστος / όφελος.

Μην μπερδεύεις το εμπόριο που κατεξοχήν δουλεύει με πιστώση με το ενοίκιο που τις περισσοτερες φορές ο ιδιοκτήτης συμπληρώνει ένα εισόδημα για να καλύψει άλλες τρύπες. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Morosana είπε

Μην μπερδεύεις το εμπόριο που κατεξοχήν δουλεύει με πιστώση με το ενοίκιο που τις περισσοτερες φορές ο ιδιοκτήτης συμπληρώνει ένα εισόδημα για να καλύψει άλλες τρύπες. 

Το παράδειγμα είναι προσεκτικά γραμμένο. Φυσικά το εμπόριο δουλεύει με πίστωση. Έστω λοιπόν ότι ο πελάτης φεύγει των 30 ημερών κάθε φορά.

Το θέμα είναι άλλο, το διώχνεις με τον τρόπο σου το σιγουρακι σου σε ελπίδα καλύτερης συνεργασίας ή ανεχεσαι το κουσουρι του; 

Εμένα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιαζω πριν 4 χρονια όταν μπήκα μου είχε πει ότι δεν τον νοιάζει να αργω την πληρωμή αρκεί στο τέλος του μήνα να τα βλέπει. Πιο πολύ τον νοιάζει να μην χρωστάω κοινόχρηστα και ΔΕΚΟ. Στα 4 χρονια έχουμε μιλήσει το πολύ 4-5 φορές. Την μια με πήρε για μετακόμιζαν δίπλα και φοβήθηκε ότι θα του φύγω. Το ενοίκιο το βάζω άλλες φορές στην ώρα του άλλες φορές πιο μετά (έχω και 2 μικρά παιδιά και συμβαίνουν διάφορα).

Σε λίγους μήνες θα φύγω γιατί θα αγοράσω σπίτι δικό μου. Δεν νομίζω ότι θα αφήσω κανέναν δυσαρεστημένο.

• Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Morosana είπε

Όταν αρχίσουν να μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο οι εταιρείες διαχείρισης και έρχονται τα εξώδικα από την πρώτη μέρα καθυστέρησης θα θυμηθούν αρκετοί ότι πρέπει να πληρώνουν στην ώρα τους και θα ζητάνε γραπτή άδεια για να βάλουν μέχρι και πινέζα. 

Κάτι τέτοιο θα είναι καλό και για τους ενοικιαστές που δεν θα κυνηγάνε τους ιδιοκτήτες να αναλάβουν ζημιές που τους αφορούν, ούτε θα σου λένε φτιαξτο και τα βρίσκουμε στο ενοίκιο και μετά να κάνει το κορόιδο ότι ο μάστορας σου χρέωσε πολλά και αυτος θα το έλυνε με λιγότερα. 

Ναι φίλε αλλά συγγνώμη κιόλας ούτε σε αυτή την κοινωνία θα ήθελα να ζω. Δεν ζούμε σε ουτοπία. Όπως μπορεί να τύχει μία στραβή και να αργήσω να πληρωθώ ή να τύχει κάτι απρόοπτο, έτσι να κάνει και ο ιδιοκτήτης μια υπομονή 5-10 ημερών, άνθρωποι είμαστε. Πάντα καλή τη πίστει. Προφανώς μιλάω για περιπτώσεις που ο ενοικιαστής δεν έχει δώσει δικαιώματα, όχι για τους επαγγελματίες μπαταχτσίδες.

Δηλαδή θα ζούμε με το φόβο μην αργήσουμε μερικές μέρες μία στο τόσο το ενοίκιο και μας σκάσουν εξώδικο? 

Ορισμένοι θέλετε τη νομιμότητα και τη νοοτροπία άλλων χωρών. Και εγώ το θέλω, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από την οικονομία για να γίνουν αυτά. Σε αυτό το σαπάκι που ζούμε όλοι, με 600 ευρώ βασικό μισθό κάντε υπομονή 10 μέρες για το ενοίκιο, δεν χάλασε και ο κόσμος. Ξαναλέω για να μη παρεξηγηθώ, μόνο σε σωστούς ενοικιαστές που τους τυχαίνει μία αναποδιά αναφέρομαι. Αν κάποιος βλαχοέξυπνος προσπαθεί να γλυτώσει ενοίκια, ταράξτε τον στη νομιμότητα.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, golden33 είπε

Ναι φίλε αλλά συγγνώμη κιόλας ούτε σε αυτή την κοινωνία θα ήθελα να ζω. Δεν ζούμε σε ουτοπία. Όπως μπορεί να τύχει μία στραβή και να αργήσω να πληρωθώ ή να τύχει κάτι απρόοπτο, έτσι να κάνει και ο ιδιοκτήτης μια υπομονή 5-10 ημερών, άνθρωποι είμαστε. Πάντα καλή τη πίστει. Προφανώς μιλάω για περιπτώσεις που ο ενοικιαστής δεν έχει δώσει δικαιώματα, όχι για τους επαγγελματίες μπαταχτσίδες.

Δηλαδή θα ζούμε με το φόβο μην αργήσουμε μερικές μέρες μία στο τόσο το ενοίκιο και μας σκάσουν εξώδικο? 

Ορισμένοι θέλετε τη νομιμότητα και τη νοοτροπία άλλων χωρών. Και εγώ το θέλω, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από την οικονομία για να γίνουν αυτά. Σε αυτό το σαπάκι που ζούμε όλοι, με 600 ευρώ βασικό μισθό κάντε υπομονή 10 μέρες για το ενοίκιο, δεν χάλασε και ο κόσμος. Ξαναλέω για να μη παρεξηγηθώ, μόνο σε σωστούς ενοικιαστές που τους τυχαίνει μία αναποδιά αναφέρομαι. Αν κάποιος βλαχοέξυπνος προσπαθεί να γλυτώσει ενοίκια, ταράξτε τον στη νομιμότητα.

Συμφωνώ στο να τύχει μια στο τόσο και να υπάρχει κατανόηση αλλά διαφωνώ με τη  λογική φτιάξτε τα υπόλοιπα και μετά αυτό. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Morosana είπε

Συμφωνώ στο να τύχει μια στο τόσο και να υπάρχει κατανόηση αλλά διαφωνώ με τη  λογική φτιάξτε τα υπόλοιπα και μετά αυτό. 

Γιατί διαφωνείς? Είναι φυσιολογικό ένα περιβάλλον που ο μέσος όρος μισθών είναι τα 700-800 ευρώ να ζητούνται για 32 m² 550 ευρώ ενοίκιο????? 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/2/2022 στις 2:54 ΜΜ, C(r)y είπε

Καλησπερα σε όλους, 

έχω ένα θέμα και θέλω να δω εάν έχω κάποια επιλογή στο πως να κινηθώ. 

Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος.  

Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης)  και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? 

Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη ,  και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. 

Η γνώμη μου είναι να τον πάρεις τηλέφωνο και να κάνετε μια συζήτηση σε ήπιο κλίμα.

Πες του ότι έχεις κι εσύ κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες για να είσαι συνεπής, θα πρέπει να σου καταβάλλει το ενοίκιο την ημέρα που έχετε συμφωνήσει.

Δεν νομίζω να έχει αντίρρηση να "συμμορφωθεί" εκτός πια αν καταφέρνει να συγκεντρώσει το ποσό τις ημερομηνίες που σου το δίνει και δεν μπορεί νωρίτερα.

Σ΄αυτήν την περίπτωση θα σου πρότεινα, αν είναι δυνατόν, να το δεχτείς και να τον διευκολύνεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι κακοπληρωτές πολλοί και δεν είσαι καθόλου σίγουρος αν ο επόμενος ενοικιαστής είναι περισσότερο συνεπής από τον παρόντα αφού πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις σε κάποιον που θα σου βαρέσει κανόνι.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Η γνώμη μου είναι να τον πάρεις τηλέφωνο και να κάνετε μια συζήτηση σε ήπιο κλίμα.

Πες του ότι έχεις κι εσύ κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες για να είσαι συνεπής, θα πρέπει να σου καταβάλλει το ενοίκιο την ημέρα που έχετε συμφωνήσει.

Δεν νομίζω να έχει αντίρρηση να "συμμορφωθεί" εκτός πια αν καταφέρνει να συγκεντρώσει το ποσό τις ημερομηνίες που σου το δίνει και δεν μπορεί νωρίτερα.

Σ΄αυτήν την περίπτωση θα σου πρότεινα, αν είναι δυνατόν, να το δεχτείς και να τον διευκολύνεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι κακοπληρωτές πολλοί και δεν είσαι καθόλου σίγουρος αν ο επόμενος ενοικιαστής είναι περισσότερο συνεπής από τον παρόντα αφού πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις σε κάποιον που θα σου βαρέσει κανόνι.

Αυτό κάνω απλώς με έχει κουράσει αρκετά, προφανώς εδώ τελικά στο φόρουμ επικρατεί η λογική "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" δεν βγαίνει άκρη, αυτοί που λένε οι ιδιοκτήτες είναι εξ ορισμού καλύτερα και αυτοί που νοικιάζουν όχι , πρέπει να σκεφτούν (αν ποτέ το κάνουν) . Ξέρεις τι θυσίες και τι προσπάθειες έχει κάνει κάποιος για να μαζέψει κάποια χρήματα να αγοράσει κάτι για να έχει έστω ένα μικρό παθητικό εισόδημα? Δεν το αξίζει? Επίσης αν το πάμε και πιο μακροσκοπικά οι άνθρωποι που προσπαθούν με εξυπνάδα και πείσμα σε καθημερινή βάση στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι και οι εξ ορισμού "καλύτερα" σε όλους τους τομείς της ζωής τους απέναντι σε αυτούς που λένε " ελα μωρε μλκ σιγά τι έγινε σε όλα τα πράγματα στη ζωή τους".  Αυτοί που γυρίζουν σπίτι τρώνε και μετά κάθονται νετφλιξ μέχρι να τους πάρει ο ύπνος όρθιους και το πρωί μπαίνουν ινσόμνια στη δουλειά για να κατηγορήσουν τους "κακούς" και με μηδένική ενσυναίσθηση ιδιοκτήτες - και που βαδίζει η κοινωνία επιτέλους- , δεν με αφορούν και δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους που άλλωστε είναι και η συντρηπτική πλειοψηφία της "μαζας". 

Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο εχεις και το ευθύνη της υπογραφής σου. Όπως εγώ καταβάλω ενοίκιο κάθε μήνα 31 για τον επόμενο η μπορεί και πιο νωρίς για να μη πέσει ΣΚ και αργήσει , έτσι απαιτείται και αναμένεται να λειτουργεί και η απέναντι πλευρά. ΤΕΛΟΣ 

Έτυχε να βρω το συγκεκριμένο ενοικιαστή (λόγω αγοράς του σπιτιού) ήδη να νοικιάζει και δεν είχα την ευκαιρία να επιλέξω. Τελικά όχι δεν θα κάνω κάτι απλώς θα συνεχίσω με ευγένεια να συμπεριφέρομαι μέχρι να τελειώσει η 3ετία, γιατί θα είναι πιο ζημιογόνο να κινηθώ νομικά και στον επόμενο , το συμβόλαιο θα το φτιάξει ο δικηγόρος μου.    

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Doubt said:

Ας έρθει ο οποιοσδήποτε να πει πως δεν σέβεται την περιουσία μου γιατί την κληρονόμησα και θα δούμε για πότε αρχίζουν τα ταχύρυθμα μαθήματα αριθμητικής σκαλοπατιών.

Που το είπα εγώ αυτό ρε νταή εσύ; Κάνε quote αλλιώς είσαι αστείος, είπα ξεκάθαρα ότι μιλάω για την περίπτωση του τόπικ, ενοικιαστή που δεν κάνει ζημιές και δεν χρωστάει ενοίκια αλλά καθυστερεί λίγες μέρες

2 hours ago, Ntinaras said:

Τελεια, να να κληρονομησεις κι εσυ ενα σπιτι για να το νοικιαζεις 100 ευρω στον καθε καρμιρη.

Άλλο 100 ευρώ άλλο η τρέλα που γίνεται στην αγορά ενοικίων

1 hour ago, golden33 said:

Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τον βασικό μισθό και απλά κληρονομήσανε κάτι, αυτοί βιοποριστικά θα το δουν το θέμα. Βέβαια τέτοιοι άνθρωποι συνήθως δεν θα την πουν στον ενοικιαστή άμα καταβάλει το ενοίκιο 10 μέρες μετά τα συμφωνηθέντα. Επίσης ο πληθωρισμός δεν πλήττει μόνο τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες, όπως ανεβαίνει το κόστος ζωής για τους μεν ανεβαίνει και για τους δε.

Αυτό έγραψα, ότι οι ιδιοκτήτες τι να κάνουμε, εξ ορισμού έχουν επιπλέον παθητικό εισόδημα που οι υπόλοιποι δεν έχουν, είναι σε καλύτερη μοίρα, να κάνουμε το άσπρο μαύρο; Να βγάλουμε το εισόδημα από ενοίκια ίδιο πράγμα με έναν μισθωτό ή έναν επιχειρηματία που πασχίζουν παράγοντας υπηρεσίες και αγαθά;

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Γιατί διαφωνείς? Είναι φυσιολογικό ένα περιβάλλον που ο μέσος όρος μισθών είναι τα 700-800 ευρώ να ζητούνται για 32 m² 550 ευρώ ενοίκιο????? 

Διαφωνώ να απαιτούμε απ τον άλλο το πως θα ορίζει την αμοιβή του ή την περιουσία του ανάλογα το πορτοφόλι μας. Μας κάνει προχωράμε δεν μας κάνει πάμε παρακάτω. Όσο μπορεί να βρίσκει αυτά που ζητάει μάγκας είναι αν ζητάει πολλά θα το βλέπει άδειο.   

Διαφωνώ να κάνουμε το πρόβλημα μας (δυσκολιες στη δουλειά, καθυστέρηση από τον εργοδότη) πρόβλημα του άλλου, δεν είναι δικό του πρόβλημα  😛 

Διαφωνώ με τη νοοτροπία υπάρχουν και χειρότερα γι αυτό βολέψου με αυτή την κατάσταση  γιατι μπορεί να εμφανιστεί χειρότερος. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Το παράδειγμα είναι προσεκτικά γραμμένο. Φυσικά το εμπόριο δουλεύει με πίστωση. Έστω λοιπόν ότι ο πελάτης φεύγει των 30 ημερών κάθε φορά.

Το θέμα είναι άλλο, το διώχνεις με τον τρόπο σου το σιγουρακι σου σε ελπίδα καλύτερης συνεργασίας ή ανεχεσαι το κουσουρι του; 

Βασικά η αλήθεια είναι πως εδώ και πολλά χρόνια το εμπόριο στην πλειοψηφία του ΔΕΝ λειτουργεί με πίστωση. Αλλά και στις περιπτώσεις που λειτουργεί έτσι δεν γίνεται όπως νομίζεις, πάντα υπάρχει πλαφόν του τύπου το ύψος της πίστωσης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από ένα μικρό ποσοστό του ετήσιου τζίρου που κάνει στην επιχείριση ο συγκεκριμένος πελάτης, τουλάχιστον έτσι λειτουργούν οι σοβαρές επιχειρήσεις. Με βάση το παραπάνω δεν ισχύει το ότι θα πάει σε άλλο μαγαζί και με το καλημέρα θα του πουλήσουν με πίστωση.

31 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Εμένα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιαζω πριν 4 χρονια όταν μπήκα μου είχε πει ότι δεν τον νοιάζει να αργω την πληρωμή αρκεί στο τέλος του μήνα να τα βλέπει. Πιο πολύ τον νοιάζει να μην χρωστάω κοινόχρηστα και ΔΕΚΟ. Στα 4 χρονια έχουμε μιλήσει το πολύ 4-5 φορές. Την μια με πήρε για μετακόμιζαν δίπλα και φοβήθηκε ότι θα του φύγω. Το ενοίκιο το βάζω άλλες φορές στην ώρα του άλλες φορές πιο μετά (έχω και 2 μικρά παιδιά και συμβαίνουν διάφορα).

Σε λίγους μήνες θα φύγω γιατί θα αγοράσω σπίτι δικό μου. Δεν νομίζω ότι θα αφήσω κανέναν δυσαρεστημένο.

Καμία σχέση η δική σου περίπτωση που καθυστερείς μια στο τόσο ενώ ο ιδιοκτήτης σου έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα, και άλλη η περίπτωση του ts που ο νοικάρης όχι μόνο καθυστερεί την πληρωμή κάθε φορά και αυτό μετά από υπενθυμίσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

τι ζητάνε ρε??? που ζούνε τούτοι....και μην μου πείτε ζήτηση και προσφορά! Γιατί το 550 σε 32 τμ κουτί στην Καλλιθέα είναι ΛΗΣΤΕΙΑ! 

Πρόσεξε δεν έψαξα να βρω το χειρότερο επέλεξα μια μέση συνοικία της αθήνας και άνοιξα το λινκ, η πρώτη εμφάνιση ήταν αυτή. Γκαρσονιέρα του 81' έτσι στην Καλλιθέα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Είναι φυσιολογικό ένα περιβάλλον που ο μέσος όρος μισθών είναι τα 700-800 ευρώ να ζητούνται για 32 m² 550 ευρώ ενοίκιο????? 

Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε κάποιοι είναι ότι το ύψος των ενοικίων διαμορφώνεται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, και όχι με το ύψος των μισθών. Όσο υπάρχουν κάποιοι που τα δίνουν τόσο θα συντηρούνται (ή και θα αυξάνονται) τέτοιες τιμές, ακόμα και να πέσουν οι μισθοί.

• Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, C(r)y είπε

Αυτό κάνω απλώς με έχει κουράσει αρκετά, προφανώς εδώ τελικά στο φόρουμ επικρατεί η λογική "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" δεν βγαίνει άκρη, αυτοί που λένε οι ιδιοκτήτες είναι εξ ορισμού καλύτερα και αυτοί που νοικιάζουν όχι , πρέπει να σκεφτούν (αν ποτέ το κάνουν) . Ξέρεις τι θυσίες και τι προσπάθειες έχει κάνει κάποιος για να μαζέψει κάποια χρήματα να αγοράσει κάτι για να έχει έστω ένα μικρό παθητικό εισόδημα? Δεν το αξίζει? Επίσης αν το πάμε και πιο μακροσκοπικά οι άνθρωποι που προσπαθούν με εξυπνάδα και πείσμα σε καθημερινή βάση στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι και οι εξ ορισμού "καλύτερα" σε όλους τους τομείς της ζωής τους απέναντι σε αυτούς που λένε " ελα μωρε μλκ σιγά τι έγινε σε όλα τα πράγματα στη ζωή τους".  Αυτοί που γυρίζουν σπίτι τρώνε και μετά κάθονται νετφλιξ μέχρι να τους πάρει ο ύπνος όρθιους και το πρωί μπαίνουν ινσόμνια στη δουλειά για να κατηγορήσουν τους "κακούς" και με μηδένική ενσυναίσθηση ιδιοκτήτες - και που βαδίζει η κοινωνία επιτέλους- , δεν με αφορούν και δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους που άλλωστε είναι και η συντρηπτική πλειοψηφία της "μαζας". 

Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο εχεις και το ευθύνη της υπογραφής σου. Όπως εγώ καταβάλω ενοίκιο κάθε μήνα 31 για τον επόμενο η μπορεί και πιο νωρίς για να μη πέσει ΣΚ και αργήσει , έτσι απαιτείται και αναμένεται να λειτουργεί και η απέναντι πλευρά. ΤΕΛΟΣ 

Έτυχε να βρω το συγκεκριμένο ενοικιαστή (λόγω αγοράς του σπιτιού) ήδη να νοικιάζει και δεν είχα την ευκαιρία να επιλέξω. Τελικά όχι δεν θα κάνω κάτι απλώς θα συνεχίσω με ευγένεια να συμπεριφέρομαι μέχρι να τελειώσει η 3ετία, γιατί θα είναι πιο ζημιογόνο να κινηθώ νομικά και στον επόμενο , το συμβόλαιο θα το φτιάξει ο δικηγόρος μου.    

Επιλέγεις να αναφερθείς μόνο στις απαντήσεις που υποστηρίζουν το αφήγημά σου. Δεν είναι σωστό. Τα πιο πολλά σχόλια δεν είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Τα πιο πολλά σχόλια είναι ότι θα πρέπει να δείξεις λίγο ανοχή αν απλά αργεί να πληρώσει το ενοίκιο 10-15 μέρες ενώ σε όλα τα υπόλοιπα είναι τυπικός. Δηλαδή δεν χρωστάει ενοίκια ή ΔΕΚΟ και προσέχει το ακίνητο. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Από ότι θυμάμαι έγραψες και σε ένα ποστ ότι σου έχει πει (αν και δεν έδωσες περισσότερες πληροφορίες, αν θες πες μας) για ποιο λόγο καθυστερεί, άρα υπάρχει λόγος. Βάσιμος ή όχι θα το κρίνεις εσύ. Επίσης εσύ θα αποφασίσεις πως θα πράξεις. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε συμφωνία πρέπει να γίνετε με καλή πίστη. Για παράδειγμα μια καλή λύση είναι να μεταθέσεις την ημερομηνία πληρωμής αλλά να του πεις για παράδειγμα θα στο πάω 15 του μήνα αλλά 15 θα είναι μέσα, ούτε 16 ούτε 17. 

Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν αν όντως ο άνθρωπος έχει θέμα, αν όχι και το κάνει απλά για σπάσιμο εκεί αλλάζει το θέμα.

Η πλειοψηφία δεν έχουμε κανένα θέμα με την ιδιοκτησία και μάλιστα θέλουμε να αποκτήσουμε και εμείς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...