C(r)y Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα σε όλους, έχω ένα θέμα και θέλω να δω εάν έχω κάποια επιλογή στο πως να κινηθώ. Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος. Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης) και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη , και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. 2 4
gbras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Νομιζω πως οχι δεν μπορεις να τον διωξεις πριν ληξει η τριετια. Εκτος και αν του πεις οτι χρειαζεσαι την οικια και φυγει μονος του. Μια αλλη λυση ειναι να του το εξηγησεις και αν εχει προβλημα να τα δινει στις 5 να συμφωνησετε να τα δινει στις 15 ( η νωριτερα).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 7 minutes ago, C(r)y said: Καλησπερα σε όλους, έχω ένα θέμα και θέλω να δω εάν έχω κάποια επιλογή στο πως να κινηθώ. Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος. Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης) και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη , και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. Ο νόμος ορίζει ότι «Αν ο μισθωτής καθυστερήσει το μίσθωμα από δυστροπία, ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει να του αποδοθεί το μίσθιο όσο διαρκεί η μίσθωση, και αν δεν την κατάγγειλε κατά το άρθρο 597 Α.Κ.. Η άσκηση της αγωγής στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει ως καταγγελία της σύμβασης.» Ως δυστροπία (γιατί αυτή είναι η λέξη-κλειδί) νοείται και η μη καταβολή του μισθώματος κατά την ημέρα που έχει συμφωνηθεί. Αν λοιπόν υπάρχει έγγραφη συμφωνία ότι το μίσθωμα καταβάλλεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, πρέπει έως τις 5 του μηνός να έχει μπει, αλλιώς νοείται δυστροπία και μπορεί να ζητηθεί η έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου. 8
CONAN_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μηπως και αυτός αργεί να πληρωθεί ; Μήπως υπάρχει πραγματικός λόγος που στο καθυστερεί ;; (η ιδιοκατοικηση δεν υφίσταται πλέον σαν "δικαιολογία" . Βασει νόμου εχει καταργηθεί) 2
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Εγω περιμένω τα ενοίκια εντός του κάθε μήνα αν και κανονικά ειναι κάθε πρώτη. Απο τότε που το αποφάσισα μου έφυγε και το άγχος και ησύχασα 2
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εγω περιμένω τα ενοίκια εντός του κάθε μήνα αν και κανονικά ειναι κάθε πρώτη. Απο τότε που το αποφάσισα μου έφυγε και το άγχος και ησύχασα Το θέμα είναι αν περιμένεις το ενοίκιο για να δώσεις αντίστοιχα ενοίκιο ή δόση. 1
_Biohazard_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εγω περιμένω τα ενοίκια εντός του κάθε μήνα αν και κανονικά ειναι κάθε πρώτη. Απο τότε που το αποφάσισα μου έφυγε και το άγχος και ησύχασα Με τόση ελευθερία που έχεις δώσει, εγώ θα είχα άλλο άγχος....θα μπει τελικά το ενοίκιο μέχρι τέλος του μήνα ή θα αρχίσει ο επόμενος και θα είσαι ένα μήνα μέσα; 1
agnostos13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, C(r)y είπε Καλησπερα σε όλους, έχω ένα θέμα και θέλω να δω εάν έχω κάποια επιλογή στο πως να κινηθώ. Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος. Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης) και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη , και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. Καταλαβαίνω οτι δεν σου καίγεται καρφί αν καθυστερούν να τον πληρώσουν ή δεν προλαβαίνει να στα βάλει μέχρι 5 του μηνός αλλά κατά την άποψη μου προϋποθεση μιας καλής συνεργασίας είναι να υπάρχει καλή την πίστη μιά αλληλοκατανόηση. Κατά την άποψη μου κάνε μια κουβέντα μαζί του εκτός αν ψάχνεις ευκαιρία να τον πετάξεις έξω... Καλό είναι να μην είμαστε συνέχεια με το δάχτυλο στη σκανδάλη! Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από agnostos13 6
C(r)y Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Καταλαβαίνω οτι δεν σου καίγεται καρφί αν καθυστερούν να τον πληρώσουν ή δεν προλαβαίνει να στα βάλει μέχρι 5 του μηνός αλλά κατά την άποψη μου προϋποθεση μιας καλής συνεργασίας είναι να υπάρχει καλή την πίστη μιά αλληλοκατανόηση. Κατά την άποψη μου κάνε μια κουβέντα μαζί του εκτός αν ψάχνεις ευκαιρία να τον πετάξεις έξω... Καλό είναι να μην είμαστε συνέχεια με το δάχτυλο στη σκανδάλη! Ισα ίσα , εγώ με πολύ καλή προαίρεση είμαι πάντα, μου λέει χάλασε π.χ. πατζουρι και σε 3 ώρες είναι μάστορας στο σπίτι. απλώς άλλος καλός άλλο μ@$%# 1 1
Dantε Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Παντως με τοση γκρινια για τα νοικια που δε πληρωνονται,νομιζω πως αρχιζετε να βλεπετε το λογικο αποτελεσμα της τραγικης αυξησης των ενοικιων. Σου λεει ο αλλος θα μεινω χωρις σπιτι?Οχι φυσικα. Θα παω να μεινω και θα καθυστερω η θα μπιστολιασω κιολας ,αφου δε βγαινω οικονομικα.Και τους δικαιολογω εν μερει,αφου αρκετους ιδιοκτητες τους νοιαζει να βρουν να το νοικιαζουν οσο πιο ψηλα γινεται,ασχετα αν δε τα αξιζει και το ιδιο το σπιτι και εκμεταλλευονται την αναγκη του αλλου.Η δε κοιτανε να βρουν κανα σωστο ενοικιαστη,εστω κανοντας ενα μικρο σκοντο σε καποιον που φαινεται σωστος. 17 1 5 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Με τόση ελευθερία που έχεις δώσει, εγώ θα είχα άλλο άγχος....θα μπει τελικά το ενοίκιο μέχρι τέλος του μήνα ή θα αρχίσει ο επόμενος και θα είσαι ένα μήνα μέσα; Μεχρι στιγμήν δεν εχει συμβεί ποτέ, ευτυχώς!
vagos789 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δεν βγαζεις εξω (ουτε απο ηθικη αποψη αλλα ουτε νομικα) καποιον που απλως καθυστερει λιγες ημερες Ναι δεν ειναι ιδανικη κατασταση, αλλα θα μπορουσε να ειναι πολλυυυυ χειροτερα,μην ψαχνεις το ιδανικο γιατι δεν ειναι ευκολο να το βρεις 12
DrFreeman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, agnostos13 said: Καταλαβαίνω οτι δεν σου καίγεται καρφί αν καθυστερούν να τον πληρώσουν ή δεν προλαβαίνει να στα βάλει μέχρι 5 του μηνός αλλά κατά την άποψη μου προϋποθεση μιας καλής συνεργασίας είναι να υπάρχει καλή την πίστη μιά αλληλοκατανόηση. Κατά την άποψη μου κάνε μια κουβέντα μαζί του εκτός αν ψάχνεις ευκαιρία να τον πετάξεις έξω... Καλό είναι να μην είμαστε συνέχεια με το δάχτυλο στη σκανδάλη! Κι αν καθυστερούν να τον πληρωσουν; Αν τον αφήσουν απλήρωτο για 3 ή 6 μήνες; Αν δεν πάρει τελικά τα δεδουλευμένα; Τελικά τι θα γίνει; Θα δωρίσει το ενοίκιο ο ιδιοκτήτης επειδή έτσι είναι οι συνθήκες; Αντίστοιχα το Super Market να υποθέσω πως θα τον αφήσει να πάρει ότι θέλει με ελεύθερη διέλευση χωρίς να περάσει από το ταμείο; Οι ΔΕΚΟ θα διαγράψουν τα χρέη του; 2 minutes ago, vagos789 said: Δεν βγαζεις εξω (ουτε απο ηθικη αποψη αλλα ουτε νομικα) καποιον που απλως καθυστερει λιγες ημερες Ναι δεν ειναι ιδανικη κατασταση, αλλα θα μπορουσε να ειναι πολλυυυυ χειροτερα,μην ψαχνεις το ιδανικο γιατι δεν ειναι ευκολο να το βρεις Σε αυτό συμφωνώ. Άλλωστε άλλο καθυστέρηση (που μπορεί να είναι αμιγώς πρακτικό το ζήτημα) κι άλλο αθέτηση πληρωμής σε βάθος μηνών. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από DrFreeman
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, C(r)y είπε Καλησπερα σε όλους, έχω ένα θέμα και θέλω να δω εάν έχω κάποια επιλογή στο πως να κινηθώ. Νοικιάζω μία γκαρσονιέρα σε ένα άτομο, το οποίο ενώ έχουμε συμφωνήσει την καταβολή στις 5 του κάθε μήνα με διάφορες δικαιολογίες το μεταφέρει 10-12 ημερες μετά και γενικά πάντα πρέπει να έχω στο μυαλό μου να του μιλήσω κτλ . (πάντα σε φιλικό επίπεδο). Δεν γίνετια όλο το μήνα να περιμένω πότε θα βάλει τα χρήματα ο άλλος. Από τη στιγμή που εμφανίζεται να αργεί το ποσό κάθε μήνα (μέσω τραπέζης) και να το πληρώνει τις περισσότερες φορές, τόσες μέρες αργότερα, θα μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ώστε να τον διώξω μονομερώς? Θα μου πείτε να είσαι ευχαριστημένος και που τα παίρνεις κτλ , αλλα ΟΧΙ , όπως εγώ βάζω το ενοίκιο μου και 2-3 ημέρες πριν την λήξη , και εγώ απαιτώ σοβαρή συμπεριφορά από το άτομο που του νοικιάζω το δικό μου σπίτι. Φυσικά και έχεις επιλογή, την επόμενη φορά που θα σε καθυστερήσει απευθύνεσαι σε δικηγόρο και ξεκινάτε διαδικασίες για διαταγή απόδοσης μισθίου (αυτή που είναι γνωστή ως έξωση εξπρές), αν πληρώσει τότε θα σταματήσει η διαδικασία, την επόμενη όμως που θα καθυστερήσει έχει φύγει χωρίς πολλά πολλά. Υπόψιν αυτή η διαδικασία θα σου κοστίσει το ελάχιστο 500€. 1
m3ltd0wn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Πόσο καιρό μένει μέσα; Ποιες είναι οι δικαιολογίες που σου λέει για την καθυστέρηση; γιατί ίσως κάτι άλλο όλα αυτά να είναι και η αλήθεια. Η παροιμία πάντως λέει ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις