Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μενα πιαστον εσυ μονος σου στο φιλοτιμο.Αν δε δεις καποια ανταποκριση,δωστου οπως ειπωθηκε ενα χαρτζιλικι μπας και ψηθει.Αν ειναι τοσο ανενδοτος τοτε πετρελαιο.Στη τελικη τοσο ακριβο που ειναι  το αεριο δε θα κερδισεις κατι και ειδικα αν κανεις ατομικη εγκατασταση,πλεον αποσβεση γινεται μετα θανατο με τις τιμες αυτες.Καλα για υπογεια δεξαμενη,προφανως το λες για αστειο.

Δε βλεπω γιατι σε προβληματιζει τοσο το πετρελαιο και νομιζεις πως θα διευκολυνθεις με το αεριο και ειδικα με δεξαμενη.Εκτος και αν εχετε καμια κεντρικη τωρα και ανοιγετε ολοι μαζι και θες την αυτονομια σου.

14 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Λογικό και αναμενόμενο να ζητάει η εταιρεία και γενικά ο οποιοσδήποτε υπογραφές από όλους. Και σε εμάς εδώ πήγε ένας ιδιοκτήτης να κάνει μόνωση στην ταρατσα του και ανέβηκαν οι άλλοι γείτονες και καλούσαν το 100, πλέον χωρίς υπογραφές όλων δεν γίνεται τίποτα από τους εργολάβους σε χώρους κοινόχρηστους.

Καμια σχεση οι περιπτωσεις μεταξυ τους.Στο αεριο σε κοινοχρηστο χωρο περνας και δε σε αγγιζει κανεις.Απειρες οι περιπτωσεις που περναγε αγωγο καποιος σε πολυκατοικια και του φωναζαν αστυνομια και τους ελεγε η αστυνομια οτι ειναι νομιμο και αν δε τους αρεσει ξυδακι.

Εδω το κανει η ΕΔΑ γιατι θελει να ειναι ησυχη απο τους περιεργους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Για μενα πιαστον εσυ μονος σου στο φιλοτιμο.Αν δε δεις καποια ανταποκριση,δωστου οπως ειπωθηκε ενα χαρτζιλικι μπας και ψηθει.Αν ειναι τοσο ανενδοτος τοτε πετρελαιο.Στη τελικη τοσο ακριβο που ειναι  το αεριο δε θα κερδισεις κατι και ειδικα αν κανεις ατομικη εγκατασταση,πλεον αποσβεση γινεται μετα θανατο με τις τιμες αυτες.Καλα για υπογεια δεξαμενη,προφανως το λες για αστειο.

Δε βλεπω γιατι σε προβληματιζει τοσο το πετρελαιο και νομιζεις πως θα διευκολυνθεις με το αεριο και ειδικα με δεξαμενη.Εκτος και αν εχετε καμια κεντρικη τωρα και ανοιγετε ολοι μαζι και θες την αυτονομια σου.

ολες οι μεζονετες ειναι 3οροφες με το ισογειο σαν ξεχωριστο σπιτι.εγω χρησιμοποιω τον 1ο και 2ο,το ισογειο ειναι κλειστο του ιδιοκτητη.αρα ο καυστηρας ειναι σχετικα μεγαλος σε θερμιδες ,σαν κεντρικος δλδ ,εχει ενα μικρο boiler για ζεστο νερο. αν ηταν ατομικος λεβητας συμπικνωσης ας πουμε, που δουλευει με την ιδια φιλοσοφια του αεριου,ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα.

τωρα ,με την φετικη κατασταση του αεριου και μεινει ετσι τα επομενα χρονια,δεν μπορω να ξερω τι θα συμφερει...περσι εκαψα 1400 λιτρα ,που ηταν σχετικα ηπιος χειμωνας και πληρωσα 1300 ευρω, φετος απενεργοποιοντας το boiler απο 24ωρου βασεως(δλδ να ζεστενεται μονο οταν δουλευουν τα σωματα), εχω κανει αρκετη οικονομια και εχω καψει 950 λιτρα περιπου απο αρχες Νοε ,αλλα θα χρειαστει καμια 200αρια ακομα δλδ θα δωσω 1250 ευρω περιπου φετος.

δεν ξερω αν περσι και φετος με αεριο τι θα πληρωνα για να εχω μια εικονα,σιγουρα θελει μια μελετη ακομα ισως να δουμε...

για την δεξαμενη υγραεριου κι αυτο επειδη πηρε την ανοδο μαζι με το αεριο προφανως το λες.αλλιως με την τιμη που ηταν το χυμα στα 60 λεπτα το λιτρο,θα ηταν μια καλη λυση...

Δημοσ.

Εχε υποψη πως θες και 2500-3000 ευρω για την εγκατασταση.Οποτε υπολογισε με τις τωρινες τιμες του αεριου ποτε θα κανεις αποσβεση...

Προσωπικα πιστευω πως το αεριο για τα επομενα 1-2 χρονια δε θα πεσει σημαντικα,οποτε αυτοματα δε συμφερει να κανεις οποιαδηποτε κινηση.

Δε θα ειχες τρελη διαφορα και αυριο να πηγαινες σε αεριο.Νομιζω πως περιμενεις πολλα παραπανω,απο οσα ρεαλιστικα θα κερδισεις για αυτο και φαινεται να σε καιει ιδιαιτερα να βαλεις αεριο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχε υποψη πως θες και 2500-3000 ευρω για την εγκατασταση.Οποτε υπολογισε με τις τωρινες τιμες του αεριου ποτε θα κανεις αποσβεση...

Προσωπικα πιστευω πως το αεριο για τα επομενα 1-2 χρονια δε θα πεσει σημαντικα,οποτε αυτοματα δε συμφερει να κανεις οποιαδηποτε κινηση.

Δε θα ειχες τρελη διαφορα και αυριο να πηγαινες σε αεριο.Νομιζω πως περιμενεις πολλα παραπανω,απο οσα ρεαλιστικα θα κερδισεις για αυτο και φαινεται να σε καιει ιδιαιτερα να βαλεις αεριο.

με εκαιγε απο πριν μπω στο σπιτι το 2019 και δε νομιζω αδικος τοτε...τωρα απο φετος αλλαξε το τροπαριο δε λεω...

εξαλλου την οποια εγκατασταση,θα την αναλαβει ο ιδιοκτητης...

το θεμα παντως ειναι το ουσιαστικο προβλημα που υπαρχει με τις εργασιες σε κοινοχρηστους χωρους σε τετοιες περιπτωσεις που 2 ή 3 γειτονες δεν τα πανε καλα και περνει η μπαλα και αλλους....

γιατι το ποια θερμανση συμφερει για καθε σπιτι,ειναι ενας μεγαααααλος γριφος και εχει πολλες παραμετρους και παραγοντες (μονωση,τοποθεσια,διαμερισμα,μονοκατοικια,κουφωματα,σκεπη..)

Δημοσ.

Αν πετύχεις κανέναν από τους μπροστά που έχουν βάλει αέριο εκεί που μένεις, ρωτά τους τι πλήρωσαν για Γενάρη φέτος και για πόσες ώρες. Αν το άνοιξαν βέβαια...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, lacta13 είπε

Ειχε γραφτει στο συμφωνητικό οτι θα μπει αεριο  γι αυτό μου εχει μειωσει το ενοικιο λογω του οτι δεν εχει μπει ακομη. 

Το ξέρω τι μπορω και τι δεν μπορω να  κανω σαν ενοικιαστης. 

Απλα σας να ανεφερα μια κατάσταση πως εχει σαν συζητηση. 

Και το οτι ανεβηκε το αεριο φετος ή και του χρονου, δεν αναιρεί την ευκολια του αεριου.

Οπως ειπα εγω ανεφερα ενα χρονιο προβλημα σε σχεση με την εγκατασταση εδω και 4 χρονια...  τοτε που το αεριο ηταν μια χαρά. Δεν αναιρεί οπως προειπα και πιο πανω την ευκολια και την καθαρότητα του αεριου

Το θεμα ειναι οτι η επιθυμια των ιδιοκτητών να βαλουν αέριο, δυστυχώς εξαρταται απο το αν τα παν καλα 2 γειτονες μεταξυ τους για άσχετους λογους και οτι την εταιρεία και την καθε ΑΕ δεν την απασχολει αυτο... Εφοσον δεν υπάρχει ξεκαθαρος νομος που να ορίζει τι και πως, να χαμε να λεγαμε. 

Αλλο να παω να κανω κατι στην ζουλα, κρυφα και αλλο να παω να ζηταω μια υπογραφή απο εναν ιδιοκτήτη που έχει αεριο, αλλα δεν μου βαζει υπογραφη εμενα οχι γιατί εχει κατι μαζι μου, αλλα γιατι μαζι με μενα θα παρει αεριο και ο "κακος" ο γειτονας, οποτε φιλε γουστου μου και καπελο μου. 

Εγω εκει πιο πολυ κολαω, ασχετος οτι ειμαι ενοικιαστης, γιατί αν ημουν ιδιοκτήτης, ηδη θα του ειχα παει μυνυση-εξωδικο και οτι αλλο θες... 

Το πρόβλημα δλδ δεν ειναι στην ουσια γιατί ζηταει η εταιρεία υπογραφες... Ειναι γιατί δεν τις περνουμε... 

Γι αυτο αναγκαζομαι οσο μπορω να το ψαξω κι εγω,τι να κανω... Αμα κανει εδω που μενω βαρυ χειμωνα, θα θελω 400€ τον μηνα για θέρμανση... 

Και οκ υπάρχει και η εσχατη λυση της μετακόμισης. Αλλα ειναι εσχατη γιατί εδω που ηρθα, δεν ηρθα για φυγω σε 3 χρονια,εφοσον ο ιδιοκτήτης ειναι κι αυτος της ιδιας φιλοσοφίας (ο προηγούμενος εκατσε 10 χρονια) 

Σε όσα κτίρια είναι πολυκατοικιες είναι σαν την δική σου περιπτωση με τις μεζονέτες υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Για αυτό, είτε μόλις τελειώσει το συμβόλαιο φεύγεις και ψάχνεις για μονοκατοικία, είτε σε διαμέρισμα που θα έχεις φροντίσει να ρωτησεις ότι είναι λυμένα αυτά τα θέματα με την θέρμανση. Εκεί που είσαι δεν παίζει να λυθεί το θέμα ούτε σε δέκα χρόνια βάζω στοίχημα. Αν ήταν πιο μάγκας ο κατασκευαστής θα είχε φροντίσει πριν φτιάξει την κάθε μεζονέτα να κάνει κατάτμηση οικοπέδου και ξεχωριστό αυτόνομο οικόπεδο για κάθε κάθετη ιδιοκτησία, άμα μπλέξεις με κόντρες μεταξύ γειτόνων και άλλες παραξενιές ιδιοκτητων, είτε δεν ξεμπλέκεις ποτέ είτε μόνο μέσω δικαστηρίου. 

8 ώρες πριν, Dantε είπε

Καμια σχεση οι περιπτωσεις μεταξυ τους.Στο αεριο σε κοινοχρηστο χωρο περνας και δε σε αγγιζει κανεις.Απειρες οι περιπτωσεις που περναγε αγωγο καποιος σε πολυκατοικια και του φωναζαν αστυνομια και τους ελεγε η αστυνομια οτι ειναι νομιμο και αν δε τους αρεσει ξυδακι.

Εδω το κανει η ΕΔΑ γιατι θελει να ειναι ησυχη απο τους περιεργους.

Μάλιστα, αυτό δεν το ήξερα. Οπότε ζητάνε την σύμφωνη γνώμη όλων παρόλο που έχουν το δικαίωμα άμα θέλουνε να περάσουν την γραμμή αλλά δεν γουστάρουν φασαρίες. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Σε όσα κτίρια είναι πολυκατοικιες είναι σαν την δική σου περιπτωση με τις μεζονέτες υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Για αυτό, είτε μόλις τελειώσει το συμβόλαιο φεύγεις και ψάχνεις για μονοκατοικία, είτε σε διαμέρισμα που θα έχεις φροντίσει να ρωτησεις ότι είναι λυμένα αυτά τα θέματα με την θέρμανση. Εκεί που είσαι δεν παίζει να λυθεί το θέμα ούτε σε δέκα χρόνια βάζω στοίχημα. Αν ήταν πιο μάγκας ο κατασκευαστής θα είχε φροντίσει πριν φτιάξει την κάθε μεζονέτα να κάνει κατάτμηση οικοπέδου και ξεχωριστό αυτόνομο οικόπεδο για κάθε κάθετη ιδιοκτησία, άμα μπλέξεις με κόντρες μεταξύ γειτόνων και άλλες παραξενιές ιδιοκτητων, είτε δεν ξεμπλέκεις ποτέ είτε μόνο μέσω δικαστηρίου. 

Μάλιστα, αυτό δεν το ήξερα. Οπότε ζητάνε την σύμφωνη γνώμη όλων παρόλο που έχουν το δικαίωμα άμα θέλουνε να περάσουν την γραμμή αλλά δεν γουστάρουν φασαρίες. 

Το ξέρω, το εχω καταλαβει... Απλα το σπίτι και την περιοχη μας εχει βολεψει πολυ και γι αυτό κανουμε υπομονή. Αν οντως δω οτι περασουν τα 3 χρονια και δεν βλεπω φως στο τούνελ, θα αρχισω να ψαχνω σίγουρα... 

Και οπως ειπε και ο φίλος, φυσικα αν θελουν να κανουν το εργο, το ξεκιναν, απλα εχουν φτασει σ ενα σημειο που δεν κυνηγαμε πελατες πλεον, οποτε για να δουλεύουν πιο ήρεμα, σου λεει ζητα υπογραφές απ ολους να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο... 

Απλα εμεις δεν εχουμε αλλη επιλογή, μεσω την νομιμης οδου, απο το να δουμε αν εχουν το δικαίωμα αυτό, ενας να μην υπογράφει και κατω υπο ποιες προϋποθέσεις μπορει καποιος με αυτον τον τροπο να κοβει εναν συνιοδιοκτητη το δικαιωμα παροχης ενος αγαθου, ο οποιος ο ιδιος καρπωνεται εδω και 5 χρονια επειδή εχει διαφορές με εναν απο τους 4. Ναι ολοι εχουν θεμα με αυτον απ οτι εχω καταλαβει, αλλα ειναι θεωρώ 2 διαφορετικα θέματα που δεν θα πρεπε να αναμιχθούν... 

Τεσπα, αναμονη λοιπόν... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...