lacta13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 καλησπερα σας, Μενω εδω και 2 χρονια περίπου σε ενα συγκρότημα μεζονετων με ενοικιο , 9 στο σύνολο, οι 5 μπροστά στον δρομο και οι 4 μεσα σε μια πλατεια. Πριν συνφωνησω για το σπίτι, ο ιδιοκτήτης μου είπε ειναι στην διαδικασία να μπει αεριο, καθοσον οι 5 μπροστά εχουν αεριο και ειναι θεμα μηνών να γίνει, οποτε αφου μου αρεσε το σπίτι, ειπαμε θα κανουμε λιγο υπομονη. Αμ δε... Καθώς περνουσε ο καιρός και δεν εβλεπα χαΐρι, αρχισα να ρωταω και τους αλλους 3 γειτονες τι παιζει... Ακούστε λοιπον... η ΕΔΑΘΕΣΣ πλεον επειδή για να μπει το αεριο μεσα στο συγκρότημα, πρέπει να σκαφτει ο κοινόχρηστος χωρις ζητανε το 100% των υπογραφων και των 9 ιδιοκτητων...κι αυτο λενε το κανουν τα τελευταια 2-3 χρονια γιατι εχουν παρατηρηθει προβληματα που ξεκινουσαν να σκαβουν ,και μετα ερχονταν οι καλοι ΅γειτονες΅ και γινοντουσαν φασαριες. Ελα που ομως 2 απο αυτους έμαθα οτι εχουν θεματα σοβαρα με κατι κοινοχρηστους χώρους, πάρκινγκ και λοιπά με τον 1 απο τους 4 που ζηταμε αεριο, αυτος δυστυχως ειναι στην κοσμαρα του, οπως και αυτοί οι 2 που δεν υπογραφουν για σπάσιμο προς αυτον, κατανοονταν μαλιστα οτι αυτο περνει μπαλα και τους αλλους 3 που θελουν και δεν εχουν καποιο θεμα... Για να μην σας τα πολυλογώ, αυτο συμβαίνει και 2 χρονια πριν ερθω εγω εδω, συνολο 4 δλδ, που αν μαθαινα τι παιζει δεν υπηρχε περίπτωση να νοικιασω το σπίτι... Εχουν βαλει δικηγορους κατα καιρους οι ιδιοκτήτες, οπως και τωρα να ψαξει το θεμα, αλλα δεν βλέπω φως στο τουνελ και ηδη μπαίνω στιν 3ο χειμωνα που ειμαι με πετρέλαιο σε περιοχη που εχει γενικα κρυο και ευτυχως που εχει κανει ήπιους χειμωνες τελευταία... Εχω απελπιστει, ο ιδιοκτήτης κανει οτι μπορει ο άνθρωπος αν και μενει Αθήνα, μου μειωνει και το νοικι λιγο γι αυτό τον λόγο, αλλα ετσι και κανει κανα βαρύ χειμωνα, την κατσαμε... Και εν τελει αλλη φαση ειναι το αεριο και αλλο το πετρέλαιο, ασχετως με την φετινή αυξηση... Θα μου πειτε τι καθεσαι, πανε αλλού... Σίγουρα, αλλα δεν βρίσκεις πλεον ευκολα σπίτια και εμενα καλως ή το σπίτι σαν σπίτι ειναι πολυ ωραιο και μια μετακομιση εχει και έξοδα.. Επειδη ο νομος μιλαει κυριως για διαμερισματα σε πολυκατοικιες για το θεμα των σωληνωσεων σε κοινοχρηστους χωρους, σε εμας που ειναι συγκρότημα μεζονετων χωρις κεντρική θέρμανση, ισχυουν δλδ τα ιδια; στον 2364/1995 αρθρο 7 παρ.4 μιλαει για "υποχρεωση" των συνιδιοκτητων... στο Άρθρο 127 - Νόμος 4495/2017 μιλαει για 100% πλειοψηφια των οριζοντιων ιδιοκτησιων οικοδομης,δε λεει πουθενα για αυτονομα κτιρια σε συγκροτημα με κοινοχρηστο χωρο...λεει ομως το αλλο παρακατω.. Η απόφαση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών δεν είναι αναγκαία, ανεξαρτήτως αν υπάρχει αντίθετη πρόβλεψη στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής, όταν η τοποθέτηση ανεξάρτητης μόνιμης εγκατάστασης θέρμανσης διενεργείται από κύριες μεμονωμένες ιδιοκτησίες σε υφιστάμενες οικοδομές οι οποίες δεν έχουν εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης». Αν καποιος δλδ εχει τα θεματα του με καποιον, μπορει να απαγορεψει σε εναν αλλον ιδιοκτήτη να εχει πρόσβαση σε μια πιο καθαρή και φθηνη ενέργεια; Δλδ αυτοι οι δικηγοροι τι κανουν; ή οντως ετσι ειναι και δεν γίνεται, ή κατι δεν ψαχνουν σωστά... Αλλα πως μπορεί να υπαρχει νομος που να "επιτρέπει" σε εναν ιδιοκτήτη να κραταει στα χερια του το αν θελω να αλλαξω θέρμανση στο σπίτι μου ετσι απλα με μια υπογραφή... Τι να πω....
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Αφού το ζητάει η εταιρεία παροχής αερίου, τι το ψαχνεις.
Dantε Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Κανε ενα σχεδιαγραμμα να καταλαβουμε και σημειωσε τις ιδιοκτησιες. Αν περναει ο αγωγος απο ιδιοκτησια του αλλουνου πρεπει να κανει υπευθυνη δηλωση. Αν περναει ο αγωγος απο κοινοχρηστο χωρο,δε χρειαζεται τιποτα. Αν θες να βαλεις τον λεβητα σε κοινοχρηστο,παλι χρειαζεται συγκαταθεση. Οποτε γραψε απο που περναει τι αναλυτικα. 1
lacta13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Με το πορτοκαλί ειναι οι μπροστα στον δρομο 5 μεζονετες που εχουν αεριο Στην ροζ κουκκιδα ειναι το κουτι του αεριου που εχει μπει γι αυτες και η εισοδος στην πλατεια του συγκροτήματος που ειναι με την κιτρινη γραμμη. Το ροζ βελακι δείχνει την υπογεια κατεύθυνση που πρεπει να μπει ο αγωγος, καθοσον αριστερά και δεξια ειναι ιδιοκτητος ο τοιχος Με μπλε ειμαστε οι 4 μεζονετες μεσα στο συγκρότημα που θελουμε τον αγωγο Οι λεβητες θα μπουνε στην καθε μεζονετα μεσα στο λεβητοστάσιο της, μονο ενας κεντρικος αγωγος πρέπει να περασει μεσα στην πλατεία, απ οπου μετα θα πανε ατομικα 2 αριστερά και 2 δεξια οι μικροτερης διατομης σωληνες Στην 2η εικονα βλεπετε το υπαρχων κουτι αεριου στα δεξιά και στα αριστερά το κοκκινο σπρευ της εταιρείας που ηρθε και μαρκαρισε στην αρχή, αλλα εχει μεινει ετσι 2 χρονια... Η 3 εικόνα ειναι μεσα στην πλατεια που κοιταει προς τα εξω
Dantε Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Εχουμε και λεμε. Αρα θα βαλουν μετρητη σε καθε μεζονετα και δε θα βαλουν το μετρητη στη ροζ κουκιδα σωστα?Το κουτι δεξια στη 2η φωτο ειναι ο μειωτης πιεσης και οχι ο μετρητης. Επισης το ολο οικοπεδο σε τι καθεστος ειναι?Ανηκει δηλαδη σε εναν ,οπου μεσα εχτισε τις μεζονετες? Εαν το σκαψιμο το κανει η ΕΔΑΘΕΣΣ ,τοτε λογικα θα σου βαλουν μετρητη στη καθε μεζονετα οποτε δυστυχως παιζεις με τους κανονες της ΕΔΑΘΕΣΣ και κανουν οτι θελουν.Εν ολιγοις ,ναι ζητανε αδεια απο ολους για να μη τους ζαλιζουν... Αν σας εβαζαν τους μετρητες μπροστα στο δρομο,τοτε δε θα χρειαζοταν καμια αδεια για να τραβηξεις γραμμη μεχρι πισω,εφοσον το ολο οικοπεδο ειναι ενιαιο και οι κοινοχρηστοι χωροι λογιζονται ως κοινοχρηστοι για ολους και στις 9 μεζονετες.Αλλα θα επρεπε να πληρωσεις ολη τη σωληνωση μεχρι πισω και δεν ειναι και μικρη αποσταση απο οτι βλεπω. Αν θες ρωτησε την ΕΔΑΘΕΣΣ συμφωνα με ποια διαταξη/νομο/οδηγια/whatever ζητανε αδεια απο το 100% των ατομων.Αν και δε μου φαινεται παραλογο δηλαδη,εφοσον αφορα το κομματι της σωληνωσης πριν το μετρητη που ειναι δικια της ευθυνη. ΥΓ.Μου κανει μεγαλη εντυπωση που ειναι διατεθειμενοι να σκαψουν τοσο μεγαλη αποσταση παντως.Εχω δει περιπτωσεις να μη σκαβουν 20 μετρα για να βαλουν μετρητες και εδω μιλαμε για ολοκληρο εργο.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δεν περνάει αυτό χωρις το 100% των ιδιοκτητών, ξέχασε το. Είναι ιδιωτικός χωρος και δεν μπαίνει κανείς
lacta13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, Dantε είπε Εχουμε και λεμε. Αρα θα βαλουν μετρητη σε καθε μεζονετα και δε θα βαλουν το μετρητη στη ροζ κουκιδα σωστα?Το κουτι δεξια στη 2η φωτο ειναι ο μειωτης πιεσης και οχι ο μετρητης. Επισης το ολο οικοπεδο σε τι καθεστος ειναι?Ανηκει δηλαδη σε εναν ,οπου μεσα εχτισε τις μεζονετες? Εαν το σκαψιμο το κανει η ΕΔΑΘΕΣΣ ,τοτε λογικα θα σου βαλουν μετρητη στη καθε μεζονετα οποτε δυστυχως παιζεις με τους κανονες της ΕΔΑΘΕΣΣ και κανουν οτι θελουν.Εν ολιγοις ,ναι ζητανε αδεια απο ολους για να μη τους ζαλιζουν... Αν σας εβαζαν τους μετρητες μπροστα στο δρομο,τοτε δε θα χρειαζοταν καμια αδεια για να τραβηξεις γραμμη μεχρι πισω,εφοσον το ολο οικοπεδο ειναι ενιαιο και οι κοινοχρηστοι χωροι λογιζονται ως κοινοχρηστοι για ολους και στις 9 μεζονετες.Αλλα θα επρεπε να πληρωσεις ολη τη σωληνωση μεχρι πισω και δεν ειναι και μικρη αποσταση απο οτι βλεπω. Αν θες ρωτησε την ΕΔΑΘΕΣΣ συμφωνα με ποια διαταξη/νομο/οδηγια/whatever ζητανε αδεια απο το 100% των ατομων.Αν και δε μου φαινεται παραλογο δηλαδη,εφοσον αφορα το κομματι της σωληνωσης πριν το μετρητη που ειναι δικια της ευθυνη. ΥΓ.Μου κανει μεγαλη εντυπωση που ειναι διατεθειμενοι να σκαψουν τοσο μεγαλη αποσταση παντως.Εχω δει περιπτωσεις να μη σκαβουν 20 μετρα για να βαλουν μετρητες και εδω μιλαμε για ολοκληρο εργο. Ναι ειναι ο μειωτης και στην κουκιδα μαλλον θα εβαζαν τον αντιστοιχο για εμας μεσα Ο οικοπεδουχος εδωσε σε εργολαβο να κανει το συγκρότημα και αυτος εχει μια απο τις εξω μεζονετες, αυτος υπογραφει, δεν εχει θεμα, το θεμα το εχουν οι 2 δίπλα του με εναν απο τις μεσα μεζονέτες, που απ οτι εμαθα και βλεπω, κανει τα δικα του μεσα στην πλατεια με το αμαξι του, γενικα δεν τα πανε καθολου καλα, οποτε μας περνει η μπάλα κι εμας... Το σκαψιμο εννοείται για την ΕΔΑΘΕΣΣ μιλαμε που ηρθαν και απλα ζητησαν την εγγραφη συναινεση-συγκαταθεση (τι αλλο;) απο ολους για να σκαψει τον κοινόχρηστο, προφανως για να μην του ζαλίζουν... Αλλα το θεμα ειναι αν υφίσταται σαν νόμος αυτό... Και αυτό υποτίθεται βαλανε δικηγόρο να το ψαξει και ακομα περιμενουμε.... Στην ουσια μιλαμε για 10-15 μετρα μεχρι να φτασει στην πλατεια καο αντε αλλα 5-10 απο την διακλάδωση αριστερά και δεξια. Αυτοι δεν ειχαν καποια αντίρρηση σε αυτο. Οι ιδιοκτήτες στην ουσια ψαχνουν να βρουν ποιος νομος, δινει πατημα να αρνηθει καποιος την προσβαση σ ενα δημόσιο αγαθο ενέργειας; και ενω ο ιδιος εχει προσβαση; επειδη εχει θεματα με τα κοινοχρηστα με εναν εξ αυτων, και πες ναι ρε φιλε, εχεις δικιο, ειναι μαλακας ο αλλος. Εσυ με πιο δικαιωμα δεν αφήνεις να παρουν οι αλλοι 3; παραπλευρες απωλειες λεει... Λες και είμαστε θυματα πολεμου... Τα λεω αυτα εδω οχι για να βρω μια λυση, αφου ουτως ή άλλος, αλλοι υποτίθεται δουλεύουν γι αυτό, αλλα γιατι βλέπω δεν υπάρχει ουσιαστικη καλυψη απο καποιον νομο του κράτους ξεκαθαρο, οποτε αφηνει το θεμα στην εταιρεία, να βαλει ουσιαστικά δικες της δικλειδες ασφαλειας και να πρέπει εν τέλει να καταληξεις στα δικαστήρια για το αυτονόητο. Δεν ζητάμε κατι τρελο, ουτε καν να ακουμπησουμε τους τοιχους τους. Μια απλη υπογραφή - γνωστοποιησεις οτι θα γινουν εργα στον κοινόχρηστο χώρο... Αλλα είπαμε στην Ελλάδα εισαι...
TuXaKoS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, lacta13 είπε Ναι ειναι ο μειωτης και στην κουκιδα μαλλον θα εβαζαν τον αντιστοιχο για εμας μεσα Ο οικοπεδουχος εδωσε σε εργολαβο να κανει το συγκρότημα και αυτος εχει μια απο τις εξω μεζονετες, αυτος υπογραφει, δεν εχει θεμα, το θεμα το εχουν οι 2 δίπλα του με εναν απο τις μεσα μεζονέτες, που απ οτι εμαθα και βλεπω, κανει τα δικα του μεσα στην πλατεια με το αμαξι του, γενικα δεν τα πανε καθολου καλα, οποτε μας περνει η μπάλα κι εμας... Το σκαψιμο εννοείται για την ΕΔΑΘΕΣΣ μιλαμε που ηρθαν και απλα ζητησαν την εγγραφη συναινεση-συγκαταθεση (τι αλλο;) απο ολους για να σκαψει τον κοινόχρηστο, προφανως για να μην του ζαλίζουν... Αλλα το θεμα ειναι αν υφίσταται σαν νόμος αυτό... Και αυτό υποτίθεται βαλανε δικηγόρο να το ψαξει και ακομα περιμενουμε.... Στην ουσια μιλαμε για 10-15 μετρα μεχρι να φτασει στην πλατεια καο αντε αλλα 5-10 απο την διακλάδωση αριστερά και δεξια. Αυτοι δεν ειχαν καποια αντίρρηση σε αυτο. Οι ιδιοκτήτες στην ουσια ψαχνουν να βρουν ποιος νομος, δινει πατημα να αρνηθει καποιος την προσβαση σ ενα δημόσιο αγαθο ενέργειας; και ενω ο ιδιος εχει προσβαση; επειδη εχει θεματα με τα κοινοχρηστα με εναν εξ αυτων, και πες ναι ρε φιλε, εχεις δικιο, ειναι μαλακας ο αλλος. Εσυ με πιο δικαιωμα δεν αφήνεις να παρουν οι αλλοι 3; παραπλευρες απωλειες λεει... Λες και είμαστε θυματα πολεμου... Τα λεω αυτα εδω οχι για να βρω μια λυση, αφου ουτως ή άλλος, αλλοι υποτίθεται δουλεύουν γι αυτό, αλλα γιατι βλέπω δεν υπάρχει ουσιαστικη καλυψη απο καποιον νομο του κράτους ξεκαθαρο, οποτε αφηνει το θεμα στην εταιρεία, να βαλει ουσιαστικά δικες της δικλειδες ασφαλειας και να πρέπει εν τέλει να καταληξεις στα δικαστήρια για το αυτονόητο. Δεν ζητάμε κατι τρελο, ουτε καν να ακουμπησουμε τους τοιχους τους. Μια απλη υπογραφή - γνωστοποιησεις οτι θα γινουν εργα στον κοινόχρηστο χώρο... Αλλα είπαμε στην Ελλάδα εισαι... Δεν υπάρχει νόμος. Η εταιρία (Α.Ε είναι), θέτει κάποια προαπαιτούμενα για να σκάψει. Μπορεί να ζητήσει ότι θέλει. Προφανώς επειδή έχει φάει τα μούτρα της με μηνύσεις, δικαστήρια, αστυνομίες, καθυστερήσεις κτλ θέλει το 100% (και καλά κάνει). Δυστυχώς, δεν θα ξεμπερδέψεις. Να λες πάλι καλά που δεν είσαι ιδιοκτήτης.
Dantε Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Δεν υπάρχει νόμος. Η εταιρία (Α.Ε είναι), θέτει κάποια προαπαιτούμενα για να σκάψει. Μπορεί να ζητήσει ότι θέλει. Προφανώς επειδή έχει φάει τα μούτρα της με μηνύσεις, δικαστήρια, αστυνομίες, καθυστερήσεις κτλ θέλει το 100% (και καλά κάνει). Δυστυχώς, δεν θα ξεμπερδέψεις. Να λες πάλι καλά που δεν είσαι ιδιοκτήτης. Το αυτο.Πιο πολυ τους νοιαζει να μη μπλεκουν παρα να πουλησουν αεριο Δηλαδη και να τους ρωτησεις και να σου πουν οτι δεν το ζηταει καποιος νομος και οτι σκαβουμε και χωρις να ρωτησουμε κανεναν αμα θελουμε,αν το εχουν τακτικη να ζητανε αδεια απο ολους ,ε δε μπορεις να κανεις κατι. 1
lacta13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Αρα η μονη λυση, αν βρεθεί ποτε, ειναι να βρει ο δικηγόρος, ειτε μεσω συμβιβαστικης λυσης, ειτε μεσω δικαστηρίων, να "αναγκασει" να υπογράψουν αυτοι οι 2. Αλλιως οπως λετε η ΕΔΑ δεν σκαβει για να μην μπλεξει... Γι αυτο του προτεινα αλλες λυσεις ειτε μεσω εξοικονομω, ειτε και χωρις, αυτονομες λυσεις ειτε με αντλιες θερμοτητας, ειτε και υπογειες δεξαμενες υγραεριου και να τελειώνει υπόθεση... Σίγουρα χωρις εξοικονομω, θα τους βγει λιγο παραπανω απ οτι με την κανονικη εγκατάσταση αεριου, αλλα ηδη αυτοι μετρανε 4 χρόνια που περιμενουν, (2 εγω), εχουν ηδη δλδ 4 χειμωνες με πετρελαιο που ειναι χασουρα μεγάλη... Τι να πω, ας ελπισουμε σ ενα καλύτερο μελλον...
denthnpalevw Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τυράκι πετα. 100 ευρώ για την υπογραφή και υπομονή σου κατά την διάρκεια των εργασιών. Και θα φτιαχτούν κακοτεχνίες του κοινόχρηστου χώρου........ Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από denthnpalevw
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Λογικό και αναμενόμενο να ζητάει η εταιρεία και γενικά ο οποιοσδήποτε υπογραφές από όλους. Και σε εμάς εδώ πήγε ένας ιδιοκτήτης να κάνει μόνωση στην ταρατσα του και ανέβηκαν οι άλλοι γείτονες και καλούσαν το 100, πλέον χωρίς υπογραφές όλων δεν γίνεται τίποτα από τους εργολάβους σε χώρους κοινόχρηστους. 56 λεπτά πριν, lacta13 είπε Αρα η μονη λυση, αν βρεθεί ποτε, ειναι να βρει ο δικηγόρος, ειτε μεσω συμβιβαστικης λυσης, ειτε μεσω δικαστηρίων, να "αναγκασει" να υπογράψουν αυτοι οι 2. Αλλιως οπως λετε η ΕΔΑ δεν σκαβει για να μην μπλεξει... Γι αυτο του προτεινα αλλες λυσεις ειτε μεσω εξοικονομω, ειτε και χωρις, αυτονομες λυσεις ειτε με αντλιες θερμοτητας, ειτε και υπογειες δεξαμενες υγραεριου και να τελειώνει υπόθεση... Σίγουρα χωρις εξοικονομω, θα τους βγει λιγο παραπανω απ οτι με την κανονικη εγκατάσταση αεριου, αλλα ηδη αυτοι μετρανε 4 χρόνια που περιμενουν, (2 εγω), εχουν ηδη δλδ 4 χειμωνες με πετρελαιο που ειναι χασουρα μεγάλη... Τι να πω, ας ελπισουμε σ ενα καλύτερο μελλον... Τα κλιματιστικά είναι καλή λύση αλλά δεν ξέρω πόσο βολεύουν αν είσαι στο ενοίκιο, θα πρέπει να τα μεταφέρεις όπου πας, αν μεταφέρεις μελλοντικά σε μικρότερο σπίτι δεν θα σου χρειάζονται όλα.
gpapadakis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μαλλον δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται φετος με το αεριο. Το πετρελαιο εχει παρει +40% και το αεριο ειναι στο +200% απο περυσι (αν εχεις επιδοτηση, αν δεν εχεις ειναι +400%) και παει για τα ιδια και τον επομενο χειμωνα. Και εισαι και ενοικιαστης, να πω οτι ησουν ιδιοκτητης... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από gpapadakis 2
xsterg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 φιλε μου ενοιαστης εισαι. δεν μπορεις να κανεις τιποτα. υπευθυνος για την οποιαδηποτε εργασια ειναι ο ιδιοκτητης. εαν κατι δεν σου αρεσει με την εξαντληση της τριετιας απλα αλλαξε σπιτι με καποιο της αρεσειας σου. τωρα για τις υποσχεσεις περι αεριου, πετρελαιου κλπ απο τον ιδιοκτητη τις εχεις γραπτως η ηταν στο μιλητο? γιατι στην δευτερη περιπτωση δεν εχεις τιποτα.
lacta13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, xsterg είπε φιλε μου ενοιαστης εισαι. δεν μπορεις να κανεις τιποτα. υπευθυνος για την οποιαδηποτε εργασια ειναι ο ιδιοκτητης. εαν κατι δεν σου αρεσει με την εξαντληση της τριετιας απλα αλλαξε σπιτι με καποιο της αρεσειας σου. τωρα για τις υποσχεσεις περι αεριου, πετρελαιου κλπ απο τον ιδιοκτητη τις εχεις γραπτως η ηταν στο μιλητο? γιατι στην δευτερη περιπτωση δεν εχεις τιποτα. Ειχε γραφτει στο συμφωνητικό οτι θα μπει αεριο γι αυτό μου εχει μειωσει το ενοικιο λογω του οτι δεν εχει μπει ακομη. Το ξέρω τι μπορω και τι δεν μπορω να κανω σαν ενοικιαστης. Απλα σας να ανεφερα μια κατάσταση πως εχει σαν συζητηση. Και το οτι ανεβηκε το αεριο φετος ή και του χρονου, δεν αναιρεί την ευκολια του αεριου. 1 ώρα πριν, gpapadakis είπε Μαλλον δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται φετος με το αεριο. Το πετρελαιο εχει παρει +40% και το αεριο ειναι στο +200% απο περυσι (αν εχεις επιδοτηση, αν δεν εχεις ειναι +400%) και παει για τα ιδια και τον επομενο χειμωνα. Και εισαι και ενοικιαστης, να πω οτι ησουν ιδιοκτητης... Οπως ειπα εγω ανεφερα ενα χρονιο προβλημα σε σχεση με την εγκατασταση εδω και 4 χρονια... τοτε που το αεριο ηταν μια χαρά. Δεν αναιρεί οπως προειπα και πιο πανω την ευκολια και την καθαρότητα του αεριου 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Λογικό και αναμενόμενο να ζητάει η εταιρεία και γενικά ο οποιοσδήποτε υπογραφές από όλους. Και σε εμάς εδώ πήγε ένας ιδιοκτήτης να κάνει μόνωση στην ταρατσα του και ανέβηκαν οι άλλοι γείτονες και καλούσαν το 100, πλέον χωρίς υπογραφές όλων δεν γίνεται τίποτα από τους εργολάβους σε χώρους κοινόχρηστους. Τα κλιματιστικά είναι καλή λύση αλλά δεν ξέρω πόσο βολεύουν αν είσαι στο ενοίκιο, θα πρέπει να τα μεταφέρεις όπου πας, αν μεταφέρεις μελλοντικά σε μικρότερο σπίτι δεν θα σου χρειάζονται όλα. Το θεμα ειναι οτι η επιθυμια των ιδιοκτητών να βαλουν αέριο, δυστυχώς εξαρταται απο το αν τα παν καλα 2 γειτονες μεταξυ τους για άσχετους λογους και οτι την εταιρεία και την καθε ΑΕ δεν την απασχολει αυτο... Εφοσον δεν υπάρχει ξεκαθαρος νομος που να ορίζει τι και πως, να χαμε να λεγαμε. Αλλο να παω να κανω κατι στην ζουλα, κρυφα και αλλο να παω να ζηταω μια υπογραφή απο εναν ιδιοκτήτη που έχει αεριο, αλλα δεν μου βαζει υπογραφη εμενα οχι γιατί εχει κατι μαζι μου, αλλα γιατι μαζι με μενα θα παρει αεριο και ο "κακος" ο γειτονας, οποτε φιλε γουστου μου και καπελο μου. Εγω εκει πιο πολυ κολαω, ασχετος οτι ειμαι ενοικιαστης, γιατί αν ημουν ιδιοκτήτης, ηδη θα του ειχα παει μυνυση-εξωδικο και οτι αλλο θες... Το πρόβλημα δλδ δεν ειναι στην ουσια γιατί ζηταει η εταιρεία υπογραφες... Ειναι γιατί δεν τις περνουμε... Γι αυτο αναγκαζομαι οσο μπορω να το ψαξω κι εγω,τι να κανω... Αμα κανει εδω που μενω βαρυ χειμωνα, θα θελω 400€ τον μηνα για θέρμανση... Και οκ υπάρχει και η εσχατη λυση της μετακόμισης. Αλλα ειναι εσχατη γιατί εδω που ηρθα, δεν ηρθα για φυγω σε 3 χρονια,εφοσον ο ιδιοκτήτης ειναι κι αυτος της ιδιας φιλοσοφίας (ο προηγούμενος εκατσε 10 χρονια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα