ixhem Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα στο φόρουμ Εχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας. Θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική μεταχειρισμενη από το εξωτερικό (απο ιδιοτη στην Γερμανία). Ρωτάω λοιπόν. Υπάρχει κάποια μεταφορική που να λειτουργεί ως μεσάζοντας ώστε να το στείλει με αντικαταβολή. (Όταν έρθει και το ελέγξω και δω ότι είναι όπως πρεπει, τοτε να πληρωσω στην εταιρεία μεταφοράς και έπειτα η εταιρία τον ιδιοτη)? Ευχαριστώ
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, ixhem είπε Καλησπερα στο φόρουμ Εχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας. Θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική μεταχειρισμενη από το εξωτερικό (απο ιδιοτη στην Γερμανία). Ρωτάω λοιπόν. Υπάρχει κάποια μεταφορική που να λειτουργεί ως μεσάζοντας ώστε να το στείλει με αντικαταβολή. (Όταν έρθει και το ελέγξω και δω ότι είναι όπως πρεπει, τοτε να πληρωσω στην εταιρεία μεταφοράς και έπειτα η εταιρία τον ιδιοτη)? Ευχαριστώ Έχει συμφωνήσει ο πωλητής με τα παραπάνω ? Δεν έχετε φωτογραφίες του αντικειμένου όπως και περιγραφές από τον ίδιο ? Τι μηχανή είναι αυτή ? 1
ixhem Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στην αρχή του είπα αν το στέλνει στην Ελλάδα μου είπε όχι. Μετά μου ξανάστέλνει και μου λέει αν μου καταθέσεις τα χρήματα θα το στείλω. Αλλά προφανος δεν το κάνεις αυτό! Και του προτεινα αυτό που σας ρωτάω δεν απάντησε ακόμα. Αλλά. Το θέμα μου δεν ειναι αν θα συμφωνήσω με τον συγκεκριμένο. Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια μεταφορική εταιρία που να κάνει τον μεσαζοντα, ωστε να μην πεσω θυμα κλοπής. Η κάμερα είναι της Panasonic Lumix gh5. Τωρα μιλάω με έναν που θα το στείλει απο Τουρκία.. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από ixhem
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, ixhem είπε Στην αρχή του είπα αν το στέλνει στην Ελλάδα μου είπε όχι. Μετά μου ξανάστέλνει και μου λέει αν μου καταθέσεις τα χρήματα θα το στείλω. Αλλά προφανος δεν το κάνεις αυτό! Και του προτεινα αυτό που σας ρωτάω δεν απάντησε ακόμα. Αλλά. Το θέμα μου δεν ειναι αν θα συμφωνήσω με τον συγκεκριμένο. Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια μεταφορική εταιρία που να κάνει τον μεσαζοντα, ωστε να μην πεσω θυμα κλοπής. Η κάμερα είναι της Panasonic Lumix gh5. Φίλτατε κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου στο εξωτερικό , όπου αυτή η κατάθεση γίνεται εκτός των γνωστών PayPal και eBay , είναι εκτός κάθε συζήτησης . Lumix gh5 έχει αρκετές στο εμπόριο , μέσω επίσημων καναλιών και δεν βλέπω τον λόγο για περαιτέρω αναζήτηση . 4 λεπτά πριν, babisskg είπε Φίλτατε κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου στο εξωτερικό , όπου αυτή η κατάθεση γίνεται εκτός των γνωστών PayPal και eBay , είναι εκτός κάθε συζήτησης . Lumix gh5 έχει αρκετές στο εμπόριο , μέσω επίσημων καναλιών και δεν βλέπω τον λόγο για περαιτέρω αναζήτηση . https://www.mpb.com/en-eu/used-equipment/used-photo-and-video/used-mirrorless-cameras/used-panasonic-mirrorless-cameras/panasonic-lumix-dmc-gh5/ Επίσημος πωλητής από Γερμανία , με εγγύηση 6 μηνών , άψογη συσκευασία και παράδοση μέσω DHL , απλό δέμα 16.9 . Σε ούτε μία εβδομάδα στα χέρια σας και το δέμα ασφαλισμένο . 1
ixhem Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, babisskg είπε Φίλτατε κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου στο εξωτερικό , όπου αυτή η κατάθεση γίνεται εκτός των γνωστών PayPal και eBay , είναι εκτός κάθε συζήτησης . Lumix gh5 έχει αρκετές στο εμπόριο , μέσω επίσημων καναλιών και δεν βλέπω τον λόγο για περαιτέρω αναζήτηση . https://www.mpb.com/en-eu/used-equipment/used-photo-and-video/used-mirrorless-cameras/used-panasonic-mirrorless-cameras/panasonic-lumix-dmc-gh5/ Επίσημος πωλητής από Γερμανία , με εγγύηση 6 μηνών , άψογη συσκευασία και παράδοση μέσω DHL , απλό δέμα 16.9 . Σε ούτε μία εβδομάδα στα χέρια σας και το δέμα ασφαλισμένο . Βρήκα ένα site στην Γερμανία οπου πολλοι την πουλανε σε χαμηλότερη τιμή EBay Kleinanzeigen λέγεται με διαφορά 150-200 € συγκριτικά με το eBay. Άρα δεν κάνω άσχημα που ρωτάω. (Αλλά επειδή δεν πηρα καμια ουσιαστική απάντηση ίσως βάλω έναν φίλο που μένει εκεί, να μου αγοράσει και να μου την στείλει.) Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από ixhem 1
babisskg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, ixhem είπε Βρήκα ένα site στην Γερμανία οπου πολλοι την πουλανε σε χαμηλότερη τιμή EBay Kleinanzeigen λέγεται με διαφορά 150-200 € συγκριτικά με το eBay. Άρα δεν κάνω άσχημα που ρωτάω. (Αλλά επειδή δεν πηρα καμια ουσιαστική απάντηση ίσως βάλω έναν φίλο που μένει εκεί, να μου αγοράσει και να μου την στείλει.) Φυσικά αν υπάρχει άμεσος γνωστός σας η λύση αυτή είναι προτιμότερη από το να ρισκάρετε μία απευθείας αγορά από μία σελίδα με αγγελίες στο εξωτερικό . Ουσιαστική απάντηση δεν πήρατε αφού κανείς δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοια αγορά και με τέτοιον τρόπο . Όπως επίσης είναι λογικό ο πωλητής να μην δεχθεί να προχωρήσει σε τέτοια πώληση , όπου θα στείλει ένα αντικείμενο στο εξωτερικό , κάτι που θα φτάσει σε μερικές εργάσιμες ημέρες για να το δεί κάποιος και με κίνδυνο να αρνηθεί τελικά να το παραλάβει , διότι δεν ήταν αυτό που ήθελε και για όποιον λόγο και στην συνέχεια να περιμένει να του επιστραφεί , οπότε θα έχει χάσει χοντρικά δύο με τρεις εβδομάδες , χωρίς την μηχανή , ενώ αντίθετα θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος από την εγχώρια αγορά που θα το αγόραζε χωρίς την παραπάνω διαδικασία , πολύ πιο άμεσα και πολύ πιο σύντομα . Όπως επίσης , ούτε και εσείς θα στέλνατε με την παραπάνω διαδικασία ένα αντικείμενο στο εξωτερικό . Ακόμη περισσότερο , ούτε εσείς τελικά θα προχωρούσατε σε μία λύση , όπου θα έπρεπε να πληρώσετε πάνω από 40 ευρώ , κόστος που θα ήταν δικό σας , με τον κίνδυνο να πάρετε μία μηχανή από το εξωτερικό , να την δείτε και να πείτε τελικά πως δεν σας κάνει και να την επιστρέψετε . Φυσικά και θα μπορούσατε να απευθυνθείτε κι' εσείς ο ίδιος σε έναν courrier πχ DHL εδώ στην Ελλάδα , ο οποίος θα σας έλυνε όλες τις απορίες που είχατε , σχετικά με τέτοιες αντικαταβολές , το κόστος κλπ . 1
ixhem Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, babisskg είπε Φυσικά αν υπάρχει άμεσος γνωστός σας η λύση αυτή είναι προτιμότερη από το να ρισκάρετε μία απευθείας αγορά από μία σελίδα με αγγελίες στο εξωτερικό . Ουσιαστική απάντηση δεν πήρατε αφού κανείς δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοια αγορά και με τέτοιον τρόπο . Όπως επίσης είναι λογικό ο πωλητής να μην δεχθεί να προχωρήσει σε τέτοια πώληση , όπου θα στείλει ένα αντικείμενο στο εξωτερικό , κάτι που θα φτάσει σε μερικές εργάσιμες ημέρες για να το δεί κάποιος και με κίνδυνο να αρνηθεί τελικά να το παραλάβει , διότι δεν ήταν αυτό που ήθελε και για όποιον λόγο και στην συνέχεια να περιμένει να του επιστραφεί , οπότε θα έχει χάσει χοντρικά δύο με τρεις εβδομάδες , χωρίς την μηχανή , ενώ αντίθετα θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος από την εγχώρια αγορά που θα το αγόραζε χωρίς την παραπάνω διαδικασία , πολύ πιο άμεσα και πολύ πιο σύντομα . Όπως επίσης , ούτε και εσείς θα στέλνατε με την παραπάνω διαδικασία ένα αντικείμενο στο εξωτερικό . Ακόμη περισσότερο , ούτε εσείς τελικά θα προχωρούσατε σε μία λύση , όπου θα έπρεπε να πληρώσετε πάνω από 40 ευρώ , κόστος που θα ήταν δικό σας , με τον κίνδυνο να πάρετε μία μηχανή από το εξωτερικό , να την δείτε και να πείτε τελικά πως δεν σας κάνει και να την επιστρέψετε . Φυσικά και θα μπορούσατε να απευθυνθείτε κι' εσείς ο ίδιος σε έναν courrier πχ DHL εδώ στην Ελλάδα , ο οποίος θα σας έλυνε όλες τις απορίες που είχατε , σχετικά με τέτοιες αντικαταβολές , το κόστος κλπ . Τώρα την πηρα την απάντηση μου 😅 η αλήθεια είναι ότι (ή δεν έψαξα καλά γιατί στην σελίδα του DHL δεν είδα πουθενα να περι αντικαταβολης ή όντως δεν έχει κάτι τέτοιο για τους προφανεις λόγους που αναφέρθηκες. Όποτε ευχαριστώ
babisskg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, ixhem είπε Τώρα την πηρα την απάντηση μου 😅 η αλήθεια είναι ότι (ή δεν έψαξα καλά γιατί στην σελίδα του DHL δεν είδα πουθενα να περι αντικαταβολης ή όντως δεν έχει κάτι τέτοιο για τους προφανεις λόγους που αναφέρθηκες. Όποτε ευχαριστώ Όπως εξήγησα , κανείς δεν θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία και από τις δύο πλευρές ( αγοραστής / πωλητής ) για πολύ ευνόητους λόγους . Τώρα για το αν έπρεπε να είναι η τάδε μηχανή ...... ΟΚ , εσείς ξέρετε , επιθυμίες είναι , πάντως το mpb.com που σας πρότεινα , βγάζει τακτικά μειώσεις τιμών στα είδη του . Τώρα για το αν ο γνωστός σας έχει την απαιτούμενη γνώση για να σας μεταφέρει την κατάσταση της μηχανής ..........
Dr_73 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στο γερμανικό ebay βλέπω μία, με 760€ παραδοτέα ελλάδα , με 4 μπαταρίες. Ο συγκεκριμένος που λέτε, έχει καλύτερη τιμή ;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα