Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε

Όσο αγορά την Βρετανία με ενδιαφέρει καθώς είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, όλες οι τράπεζες, ναυτιλιακές, Accounting offices και τα καλύτερα πανεπιστήμια  είναι εκεί και μάλιστα έχει δυναμική ανάπτυξη. Μετά είδα και την Ολλανδία αλλά δεν ξέρω αν αξίζει σαν επιλογή λόγω των πιο αδύναμων πανεπιστημίων, της αρκετά μικρότερης αγοράς αλλά και της γλώσσας. Μπορεί η Ολλανδοί να μιλάνε άριστα Αγγλικά όμως όπως και να το κάνουμε δεν είναι η μητρική τους γλώσσα. Για Βρετανία ξέρω ότι το κόστος διαβίωσης στο Λονδίνο είναι πάρα πολύ υψηλό για αυτό τον λόγο κοιτάω και τα Midlands (Nottingham, Birmingham και Leeds) αλλά κυρίως Νότια Βρετανία όπως το Southampton.

Στο ξαναγράφω, στο Soton είναι καλά (google Soton). Όμως είναι αρκετά δυνατό σε maritime και όχι γενικά πράγματα. 

Τα Βρετανικά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο καλά, εάν εξαιρέσεις τα 2-3 πολύ παλιά πανεπιστήμια. Η Ολλανδία έχει αρκετά καλύτερα πανεπιστήμια, η Δανία επίσης, η Σουηδία το ίδιο, η Νορβηγία επίσης, το ίδιο και το Βέλγιο. Τα Βρετανικά πανεπιστήμια βασίζονται σε μία κουλτούρα "παράγουμε πτυχιούχους", η οποία είναι αρκετά απρόσωπη, χωρίς integration νέων εκπαιδευτικών τεχνικών, και σε παλιές (συγκριτικά) υποδομές με τις άλλες χώρες που ανέφερα. Μέσα σε αυτό, τα δίδακτρα είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Τελειώνοντας από ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο, εάν δεν είναι top στον τομέα του, είσαι ένας ακόμα απόφοιτος από Αγγλία. Το οποίο δεν είναι και τόσο κολακευτικό, πλέον. 

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DrKo είπε

Στο ξαναγράφω, στο Soton είναι καλά (google Soton). Όμως είναι αρκετά δυνατό σε maritime και όχι γενικά πράγματα. 

Τα Βρετανικά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο καλά, εάν εξαιρέσεις τα 2-3 πολύ παλιά πανεπιστήμια. Η Ολλανδία έχει αρκετά καλύτερα πανεπιστήμια, η Δανία επίσης, η Σουηδία το ίδιο, η Νορβηγία επίσης, το ίδιο και το Βέλγιο. Τα Βρετανικά πανεπιστήμια βασίζονται σε μία κουλτούρα "παράγουμε πτυχιούχους", η οποία είναι αρκετά απρόσωπη, χωρίς integration νέων εκπαιδευτικών τεχνικών, και σε παλιές (συγκριτικά) υποδομές με τις άλλες χώρες που ανέφερα. Μέσα σε αυτό, τα δίδακτρα είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Τελειώνοντας από ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο, εάν δεν είναι top στον τομέα του, είσαι ένας ακόμα απόφοιτος από Αγγλία. Το οποίο δεν είναι και τόσο κολακευτικό, πλέον. 

Πρέπει να το ψάξω αυτό που λες για να είμαι σίγουρος. Southampton είναι καλή περίπτωση από όσο βλέπω με πολύ χαμηλότερο cost of living από το Λονδίνο. Οσο αφορά την Ολλανδία βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει hub για πολλούς φοιτητές. Το κόστος του master είναι πολύ χαμηλότερο από το uk, στο Erasmus Rotterdam University το ίδιο πρόγραμμα που βρήκα στο LSE με 20.000 ευρώ εδώ το βρίσκω με 4.000 (μόνο για πολίτες EU).

Δημοσ.

@Fotis Deutschland @DrKo μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε πληροφορίες για το Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Erasmus Rotterdan University αν σας είναι εύκαιρο?

Έχω τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, έχω ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ), και θα με ενδιέφερε να πάω για δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ολλανδία,  στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Καταρχάς ότι έχω πτυχιο τει θα με δεχτεί το εν λόγω πανεπιστήμιο?

Επίσης ξέρετε τι κόστος ζωής θα έχω στο rotterdam?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

@Fotis Deutschland @DrKo μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε πληροφορίες για το Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Erasmus Rotterdan University αν σας είναι εύκαιρο?

Έχω τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, έχω ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ), και θα με ενδιέφερε να πάω για δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ολλανδία,  στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Ευχαριστώ

Ό,τι και να σου πουν δυο τυχαίοι σε ένα forum, δεν έχει αξία. Στείλε μήνυμα στην γραμματεία και ρώτα τους.

Σχετικά με το κόστος ζωής, υπάρχουν αρκετές σελίδες που σου δείχνουν αντιστοιχίες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@airtrelomike13 Το Erasmus κατά κύριο λόγο δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ. Τουλάχιστον τα RSM και ESE. Ορισμένα πανεπιστήμια στην Ολλανδία δέχονται, με την προϋπόθεση ότι θα κανεις ένα χρόνο premaster

@Fotis Deutschland γιατί δεν κοιτάς κάποια πιστοποίηση τύπου ACA, ACCA, CIMA κτλ;

Σιγουρα «δυνατότερα» στην αγορά εργασίας, εκτός αν σε ενδιαφέρει ο ακαδημαϊκός τομέας 

Επεξ/σία από rg550
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, rg550 είπε

Το Erasmus κατά κύριο λόγο δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ. Τουλάχιστον τα RSM και ESE. Ορισμένα πανεπιστήμια στην Ολλανδία δέχονται, με την προϋπόθεση ότι θα κανεις ένα χρόνο premaster

Oύτε αν δουν ότι έχω ΜΒΑ από Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα από την ΑΣΟΕΕ?

Δημοσ.

Τα requirements είναι το bachelor + gmat (ιδίως στο RSM) όποτε όχι, δεν τους νοιάζει το μεταπτυχιακό που ήδη έχεις. Δεν θα σου δώσει κάποια μόρια παραπάνω. 

βεβαια το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να στείλεις στη γραμματεία τους (η οποία θα σου προωθήσει κατά 99% τα entry requirements που αναγράφονται στη σελίδα τους)

Δημοσ.
Στις 22/2/2022 στις 11:53 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

Ευχαριστώ

Αν στειλεις email στη γραματεια τους θα σου απαντησουν. Ειναι πολλοι οργανωμενοι.

Λεφτακι παιζει;
Γιατι τα ενοικια εδω ειναι 500ευρω για δωματιο μαζι με 2-3 αλλους. Καλυτερα ψαξε για δουλεια απ'ευθειας με αυτα που εχεις ηδη.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αν στειλεις email στη γραματεια τους θα σου απαντησουν. Ειναι πολλοι οργανωμενοι.

Λεφτακι παιζει;
Γιατι τα ενοικια εδω ειναι 500ευρω για δωματιο μαζι με 2-3 αλλους. Καλυτερα ψαξε για δουλεια απ'ευθειας με αυτα που εχεις ηδη.

Nαι υπάρχει το διάθεσιμο μπάτζετ για να κάνω το μεταπτυχιακό εκεί το διάστημα που ορίζεται.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Nαι υπάρχει το διάθεσιμο μπάτζετ για να κάνω το μεταπτυχιακό εκεί το διάστημα που ορίζεται.

- Υποθέτω ότι θα έχεις καταλάβει πως μιλάμε για συνολικά έξοδα 25-30.000 ευρώ (τουλάχιστον).

- Υποθέτω, επίσης, ότι θα ξέρεις ότι αυτοί που θέλουν να φοιτήσουν στα καλύτερα Ολλανδικά Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια, είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που μπορούν να εκπαιδεύσουν αυτά.

Δημοσ.

Ειστε σοβαροι; Τι αγενεια ειναι αυτη; Φυλακα στο πορτοφολι του σας εβαλε; Μηπως σας ζητησε και δανεικα; Κατι τετοιοι πανε στο εξωτερικο και μας βγαινει το κακο ονομα.

3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Μην τους απαντας. Αδιακριτοι ειναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Υποθέτω ότι θα έχεις καταλάβει πως μιλάμε για συνολικά έξοδα 25-30.000 ευρώ (τουλάχιστον).

- Υποθέτω, επίσης, ότι θα ξέρεις ότι αυτοί που θέλουν να φοιτήσουν στα καλύτερα Ολλανδικά Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια, είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που μπορούν να εκπαιδεύσουν αυτά.

δεν ηξερα οτι πρεπει να σου πω και τι περιουσιακα στοιχεια εχω ή ποσες καταθεσεις εχω στη τραπεζα. Α στο email που εστειλα, τους ειπα αν πρεπει να παρω και την αδεια σου για να φοιτησω στο πανεπιστημιο τους

Δημοσ.

Για το κόστος, υπολόγισε χοντρικά 1.000-1.200 το μήνα. Βέβαια έχε στο νού σου οτι το σπίτι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι (τα πανεπιστήμια αν κάνεις νωρίς αίτηση και πληρώσεις το πρόγραμμα, πολλές φορές δίνουν σπίτια που έχουν δεσμεύσει για φοιτητές). Ιδανικά θες ένα studio, με ενοίκιο μαξ 700€ για να πάρεις και το αντίστοιχο επίδομα που δίνει το κράτος (ανάλογα το ενοίκιο, μέχρι περίπου 200€). Προσωπικά μένω στο Delft, με studio μέσω του πανεπιστημίου στα 580€ και επίδομα 120€, βγαίνει πολύ καλά για το τι ισχύει γενικότερα στην χώρα.

Για το πτυχίο, σίγουρα το καλύτερο είναι να στείλεις ένα email και συνήθως απαντάνε άμεσα.

Ένα σημείο που ίσως επίσης πρέπει να ρωτήσεις και να προσέξεις, είναι οτι κάνεις 2ο μεταπτυχιακό. Πρακτικά τα δίδακτρα για σχεδόν όλα τα προγράμματα γράφουν ένα de facto ποσό 2168€ νομίζω, το οποίο όμως ισχύει μόνο για 1ο πτυχίο. Αν κάνεις αίτηση ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, υπάρχει περίπτωση να πρέπει να πληρώσεις το full tuition (μπορεί να το αναφέρουν σαν ποσό για international students, οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσεις και αυτό στο ίδιο email).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Theo1903 είπε

Για το κόστος, υπολόγισε χοντρικά 1.000-1.200 το μήνα. Βέβαια έχε στο νού σου οτι το σπίτι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι (τα πανεπιστήμια αν κάνεις νωρίς αίτηση και πληρώσεις το πρόγραμμα, πολλές φορές δίνουν σπίτια που έχουν δεσμεύσει για φοιτητές). Ιδανικά θες ένα studio, με ενοίκιο μαξ 700€ για να πάρεις και το αντίστοιχο επίδομα που δίνει το κράτος (ανάλογα το ενοίκιο, μέχρι περίπου 200€). Προσωπικά μένω στο Delft, με studio μέσω του πανεπιστημίου στα 580€ και επίδομα 120€, βγαίνει πολύ καλά για το τι ισχύει γενικότερα στην χώρα.

Για το πτυχίο, σίγουρα το καλύτερο είναι να στείλεις ένα email και συνήθως απαντάνε άμεσα.

Ένα σημείο που ίσως επίσης πρέπει να ρωτήσεις και να προσέξεις, είναι οτι κάνεις 2ο μεταπτυχιακό. Πρακτικά τα δίδακτρα για σχεδόν όλα τα προγράμματα γράφουν ένα de facto ποσό 2168€ νομίζω, το οποίο όμως ισχύει μόνο για 1ο πτυχίο. Αν κάνεις αίτηση ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, υπάρχει περίπτωση να πρέπει να πληρώσεις το full tuition (μπορεί να το αναφέρουν σαν ποσό για international students, οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσεις και αυτό στο ίδιο email).

Μου προκαλεί εντύπωση πάντως, που οκ έχω πτυχιο ΤΕΙ, αλλά γιατί να κάνω promaster όταν έχω ήδη ένα μεταπτυχιακό και πάω για το δεύτερο. Στο κάτω κάτω το ΜΒΑ το έχω από την ΑΣΟΕΕ και είναι και το International

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι πιάνεις τις προϋποθέσεις για υποτροφία σε όλα τα πανεπιστήμια το ξέρεις απο κάπου ή το υποθέτεις; Γιατί παρατηρώ μια άγνοια. Απο απλά πράγματα, όπως το οτι τα περισσότερα Masters σε τέτοια αντικείμενα απαιτούν πολύ καλό βαθμό στο GMAT, μέχρι το οτι το IELTS βαθμολογείται στα 9 και όχι στα 10. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...