LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Retromaniac είπε Οι τιμές από τις κάρτες γραφικών θα πέσουν πάρα πολύ και ίσως και κάτω από MSRP μετά το φθινόπωρο. Αυτό θα γίνει για πολλούς λόγους. Καταρχάς θα σταματήσει η υποστήριξη mining με gpu για το Ethereum που είναι το βασικό κρυπτονομισμα για mining και έτσι και αλλιώς η τιμή του ρεύματος ανεβαίνει παγκοσμίως (αν και ίσως παροδικά). Εκτός του ο,τι λοιπόν δεν θα κάνουν mining θα πλημμυρίσει και η αγορά με μεταχειρισμένες κάρτες. Έπειτα η Nvidia και η Amd ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για να επιταχύνουν την παραγωγή gpu. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τις κάρτες γραφικών που θα έρθουν και από την Intel. Επομένως οποίος θέλει να αγοράσει και μπορεί να περιμένει το φθινόπωρο, θα αποζημιωθεί και με χαμηλότερες τιμές και με πιο καινούργια μοντέλα. Εγω βρηκα καλυτερη λυση πουλησα τον υπολοιπο υπολογιστη μου. Δηλαδη απο το να ψαχνω φθηνα ναρκωτικα τα εκοψα τελειως. 1 1
Retromaniac Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, Aurumnus είπε RemindME! December 31, 2022...ωπ κάτσε, δεν λειτουργεί αυτό στο Insomnia. Ε ρε κλάμα που έχει να πέσει αν τότε λόγω ακρίβειας/πληθωρισμού/υπερπληθωρισμού πάλι δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε κάρτες γραφικών. Ελπίζω πως όχι
Aurumnus Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Retromaniac είπε Ελπίζω πως όχι Όπως όλοι.
Retromaniac Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εγω βρηκα καλυτερη λυση πουλησα τον υπολοιπο υπολογιστη μου. Δηλαδη απο το να ψαχνω φθηνα ναρκωτικα τα εκοψα τελειως. Εγώ πια μόνο "gaming" laptop. Εντάξει δεν έχεις την δύναμη του desktop αλλά αφού έτσι αλλιώς τον χρειάζομαι, τον παίρνω μαζί με κάρτα
Stefanos683 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, markos9 είπε Μολις το ειδα απο το η/υ και εχεις δικιο, που το ειδες ετσι. Φαινεται περιεργο. Ζητω συγγνωμη. Τωρα... σχετικα με το θεμα της ειδησης. πιστευεις οτι η ιντελ, θα καταφερει συντομα να γινει 3 της παρεας(μεσα σε 5 χρονια π.χ.); σε 2 χρονια πιθανο η ιντελ να απορροφησει ! ολη την αμδ! εφτιαξε σε 6 μηνες πολυ ισχυρες καρτες, σε 1 χρονο μπορει να ριξει εκατομμυρια καρτες σε πολυ χαμηλες τιμες , κ παλι κερδισμενη θα ειναι.. η ιντελ ειναι παρα πολυ επαγγελματιας, δεν πεφτει ευκολα εξω
LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εγώ πια μόνο "gaming" laptop. Εντάξει δεν έχεις την δύναμη του desktop αλλά αφού έτσι αλλιώς τον χρειάζομαι, τον παίρνω μαζί με κάρτα Δεν ημουν ποτε στα παιχνιδια εχω παρει PS5 στα παιδια και δεν εχω κατσει ουτε 5 λεπτα, τον σταθερο το ειχα για δουλεια επεξεργασια βιντεο εβγαζα κανα μεροκαματο απο φιλο φωτογραφο αλλα μας αφησε και αυτος για εξωτερικο.
Retromaniac Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν ημουν ποτε στα παιχνιδια εχω παρει PS5 στα παιδια και δεν εχω κατσει ουτε 5 λεπτα, τον σταθερο το ειχα για δουλεια επεξεργασια βιντεο εβγαζα κανα μεροκαματο απο φιλο φωτογραφο αλλα μας αφησε και αυτος για εξωτερικο. Και εγώ περισσότερο για επεξεργασία βίντεο και προγραμματισμό σε unity το θέλω. Αλλά όταν βγαίνει κάτι από blizzard θα κολλήσω λίγο. 1
AtiX Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 44 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε σε 2 χρονια πιθανο η ιντελ να απορροφησει ! ολη την αμδ! εφτιαξε σε 6 μηνες πολυ ισχυρες καρτες, σε 1 χρονο μπορει να ριξει εκατομμυρια καρτες σε πολυ χαμηλες τιμες , κ παλι κερδισμενη θα ειναι.. η ιντελ ειναι παρα πολυ επαγγελματιας, δεν πεφτει ευκολα εξω Μακάρι αλλά κρατά και ένα μικρότερο καλάθι καλού κακού…
Neural_handshake Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε σε 2 χρονια πιθανο η ιντελ να απορροφησει ! ολη την αμδ! εφτιαξε σε 6 μηνες πολυ ισχυρες καρτες, σε 1 χρονο μπορει να ριξει εκατομμυρια καρτες σε πολυ χαμηλες τιμες , κ παλι κερδισμενη θα ειναι.. η ιντελ ειναι παρα πολυ επαγγελματιας, δεν πεφτει ευκολα εξω ειναι τοσο επαγγελματιας που επαναπαυθηκε καμια 20ετια κ οταν εν μια νυκτι ειδε να τρωει το ενα χαστουκι μετα το αλλο (amd ,apple) αντι να βρει τροπο να κατεβει σε nm εβγαλε τερμα tdp με efficiency cores ενω ξερει οτι με την νεα πλατφορμα η amd θα την γλεντησει για πλακα κ με το καλημερα, η αpple δεν χρειαζεται καν να προσπαθησει ,την γλενταει χωρις καν να μπει στο γηπεδο παρολα αυτα ανοιγεται η θελει να ανοιχτει στο bitcοin οπου οι χαμηλες καταναλωσεις ειναι βασιλιας ,στις vga οπου nvidia κ amd ειναι χρονια μπροστα και το κερασακι στην τουρτα ενω ειναι στριμωγμενη σκεφτεται να πουλησει στους καταναλωτες τα ηδη υπαρχοντα χαρακτηριστικα επεξεργαστων ως εξτρα με εξτρα χρεωσεις πολυ σοβαρη εταιρεια bonus track παρουσιασε σε event επεξεργαστη τερμα κλοκαρισμενο με αζωτο ως ανταγωνιστικο ο οποιος με τα βιας επιανε σε αποδοσεις απλους στοκ αεροψυκτους γελανε κ τα παραλληλα συμπαντα λεμε Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από Neural_handshake 1
Eloy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ λέω οτι η Intel σε πρώτη φάση δεν μπορεί να πουλήσει ακριβά... Και ούτε θα επιτρέψει εκμετάλλευση απο σκάλπερς με το δίκτυο που διαθέτει. Οτι κάνει και με τους επεξεργαστές της δηλαδή - αλλιώς απο 12600Κ και πάνω θα ήταν όλοι άφαντοι και σε τιμές απλησίαστες... Αν λοιπόν το προιόντα της Intel φτάνουν στον καταναλωτή ακριβά, τότε αναγκαστικά θα συγκρινονται 1:1 με της Nvidia και της Amd. Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια της Intel στον συγκεκριμένο χώρο και δεν θα ήθελε με τίποτα να ξεκινήσει με προβληματισμένο καταναλωτή. Αν βγάλει καλό εμπόρευμα - ας μην είναι το κορυφαίο - αλλά σε καλή τιμή, θα σαρώσει στην αγορά και θα χτίσει για το μέλλον... 28 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε ειναι τοσο επαγγελματιας που επαναπαυθηκε καμια 20ετια κ οταν εν μια νυκτι ειδε να τρωει το ενα χαστουκι μετα το αλλο (amd ,apple) αντι να βρει τροπο να κατεβει σε nm εβγαλε τερμα tdp με efficiency cores ενω ξερει οτι με την νεα πλατφορμα η amd θα την γλεντησει για πλακα κ με το καλημερα, η αpple δεν χρειαζεται καν να προσπαθησει ,την γλενταει χωρις καν να μπει στο γηπεδο Ξέρεις... ο 12400f και ο 12600Κ είναι στα 10nm, ενώ της amd είναι όλοι στα 7nm... Η intel έχει και το "μαξιλάρι" οτι κάποια στιγμή θα κατεβεί κι αυτή σε nm... Ο ανταγωνισμός δεν το έχει... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από Eloy 1
Stefanos683 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 40 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε ειναι τοσο επαγγελματιας που επαναπαυθηκε καμια 20ετια κ οταν εν μια νυκτι ειδε να τρωει το ενα χαστουκι μετα το αλλο (amd ,apple) αντι να βρει τροπο να κατεβει σε nm εβγαλε τερμα tdp με efficiency cores ενω ξερει οτι με την νεα πλατφορμα η amd θα την γλεντησει για πλακα κ με το καλημερα, η αpple δεν χρειαζεται καν να προσπαθησει ,την γλενταει χωρις καν να μπει στο γηπεδο παρολα αυτα ανοιγεται η θελει να ανοιχτει στο bitcοin οπου οι χαμηλες καταναλωσεις ειναι βασιλιας ,στις vga οπου nvidia κ amd ειναι χρονια μπροστα και το κερασακι στην τουρτα ενω ειναι στριμωγμενη σκεφτεται να πουλησει στους καταναλωτες τα ηδη υπαρχοντα χαρακτηριστικα επεξεργαστων ως εξτρα με εξτρα χρεωσεις πολυ σοβαρη εταιρεια bonus track παρουσιασε σε event επεξεργαστη τερμα κλοκαρισμενο με αζωτο ως ανταγωνιστικο ο οποιος με τα βιας επιανε σε αποδοσεις απλους στοκ αεροψυκτους γελανε κ τα παραλληλα συμπαντα λεμε η ιντελ εχει καταφερει να αλλαζει σοκετ καθε 3 κ λιγο , μετα βιας υποστηριξε δδρ5 σε 11η γενια , εντελως μη ανταγωνιστικα αυτα, κ με ι3 10ης κ ι3 12ης μαζεψε πολλες πωλησεις . 75 ευρω εβαλε τον ι3 10ης Φ κ μαζεψε 1 βουνο πωλησεις. μεχρι τοτε τον ονομαζε ι7 6700, ι7 4770 στα 200, 300 κ παλι τον αγοραζαν τα ιδια θα κανει κ με τις καρτες θα βγαλει καμια 1060 κ 3050 σε χαμηλη τιμη να αρπαξει τη μπουκια μεσα απο τα στοματα αμδ κ βιντια γιαυτο η αμδ εβαλε την 6500 40 λεπτά πριν, Eloy είπε Εγώ λέω οτι η Intel σε πρώτη φάση δεν μπορεί να πουλήσει ακριβά... Και ούτε θα επιτρέψει εκμετάλλευση απο σκάλπερς με το δίκτυο που διαθέτει. Οτι κάνει και με τους επεξεργαστές της δηλαδή - αλλιώς απο 12600Κ και πάνω θα ήταν όλοι άφαντοι και σε τιμές απλησίαστες... Αν λοιπόν το προιόντα της Intel φτάνουν στον καταναλωτή ακριβά, τότε αναγκαστικά θα συγκρινονται 1:1 με της Nvidia και της Amd. Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια της Intel στον συγκεκριμένο χώρο και δεν θα ήθελε με τίποτα να ξεκινήσει με προβληματισμένο καταναλωτή. Αν βγάλει καλό εμπόρευμα - ας μην είναι το κορυφαίο - αλλά σε καλή τιμή, θα σαρώσει στην αγορά και θα χτίσει για το μέλλον... Ξέρεις... ο 12400f και ο 12600Κ είναι στα 10nm, ενώ της amd είναι όλοι στα 7nm... Η intel έχει και το "μαξιλάρι" οτι κάποια στιγμή θα κατεβεί κι αυτή σε nm... Ο ανταγωνισμός δεν το έχει... με καρτες στα 1000 κ 500 ευρω, ακομη κ στα μισα! να πεσουν, παλι κερδη θα εχουν. κ αμα ανεβουν τα κοιν ξανα διπλα κερδη οταν λενε msrp 200 dollar εννοει οτι το εργοστασιο πουλαει χοντρικη περι τα 100 δολαρια στις καρτες των 1000 θα γινει σφαγη, 2+1 δωρο οπως τις πιτσες 1 ώρα πριν, AtiX είπε Μακάρι αλλά κρατά και ένα μικρότερο καλάθι καλού κακού… πολυ σωστο!
Millennium Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Stefanos683 είπε σε 2 χρονια πιθανο η ιντελ να απορροφησει ! ολη την αμδ! εφτιαξε σε 6 μηνες πολυ ισχυρες καρτες, σε 1 χρονο μπορει να ριξει εκατομμυρια καρτες σε πολυ χαμηλες τιμες , κ παλι κερδισμενη θα ειναι.. η ιντελ ειναι παρα πολυ επαγγελματιας, δεν πεφτει ευκολα εξω Not sure if serious or...
Dr_73 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, nepomuk είπε Πότε θα κανει ξαστεριά ; Θελω να τ ακούω ! Και κλαμα οι μαυραγοριτες- ακα scalpers- και θρηνος στους παλιατζήςδες , ρακοσυλλέκτες, ανακυκλωτές με τις AGP , 730 κτλπ που θελουν να τις μοσχοπουλήσουν μεσα απο τις αγγελιες του ινσομνια. Χειρότερα από τους παλιούς επεξεργαστές ;; Όταν ζητάνε για έναν 4790K 50% παραπάνω από όσο κάνει ένας 12100F που είναι κούτα και του ρίχνει ;;; Ή για έναν 7700Κ τα διπλά από έναν 12100F που επίσης χάνει κατά κράτος ;;; Αντίστοιχα και κάτι 3600 Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από Dr_73 2
RTW4ever Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν ημουν ποτε στα παιχνιδια εχω παρει PS5 στα παιδια και δεν εχω κατσει ουτε 5 λεπτα, τον σταθερο το ειχα για δουλεια επεξεργασια βιντεο εβγαζα κανα μεροκαματο απο φιλο φωτογραφο αλλα μας αφησε και αυτος για εξωτερικο. Κι επειδή εσένα σταμάτησε να σου είναι χρήσιμο το pc, παρουσιάζεις ως λύση σε τεχνολογικό φόρουμ να παρατήσουμε τα pc; Απλά αποχώρησε και τέλος, άσε τους άλλους που τους ενδιαφέρει το ζήτημα να συνεχίσουν. Η αλεπού με την κομμένη ουρά ακριβώς, διαχρονικός ο Αίσωπος. Μείνε με την κομμένη ουρά σου κι άσε εμάς να χαιρόμαστε τις φουντωτές δικές μας. Κάπου έλεος δηλαδή. 1
panoskatos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλοδεχουμενες οι κάρτες από την ιντελα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ως προς την διαθεσιμότητα από αυτήν την εταιρεία ασχέτως το πως και το τι θα γίνει με το mining , επίσης ξέρει να διαχειριζετε σωστά την τιμολογιακη της πολιτική ανάλογα την περίσταση γιατί πολύ απλά την "παίρνει" Άντε με το καλό... Τουλάχιστον στις igpu μια χαρά τα πήγαινε με τους drivers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα