Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, η Intel έκανε γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των νέων της διακριτών καρτών γραφικών Arc, για υπολογιστές desktop, για φορητούς υπολογιστές και για σταθμούς εργασίας.

Οι νέες GPUs της Intel για φορητούς υπολογιστές πρόκειται να λανσαριστούν σύντομα μαζί με αρκετά νέα μοντέλα (φορητών υπολογιστών) που θα διαθέτουν τους επεξεργαστές 12ης γενιάς Core H-series (Alder Lake), οι οποίοι όπως είναι γνωστό ανακοινώθηκαν στη φετινή έκθεση CES.

Οι κάρτες γραφικών Arc της γνωστής εταιρείας για υπολογιστές desktop πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2ο τρίμηνο της χρονιάς ενώ τα μοντέλα που απευθύνονται σε επαγγελματίες και προορίζονται για χρήση σε σταθμούς εργασίας αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 3ο τρίμηνο της χρονιάς.

Η Intel επίσης ανακοίνωσε αθόρυβα μία νέα επερχόμενη υπηρεσία που σχετίζεται με τις νέες κάρτες γραφικών Arc της, η οποία έχει την ονομασία «Project Endgame». Αν και η εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της επί του παρόντος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν να αξιοποιούν την ισχύ καρτών γραφικών στα κέντρα της για να απολαμβάνουν μία «πάντα προσβάσιμη, χαμηλής υστέρησης εμπειρία computing» (π.χ. ενοικιάζοντας τις κάρτες) ή έχουμε να κάνουμε με μία συνδρομητική υπηρεσία σαν την GeForce Now της Nvidia. Δυστυχώς η Intel δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό για την υπηρεσία της, και επομένως δεν γνωρίζουμε τι είδους πρόσβαση θα δώσει στους πελάτες της, ποιο θα είναι το κόστος ή αν πρόκειται για κάποιο προϊόν που σχετίζεται με το gaming. Πάντως, το γεγονός ότι ετοιμάζει μία cloud streaming υπηρεσία, δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στο προϊόν της.

Screen_Shot_2021_08_19_at_8.15.52_AM.webp

Η Intel επίσης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να εργάζεται ήδη πάνω στην αρχιτεκτονική της 3ης γενιάς καρτών γραφικών της Arc, η οποία έχει το κωδικό όνομα Alchemist, με την 2η γενιά «Battlemage» να βρίσκεται ήδη «στα σκαριά». Σύμφωνα με την Intel, οι κάρτες γραφικών Alchemist θα έχουν την ισχύ να καλύψουν τις απαιτήσεις ακόμα και των «ultra-enthusiasts».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tombyraider13 είπε

Μια εύλογη απορία αμέσως γεννάται στους απανταχού pcgamers...

How Much Was That GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Νομίζω πιο εύλογη απορία είναι : can it mine ? 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πότε θα κανει ξαστεριά ; Θελω να τ ακούω ! Και κλαμα οι μαυραγοριτες- ακα scalpers- και θρηνος στους παλιατζήςδες , ρακοσυλλέκτες,

ανακυκλωτές με τις AGP , 730 κτλπ που θελουν να τις μοσχοπουλήσουν μεσα απο τις αγγελιες του ινσομνια.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τιμές από τις κάρτες γραφικών θα πέσουν πάρα πολύ και ίσως και κάτω από MSRP μετά το φθινόπωρο. Αυτό θα γίνει για πολλούς λόγους.

Καταρχάς θα σταματήσει η υποστήριξη mining με gpu για το Ethereum που είναι το βασικό κρυπτονομισμα για mining και έτσι και αλλιώς η τιμή του ρεύματος ανεβαίνει παγκοσμίως (αν και ίσως παροδικά). Εκτός του ο,τι λοιπόν δεν θα κάνουν mining θα πλημμυρίσει και η αγορά με μεταχειρισμένες κάρτες. 

Έπειτα η Nvidia και η Amd ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για να επιταχύνουν την παραγωγή gpu.

Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τις κάρτες γραφικών που θα έρθουν και από την Intel.

Επομένως οποίος θέλει να αγοράσει και μπορεί να περιμένει το φθινόπωρο, θα αποζημιωθεί και με χαμηλότερες τιμές και με πιο καινούργια μοντέλα.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 10
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Οι τιμές από τις κάρτες γραφικών θα πέσουν πάρα πολύ και ίσως και κάτω από MSRP μετά το φθινόπωρο. Αυτό θα γίνει για πολλούς λόγους.

Καταρχάς θα σταματήσει η υποστήριξη mining με gpu για το Ethereum που είναι το βασικό κρυπτονομισμα για mining και έτσι και αλλιώς η τιμή του ρεύματος ανεβαίνει παγκοσμίως (αν και ίσως παροδικά). Εκτός του ο,τι λοιπόν δεν θα κάνουν mining θα πλημμυρίσει και η αγορά με μεταχειρισμένες κάρτες. 

Έπειτα η Nvidia και η Amd ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για να επιταχύνουν την παραγωγή gpu.

Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τις κάρτες γραφικών που θα έρθουν και από την Intel.

Επομένως οποίος θέλει να αγοράσει και μπορεί να περιμένει το φθινόπωρο, θα αποζημιωθεί και με χαμηλότερες τιμές και με πιο καινούργια μοντέλα.

Έχω μάθει τους ευσεβείς πόθους να τους φυλάω για μένα, η σιγουριά σε ότι αφορά τεχνολογία δεν πρέπει να υφίσταται, και θα πω ότι όσο ακούς για πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι... Είναι πολλές οι συνιστώσες για ότι γίνεται 

• Like 6
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, forgotten είπε

Έχω μάθει τους ευσεβείς πόθους να τους φυλάω για μένα, η σιγουριά σε ότι αφορά τεχνολογία δεν πρέπει να υφίσταται, και θα πω ότι όσο ακούς για πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι... Είναι πολλές οι συνιστώσες για ότι γίνεται 

Σίγουρα. Απλά επειδή υπάρχουν οι προϋποθέσεις καλύτερα κάποιος να περιμένει. Στην χειρότερη και να μην πέσουν οι τιμές, μπορεί κάποιος ίσως να βρει  πιο νέο μοντέλο.

@markos9 Μερικοί κανετε σαν παιδάκια. Επειδή σου έβαλα confused σε κάτι που είπε εχθές, που όντως το έβαλα γιατί δεν έβγαζε νόημα, έχει ξεκινήσει και πας και βάζεις όπου ποσταρω confused. Τόσο κόμπλεξ; Δεν σε τιμά.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

συμφωνα με μελετες οι ιντελ θα καληωει μονο ενα 20% μαξιμουμ οποτε μην βασιζεσαι σε αυτο...

για τα μεταχειρισμενα συμφωνω απολυτα...ηδη ευρωπη βλεπεις αρκετο sale

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Σίγουρα. Απλά επειδή υπάρχουν οι προϋποθέσεις καλύτερα κάποιος να περιμένει. Στην χειρότερη και να μην πέσουν οι τιμές, μπορεί κάποιος ίσως να βρει  πιο νέο μοντέλο.

@markos9 Μερικοί κανετε σαν παιδάκια. Επειδή σου έβαλα confused σε κάτι που είπε εχθές, που όντως το έβαλα γιατί δεν έβγαζε νόημα, έχει ξεκινήσει και πας και βάζεις όπου ποσταρω confused. Τόσο κόμπλεξ; Δεν σε τιμά.

Μάλλον, υπερεκτιμάς το εγώ σου κατά πολύ. Ούτε που κοιτάζω ποιος μου κανει φατσουλες κτλπ. 

Στην προκυμμένη περίπτωση, αφού θέλεις να μπω στον διάλογο, θα σου πω, οτι το βλέπω χλωμο αυτό που λες να γίνεται. γιατί ολο και κατι θα προκύπτει και θα αλλάξει αυτό. 

Αλλά, κρατάω μικρο καλάθι, μιας και το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρο.

Μακάρι, να γίνουν όπως τα λες.

Υ.γ. Το χθεσινο μου σχόλιο, ήταν καθαρή ειρωνεία και τίποτα άλλο. Δεν εχω να χωρισω κατι μαζί σου, και γενικά είσαι από τα μελη που μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και ας διαφωνώ σε κάποια πράγματα. 

Καλο ειναι, το ινσομια να τις βγαλει αυτες τις φατσουλες, για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις. 

Επεξ/σία από markos9
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, markos9 είπε

Μάλλον, υπερεκτιμάς το εγώ σου κατά πολύ. Ούτε που κοιτάζω ποιος μου κανει φατσουλες κτλπ. 

Στην προκυμμένη περίπτωση, αφού θέλεις να μπω στον διάλογο, θα σου πω, οτι το βλέπω χλωμο αυτό που λες να γίνεται. γιατί ολο και κατι θα προκύπτει και θα αλλάξει αυτό. 

Υ.γ. Το χθεσινο μου σχόλιο, ήταν καθαρή ειρωνεία και τίποτα άλλο. Δεν εχω να χωρισω κατι μαζί σου, και γενικά είσαι από τα μελη που μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και ας διαφωνώ σε κάποια πράγματα. 

Καλο ειναι, το ινσομια να τις βγαλει αυτες τις φατσουλες, για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις. 

100% συμφωνώ σε αυτό με τις φατσούλες, γίνεται abuse. Ίσως να άφηναν μόνο το Thanks και Like.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, markos9 είπε

Δεν υπερεκτιμω το εγώ μου. Εχθές πχ είχα βάλει το μήνυμά μου πόση ώρα, και μετά έβαλες και εσύ το δικό σου. Δεν μου είχες κάνει κανένα reaction. Με το που βάζω στο δικό σου confused αποφάσισες να βάλεις και εσύ στο δικό μου . Εντάξει εμένα μου φάνηκε αστείο πάντως, και "συμπτωματικά" σήμερα με το που ποσταρα, τσακ ήρθε το confused.

Δεν με νοιάζει καθόλου φυσικά σαν γεγονός. Μου φαίνεται αστείο όμως να λειτουργούμε σαν να είμαστε στο δημοτικό.

Και το ποστ που έκανα τώρα δεν προσπαθεί ούτε να παραπλανήσει κανέναν ούτε είναι άνευ σημασίας μιας που αυτά που γράφω είναι από αυτά που λένε αναλυτές και μπορεί να βοηθήσουν κάποιον.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

100% συμφωνώ σε αυτό με τις φατσούλες, γίνεται abuse. Ίσως να άφηναν μόνο το Thanks και Like.

Αντε και το πολυ πολυ την φατσουλα με το γελιο. 

Αλλα, απο την αλλη, καπως ετσι βγαζει και τα λεφτα του και το ινσομνια. 

11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν υπερεκτιμω το εγώ μου. Εχθές πχ είχα βάλει το μήνυμά μου πόση ώρα, και μετά έβαλες και εσύ το δικό σου. Δεν μου είχες κάνει κανένα reaction. Με το που βάζω στο δικό σου confused αποφάσισες να βάλεις και εσύ στο δικό μου . Εντάξει εμένα μου φάνηκε αστείο πάντως, και "συμπτωματικά" σήμερα με το που ποσταρα, τσακ.

Ηταν καθαρα τυχαιο και τιποτα αλλο. Οπως ειπες <<είχα βάλει το μήνυμά μου πόση ώρα>>. Αν σε πειραζει τοσο πολυ... Πραγματικα να παω να το βρω και να το βγαλω. 

11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν υπερεκτιμω το εγώ μου. Εχθές πχ είχα βάλει το μήνυμά μου πόση ώρα, και μετά έβαλες και εσύ το δικό σου. Δεν μου είχες κάνει κανένα reaction. Με το που βάζω στο δικό σου confused αποφάσισες να βάλεις και εσύ στο δικό μου . Εντάξει εμένα μου φάνηκε αστείο πάντως, και "συμπτωματικά" σήμερα με το που ποσταρα, τσακ ήρθε το confused.

Δεν με νοιάζει καθόλου φυσικά σαν γεγονός. Μου φαίνεται αστείο όμως να λειτουργούμε σαν να είμαστε στο δημοτικό.

Και το ποστ που έκανα τώρα δεν προσπαθεί ούτε να παραπλανήσει κανέναν ούτε είναι άνευ σημασίας μιας που αυτά που γράφω είναι από αυτά που λένε αναλυτές και μπορεί να βοηθήσουν κάποιον.

Καλα σ αυτο και λιγα λες γενικα στο ινσομνια 

Τωρα, σχετικα με το θεμα. Οπως ειπα. Μακαρι να γινουν. 

Επεξ/σία από markos9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...