Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/2/2022 στις 4:01 ΜΜ, nickol-us είπε

Ας πούμε οτι συμφωνούμε για καλύτερο τροφοδοτικό, αν δεν υπάρχει όμως το budget ια χαρά δουλεύει και το force.

Σε συστήματα χαμηλής κατανάλωσης όπως αυτό ακόμη και τα 2 χρόνια εγγύησης να βγάλει τα φέρνει τα λεφτά του.

Δεν παίρνει φωτιά όποιος βάζει τέτοια τροφοδοτικά, δεν κάνει καλό η υπερβολή

Κάνεις μεγάλο λάθος,  τα τροφοδοτικά αυτά είναι επικίνδυνα. Έχω ζήσει έκρηξη σε τέτοιο τροφοδοτικό και κατατρομάξαμε μέχρι να αντιληφθούμε τι έγινε. Βλέπεις τότε δεν ήξερα και εγώ και έλεγα "έλα μωρέ τώρα, υπερβολές ".

Στις 21/2/2022 στις 8:15 ΜΜ, nickol-us είπε

Προφανώς εσύ κατάλαβες λάθος. Δεν αγνοούμε το κάηκε χωρίς φωτιά, απλά "πιάστηκες" στις λέξεις.

Προσωπικά απλά διαφώνησα στο  "φτηνό τροφοδοτικό = τα παίρνεις όλα στο χέρι" γιατί ουσιαστικά αυτό είπες. Προφανώς και συμφώνησα οτι ένα καλό τροφοδοτικό είναι το πρέπων όμως εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά.

Ξαναλέω κάνεις λάθος. Κόψε από αλλού άμα δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά, όχι από το τροφοδοτικό. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Κάνεις μεγάλο λάθος,  τα τροφοδοτικά αυτά είναι επικίνδυνα. Έχω ζήσει έκρηξη σε τέτοιο τροφοδοτικό και κατατρομάξαμε μέχρι να αντιληφθούμε τι έγινε. Βλέπεις τότε δεν ήξερα και εγώ και έλεγα "έλα μωρέ τώρα, υπερβολές ".

Ξαναλέω κάνεις λάθος. Κόψε από αλλού άμα δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά, όχι από το τροφοδοτικό. 

Δεν είχα πάντα επώνυμα τροφοδοτικά. Το force μάλιστα το έχω χρησιμοποίησει κατά κόρον χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα, τυχερός; Μπορεί..

Αν ρωτήσεις θα βρεις πολλούς σαν κι εμένα. Επίσης άπειρα pre build τύπου eshop, cosmodata, plaisio κτλ χρησιμοποιούν τέτοια τροφοδοτικά. Φυσικά είναι ένας λόγος που αποφεύγουμε τα έτοιμα build αλλά με την δική σου λογική, όσοι πωλούν τέτοια build θα έπρεπε να έχουν φαληρίσει, αφού στα 3 χρόνια εγγύηση που δίνουν αντικαθιστουν διαρκώς καμένους υπολογιστές.

Συγνώμη αλλά θα μείνω στην αρχική μου θέση.

Σε χαμηλής κατανάλωσης συστήματα και σε σφιχτά budget, κάποια οικονομικά τροφοδοτικά (το force το έχω δοκιμασμένο), δουλεύουν απροβλημάτιστα και βγάζουν χρόνια.

Δεν λέω ότι είναι γενικά προτιμητέα, λέω ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι απαγορευτικά.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δεν είχα πάντα επώνυμα τροφοδοτικά. Το force μάλιστα το έχω χρησιμοποίησει κατά κόρον χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα, τυχερός; Μπορεί..

Αν ρωτήσεις θα βρεις πολλούς σαν κι εμένα. Επίσης άπειρα pre build τύπου eshop, cosmodata, plaisio κτλ χρησιμοποιούν τέτοια τροφοδοτικά. Φυσικά είναι ένας λόγος που αποφεύγουμε τα έτοιμα build αλλά με την δική σου λογική, όσοι πωλούν τέτοια build θα έπρεπε να έχουν φαληρίσει, αφού στα 3 χρόνια εγγύηση που δίνουν αντικαθιστουν διαρκώς καμένους υπολογιστές.

Συγνώμη αλλά θα μείνω στην αρχική μου θέση.

Σε χαμηλής κατανάλωσης συστήματα και σε σφιχτά budget, κάποια οικονομικά τροφοδοτικά (το force το έχω δοκιμασμένο), δουλεύουν απροβλημάτιστα και βγάζουν χρόνια.

Δεν λέω ότι είναι γενικά προτιμητέα, λέω ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι απαγορευτικά.

Δεν είπα ότι συμβαίνει πάντα, 100%. Προφανώς έχει πολλούς. Ο καθένας αναλαμβάνει τους κινδύνους του. Εγώ δε θα το έβαζα ποτέ, ούτε στο πιο φθηνό μηχάνημα. 

Δε σε είδα όμως ποτέ, στις αμέτρητες προτάσεις σου για pc build που κάνεις εδώ μέσα, να προτείνεις τέτοια τροφοδοτικά.  😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Δεν είπα ότι συμβαίνει πάντα, 100%. 😉

Βασικά έτσι παρουσιάζεται κι εκεί έφερα "ένσταση"

Εγώ δε θα το έβαζα ποτέ, ούτε στο πιο φθηνό μηχάνημα. 😉

Στην κατάσταση που είμαι κι εγώ, θα προτιμήσω να δώσω ακόμη 20 ευρώ και να πάω πιο safe με ένα be quit σαν αυτό που πρότεινε ο Τερης. Αντίθετα σε ένα παλιό pentium δεν θα έβαζα κάτι καλύτερο από force εκτός αν μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα που είναι πολύτιμο (πχ λόγω συμβατότητας εξειδικευμένου software).

Από την άλλη προσπαθώ να μπω και στην θέση του άλλου. Αν μιλάμε για κάποιον νεαρό, που με το ζόρι τα φέρνει βόλτα με το χαρτζιλίκι του τότε αλλάζουν τα ζυγια και το 20ρικο έχει άλλη βαρύτητα.

Δε σε είδα όμως ποτέ, στις αμέτρητες προτάσεις σου για pc build που κάνεις εδώ μέσα, να προτείνεις τέτοια τροφοδοτικά.  😉

Προφανώς. Σε κανένα από τα μηνύματά μου δεν είπα ότι κακώς πληρώνεται ττο  σωστό τροφοδοτικό. Πάντα αφήνω περιθώριο στο budget για ένα οκ τροφοδοτικό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ts ψάχνει ένα οικονομικό build με μεταχειρισμένα κομμάτια, όπου για τροφοδοτικό έχει ένα αντίστοιχο και πολυκαιρισμένο, φυσικά του πρότεινα να πάει με κάποια σιγουριά στην 1η οικονομική λύση, δεν του είπα ότι έχει καλό τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αντίθετα σε ένα παλιό pentium

Ο νηματοθέτης δε μίλησε για παλιό pentium, αλλά για ολοκαίνουριο σύστημα με ολοκαίνουριο  i3 10105. Σε τέτοιο σύστημα είναι έγκλημα να βάλεις force. 

Αν δεν το βλέπεις δε μπορώ να πω κάτι άλλο, νομίζω το εξαντλήσαμε, τέλος από μένα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...