gianso Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα, Μετά το update απο 15.3 σε 15.3.1 βλέπω από το Σάββατο ανεξήγητο battery drain. Το κινητό είναι 5 ημερών και τις 2.5 πρώτες μέρες ειχε εντυπωσιακό screen on time με όλα ανοιχτά. Μετά το Σάββατο μεσημέρι που έβαλα το 15.3.1 βλέπω να υπάρχει drain ακόμα και με όλα κλειστά (wifi + 5g / 4g) και να χάνει 20% σε 2.5 ώρες ενώ απλά "κάθεται" το τηλέφωνο. Χθες αν δείτε ξεπέρασα το 200% της μπαταρίας με γενικά μέτρια χρήση πράγμα που νομίζω δεν είναι φυσιολογικό. Έκανα 2-3 restart αλλά δεν είδα διαφορά. Επίσης να σημείωσω ότι έχω κλείσει background task sync + location services σε πολλές εφαρμογές αλλά δεν είδα διαφορά. Σήμερα με φόρτιση στο 100% πριν 1.5+ ώρα και 7 λεπτά screen on time και το usage που φαίνεται (δηλαδή τίποτα απο εφαρμογές να "τρώει" μπαταρία) έχω πέσει στο 86% πάλι σε ούτε 2 ώρες. Επειδή είναι το πρώτο IOS κινητό τι προτείνεται ? Backup & Restore ? Έχει κανείς παρόμοιο θέμα με το 15.3.1 ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από gianso
gianso Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Με 30 λεπτα screen on time και έχω χασει 40% απο το πρωί που φόρτισα στο 100% στις 7.20 περίπου η ώρα...
giannis_ps_21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα μετά το τελευταίο update. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν το κάνει κάποια εφαρμογή στο παρασκήνιο, τότε πάρε ένα backup, σύνδεσε το κινητό με itunes και ξαναπέρνα το τελευταίο firmware. Άστο δυο-τρεις ώρες να δεις τη συμπεριφορά του και αν είναι όλα εντάξει φόρτωσε το backup που είχες πάρει. Αν επιστρέψεις στο αρχικό σενάριο με το drain τότε σίγουρα κάποια εφαρμογή σου κάνει τη "ζημιά".
gianso Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, giannis_ps_21 είπε Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα μετά το τελευταίο update. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν το κάνει κάποια εφαρμογή στο παρασκήνιο, τότε πάρε ένα backup, σύνδεσε το κινητό με itunes και ξαναπέρνα το τελευταίο firmware. Άστο δυο-τρεις ώρες να δεις τη συμπεριφορά του και αν είναι όλα εντάξει φόρτωσε το backup που είχες πάρει. Αν επιστρέψεις στο αρχικό σενάριο με το drain τότε σίγουρα κάποια εφαρμογή σου κάνει τη "ζημιά". Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το χρόνο σου. Αν μπορώ 2-3 ερωτήσεις επειδή είμαι νέος στο iOS 1) Αν κάποια εφαρμογή έκανε τη ζημιά δε θα έπρεπε να φαινεται στο battery usage breakdown που σου λεει εφαρμογή και χρόνο / ποσοστό κατανάλωσης ? Π.χ το βράδυ που χάνω μπαταρία χωρίς Screen On Time δε βγάζει αν διαλέξω εκεινό το διάστημα καμία εφαρμογή. 2) Να κανω backup με iTunes ή απλά reset to factory από τα settings του κινητού ? Έχει κάποια διαφορά / είναι ποιο ασφαλές / ενδεδειγμένο ? 3) Αν κανω backup και κανω restore μετά από reset δε κινδυνεύω να έχω παλι το ιδιο θέμα ? Σκεφτόμουν μετά το reset απλά να συνδέσω παλι το icloud account για φωτογραφίες + επαφές και τίποτα άλλο , να βάλω τα app όλα από την αρχη 1-1 και όχι όλα μαζεμένα.
giannis_ps_21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1) Ναι, θα το δεις στη μπαταρία εκει που λεει show activity και θα δεις ποια εφαρμογή εχει τρεξει περισσότερο στο παρασκήνιο. 2) Θα κάνεις backup το κινητο οπως ειναι για να μη το ξαναστηνεις απο την αρχή. Θα περάσεις ξανα την τελευταία έκδοση του iOS που υπάρχει (αφου την κατεβασει πρώτα το iTunes στον υπολογιστή σου) θα τσεκαρεις να δεις τη συμπεριφορά του κ αν ειναι ολα καλα περνάς το backup σου να επαναφέρει το κινητο σου οπως ηταν και να δεις αν διορθώθηκε το προβλημα. 3) Ναι υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί το ίδιο όποτε θα σε αναγκάσει να τα περάσεις όλα χειροκίνητα και σταδιακά για να βρεις τι σου δημιουργεί το πρόβλημα. Με το προηγούμενο βήμα απλά αποκλείουμε οτι μπορεί να μην εγινε κατι σωστα κατα την αναβάθμιση του λογισμικου. Δεν χανεις κατι να το κανεις οπως σου λεω, γιατι κ να επιστρέψεις στο αρχικό στάδιο, το iTunes θα εχει ηδη κατεβασει το τελευταίο λογισμικο οποτε δεν θα σου παρει ουτε ένα δεκάλεπτο να το περασει ξανα και εκει τα περνάς χειροκίνητα πλεον.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω την αισθηση οτι με καθε αναβαθμιση ή οπως αλλιως λεγεται αυτο που κανει η apple , τα κινητα τις πρωτες μερες εχουνε ενα θεμα με την διαρκεια της μπαταριας. Ισως θελει μερικες φορτισεις για να ερθει στα κανονικα του. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Bullrich
gianso Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Έκανα reset χωρις να κανω restore απο backup και έβαλα μόνο μερικες εφαρμογές (gmail / insta / alphabank / κτλπ) για να αποκλεισω οτι ειναι θεμα εφαρμογών. Ενώ όταν χρησιμοποιούσα το κινητό τα πράγματα ήταν καλά (όχι τέλεια αλλα οκ έστω οτι επειδη το εκανα reset πρεπει να κανει δουλειες στο παρασκήνιο) μέχρι που χθες το βράδυ έχασε σχεδον 75% ενω κοιμόμουν σε περίπου 9 ώρες. Ήταν με wifi ανοιχτό , low power mode και σήμα 3/4 (γιατι διαβασα σε forum που λενε πως σήμερα 1/4 και 2/4 προακαλεί θέμα). Δυστηχώς δε δείχνει ούτε 1 εφαρμογή να τραβάει μπαταρία στο διάστημα αυτό... Σήμερα λέω να το αφήσω το βράδυ σε airplane mode φορτισμένο full με wifi ανοιχτό πριν ώστε να δω μήπως είναι θέμα π.χ. του σήματος ή του bluetooth (παρόλο που έχω καλό σήμα και δεν εχω bluetooth συσκευές πάνω). Αν πάρω τηλέφωνο το istorm που το πήρα θα βγάλω λέτε άκρη ή απλά θα τους το πάω και θα μείνω χωρίς κινητό απλά ? Και μερικά επιμέρους screen-shots που φαίνεται το 0 screen on / 0 screen off χωρίς καμια εφαρμογή να τρέχει και να δείχνει αυτό το πράγμα.
iYannis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα, πρώτον φορτίζουμε ΠΑΝΤΑ από 30-80 % (το γραφω γιατί σε ένα screenshot σου είδα φόρτιση 99%) Δεύτερον επειδή είναι καινούριο, όπως αναφέρεις, το τηλέφωνο προσπαθεί στο background να κάνει τις ρυθμίσεις-backup στο Cloud κλπ που χρειάζεται. ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ Άστο στην ησυχία του. Αν το πρόβλημα εξακολουθήσει μετά από έναν μήνα (που δεν το πιστεύω) ξαναμιλάμε.
gianso Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, iYannis είπε Καλημέρα, πρώτον φορτίζουμε ΠΑΝΤΑ από 30-80 % (το γραφω γιατί σε ένα screenshot σου είδα φόρτιση 99%) Δεύτερον επειδή είναι καινούριο, όπως αναφέρεις, το τηλέφωνο προσπαθεί στο background να κάνει τις ρυθμίσεις-backup στο Cloud κλπ που χρειάζεται. ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ Άστο στην ησυχία του. Αν το πρόβλημα εξακολουθήσει μετά από έναν μήνα (που δεν το πιστεύω) ξαναμιλάμε. Ok σε ευχαριστω πολυ. Το βραδυ για να μη ξεμενω απο μπαταρια οσο κοιμαμαι και το πρωι εχω 10% θα προτεινες : 1) να το εχω κλειστο 2) να το εχω σε φορτιστη πανω με wifi on 3) να το εχω οχι σε φορτιστη αλλα se airplane mode ? Τι θα ηταν το προτεινόμενο / καλυτερο με βάση το θέμα που έχω ? Edit : αναφορικά με το οτι στο battery page δε φαινεται καμια εφαρμογη οταν εχω drain (0 screen on / 0 screen off) είναι το ότι τρέχουν πραγματα στο background που δε φαίνονται ? Θα μπορουσα να δοκιμασω ενα βραδυ να κλεισω εντελως τα location services ή δεν εχει αξία ? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από gianso
iYannis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Φρόντιζε να έχεις τελικά το πρωί 30% με ανοιχτά όλα (γι' αυτό άλλωστε αγοράζουμε iPhone - smartphone) Διαφορετικά μια χαρά ήταν το Nokia 3310!!!! με το φιδάκι του. Η φόρτιση ΔΕΝ έχει νόημα ποιος φορτιστής ή τρόπος είναι, αρκεί ο φορτιστής και το καλώδιο αν υπάρχει να είναι mfi Ενδεικτικά για 50 % φόρτιση γίνεται άνετα σε 30-45' με τον 20W φορτιστή της Apple
giannis_ps_21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Κατα την αποψη μου το κινητο μου εχει προβλημα και ναι να πας στην ιστορμ να τους το πεις. 75% battery drain δεν ειχε κανένα κινητό μου, ποτέ, οσο παλιο κ αν ηταν. 1
gianso Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, giannis_ps_21 είπε Κατα την αποψη μου το κινητο μου εχει προβλημα και ναι να πας στην ιστορμ να τους το πεις. 75% battery drain δεν ειχε κανένα κινητό μου, ποτέ, οσο παλιο κ αν ηταν. Προς τα εκεί κλείνω - θα δώσω λίγο "περιοδο χάριτος" μέχρι την άλλη εβδομάδα και αν δεν αλλαξει κατι θα παω. Μιλησα σημερα με το apple service τηλεφωνικα και ετρεξαν remote diagnostics και τα βλεπουν καλα (το ποσοστο υγειας κτλπ) και ειπαν να περιμενω 3 με 5 μερες απο το τελευταιο reset για να τελειωσει με τα background setup processes που τρεχουν ....
giannis_ps_21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, gianso είπε Προς τα εκεί κλείνω - θα δώσω λίγο "περιοδο χάριτος" μέχρι την άλλη εβδομάδα και αν δεν αλλαξει κατι θα παω. Μιλησα σημερα με το apple service τηλεφωνικα και ετρεξαν remote diagnostics και τα βλεπουν καλα (το ποσοστο υγειας κτλπ) και ειπαν να περιμενω 3 με 5 μερες απο το τελευταιο reset για να τελειωσει με τα background setup processes που τρεχουν .... Ούτως η άλλως για σέρβις θα πάει αν έχει όντως πρόβλημα. Όποτε δεν έχεις τίποτα να χάσεις με το να περιμένεις λίγο. Εμένα πάντως μου φαινεται εντελως κουλό αυτό. Κ το κινητο μου κ το ταμπλετ μου από οσο θυμάμαι σε καμια αναβάθμιση δεν χρειαστηκε να περιμενω για κάτι τέτοιο. Τι να πω, μακάρι να λυθεί το προβλημα. Αν έχεις νεότερα ενημερωσε μας να ξέρουμε μελλοντικά. 🙂
mistr4l Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν... Το κινητό έχει πρόβλημα hardware και μην παιδεύεσαι άλλο. Αντιμετώπισα το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πρόβλημα σε iphone XS το οποίο βρισκόταν στην εγγύηση στον δεύτερο χρόνο και το αντικατέστησαν. Για εμένα, επικοινώνησε με την isystem. Ασχέτως αν αγόρασες το κινητό από istorm, το αναλαμβάνει και η isystem όπου το service είναι άψογο. Αν είναι ημερών το κινητό και καινούριο, φυσικά μπορείς να κάνεις μία επαφή με istorm μήπως στο καλύψουν στο DOA. Αν έκανες reset κι επαναφορά και το πρόβλημα παραμένει, μην ασχολείσαι άλλο και μην περιμένεις άδικα. Για δική σου διευκόλυνση, ετοίμασε κι ένα αρχείο word εξηγώντας το πρόβλημα και παραθέτοντας τις εικόνες που έχεις επισυνάψει κι εδώ μαζί με το κινητό. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από mistr4l
gianso Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Το τελικό πείραμα : από 96% και ώντας ΚΛΕΙΣΤΟ έχασα σε 7 ώρες 70% μπαταρία. Θα πάρω τηλέφωνα σήμερα να βγάλω άκρη να πάω για νέα συσκευή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα