Aggeluska Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Είμαι 31 και θέλω εδώ και καιρό να επενδύσω 4-5 ώρες την βδομάδα στο να μάθω ένα μουσικό όργανο. Δεν έχω καμία σχέση με την μουσική και δεν γνωρίζω μουσική θεωρία. Δεν θέλω να μάθω απλά να παίζω ένα μουσικό όργανο, αλλά θέλω και να αποκτήσω μουσική παιδεία κλπ. Πιστεύετε οι ώρες αυτές είναι αρκετές; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω; Να πάω σε ένα ωδείο; Να βρω καθηγητή να κάνω μαθήματα; Πόσο κοστίζουν αυτά τα δύο περίπου; Τα μουσικά όργανα που θα μου άρεσε να μάθω είναι σαξόφωνο, πιάνο, μπάσο. (1 από τα 3 με ενδιαφέρει να μάθω, όχι και τα 3). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V.I.Smirnov Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τι όργανο θα επιλέξεις τελικά; και σε τι μουσική είσαι προσανατολισμένος; έχει μεγάλη σημασία.... - Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από V.I.Smirnov Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggeluska Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 3 minutes ago, V.I.Smirnov said: Τι όργανο θα επιλέξεις τελικά; και σε τι μουσική είσαι προσανατολισμένος; έχει μεγάλη σημασία.... - Γενικά μαρεσει η Jazz. Προς σαξόφωνο τείνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos231 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 4 5 ωρες τη βδομαδα αν μιλας για εξασκηση γενικοτερα, τεινουν προς το λιγες, αυτο το μονο που σημαινει ειναι οτι η πορεια σου θα ειναι αργη μεχρι να φτασεις στο επιθυμητο σου σημειο, απο την αλλη 2-3 ωρες την εβδομαδα με δασκαλο ειναι αρκετες για να σε βαλουν σε καλη πορεια, αλλα ειναι και κοστοβορο με Μ.Ο. αναλογα τι θα επιλεξεις τα 15-20 ευρω την ωρα. Μια και μιλαμε για σαξοφωνο το οποιο ειναι εξειδικευμενο σαν οργανο (δεν ειναι κιθαρα δηλαδη που παιζουν ολοι) καλυτερα ωδειο, αλλα δεν θα τον παντρευτεις κιολας. αν σου κανει τον κρατας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Aggeluska είπε Γενικά μαρεσει η Jazz. Προς σαξόφωνο τείνω. Εάν αρχίσεις με σαξόφωνο, τον πρώτο καιρό δεν έχει σημασία τι μουσική θέλεις να παίξεις. Πρώτα πρέπει να βγάλεις σωστό ήχο και να μάθεις το να ακούς τον ήχο που θα βγάλει το όργανο με την νότα που θα παίξεις αμέσως μετά, και ύστερα να αρχίσεις να εξασκήσαι σε κάποιο είδος μουσικής. Το σαξόφωνο είναι ακριβό όργανο. Ακόμα και το μαθητικό (που αυτό θα πάρεις στην αρχή), κοστίζει, συγκρινόμενο με άλλα, πιο βατά όργανα (π.χ., μπάσο). Επίσης, δεν μπορεί να σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση, γιατί δεν μπορείς να παίξεις πάνω από μία νότες την φορά (μπορείς και 2, αλλά αυτό είναι σούπερ προχωρημένη τεχνική). Οπότε, δεν μπορείς να εξασκηθείς σε αρμονία, συνέχεια συγχορδιών, και γενικά σε πράγματα που θέλουν πολλές νότες μαζί. Βέβαια, τα από πάνω δεν πρέπει να σε νοιάζουν εάν δεν πας για «πρωταθλητισμό». Όμως θα ήταν καλό να τα ξέρεις. Γνώμη μου είναι: εάν πας για σαξόφωνο, πάρε ένα μεταχειρισμένο για αρχή και ξεκίνα με έναν δάσκαλο. Παίζει και ο δάσκαλος να σου προτείνει κανένα μεταχειρισμένο για να πάρεις. Κάτσε με τον δάσκαλο και δες πως πάει τον πρώτο καιρό. Πώς σου αρέσει η φάση του οργάνου, και μετά αναλόγως πράττεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, Aggeluska είπε Είμαι 31 και θέλω εδώ και καιρό να επενδύσω 4-5 ώρες την βδομάδα στο να μάθω ένα μουσικό όργανο. Δεν έχω καμία σχέση με την μουσική και δεν γνωρίζω μουσική θεωρία. Δεν θέλω να μάθω απλά να παίζω ένα μουσικό όργανο, αλλά θέλω και να αποκτήσω μουσική παιδεία κλπ. Πιστεύετε οι ώρες αυτές είναι αρκετές; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω; Να πάω σε ένα ωδείο; Να βρω καθηγητή να κάνω μαθήματα; Πόσο κοστίζουν αυτά τα δύο περίπου; Τα μουσικά όργανα που θα μου άρεσε να μάθω είναι σαξόφωνο, πιάνο, μπάσο. (1 από τα 3 με ενδιαφέρει να μάθω, όχι και τα 3). Aν αποφασίσεις σαξόφωνο πριν αγοράσεις πήγαινε σε ενα δάσκαλο /σε ωδείο να δοκιμάσεις να σου πουν αρχικά αν όντως μπορεις να παιξεις. τα πνευστα δεν είναι για όλους καθως σχετίζονται με την αναπνοή και αν υπάρχουν δυσκολίες ανατομικές ή ιατρικές πχ ασθμα τοτε το ξεχνας. πιανο και μπασο ειναι πιο ευκολο να μαθεις ωστε να αρχίσεις συντομα να παιζεις καλα καποια κομματια. μετα και αυτα τα οργανα, ειδικά το πιανο, όσο προχωράς δυσκολεύουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα