Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@poulinos σου χρωσταω την συνεχεια προς ενημερωση σου αλλα και οσων τυχον το δουν...

μετα απο τον ελεγχο της Nova,δοθηκε βλαβη στον ΟΤΕ και σημερα ηλθαν σε συνδυαστικο οπως λεγεται, οτετζης και νοβατζης.

Αλλαχτηκε η θυρα στο καφαο και μου ειπαν οτι να μη χαιρομαι και πολυ! ολα τα καφαο με τεχνολογια καρτων alcatel εχουν θεμα και δεν εχει λυθει, σε ολες τις πολεις!

Ισως περασω κανα χρονο ισως και κανα μηνα και μετα την ιδια τυχη θα εχω.

Μονο οι καρτες της Huawei δουλευουν αριστα αλλα λογω εμπαργκο δεν φερνουν αλλες πια!

Δεν ξερω τι αληθευει,αλλα ειδα πως εμενα με ετρεχαν για λεπτομερειες απο μπριζακια μεχρι εσωτερικη καλωδιωση και περιεργα καλωδια U/F/S ...TP την ιδια στιγμη που οπως ειπαμε ΠΡΙΝ το ρουτερ θελει απλα χαλκο,εστω και συρμα μπουγαδας!!! παντως τιποτε το ιδιαιτερο.

Και μια εικονα απο το κουτι εξω απο την πορτα μου τα λεει ολα...

IMG_5292.JPG

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 hours ago, Specs said:

@poulinos σου χρωσταω την συνεχεια προς ενημερωση σου αλλα και οσων τυχον το δουν...

μετα απο τον ελεγχο της Nova,δοθηκε βλαβη στον ΟΤΕ και σημερα ηλθαν σε συνδυαστικο οπως λεγεται, οτετζης και νοβατζης.

Αλλαχτηκε η θυρα στο καφαο και μου ειπαν οτι να μη χαιρομαι και πολυ! ολα τα καφαο με τεχνολογια καρτων alcatel εχουν θεμα και δεν εχει λυθει, σε ολες τις πολεις!

Ισως περασω κανα χρονο ισως και κανα μηνα και μετα την ιδια τυχη θα εχω.

Μονο οι καρτες της Huawei δουλευουν αριστα αλλα λογω εμπαργκο δεν φερνουν αλλες πια!

Δεν ξερω τι αληθευει,αλλα ειδα πως εμενα με ετρεχαν για λεπτομερειες απο μπριζακια μεχρι εσωτερικη καλωδιωση και περιεργα καλωδια U/F/S ...TP την ιδια στιγμη που οπως ειπαμε ΠΡΙΝ το ρουτερ θελει απλα χαλκο,εστω και συρμα μπουγαδας!!! παντως τιποτε το ιδιαιτερο.

Και μια εικονα απο το κουτι εξω απο την πορτα μου τα λεει ολα...

IMG_5292.JPG

a.ο χαλκος πρεπει να ειναι σωστος και twisted>ουτε οξειδωμενος ουτε οτι καλωδιο βρεις.

β. τα καλωδια σου στο κουτακι αυτο ελπιζω να τα καλυψαν με κατι και το καπακι να κλεινει. αν δεν εχουν κανει κατι απο τα δυο τοτε α.κλεισε το καπακι (ευτυχως εχει ταβανι απο πανω) και β.βαλε θερμοσυστελομενα στα καλωδια σου αν δεν εβαλαν. αν εχεις ορεξη αγοραζεις και βαζεις 3m scotchlok και ξενοιαζεις αφου σφραγιζουν με gel. ελπιζω το Utp να το περασαν απο την τρυπα και οχι οπως ειναι τωρα που δεν θα κλεινει το καπακι.

Δημοσ.

O OTEτζης ειναι ο δερβεναγας, οι της NOVA απο οτι καταλαβα τους εχουν μαναρια η ειναι στην δικαιοδοσια-υποχρεωσεις τους το αποτελειωμα.

Εξηγουμαι: o OTEτζης πηγε καφαο αλλαξε θυρα και ηρθε στο σημειο μου.

Δεν βγηκε καν απο το αυτοκινητο και ο τεχνικος Νοβα με το UTP που βλεπεις στην φωτο (και ηταν προσωρινο), συνδεσε ρουτερ και επι ενα τεταρτο επαιρνε μετρησεις.

Μετα ΟΤΕτζης εφυγε, τεχνικος ανεβηκε, εβγαλε UTP , ξαναεστριψε τα καλωδια,

του ειπα να του δωσω schotchlok , μου απαντησε δεν εχουν αναγκη ετσι ειναι συνδεδεμενα χρονια τωρα,

ανταπαντησα πως αδικα μας παιδευει η Νοβα οταν αρχιζει τα "μηπως βραχυκυκλωνει το σταθερο σας,μηπως η εσωτερικη, μηπως το πριζακι, το φις, το βυσμα, το καλωδιο κλπ κλπ" σε εγκαταστασεις που τις εχουν δει οι τεχνικοι της πολλες φορες οτι ειναι οκ, την ιδια στιγμη που εξω απο την πορτα μου εχει χαος !

στα στριμενα καλωδια εβαλε ασπρη μονωτικη κ μετα τα διπλωσε στη μεση του στριμενου κομματιου(?)

και οταν ειπα πως εκει επανω οτι αφηνουν οι τεχνικοι , βιδες απο το κουτι , φλαντζα κλπ το βλεπω απο μεσα απο το σπιτι φρικαρισε.

Του ζητησα ευγενικα να βαλει την φλαντζα την παρατημενη εκει απο προηγουμενη φορα και να βιδωσει ολες τις βιδες.

Απο την ταραχη του, επιασε στο επανω μερος του καπακιου το τσακισμενο καλωδιο κ εφοσον το ειδα του ειπα δεν θα κλεισει σωστα, χωρις να κοιταει εκει μου λεει εγω το τσακισα! , οταν εφτασε στην τελευταια βιδα και δεν εκλεινε καταλαβε τι εννοουσα και τις ελυσε απο την αρχη...

τσπ θα δω αν επαληθευτει οτι θα εχω συντομα προβλημα και αν εχω θα ανεβω μονος μου να τα περσω schotchlok με το ζελεδακι τους ναναι κομπλε, να μην τα εχω σε εκρεμμοτητα.

Αλλωστε ποιος να μου πη γιατι ανεβηκα και το εκανα? ουδεις νοιαζεται φιλτατε...

για την ωρα, 22 ωρες μετα δεν εχω αποσυνδεση

Ιδωμεν...σε ευχαριστω και παλι που ειασαι αρωγος , σε ολους μας εδω μεσα.

Δημοσ.
12 minutes ago, Specs said:

O OTEτζης ειναι ο δερβεναγας, οι της NOVA απο οτι καταλαβα τους εχουν μαναρια η ειναι στην δικαιοδοσια-υποχρεωσεις τους το αποτελειωμα.

Εξηγουμαι: o OTEτζης πηγε καφαο αλλαξε θυρα και ηρθε στο σημειο μου.

Δεν βγηκε καν απο το αυτοκινητο και ο τεχνικος Νοβα με το UTP που βλεπεις στην φωτο (και ηταν προσωρινο), συνδεσε ρουτερ και επι ενα τεταρτο επαιρνε μετρησεις.

Μετα ΟΤΕτζης εφυγε, τεχνικος ανεβηκε, εβγαλε UTP , ξαναεστριψε τα καλωδια,

του ειπα να του δωσω schotchlok , μου απαντησε δεν εχουν αναγκη ετσι ειναι συνδεδεμενα χρονια τωρα,

ανταπαντησα πως αδικα μας παιδευει η Νοβα οταν αρχιζει τα "μηπως βραχυκυκλωνει το σταθερο σας,μηπως η εσωτερικη, μηπως το πριζακι, το φις, το βυσμα, το καλωδιο κλπ κλπ" σε εγκαταστασεις που τις εχουν δει οι τεχνικοι της πολλες φορες οτι ειναι οκ, την ιδια στιγμη που εξω απο την πορτα μου εχει χαος !

στα στριμενα καλωδια εβαλε ασπρη μονωτικη κ μετα τα διπλωσε στη μεση του στριμενου κομματιου(?)

και οταν ειπα πως εκει επανω οτι αφηνουν οι τεχνικοι , βιδες απο το κουτι , φλαντζα κλπ το βλεπω απο μεσα απο το σπιτι φρικαρισε.

Του ζητησα ευγενικα να βαλει την φλαντζα την παρατημενη εκει απο προηγουμενη φορα και να βιδωσει ολες τις βιδες.

Απο την ταραχη του, επιασε στο επανω μερος του καπακιου το τσακισμενο καλωδιο κ εφοσον το ειδα του ειπα δεν θα κλεισει σωστα, χωρις να κοιταει εκει μου λεει εγω το τσακισα! , οταν εφτασε στην τελευταια βιδα και δεν εκλεινε καταλαβε τι εννοουσα και τις ελυσε απο την αρχη...

τσπ θα δω αν επαληθευτει οτι θα εχω συντομα προβλημα και αν εχω θα ανεβω μονος μου να τα περσω schotchlok με το ζελεδακι τους ναναι κομπλε, να μην τα εχω σε εκρεμμοτητα.

Αλλωστε ποιος να μου πη γιατι ανεβηκα και το εκανα? ουδεις νοιαζεται φιλτατε...

για την ωρα, 22 ωρες μετα δεν εχω αποσυνδεση

Ιδωμεν...σε ευχαριστω και παλι που ειασαι αρωγος , σε ολους μας εδω μεσα.

το καλο με το κουτι σου ειναι οτι δεν βρεχεται. οποτε ακομα και με μονωτικη που λεει ο λογος ή τα καπακια που βαζει ο οτε εισαι καλα. scotchlok δεν εχουν καν μαζι τους και ο οτε δεν τα θελει διοτι αν χρειαστει μετρηση πρεπει να τα βγαλει και καθε φορα μειωνεται το μηκος του καλωδιου.

το θεμα ειναι σε τετοια κουτια ή σε box που βρεχονται απο πανω. αλλα ναι στην θεση της μονωτικης μπορεις να βαλεις εστω θερμοσυστελλομενο

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπορεις να βαλεις εστω θερμοσυστελλομενο

θα βαλω, κι ας με βριζουν οταν επανελθουν! κ για schotchlok δικιο εχεις,κοψε κοψε καθε φορα που ερχονται για βλαβη δεν θα μεινει τιποτε...

αλλα γενικα με πειραζει που τεχνικοι εχουν αυτο το θεαμα μπροστα τους που δεν ειναι ουτε αισθητικα ανεκτο και δεν το βελτιωνουν ουτε κατ ελαχιστο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 22/07/2022 at 08:54, Specs said:

θα βαλω, κι ας με βριζουν οταν επανελθουν! κ για schotchlok δικιο εχεις,κοψε κοψε καθε φορα που ερχονται για βλαβη δεν θα μεινει τιποτε...

αλλα γενικα με πειραζει που τεχνικοι εχουν αυτο το θεαμα μπροστα τους που δεν ειναι ουτε αισθητικα ανεκτο και δεν το βελτιωνουν ουτε κατ ελαχιστο...

για θερμοσυστελλομενο δεν θα σε βρισε κανεις.βγαινει για πλακα χωρις να χρειαστει να κοψεις καλωδιο.και κανει καλυτερη δουλεια απο το "λαστιχενιο καπακι" που βαζει ο οτε.καλα μην ψαχνεις να βρεις ακρη.υπαρχουν box χωρις λαστιχο οποτε δεν κλεινουν σωστα και πεφτει νερο μεσα, box σπασμενα,box ανοιχτα. κτλ κτλ.σπανια να αλλαχτει κατι.ειδικα τωρα με το ftth δεν θα ασχοληθουν καν με αυτα.

Δημοσ.

Mιας και μου το θυμησες, εχω μια εβδομαδα χωρις αποσυνδεση, 105 ωρες χωρις χρηση της εσωτερικης καλωδιωσης και 93 ωρες  με χρηση πλεον , παλι αδιακοπα.

Σταδιακα θα συνδεσω και τηλεφωνο (η συζυγος πηρε φοβο οτι ολα φταινε και αςτο καλυτερα μην το πειραζεις!)

Το μονο που παρατηρησα και φαινεται    στα screenshots ειναι αλμα 9πλασιασμου fec errors down απο τις 68 ωρες κ μετα , με το by pass παντα.

Στο μετεπειτα διαστημα μετα τον μηδενισμο επανεκινησης  και την χρηση εσωτερικης, μια χαρα χαμηλα παει ως τωρα...

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3072022 100441 πμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2572022 72751 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3172022 111746 πμ.jpg

Δημοσ.
1 minute ago, Specs said:

Mιας και μου το θυμησες, εχω μια εβδομαδα χωρις αποσυνδεση, 105 ωρες χωρις χρηση της εσωτερικης καλωδιωσης και 93 ωρες  με χρηση πλεον , παλι αδιακοπα.

Σταδιακα θα συνδεσω και τηλεφωνο (η συζυγος πηρε φοβο οτι ολα φταινε και αςτο καλυτερα μην το πειραζεις!)

Το μονο που παρατηρησα και φαινεται    στα screenshots ειναι αλμα 9πλασιασμου fec errors down απο τις 68 ωρες κ μετα , με το by pass παντα.

Στο μετεπειτα διαστημα μετα τον μηδενισμο επανεκινησης  και την χρηση εσωτερικης, μια χαρα χαμηλα παει ως τωρα...

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3072022 100441 πμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2572022 72751 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3172022 111746 πμ.jpg

γενικως θελει δοκιμες για να δεις που θα εχεις Fec κτλ. η απλη λυση για γρηγορα αποτελεσματα χωρις πολυ ωρες δοκιμες είναι να κοιταει καποιος το attainable και το attenuation,margin.  αν εχουν διαφορα πχ με την παλια εσωτερικη και με την καινουρια τοτε κατι φταιει.δεν θα ειναι ακριβως ιδια σε καμια περιπτωση αλλα θα δεις.αν με την παλια εχεις 100 attainable και με την νεα 103 δεν εγινε κατι.αν ομως με την νεα εχεις 120 τοτε ναι εχεις θεμα.μετα κανεις τις δοκιμες που λες που ειναι πιο αποτελεσματικες αλλα πιο χρονοβορες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

να κοιταει καποιος το attainable

Νομιζω σε καθε επανεκινηση του ρουτερ ειναι αλλο και οπως βλεπεις , με την παλια εσωτερικη παραδοξως (την τοσο συκοφαντημενη) ειναι υψηλοτερο ως προς την με by pass  καινουργιο μονοκομματο καλωδιο 2χ0,8 κλασσικο τηλεφωνικο...

Δημοσ.
On 13/07/2022 at 14:13, Specs said:

Οπως βλεπεις, ερχεται απο την γωνια του τετραγωνου το χοντρο καλωδιο του ΟΤΕ, μπαινει στο μεταλλικο και βγαινουν δυο λεπτοτερα.

Ενα για το ισογειο οροφοδιαμερισμα και

ενα για τον 1ο οροφο(εμενα) οπου εμφανιζεται ακριβως στην πλατη του μεταλλικου κουτιου στο στρογγυλο κουτι και μετα ξαναεμπαινε απο την αλλη πλευρα του στρογγυλου και συνεχιζε για τον 1ο οροφο.

Εκει στο στρογγυλο λοιπον το εχω αποσυνδεσει (ειχε στριμμενα και οξειδωμενα με γλιτσα-μονωτικη ταινια)και παρακαπτω ολη την εσωτερικη καλωδιωση ψαχνοντας την αιτια.

Εχω δοκιμασει και μερικες μερες με το ρουτερ αμεσως απο το στρογγυλο κουτι συνδεδεμενο και ειχα παλι αποσυνδεσεις, απλα λιγο καλυτερες τιμες στα db Output Power(Up/Down) 3.7/11 dBm αντι για 5,8/11,4 που εχω με το ρουτερ μετα απο 15μετρα τηλεφωνικο ...

Λεω λοιπον να αλλαξω το μισο μετρο αυτο του ΟΤΕ με pet τηλεφωνικο και αν συνεχισει το δινω βλαβη ξανα και ας ελπισω οτι θα αλλαξουν καλωδιο μεχρι το καφαο 😁

οτε.JPG

αν θες και οσο ξερω μπορειςνα τραβηξεις καλωδιο απευθειας απο το κουτακι που φαινεται στην φωτογραφια.αν και το καλωδιο που παει σε εσενα ειναι με μεταλικο περιβλημα ποτε δυσκολο να παθει κατι .και ειναι διζευγο λογικα και twisted.ασπρο κιτρινο, κοκκινο μαυρο.

42 minutes ago, Specs said:

Νομιζω σε καθε επανεκινηση του ρουτερ ειναι αλλο και οπως βλεπεις , με την παλια εσωτερικη παραδοξως (την τοσο συκοφαντημενη) ειναι υψηλοτερο ως προς την με by pass  καινουργιο μονοκομματο καλωδιο 2χ0,8 κλασσικο τηλεφωνικο...

το να αλλαζει 1-2mbit δεν μας πειραζει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι με μεταλικο περιβλημα ποτε δυσκολο να παθει κατι .και ειναι διζευγο λογικα και twisted.ασπρο κιτρινο, κοκκινο μαυρο.

ναι τετοιο ειναι κ δεν εχω λογο να το παρω απο το κουτακι , απλα το παιρνω μισο μετρο μετα και ουτε, μολις εμφανιζεται δηλαδη στον τοιχο μου απο μεσα...οπως φαινεται στο ποστ

https://www.insomnia.gr/forums/topic/787768-συνεχείς-αποσυνδέσεις-internet-nova/?do=findComment&comment=59315447

Δημοσ.
1 minute ago, Specs said:

ναι τετοιο ειναι κ δεν εχω λογο να το παρω απο το κουτακι , απλα το παιρνω μισο μετρο μετα και ουτε, μολις εμφανιζεται δηλαδη στον τοιχο μου απο μεσα...οπως φαινεται στο ποστ

https://www.insomnia.gr/forums/topic/787768-συνεχείς-αποσυνδέσεις-internet-nova/?do=findComment&comment=59315447

ναι ειναι δυσκολο να παθει κατι αυτο το καλωδιο αρκει να μην εχει μπερδεψει καποιος τα χρωματα των δυο ζευγαριων.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...